Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja testów nigdy nie robiłam. Jak w tym cyklu nie pojdzie to się zaopatrze. Jednak mam ten plus, że jajniki bolą, cysie i śluz widoczny. Z tym że nic nie jest pewnym objawem jajeczkowania...
O testach owu słyszałam, że niby dobre ale nie wszystkim wychodzą. W obie strony raz pokazują a raz nie.
Co do badań to u mnie też takie drogie. Beta ok. 60 zł, ale to prywatna klinika więc pewnie dlatego. No ale przychodzisz a tam za tą kasę jak królową traktują"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Dziewczyny odebrałam wyniki:
beta: 1677 (norma 3-4 tydzień: 500-10000)
TSH 1,1 (0,34-5,6)
FT4 18,49 (I trymestr: 6,67-14,12)
progesteron 18,8 (f. lutealna D+3 do +15: 1,5-20)
Prolaktyna 30,20 (1,3-25)madziara0080, Szarlotka123, Molyx lubią tę wiadomość
-
W piątek mam wizytę u endokrynologa.
Ft4 mi podskoczyło. Progesteron w normie ale mógłby być wyższy. Prolaktyna trochę za wysoka. W tym tyg nie wzięłam DOSTINEX (który obniżał mi prolaktynę) W pierwszej ciąży po pozytywnym teście DOSTINEX miałam odstawic i teraz też tak zrobilalm. Zobaczymy co lekarz powie.
-
Hej dziewczyny co tutaj tak cicho?
MMM gratulacje kochana! wiedziałam że się uda! Jeszcze tylko jedna beta i już uspokoi Ci się całkowicie serduszko
Ja tam mam nędzny humor. Moje temperatury nie podobają mi się co oczywiście rzutowało na cały mój dzień. Czuję w środku jakąś taką porażkę, sama nie wiem"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
MMM no mówie Ci będzie wszystko w porządku :)a Ty myślisz że każda kobieta jest taka sama? Normy są wymyślone przez lekarzy jeżeli chodzi o przebadane kobiety. Wiem, że się martwisz ale powiem Ci to jeszcze raz. Nie ma co sie martwić na zapas. Zobaczysz kolejna beta będzie duźo wyższa Bardzo się cieszę, że Ci się udało
Ta dzisiejsza temp zbiła mnie z tropu. Myślalam że będzie ok a tutaj spadek w prawdopodobnie 4 dpo. Aż z ciekowści przeglądnęłam kilka wykresów innych dziewczyn. No ale tam u nich bywało różnie. Jestem strsznie wkurzona. No ale jak to mówią nadzieja umiera ostatniaSzarlotka123, MMM2016 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Dziewczyny mam do was pytanie.. jestem 3 dpo, była wyraźna, mocno bolał mnie lewy jajnik w sobote o testy owu pozytywne. Natomiast dziś od rana pobolewało mnie podbrzusze, tak, że czułam przy chodzeniu i siadaniu, a po południu ból tak na ok 20min zrobił się bardzo intensywny, jak wstałam to zakręciło mi się w głowie.. już przeszło, ale leże teraz pod kołderką i dziwnie się czuje ;( Boję się, że to może być zapalenie przydatków albo coś w ten deseń bo w zeszłym cyklu moałam.udrażnianie jajowodów.. pomocy!
-
Basia ja w pierwszym dniu śluzu płodnego miałam wrażenie że ciągnie mi podbrzusze, później przez koelne dni raz jeden a raz drugi jajnik pobolewał. Interenetów nie szukaj. Połowa jak nie wiecęcej wpisów to zwykła ściema. Pamiętaj, że w internetach każsy może "być" lekarzem. Pewnie to normalna reakcja i pewnie tak Ci lekarz powie
Szarlotka123, Basia90 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Dziękuję wam, uspokoiłyście mnie troszkę To jest mój pierwszy cykl po udrożnieniu jajowodów i cały czas odczuwam strach, że coś pójdzie nie tak i jajowody znów się zapchają, a wtedy niestety tylko in vitro..
Ból w podbrzuszu już się trochę uspokoił, teraz została zgaga i bulgotanie. Swoją drogą MMM gratuluję!!! Mam nadzieję, że pójdę w Twoje ślady i w tym roku również zobaczę dwie krechy Pozdrawiam. -
Szarlotka123 wrote:Molyx, u mnie dopiero jutro będzie beta i test z rana Właśnie wstałam, idę coś zjeść i popracować. A Co u Ciebie?
Właśnie MMM jak wyniki?
zaciskam kciuki!
a ja nawet okres mam dziwny w tym miesiącu. Piersi mnie nadal bolą i dziś nawinie test zrobiłam ale nic z tego -
Molyx może to znak, że ten cykl będzie udany? Wszystko inaczej a jak już od @ się zaczyna to coś mam przeczucie że będzie nawet lepiej niż świetnie"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Molyx tak właśnie myślałam, że się przypałętała niechciana no ale teraz nowy cykl i nowa szansa na fasole. Tym razem na pewno się uda! wierzę w Was! sama @ Ci probuje pokazać, że coś się święci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:27
Z racji, ze w poprzednim cyklu ani po śluzie, ani po testach nie byłam pewna owu, kupiłam termometr i będę z nim walczyć jutro powinien kurier dojechac z przesyłka.
Dziewczyny, gdzie mierzycie, o ktorej ? Każda informacja mile widziana!