Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testów nigdy nie robiłam. Jak w tym cyklu nie pojdzie to się zaopatrze. Jednak mam ten plus, że jajniki bolą, cysie i śluz widoczny. Z tym że nic nie jest pewnym objawem jajeczkowania...
    O testach owu słyszałam, że niby dobre ale nie wszystkim wychodzą. W obie strony raz pokazują a raz nie.
    Co do badań to u mnie też takie drogie. Beta ok. 60 zł, ale to prywatna klinika więc pewnie dlatego. No ale przychodzisz a tam za tą kasę jak królową traktują :D

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Molyx Autorytet
    Postów: 616 354

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM jak wyniki ?
    Szarlotka, jak u Ciebie ?

    Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

    5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx - czekam do ok 11.30 na wyniki.................... jak na szpilkach.............

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki:

    beta: 1677 (norma 3-4 tydzień: 500-10000)
    TSH 1,1 (0,34-5,6)
    FT4 18,49 (I trymestr: 6,67-14,12)
    progesteron 18,8 (f. lutealna D+3 do +15: 1,5-20)
    Prolaktyna 30,20 (1,3-25)

    madziara0080, Szarlotka123, Molyx lubią tę wiadomość

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek mam wizytę u endokrynologa.
    Ft4 mi podskoczyło. Progesteron w normie ale mógłby być wyższy. Prolaktyna trochę za wysoka. W tym tyg nie wzięłam DOSTINEX (który obniżał mi prolaktynę) W pierwszej ciąży po pozytywnym teście DOSTINEX miałam odstawic i teraz też tak zrobilalm. Zobaczymy co lekarz powie.

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 13:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 15 dzień po owu

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) co tutaj tak cicho?
    MMM gratulacje kochana! :) wiedziałam że się uda! Jeszcze tylko jedna beta i już uspokoi Ci się całkowicie serduszko :)
    Ja tam mam nędzny humor. Moje temperatury nie podobają mi się co oczywiście rzutowało na cały mój dzień. Czuję w środku jakąś taką porażkę, sama nie wiem :(

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - dzięki :) Badania ok tylko ten progesteron mnie martwi....Troche niski jak na pierwszy trymestr....

    Spojrzałam na Twój wykres. Faktycznie dziwny ten spadek temperatury.... Ciekawe co przyniosą najbliższe dni....

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 17:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM no mówie Ci będzie wszystko w porządku :)a Ty myślisz że każda kobieta jest taka sama? Normy są wymyślone przez lekarzy jeżeli chodzi o przebadane kobiety. Wiem, że się martwisz ale powiem Ci to jeszcze raz. Nie ma co sie martwić na zapas. Zobaczysz kolejna beta będzie duźo wyższa :) Bardzo się cieszę, że Ci się udało :)
    Ta dzisiejsza temp zbiła mnie z tropu. Myślalam że będzie ok a tutaj spadek w prawdopodobnie 4 dpo. Aż z ciekowści przeglądnęłam kilka wykresów innych dziewczyn. No ale tam u nich bywało różnie. Jestem strsznie wkurzona. No ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia ;)

    Szarlotka123, MMM2016 lubią tę wiadomość

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Basia90 Ekspertka
    Postów: 176 144

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie.. jestem 3 dpo, była wyraźna, mocno bolał mnie lewy jajnik w sobote o testy owu pozytywne. Natomiast dziś od rana pobolewało mnie podbrzusze, tak, że czułam przy chodzeniu i siadaniu, a po południu ból tak na ok 20min zrobił się bardzo intensywny, jak wstałam to zakręciło mi się w głowie.. już przeszło, ale leże teraz pod kołderką i dziwnie się czuje ;( Boję się, że to może być zapalenie przydatków albo coś w ten deseń bo w zeszłym cyklu moałam.udrażnianie jajowodów.. pomocy!

    relgh371p970veew.png
  • Basia90 Ekspertka
    Postów: 176 144

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka zapisałam się już, wizyta jutro wieczorem. Ale już się tym stresuje, do.jutra to pół internetów na ten temat wyczytam :p

    Molyx lubi tę wiadomość

    relgh371p970veew.png
  • MMM2016 Autorytet
    Postów: 1242 979

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 - umów się do lekarza bo to może być wszystko!
    Ja akurat miałam dosyć mocne bóle jajnika i podbrzusza od owulacji aż do pozytywnego testu ciążowego - czego i Tobie życzę :)

    Szarlotka123, Basia90 lubią tę wiadomość

    82doi09k139kk43v.png

    zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja w pierwszym dniu śluzu płodnego miałam wrażenie że ciągnie mi podbrzusze, później przez koelne dni raz jeden a raz drugi jajnik pobolewał. Interenetów nie szukaj. Połowa jak nie wiecęcej wpisów to zwykła ściema. Pamiętaj, że w internetach każsy może "być" lekarzem. Pewnie to normalna reakcja i pewnie tak Ci lekarz powie :)

    Szarlotka123, Basia90 lubią tę wiadomość

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Basia90 Ekspertka
    Postów: 176 144

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 19:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam, uspokoiłyście mnie troszkę :) To jest mój pierwszy cykl po udrożnieniu jajowodów i cały czas odczuwam strach, że coś pójdzie nie tak i jajowody znów się zapchają, a wtedy niestety tylko in vitro..

    Ból w podbrzuszu już się trochę uspokoił, teraz została zgaga i bulgotanie. Swoją drogą MMM gratuluję!!! Mam nadzieję, że pójdę w Twoje ślady i w tym roku również zobaczę dwie krechy :) Pozdrawiam.

    relgh371p970veew.png
  • skorpionek82 Autorytet
    Postów: 811 136

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie co może oznaczać ból szyjki macicy jakby ranie w szyjce macicy 6 dpo? Jutro idę na badanie krwi progesteronu i tsh.☺

    be2286637619c012de883c2f8744cba8.png
  • Molyx Autorytet
    Postów: 616 354

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Molyx, u mnie dopiero jutro będzie beta i test z rana :) Właśnie wstałam, idę coś zjeść i popracować. A Co u Ciebie?
    Właśnie MMM jak wyniki?

    zaciskam kciuki! :-)

    a ja nawet okres mam dziwny w tym miesiącu. Piersi mnie nadal bolą i dziś nawinie test zrobiłam ale nic z tego ;-)

    Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

    5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx może to znak, że ten cykl będzie udany? Wszystko inaczej a jak już od @ się zaczyna to coś mam przeczucie że będzie nawet lepiej niż świetnie :)

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Molyx Autorytet
    Postów: 616 354

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukijo kochana, @ mi zrobiła psikusa - powinna przyjsc dzis, przyszła w minioną sb. 2 dc bardzo dobfity, pozostałę to wlasciwie plamienie.

    Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

    5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx tak właśnie myślałam, że się przypałętała niechciana :( no ale teraz nowy cykl i nowa szansa na fasole. Tym razem na pewno się uda! :) wierzę w Was! :) sama @ Ci probuje pokazać, że coś się święci :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 21:27

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Molyx Autorytet
    Postów: 616 354

    Wysłany: 26 stycznia 2016, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, ze w poprzednim cyklu ani po śluzie, ani po testach nie byłam pewna owu, kupiłam termometr i będę z nim walczyć ;D jutro powinien kurier dojechac z przesyłka.

    Dziewczyny, gdzie mierzycie, o ktorej ? Każda informacja mile widziana! :)

    Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

    5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego