X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Hej Kochane :*
    Aurelka, gratulację! Piękna krecha Ci się robi! <3
    Magdulina, wszystko jest ok, za niedługo serduszko, ciekawe czy się popłaczesz jak ja :D
    tak Szarlotko 6maja mam nadzieje zobaczyc i uslyszec jak bije serduszko :) niewiem czy się popłacze choć jestem wrażliwa ale to tez juz inne odczucie przy 1 dziecku a przy 2 :)

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nie, nie spie ;D
    Serio wszystkie pory roku na raz... Brakuje tylko burzy a niby jutro ma byc ;/ pogoda wariuje...

Piekny kropek magdulina! Nie martw sie bedzie dobrze!

No aurelka krecha ciemnieje!

Ktora kiedy testuje teraz?
    ja miałam testowac 30 ale wtedy będę już na majówce ze znajomymi, dlatego chyba zrobię 29 kwietnia. To będzie 10dpo.

Magduullina, Szarlotka123, Aurellka lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    Ja byłam u dwóch takich osób. Pierwszy raz przed laparoskopia - z pytaniem czy powinnam ją robić - odpowiedź, żebym nie szukała problemu tam gdzie go nie ma - a według niego problem jest w głowie.

Druga osoba powiedziała, że jestem zdrowa, mąż zdrowy i będziemy mieli dziecko.

Dwie osoby brały co łaska ( obie były związane z Bogiem - jedno przeczy drugiemu ale tak właśnie z Bogiem) i to też trzyma mnie przy wierze, ze uda mi się zajść w ciążę :)
    Ulcia trzeba wierzyć nie załamywać się bo to tylko nas dołuje.. myślę że takie osoby mówią nam to co chcemy usłyszeć a tak naprawdę to nie są lekarzami i nie wiedzą tak naprawdę co nam dolega jakie mamy problemy. Ulcia powiedz mi ile już się staracie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he dziewczyny dziś jest 50 dc. he aż tak długiego cyklu to nie miałam.. masakra czekamy co z tego się wykluje :)

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) gratuluję pozytywnych testów i czekam na więcej:)
    Ukija, jak samopoczucie?
    Magduullina wrote:
    tak Szarlotko 6maja mam nadzieje zobaczyc i uslyszec jak bije serduszko :) niewiem czy się popłacze choć jestem wrażliwa ale to tez juz inne odczucie przy 1 dziecku a przy 2 :)

Też myślałam, że przy drugim dziecku są mniejsze emocje ale na szczęście się rozczarowałam bo emocję są tak samo ogromne :)
    Jak zobaczyłam bijące serduszko...to jakby było to pierwszy raz ;)

Mam nadzieję, ze u Ciebie będzie podobnie :)

Magduullina lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Dorotka# wrote:
    Ulcia powiedz mi ile już się staracie?

Niedługo będzie 5 lat...a może i już jest z 5. W 2011 o ile dobrze pamiętam trafiliśmy do kliniki niepłodności w maju chyba;( kilka stron wcześniej pisałam bo akurat miałam rok na badaniu )

Oby Twój cykl zakończył się tak jak u Nadziei :) Piękną zieloną kropką :)

To fakt niektóre osoby mówią to co chcemy usłyszeć. Ale faktem jest to, że laparoskopia nie musiałam robić, zrobiłam wbrew opinii tej osoby i nic nie wzniosła do moich starań. Wszystko czysto. Co do drugiej osoby będąc małym dzieckiem jeździłam do tej osoby wiec tonący brzytwy się chwyta. Jeżeli poczułam się po tym lepiej i dało mi to nadzieje... robie wszystko by w momencie kiedy naprawdę nie uda mi się - powiedzieć - zrobiłam wszystko co mogłam.

#Dorotka# lubi tę wiadomość

• MMM2016 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia....rozumiem....
    Czekając na upragnione maleństwo trzeba chwytać się wszystkich rozwiązań....
    Niektóre (medyczne) pozwalają nam realnie zbliżyć sie do sukcesu a te mniej konwencjonalne (wróżka itp.) pomagają nam psychicznie....dają oddech i nadzieję.....
    Myslę, że to jest ważne.

Ulcia83 lubi tę wiadomość

82doi09k139kk43v.png

zrz6qtkf5ioftz8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM w wolnej chwili wyślij nam swój rosnący brzuszek :) czy juz wiesz może kogo masz w środku? Maleńki chłopczyk czy dziewczynka?? ( chyba o tym nie pisałaś, a ja też nie orientuję się w którym tygodniu można poznać płeć)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia zobaczysz Bóg Tobie wynagrodzi trojaczkami :* eh ja spisuje na straty ten cykl czekam na @ dlatego biorę luteinę jeszcze 5 dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Dorotka# wrote:
    Ulcia zobaczysz Bóg Tobie wynagrodzi trojaczkami :* eh ja spisuje na straty ten cykl czekam na @ dlatego biorę luteinę jeszcze 5 dni

O Matko nie, nie ! Będę przeszczesliwa mając jedno :) ale dziękuję ;)

Strasznie długi ten Twój cykl, może jeszcze nie wszystko stracone? Póki nie ma @ jest nadzieja :)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta plec mozna poznac juz 12-14 tydz jesli gin ma dobry sprzet i troche w glowie. U mnie w 12 akurat nie bylo nic widac a w 14 powiedzial 80%chlopak no i jest chlopak.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny powiedzcie mi wielkośc pęcherzyka 0,82 mm i wiek ciąży z usg 4w6d?? Czemu tak czy pęcherzyk nie jest za mały??? A mam 5t 6d.

• Księżniczk@ Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia83 wrote:
    A właśnie czy któraś z Was miała do czynienia z wróżką? Czarami ? Przepowiednią przyszłości?

Ja poszłam raz do wróżki jak byłam małolata ale nic się nie sprawdziło

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina nie znam się na pecherzykach, ale pójdę w czwartek na usg to może porównamy hehe :)
    Mam tak wzdety brzuch, jak bym już w 3 miesiącu była :/

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka no tak :) tez tak mam i jeszcze dziś doszła zgaga

• Makowa_Panna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Autelka pięknie ciemnieje :)
    Magdulina wzroszający widok :D
    MMM jak się czujesz?! Brzuszek już widać?
    Szarlota jak tam mdłości i wymioty? Mniej już Cię męczą?
    Mnie dziś głowa bardzo boli. Ta pogoda mnie wykończyć.

Nasz ziemski cud Zuzia 07.02.2019
    9 poronień (*)
    ckaiebkmec0q6ruc.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM właśnie pisałam do Ciebie kilka stron wcześniej. Siedzisz mi w głowie ostatnio :) jak się czujesz? Jak Maleństwo? Jak wyniki badań? :)
    Ja mam złe samopoczucie. Jakoś złapał mnie dołek :(

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija mam to samo. Do tego chodzę jak bomba zegarowa. Koleżanka z pracy mówi, żebym wybuchła z daleka od niej :) Jakoś radość życia ulotniła się ze mnie. Jestem wiecznie zmarznieta, mogłabym spać 18/24. Myślę, że to wina pogody ale też jestem zwyczajnie zmęczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze krostka na języku mi urosła, a boliiii :) Za mocno kogoś obgadałam :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia ja też tak mam i mówili do mnie w pracy abym się rozchmurzyła...

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ