Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieśmiała79, witaj!
Jeśli lekarz nie ma efektów i nie szuka przyczyn porażek należy to jak najszybciej zmienić. Trzeba zmieniać lekarza za każdym razem, gdy czujemy, że coś nie gra, że stoimy w miejscu. Ja przez rok leczenia byłam u 4 aż znalazłam obecnĄ panią doktor, która wreszcie ma jakieś efekty. W leczeniu kłopotów z płodnością podstawą jest diagnostyka i rozpoznanie w czym jest problem. Jeśli lekarz leczy na ślepo to uciekaj od niego.
Życzę Ci szybkich dwóch kreseczek23cs -
nick nieaktualnyDzięki PanaKotka ,rozwiałaś moje wątpliwości co do zmiany lekarza. Na pewno to zrobię. Z poniedziałku dzwonię do centrum medycznego w sąsiednim mieście, bo niestety mieszkam w małym miasteczku i nie bardzo mam wybór.
Stwierdziliśmy z mężem ,że lepiej pomęczyć się z dojazdami niż tracić czas i nie daj Boże kolejne dzieci.
cyt lubi tę wiadomość
-
U mnie weekend tak sobie. W pt praca potem na uczelnię. W sobotę odpuscilam studia i cały dzień gdzieś jeździliśmy. W niedzielę byłam na uczelni ale tylko 4h potem pojechaliśmy auto oglądać, bo mój nową zabawkę chce sobie kupić, a potem już cały dzień w domku- pieklismy grissini, oglądaliśmy filmy i zlecialo. Cały dzień bolał mnie brzuch i kręgosłup. Zaraz wchodzę do pracy i gnije tu do 18..
A co u Was ? -
Weekend i po weekendzie... w sobotę byłam na pogrzebie ;( wujek mi zmarł a wczoraj jeździliśmy po mieście z mężem, podpisaliśmy nową umowę z t-mobile, pojechaliśmy do Mc'Donalda, połaziłam po CCC a wieczorem usiedliśmy przy winku i tak weekend zleciał.
Szarlotka, jak to @ w 15 d.c?? -
Ja mówiłam o sobie, że z dystansem podchodzę do testów.
Bardzo mi przykro z powodu straty fasolki.. nie wiem jak to jest po poronieniu więc musialabys dopytać kogoś, kto przez to przechodził.
A może warto uda się do gina, a może to po prostu krwawienie okoloowulacyjne? Co do alkoholu to nie mam teorii ale wiem, że jak się pije przy @ to niby więcej jest ale ja tego u siebie nie zauważyłam
Tak czy siak warto to nakreślić lekarzowiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 14:35
Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
Bylam u innego lekarza na skonsultowanie jeszcze raz czy serio musze lykac te tabletki anty. No i skonsultowalam. Lekarz mowi ze musze brac. Ale nie tak jak poprzedni ze 6 msc bo wczesniej to watpi. Powiedzial ze mam brac 2 listki tabletek bez przerwy a trzeci jak bede chciala. Mowi ze moge wziac 3 jeszcze bez przerwy ale nie musze. Najwazniejsze aby w pierwszych trzech miesiacach nie zajsc w ciaze. Po odstawieniu tabletek po tych dwoch lub trzech listkach (najlepiej trzech ale moj wybor) musze poczekac na pierwszy okres prawidlowy i zglosic sie do niego sprawdziemy czy jest jajeczkowanie jak powinno a aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mozemy robic monitoring ovu i sprobowac zajsc w ciaze jak ovulka bedzie w lewym jajniku a nie w prawym (na prawym byla teraz ta ciaza) ale mowil ze to nie musi byc konieczne bo sytuacja moze ale nie musi sie powtorzyc.
A tabletki mam brac by moje jajniki nie pracowaly od razu by nie bylo miesiaczki i innych niepotrzebnych rzeczy po zabiegu aby jajnik zregenerowal sie na 99% nie powiedzial na 100 bo nikt nie moze byc tego pewny. Wiec pomyslalam sobie ze faktycznie wezme 3 listki bez przerwy a pozniej odczekam ten miesiac na normalny prawidlowy okres bo ten po odstawieniu nie jest okresem. Ale mozliwosc zajscia w ciaze od razu po odstawieniu a przed pierwsza prawidlowa miesiaczka jest duza i odemnie zalezy czy chce juz wtedy sie starac ale on nie dal 100% szansy ze wszystko sie uda akurat w tym miesiacu bo roznie moze sie zdarzyc ale ja nie mam myslec w ogole o tym co mogloby byc a tylko o zdrowej ciazy.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW moim przypadku bylo tak ze zaczynal sie 10 tc a nie bylo slychac ani widac serduszka. Bylam na obserwacji leki dostawalam i nic. Pozniej dali mi tabletki na poronienie i na tym mialo sie zakonczyc a po 5 dniach i tak mi zabieg zrobili. Pozmiej juz zadnych problemow pod tym wzgledem nie mialam .
Szarlotka123, pati85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szarlotko, przytulam. Wierzę, ze wszystko będzie ok.
Mi cos moja intuicja podpowiada, ze bieżacy cykl tez bezowocny. Śluzu jak nie bylo tak nie ma, sucho mam od konca okresu.Szarlotka123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Molyx w szczesliwym cyklu takze myslalam, ze cykl bezowulacyjny wiec jakie bylo moje zdziwienie, ze jestem w ciazy Glowa do gory, nie mamy na to wszystko za duzego wplywu.
Ja poronilam w 16 tc i mialam robione lyzeczkowanie, mialam po zabiegu 14 dni krwawien i cykl 45 dniowy. Nastepny cykl trwal 29 dni i takze nie mialam plamien w ciagu cyklu.
Po poronieniu bylam u dwoch lekarzy, jeden dał zielone swiatlo po pierwszej miesiaczce a drugi kazal poczekac 4 miesiace ze staraniami i badz tu czlowieku madry
-
nick nieaktualnyDzisiaj mnie boli.. dosłownie wszystko. Brzuch, macica, jajniki, krew leci cały czas. Bardziej jest to taki śluz z krwią.. To samo co w tamtym cyklu, jedyny plus to to, ze biorę ten duphaston więc może się nie zakończy tak jak wtedy.. Mam wielką nadzieje Leże cały czas, mój mnie nie chce wypuścić z łóżka.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny