X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe tak bardzo się cieszę ze do was trafiłam co raz bardziej rozumiem mój organizm :) i wszystko jakies prostsze :) ! Kochane moje <3

Aurellka a jak dawkujesz?

Witaj ksiezniczko :)

Magduullina, Księżniczk@ lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ czyli jesteś tak samo zdeterminowana jak my :) teraz masz który dzień cyklu? :) trzeba zbadać hormony bo odgrywają bardzo ważną rolę w staraniach. Ja też czekam na badanie progesteronu ale jeszcze nie miałam owulacji ;) wierzę w to że uda się nam wszystkim :)

Magduullina lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja nadal nie rozumiem swojej szyjki. Nie umiem określić czy jest zamknięta czy też otwarta :P teraz zdaje mi się że od 2 dni jest średnio otwarta ale jeszcze nie jestem gotowa aby to sprawdzać :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dzień :-) w zeszłym tygodniu byłam u lekarza kazał mi zrobić badania w tym cyklu i się do niego zgłosić i tak właśnie zrobię. Jeszcze muszę M zachęcić do badań ale to już będę musiała zrobić po swojemu ;-) ciąża teraz to chyba mój największy piorytet on też bardzo chce więc musi współpracować :-)

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie robię 4 dnia cyklu więc w środę idę na krew kilka różnych mam zbadać androstendion, estradiol, fsh, LH. Później progestreon i prolaktyna. Także ten miesiąc będzie bardzo niecierpliwy. Już jakoś straciłam nadzieję ze coś się uda ale wierzę że lekarz i ten na górze zawsze pomogą ;-) nie można się poddawać jeśli o czymś mocno marzymy

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija A Ty jak "obserwujesz" owulacje? Patrzysz na temperaturę? Jakieś objawy czy testy robisz na owu? z badaniem szyjki to i ja mam problem nie rozrozniam otwartej czy zamkniętej. :-/

• Ukija Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księżniczk@ no super że tak ufasz swojemu lekarzowi :) nigdy nie trać nadziei! Uda się na pewno :) ja osobiście najpierw sprawdziła bym siebie a na samym końcu Twojego. Bo dla faceta to taki swojego rodzaju cios że z nim może być coś nie tak :/ ja osobiście właśnie taki mam plan :) ja mierzę temp, sprawdzam wysokość szyjki i robie testy owu :) póki co to mój 3cs po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych i mam nadzieję że się uda ale staram się zachować dystans :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cała się trzęse ... http://naforum.zapodaj.net/thumbs/72fc4679512e.jpg

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana dwie krechy!

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj księżniczk@ :) Rozgość się :)

Ukija - z tą szyjką mam tak samo, za cholerę nie potrafię jej badać. Nie wiem kiedy jest zamknięta, kiedy otwarta, czy leży wysoko, czy nisko...

Co ma być to będzie...

Wczoraj czułam się dziwnie.. Cały dzień byłam senna, zmęczona i bolał mnie brzuch. W sobotę się trochę nabiegałam, bo porządki przed świąteczne i gotowanie, wieczorem czułam się na prawdę padnięta.

Dziś już lepiej. Został tydzień do @. Oby nie przylazła zołza.

Księżniczk@, Magduullina lubią tę wiadomość

ug376iye929i107i.png
  • Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :-) madziara0080 za przywitanie :-) ja muszę zacząć mierzyć temp. Mogłam to już od wczoraj zacząć robić ale nic :-( gorzej że teraz mam kilka nocek w pracy muszę jakiś mały termometr sobie kupić. Ale z regularną godziną mierzenia będzie problem

madziara0080 lubi tę wiadomość

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dostać @ w czwartek a mnie wczoraj zaskocZyła. Trzymam kciuki żeby i Ciebie się nie pojawiła ;)

madziara0080 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/93d62357dda0.jpg ---kochane albo ja już naprawde świra dostaje i mam omamy ale nigdy tak sie nie dzialo biale to biale a tu jest bardzo blada kreska na zdjeciu tego az tak nie widac

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze skopcie mi tylek bo poprostu ja juz nie moge z tymi testami... :( NIE NO MUZE CZEKAC DO CZWARTKU I WSZYSTKO SIE WYJASNI MOGLAM TEGO NIE ROBIC :(

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie poczekasz się wszystkiego dowiesz. Taka natura kobieca ja to nie wiem jak ten miesiąc wytrzymam w oczekiwaniu. Ciągle myślę co mogę zrobić żeby się trafiła fasolka. A na teście jest kreska jakas druga. Kochana na spokojnie w czwartek się okaże nie stresujemy się. :-*

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina a jaka mialas @ ?

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja_86 wrote:
    Magdulina a jaka mialas @ ?

DZIWNA Bezbolesna... -1 dzien plamienie 2dzien intensywniej 3 dzien tez plamienie a w sobote raz za czas tylko i niedziela tak samo. Zazwyczaj mam 4 dni dosc mocno i 3-4 dni plamien i podpaski a teraz tylko 3 dni podpaski nosilam bo tak to tylko w środku byl rozowy sluz. zero skrzepów no masakra jakas szlak mnie kuźwa trafia---aa i dzisiaj zalewa mnie biały śluz taki wodnisty co wogóle obserwuje po raz pierwszy po miesiaczce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2016, 12:25

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka przez 3 pierwsze miesiące ciazy miala cos podobnego. Jak to nazwala "niby taka skromna miesiaczka". Trzeba być dobrej myśli ;-)

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to faktycznie bardzo dziwnie ehhh... tylko teraz sie nie denerwuj. Plamienie ok ale mocne krwawienie i ciąża nie wiem gin zdecydowanie w tej syuacji zbadac przede wszystkim

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • smerfetka_k Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina dobrze ze idziesz do gina. Nie Zamartwiaj sie :* ja chyba jutro pójdę na betę myślicie ze to juz dobry termin na pewny wynik?

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ