Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam mdlosc po przebudzeniu, potem przechodzą. Podbrzusze mniej boki, cycki cały czas
Ja chyba znalazłam fajna lekarke prywatnie i idę w czwartek. U mnie to dziwna akcja, bo przez ten długi cykl nic się nie zgadza i jestem tak naprawdę w 5 tyg. a nie w 7
Wiec chyba serduszka jeszcze nie usłyszę.
Nie wiem czy dobrze sobie wykombinowalam, ale chcę chodzić na nfz do mojej lekarki-babci i od niej brać badania. A prywatnie do młodej, która pracuje w szpitalu, żeby mnie prowadziła i robiła usg. Co Wy na to?beatum lubi tę wiadomość
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
Aurellka świetny pomysł. Ona może poprowadzić Twoją ciąże do samego końca
Magduullina, Aurellka lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
nick nieaktualnyAurellka mam okropne wzdecia przez co boli podbrzusze ,jelita. czuje sie taka nadeta i z rana tak jakbym byla spuchnieta-jskby sie woda zbierala w organizmie. A po za tym wole wiedziec czy juz widac i czy wszystko ok Dzwonilam do p.doktor i po 9 jade.
nadzieja_86, Aurellka, beatum lubią tę wiadomość
-
Aurellka kochana zorientuj się czy do dwóch lekarzy można tak chodzić. Moja znajoma tak niedawno wymyśliła ale coś nie tak powiedziano jej że albo chodzi do jednego albo prywatnie robi dziady jedne a wszystko tyle kosztuje. A może akurat Tobie się uda
!
Kobitki a mam takie pytanie jak dzisiejsza wizyta będzie pomyślne to kiedy powiedzieć rodzinie i pracodawcy? Z tym że chce dalej pracować a moja firma jest mała więc szybko się roznie sie ale mam troszkę stresu czasem takie stanowisko a tak to może by mnie oszczedzili? Proszę o radę?
Magduullina lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Magduullina no pewnie,jedz!
Nadzieja mam ten sam dylemat kiedy komu mówić...wolalabym poczekać do końca 3 miesiąca...ale też pracuje po 12h i czasem może być ciężko. Stwierdziłam ze na razie cisza, a jak zacznę odczuwać ze coś nie halo to powiem.
Rodzicom to myślę że gdzieś za miesiąc powiemy, ale nie wiem sama jak to wszystko zrobić...Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
❤20-06-2015❤
nick nieaktualnyA to przypadkiem nie Szarlotka została skrzyczana za tych dwóch lekarzy ? Ale to chyba dwóch na NFZ było albo mylę fakty
Ale moja koleżanka chodziła na NFZ do lekarza i prywatnie do innego na bardziej szczegółowe badania. W końcu płacimy podatki i wizyta na NFZ należy nam się jak psu buda, a czy chodzimy dodatkowo prywatnie to zależy tylko od zawartości portfela
Magduullina Ty już byłaś w ciąży wiec pamiętasz jak zmienia się ciało z każdym tygodniem i te wzdęcia to nie rosnący brzuszek, a faktycznie dolegliwości jelitowe?
Aurelka, a Ty masz zamiar iść na zwolnienie czy będziesz pracowała dalej ale w innym godzinowym trybie pracy?
A poza tym to dzień dobry
Rosax jakie miałaś dzisiaj sny??Magduullina lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Właśnie Rosax co Ci się dziś śniło?
Mi ze pojechałam na konferencje z sukienka, która miała plamy i nie miałam się w co ubrać
Ulcia na razie będę pracowała normalnie jeśli zdrowie pozwoli i samopoczucie, bo nie chce jeszcze mówić. Jak juz powiem to mam prawo pracować tylko po 8h. Zobaczymy co mój organizm na to. W końcu ciaza to nie choroba, a ja od lat tak pracuje...
❤20-06-2015❤
Kochana ale kobieta w ciazy powinna pracować 8h a przy monitorze 4h jak są przywileje czemu nie korzystać
Poza tym w casie pracy masz prawo badania zrobić z zachowaniem wynagrodzenia a po co urlop tracićWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:39
beatum lubi tę wiadomość
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyUlcia no własnie kochana ja wiem ze dolem brzuszek troszke przybrał ale mnie to rozsadza wzdecia +gazy to chodzi o bol jelit a wiem ze wzdecia w ciazy nie powinno sie bagatelizowac . a po za tym chce wiedziec czy wszystko jest ok bo do 6 maja swira dostane.
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Magdulina koniecznie daj znać
jeśli masz jakieś obawy to pewnie
wizyta i będziesz dpokojniejsza
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
nick nieaktualnyMagduullina pewnie dla Twojego świętego spokoju idź na wizytę, będziesz spokojniejsza
Aurelka u mnie w pracy wiedzą, że jak zajde w ciążę to od razu uciekam na zwolnienie. W poprzedniej ciąży dostałam krwawienia w pracy. Pracuje po 10 godzin na nogach, nawet te 8 to dużo. A poza tym przy tylu klientach na co dzień - to kaszel, to jakieś wysypki to inne cholerstwa noszą na sobie. Wolę się chronić. Choć co ma być to i tak będzie czy będę w domu czy w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 08:47
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magduullina w takim razie lec i daj znac żebyś się nie martwila.
Ja mam taką pracę, że mam dni wolne w tygodniu, wiec z badaniami nie ma problemu.
Tak wiem, że 8h, ale jeśli nagle zacznę to zmieniac, to muszę poinformowac wszystkicha wolalabym jeszcze nie...
Tez pracuje z klientami, ale wolę to niż siedzieć w domu tyle miesięcyMagduullina lubi tę wiadomość
❤20-06-2015❤
nick nieaktualnyAurelka ciąża to nie choroba
ale ja po swoich doświadczeniach wole uważać. Zajęcie sobie znajdę obym tylko w ciążę zaszła
Poza tym pracuje w jednej z sieciowek sklepów obuwniczych, a to nie jest zawsze lekka praca - są dostawy, odsyłki. Towar z Chin. Za długo się staram by użerać się z klientami. A naprawdę chwilami mam ochotę im walnąć w twarz...
-
O dziwo noe snily mi sie koty...
Wczoraj zajechalam do rodzicow i musialam na trawnik ustac i mowie do mamy ze rano pewnie nie wyjade jak popada.. I wlasnie snilo mi sie ze mama mnie wypychala
A u nas od rana snieg grad i desz. I -2 stopnieUlcia83, Magduullina lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny