Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj beatum jak my wszystkie zaciązymy to powtórz badanie to bedziesz spokojniejsza:D a to braciszej juzby się zaopiekował rodzeństwem a z owu to faktycznie trochę przesuneła sie a temp. mierzysz?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Witaj nadzieja,
Zbierałam się do mierzenia,ale stwierdziłam, że od przyszłego miesiąca Termometr musze kupić. A mój gin powiedział,że wykres mi i tak nie określi dokładnie, wiec teraz monitoring. Kurcze, ale teraz tak myślę, że mogłabym porównać. Może jutro jeszcze coś na szybko kupię. A jaki najlepiej?
Co do opieki,to masz rację. Dzieciaki w domu, a ja z mężem na imprezkę
A Ty jutro skaczesz tempką? Oby się odbić. Przecież już jesteś w ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:36
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
hehe to dobre wiecie co robicie rodzice na imprezce ja dopiero pierwszy cykl mierze temp. ale u mnie sie sprawdziło z wyznaczeniem owu gin tak samo szacowała po monitringu Ja mam ten elektroniczny ale z jednym miejscem po przecinku ale sa tez z dwoma wiec chyba jeszcze dokładniejsze.
A po moim wykresie nie wiem czego się spodziewać ehh temp. spadla dziś mocno i ten sluz ale chciałabym tak jak piszesz !
A estradiol za co jest odpowiedzialny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 21:44
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Dziewczyny byłam dziś na tych wynikach i takie sobie są..."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Strasznie dużo rozpisałyście się nie wiem na co odpisywać :p
Makowa moja koleżanka też była w us i kazali jej usiąść na okienko i poległa a reszta poszła jej całkiem ok
Beatum kup taki z dwoma miejscami po przecinku w aptece
Rosax ja bym brała tylko tak aby mi starczyło do wizyty u gina. Nie przejmowała śluzem. Właściwie czytałam o tym że dziewczyny niektóre mają taki dziwaczny
Szarlotka ja też przemęczona jestem więc wiem co czujesz ja codziennie zasypiam na siedząco oglądając tv
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ukija wrote:Dziewczyny byłam dziś na tych wynikach i takie sobie są...
A dokładniej? Czemu takie sobie? Ja jak swoje zobaczyłam też tak myślałam a okazały się ok
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Szarlotka123 wrote:A te plamienia to tak cały czas masz?
Wczoraj mialam takie cos pomaranczowe zolte? Taki zwykly zabarwiony slus a dzis nic. Tylko kremowo zoltawy sluz.. Zlapalam jakas infekcje bo zolty slus mam po infekcji a ostatnio w sobote siusialam w lesie bo zem do domu nie wytrzymala..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Szarlotka123 wrote:Makowa trzymam mocno kciuki :* Jesteśmy dobrej myśli, udało się!
Rosax, odczuwałaś w jakiś sposób to, że fasolka jest w Tobie?
Nie wiem gdzie ona tam jest ale mam ucisk na macicy i od czasu do czasu boli mnie podbrzusze raz z prawej raz z lewej strony takie dziwne bole mam jakies ale nie mocno takie delikatne. Chociaz dzis przez moment czulam ze blizna na macicy po cc zaraz mi exploduje jakos tak zakulo mocno i przytrzymalo ale chwila i minelo
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ukija wrote:Dziewczyny byłam dziś na tych wynikach i takie sobie są...
No wlasnie wiem ze to dziwavzne czasem sa te sluzy
07.11.2012 Julian
Już Wam mówię. Wątroba podwyższona, cholesterol podwyższony, coś tam związane z limfocytami też podwyższone. Ale glukoza w porządku i tsh też niby w porządku"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Tsh 2.35 przy normie 0,27 - 4,2. Myślicie że jest ok?
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
Właśnie zastanawiałam się. Chociaż przy 1 to już za niskie. Ja nie byłam u endokrynologa tylko u internisty i jutro ma mi zinterpretować wyniki..."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Nadzieja o widzisz,zwykły termometr mam A co do estradiolu to podobno jest potrzebny do oceny dojrzewania jajeczek,a po ovu do oceny funkcjonowania ciałka żółtego. Po ovu spada i progesteron zabiera się do roboty To tak na mój "chłopski" rozum
Rosax witam i trzymam kciuki za jutrzejsze pozytywne wieści, bo inne być nie mogą.
Ukija dziękuję, a jakaś firmę polecasz? Co do tsh najlepiej, żeby było w przedziale 1-2, tak przynajmniej powiedziała pani endokrynolog mojej siostrze. Mój gin natomiast twierdzi, że wszystkie normy najlepsze są,gdy wynik jest pośrodku. A kiedy masz wizytę u lekarza, żeby zweryfikować wyniki?
A ja tak sobie myślę, że poprzednie cykle miałam książkowe nie zaskoczyło, to może przy zawirowaniach zaskoczy i tego się trzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 23:49
szczęśliwa łac. beatum -
Beatum ja mam prywatną opiekę medyczną i lekarz na 2 dzień po wynikach interpretuje je na portalu. Jednak to tylko internista i chyba wybiore się do endokrynologa. Z punktu widzenia osoby nie starającej się wynik jest dobry ale z punktu widzenia starającej za wysoki ja mam termometr microlife i jest świetny"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Ale mam też taką opcję jak czat z lekarzem więc może tam najpierw spróbuje. Bo coś nie zadkakuje nic prl, lh i fsh są ok. Czekam na progesteron na 7dpo..."Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
Czesc dziewczynki dzis zawitala do mnie @ takze zaczynam nowy wykresik
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 06:07
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Nadzieja udostepnij wykres.
Ukija skontaktuj te wyniki najlepiej z lekarzem on ci dokladniejnpowie jak z tym tsh ale z tego co pamietam to norma byla do 1? Jakos tak. Wiem ze malo musi byc
07.11.2012 Julian
Już zrobione a Ty Rosax jak się masz?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok