Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka a wiesz ile razy mi się śniło, że zrobilam test i były II. Mam nadziwje, że już mi się ti wiecej nie przyśni, bo zauważyłam, że u mnie sny sprawdzają się na odwrót.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa to teraz czekaj aż się przyśni jedna :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najszybciej ;)
    A czy któraś z Was ma może tyłozgięcie macicy? Ja mam. Gin mówiła, że nie ma czym się martwić. Boję się jednak, że to może utrydniać żołnieżykom dotarcie do celu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 11:50

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna - mam tyłozgięcie. Łącznie 4 razy byłam w ciąży. Tyłozgięcie chyba raczej nie było problemem. Kłopoty miałam raczej z brakiem owulacji i z rozchwianymi hormonami.... Niektórzy straszyli też ciężkim porodem przy tyłozgięciu.... Poród miałam szybki i stosunkowo bezbolesny....
    Także sama widzisz....

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem czy mam bo moi ginekolodzy bylinodwiedzani w czasie jak się nie staraliśmy więc milczeli. Ale dziewczyny mają i zachodzą :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedyne co to na ostatniej wizycie doktor robił mi usg i stwierdził że prawdobodobnie widzi mięśniaka 0.9mm. Pytał czy przed braniem tabsów miałam silne bóle i obfite @. Pytałam czy mam to leczyć a on mi powiedział, że nie i żebyśmy się satarali. Już na necie przeczytałam, że często anty powoduja wyskakiwanie mięśniaków i że wtedy jest ciężej zajść. No ale zobaczymy...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym, że nie mogłam mieć go wcześniej bo inni lekarze nie widzieli. A wręcz się zachwycali tym jakie wszystko u mnie ładne. Więc sama nie wiem :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozostaje tylko cierpliwie czekać :)

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa no innej opcji nie widze :) wszystko pokarze czas :) choć cierpliwość to nie moja mocna strona, pewnie każda staraczka tak ma :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija u mnie z cierpliwością też różnie bywa. Tymbardziej, że nasze starania już trochę trwają. Zaczynając starania o bobasa zdawałam sobie sprawe, że raczej nie uda się za pierwszym razem, ale że pół roku wystarczy. A tu już niedługo półtora roku będzie a dzidzi ani widu ani słychu. Staram się podtrzymywać na duchu, że każdy kolejny miesiąc przybliża nas do II kresek. Poza tym raz się udało to chyba jednak nie jest z nami źle...

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, też sądzę że raz się udało to i drugi raz się uda. Czasami trzeba troszkę poczekać aby większa radość była. Życie uczy nas pokory w ten sposób. My brniemy dalej nie poddając się. Z całego serduszka życzę Ci abyście zobaczyli te dwie kreseczki jak najszybciej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:48

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tobie również i zresztą wszystkim Wam tego życze :)
    Ciężko przyjęłam nadejsci @, ale dziś już doszłam do siebie i mam dużo nowej energii na nowy cykl :) Do tego jeszcze piękne słońce robi się za oknem - prawie jak wiosna. Muszę pomyśleć o wiosennej metamorfozie pokoju. Teraz stawiam na żółte i zielone dodatki :) Poszukiwania czas zacząć!

MMM2016 lubi tę wiadomość

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    MMM2016 Tak to iochemiczna eta w 11 dni po 26 a 13dpo 28. Dziś się zaczęło także chyba szybko 4 dni po terminie @. Narazie skąpo.... Jak było u Ciebie ? kiedy owulacja była?
    Dzięki za odpowieź...;)

I jak dzisiaj się czujesz?
    Ja zaczęłam delikatnie plamić jeszcze przed terminem @
    Zaczęłam krwawić w 4 dniu po terminie @ i od razu krwawienie było silne. W nocy zaczęły się skurcze. Były dosyć mocne.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiuś wrote:
    MMM2016 przepraszam ale chyba mi b ciężko wchodzi na klawiaturze .... morze Młody coś jadł przy klawiaturze ;) A w którym dniu u Cieie była w porównaniu do normalnych cykli?

Asiuś ja chętnie odpowiem na każde pytanie ale, nie gniewaj się, zadawaj pytania bardziej konkretnie bo nie wiem o co pytasz?
    Jeśli pytasz owu - to raczej mam ją dosyć szybko (mam krótkie cykle: 24-25 dni), ok 12-13 dc
    W poprzednim cyklu, tym zakończonym ciążą biochemiczną, owu miałam ok 12 dc
    Oczywiście nie zawsze miałam monitoring, więc terminu owulacji mogę tylko domniemać na podstawie śluzu i temperatury.

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • MMM2016 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna - gratuluję energii i pozytywnego myślenia!
    Trzymam kciuki za nowy cykl :)

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM to ta piękna pogoda tak na mnie działa. Słońce wyszło i błękitne niebo się pokazało i od razu chce się żyć :) I chciałabym mieć takie któtkie cykle jak Ty.

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Makowa abstynenscja jest dobra. Poźniej serduszek się namnoży i większa możliwość zafasolkowania :)

Rosax ale by był psikus jakby były 4 fasolki. No nie cieszyła byś się? Pewnie później już byś aż tak nie chciała się starać ;)

O nie, na pewno nie. Modlilabym sie tylko by te 4 fasoleczki zamienily sie w 4 zdrowe bobaski a wiec mialabym 5 dzieci no i musialabym nauczyc sie jezdzic busami hihi. Ale chyba podziekuje z takiego psikusa ;p choc moja babcia po tej stracie powiedziala tak "noe martw sie ja to duzo ogladalam i slyszalam jak to tracily albo sie staraly i nie mogly a pozniej 5 balonikow w brzuszku" hihi

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Tobie również i zresztą wszystkim Wam tego życze :)
    Ciężko przyjęłam nadejsci @, ale dziś już doszłam do siebie i mam dużo nowej energii na nowy cykl :) Do tego jeszcze piękne słońce robi się za oknem - prawie jak wiosna. Muszę pomyśleć o wiosennej metamorfozie pokoju. Teraz stawiam na żółte i zielone dodatki :) Poszukiwania czas zacząć!

Tak w sumie to podalas dobry pomysl. ;) tez pomysle nad jakas wiosenna metamorfoza. W koncu ptaszki wychodza sloneczko zaczyna swieciec najlepszy czas na zmiany i ciaze hihi plemniczki tez pewnie wola wiosenne klimaty do laczenia sie z jajeczkami ;*

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax ja już wprowadzam słowa w czyny. Właśnie znalazłam idealne poszewki na poduszki na kanape. Wiadomo wiosną sprzyja zakochanym ;P

9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, ze w ta wiosne bede z moim bardziej zakochana co by sie na pewno udalo ;D u nas jest problem bo on tylko w weekendy w domku.. Ale jak pasek drugi czerwony na ovu to po pracy wraca nawet w srodku tygodnia na kilka godzin ;) tak sie wlasnie w listopadzie udalo. Teraz mowi ze mam robic monitoring co na pewno w ten dzien przyjedzie by sie noe spoznic ;D

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ