X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax i Ukija jeżeli u Was bliźniaki to ile będzie u mnie tych dzieciaczków ? Na rok starań po 1 sztuce to juz czworaczki :) dobrze, pokoje mam to każde się zmieści :)

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia z tego co pamietam to ureaplasma (zeby sprawidzic czy się wyleczyliśmy) i mycoplasma, tsh czynnik le, p-ciała p-mitochondrialne, p-ciała p-plemnikowe w surowicy, p-ciała p-jądrowe, p-ciala przeciwko tkankom łożyska, przeciwciala antykardiolipinowe, chlamydia. Uff... Chyba wszystki wymieniłam
    Miałaś któreś robione?

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego poznałam na 18stce kolezanki z klasy. Taka miłość od pierwszego wejrzenia :) Uparta bylam i moze gdyby nie to to nie wiem czy bylibysmy razem, bo mój na początku nie mógł się zdecydować.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax marzę o bliźniakach tak samo jak Ty :D romantyzm :D ja z moim poznałam się na impreze i gadaliśmy o... kotach :D kocia mama ze mnie :D

Ulcia ja frytki też mogła bym codziennie ale Mój jakiś plan żywieniowy wprowadził i koniec z tłudzczami trans :D no tak możesz mieć teraz czworaczki, nie zdziwiła bym się :D

Aurellka lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz się nie mogę doczekać blizniakowych usg.
    Dorotko nie brałam ani luteiny ani dupka tylko to co na wykresie. Duzo witamin i Castagnusa.

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Ulcia z tego co pamietam to ureaplasma (zeby sprawidzic czy się wyleczyliśmy) i mycoplasma, tsh czynnik le, p-ciała p-mitochondrialne, p-ciała p-plemnikowe w surowicy, p-ciała p-jądrowe, p-ciala przeciwko tkankom łożyska, przeciwciala antykardiolipinowe, chlamydia. Uff... Chyba wszystki wymieniłam
    Miałaś któreś robione?

Miałam ureaplasme i mycoplasme, tsh ale Nie wiem co to za czynnik le, dodatkowo cytomegalie. Wybieram się i wybrać nie mogę na te p-ciała p-plemnikowe - ale też i na wrogosc sluzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chlamydie :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka Po antykach niby większa możliwość ale pewnie to jakaś ściema :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia cudny awatar :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam też badania na toxoplazme IgM i IgG i te drugie miałam bardzo podwyższone. Musiałam przeleczyc to. Brałam 12 (!!) tabletek dziennie. Koszmar. Sprawdziłam czy miałam rozyczkę, zaszczepilam się na WZW typu B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Ulcia cudny awatar :D <3

Dziękuję :)
    W końcu jesteśmy już w ciąży prawda?

Ukija, Aurellka lubią tę wiadomość

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Aurellka Po antykach niby większa możliwość ale pewnie to jakaś ściema :P

Właśnie widziałam kilka zielonych wykresów z antybiotykiem w roli głównej :)

Ukija lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wynalazłam badania na glistnice, poziom przeciwciał przeciwko Gliadynie, i poziom przeciwciał przeciwko transglutaminazie tkankowej. Chodziło o celakie, która również ma wpływ na płodność. A ja z racji tego, że jestem uczulona na pszenicę to była obawa, że i na gluten.

• Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia właśnie jesteśmy! :D nie ma innej opcji :P

Ulcia83 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniacie te awatary jak skarpety ;D gubie sie juz ktora to ktora hihi ;D

Ukija. Nie po antykach. U nas juz tak bedzei!! Taka nasza natura blizniacza.!

No nic ja mam dosc. Ide spac. Zmevzona jakas jestem. Ale mawet nie po winie..
    Zobacze juutro po temp czy wino sie dalo czy nie. Bo w sumie nic nie czuje...

DZIEWCZYNY! Boje sie snic dzis! Te testy mnie przerazaja... A ostatnio o nich tylko snie... Szkoda ze czlowiek nie moze nagrac snu... Jak bym wam puscila nie zla zabawa by byla ;D od komedii po horror. I tak kazdego dnia... A dziwne jest ze moja mama i siostra nic nie snia... Tylko ja i tata ;D a moj tato nawet w nocy potrafi do mnie dzwonic i sen opowiadac ;D albo ja do niego haha ;D ale teraz u nich nocuje a ja glodomor jakis nocny wiec jak slysze na dole dzwiek otwieranej lodowki to od razu na dol biegne ;D najem sie poopowiadam tacie sny on mi i spac a rano przed praca znow opowiesci bo inny sen ;D

Ahhh rozpisuje sie... Wino wzielo chyba haha ;D
    No nic dobranoc mamuski! Bo wszystkie juz nimi jestesmy!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:18

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo Rosax moja kochana pocieszjako! :* sentymenty walisz :D nie no ja też mam dużo snów. Tylko ja mam bardziej fantastyczne. Zapisuje na kartkach i czekam aż przyjdzie wena do pisania i może w końcu jakąś powieść skrobnę :D
    Idź idź już spać aż do jutrzejszej temperatury :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Właśnie widziałam kilka zielonych wykresów z antybiotykiem w roli głównej :)
    Super! Może coś się wywiąże ale nie wiem czy ta druga męska strona też brała antybiotyki. Nie mam co myśleć za dużo. Jeszcze troszkę i się okarze. Fajnie że nieco cykl mi się skrócił. Prawie jakbym antykoncepcje brała :P

rosax3 lubi tę wiadomość

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpoczywaj Rosax :) snij same dobre sny :)

rosax3 lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle dziś mnie tak strasznie 3 razy brzuch zabolał że myślałam że zemdleje :/ zupełnie jakim skrętu kiszek dostała i zaraz miała mieć sraczke. Ale nic się nie wydarzyło oprócz bólu :P

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby to tak rade dalo
    Dzis pewnie koty bede snic bo je mocno przezywam co z nimi..

Ukija lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ