Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej;) ja mierze o 630:) tak wstaje do pracy:) gorzej przez weekend:)mam wolne;) ale podobno do godzinki lub półtorej obsuwy to nie problem; ) mierze 3 cykl i z kazdym łatwiej to interpretować; ) po raz pierwszy tempka rosnie jakos tak ladniej po owu;) moze sie uda;)
A i najlepiej mierzyc zawsze o tej samej porze zaraz po przebudzeniu i w tym samym miejscu:) a wszystko co zaburza notowac typu krotki sen leki itp bo wpływa na temp;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2016, 23:13
9.06.2014 Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )
Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥ -
Molyx ja w tym cyklu mierzę o 7 rano. W przyszłym będę o 6. Chociaż mam problem z zaśnięciem po przebudzeniu dobrze że kupiłaś termometr. Szkoda, że zaczniesz dopiero w 6 lub w 7 dc (o ile się nie myle z moich obliczeń). Teraz na wykresie zapisuj oprócz temp i szyjke i śluz. Będzie łatwiej zobaczyć kiedy macie bardziej . Zapisuj przy tym nawet ból głowy itp.
Teta w niektórych przypadkach dziewczyny które wstają godzinę wcześniej dodają 0.1 stopnia. Ja jednak chyba bym zapisała taka jak wskazuje i zapisała, że zmierzyłam wcześniej (może być wtedy zaburzona)"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Hej dziewczyny!
Poszłam dziś na pobranie krwi i się dowiedziałam, że mi nie zrobią, bo muszę nieć skierowanie (bez skierowania jedynie w placówkach Medicover a nasz ośrodek jest tylko placówką współpracującą) Ostatnio progesteron zrobili mi bez a dziś problem?! Ciągle jakieś problemy... Mogłabym zapłacić, ale stwierdziłam, że jak pójdę na wizytę do gin to poproszę ją o skierowanie. Nie będę płacić jak mogę mieć za darmo. Poza tym ostatnio mamy dużo wydatków, a ja od stycznia nie mam pracy.
Szarlotka daj znać jak tam u Ciebie?
Molyx ja w tym cyklu też postanowiłam zacząć walkę z termometrem. Zaczynam od jutra, bo okresu już nie powinno być a podobno nalepie mierzyć temperaturę w pochwieWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 10:58
-
MMM2016 gratuluję..... dajesz nadzieje że po biochemicznej można odrazu...
Mogłabyś mi bliżej opisać jak to było u ciebie tzn cykl po. Ja jestem w trakcie. 4 dni po terminie @ nadal nie "poleciało" Chcę żeby już się zaczęło.... Najbardziej mnie przeraża że trzeba będzie przerwać starania -
MMM jesteś? Jak dziś się czujesz? Mam do Ciebie pytanko. Jaki miałaś śluz 5 dpo? Ja dziś zauważyłam dziwny i się zamartwiłam. Kuźwa po co ja brałam te tabletki?
Makowa zawsze robią problemy. Ale jak możesz poczekać to idź na kasę chorych. Bez przesady żebyś musiała płacić podczas okresu też się powinno mierzyć temp. Lepszy obraz owulacji"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualnyDziewczyny jestem tu nowa i wiem, że mi pomożecie lub wskażecie możliwości. Od ovu boli mnie lewy jajnik, cały czas mam uczucie mokrości, a do @ daleko. Temperatura się utrzymuje ale martwi mnie ten ból, nigdy takiego nie było. Może powinnam iść do lekarza? Co myślicie?
-
Szarlotka czekamy czekamy na wynik właśnie patrzyłam na Twój wykres i faktycznie nie masz krech na wykresie. Dziwne. To na bank dobry znak! Czuje to a reszta badań wyszła dobrze? pozdrów od nas swojego i życz mu powrotu do zdrowia Ty nie daj się chorobie!
Ten śluz był dziwny bo było kilka nitek ciągnącego tylko zastanawiam się czy nie przez wczorajsze. No ale śluz był po grubo 12 godzinach. Już nic nie wiem. Zachowuje się jak opętana. Co nie robie to myśle. Może za dużo. Może mam jakieś parcie w sobie na to? Dopiero według ovu 5dpo"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
Szarlotka, a limfocyty nie wychodzą za duże jak ma się np. Przeziębienie, jakiś stan zapalny? Myślę, że tak naprawde wszystko ok. Ja chyba mam limfocyty zawsze za wysokie bierz bierz i często myj ręce bo jak to nieżyt jelitowo-żołàdkowy to ta choroba przenosi siè głównie przez nieumyte ręcę. Ja sama też często na to choruje,o zgrozo, i leci mi z dwóch otworów (z buzi i z tego drugiego na dole). Chociaż jak Ty jesteś z nim ciągle to masz większą możliwość. Bierz rutinoscorbin jeszcze tydzień po jego wyleczeniu
Właśnie ten śluz był kremowy ciągnący siè lekko z lepkim kremowym zmieszany. Już milion forów przeczytałam ale nic nie wywnioskowałam"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Skorpionek serio? No powiadają, że zagnieżdżanie może się zacząć nawet i w 4dpo (choć są to żadkie przypadki). Życzę Ci kochana abyś za tydzień zrobiła teścik i wyszły dwie mocne kreseczki
skorpionek82 lubi tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
asiuś wrote:MMM2016 gratuluję..... dajesz nadzieje że po biochemicznej można odrazu...
Mogłabyś mi bliżej opisać jak to było u ciebie tzn cykl po. Ja jestem w trakcie. 4 dni po terminie @ nadal nie "poleciało" Chcę żeby już się zaczęło.... Najbardziej mnie przeraża że trzeba będzie przerwać starania
Czy dobrze zrozumiałam, ze obecnie jesteś w ciąży (najprawdopodobniej biochemicznej, 4 dzień po terminie @?
-
MMM na szczęście już po? teraz sobie troszkę odpoczniesz"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ukija wrote:MMM jesteś? Jak dziś się czujesz? Mam do Ciebie pytanko. Jaki miałaś śluz 5 dpo? Ja dziś zauważyłam dziwny i się zamartwiłam. Kuźwa po co ja brałam te tabletki?
Makowa zawsze robią problemy. Ale jak możesz poczekać to idź na kasę chorych. Bez przesady żebyś musiała płacić podczas okresu też się powinno mierzyć temp. Lepszy obraz owulacji
Sprawdziłam, w 5 i 6 dniu po owu miałam wyjątkowo dużo gęstego śluzu, koloru mleczno-żółtego. Dodatkowo oznaczyłam ogólne odczucie silnej wilgotności. Też byłam zdziwiona takim śluzem....wcześniej nie miałam aż tak dużo śluzu po szczycie.
ps jednak zapisywanie obserwacji się przydaje
-
myszka2389 wrote:Dziewczyny jestem tu nowa i wiem, że mi pomożecie lub wskażecie możliwości. Od ovu boli mnie lewy jajnik, cały czas mam uczucie mokrości, a do @ daleko. Temperatura się utrzymuje ale martwi mnie ten ból, nigdy takiego nie było. Może powinnam iść do lekarza? Co myślicie?
Właśnie w tym cyklu już przed owu, w jej trakcie i praktycznie do terminu @ miałam dziwnie intensywnie bóle jajników: pierw tylko lewego a po paru dniach..na zmianę....
Czasami nie mogłam się wyprostować....byłam pewna, ze to torbiel znowu (bo kilka razy już miałam.
U mnie skończyło się pozytywnym testem:) Co tak naprawdę z jajnikami...to dowiem się 5.02 bo idę na usg.
-
Szarlotka123 wrote:To jest mój 24 dc, po owulacji prawdopodobnie 10 ale nie wiadomo czy wystąpiła w Sobotę Czy w Niedzielę/Poniedziałek Może już coś wyjdzie, jak nie to powtórzę w Poniedziałek bo wtedy już na pewno powinno coś być Nie nastawiam się na nic, kwestia odstawienia dupka.
Trzymam kciuki za wyniki
-
MMM no właśnie ja nie mam takiego śluzu. No ale każda kobieta jest inna z tym, że ja jestem zaniepokojona moim niestety"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"