Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc wszystkim. Jak dobrze ze znalazlam forum, ktore nie spi
Wprawdzie to moj 2 taki cykl starania sie, ale bede wdzieczna za wsparcie kogos doswiadczonego
w sumie zdarzaly sie stosunki z finalem w srodku, lecz nie liczylam nigdy tych moich plodnych, wiec tu o to bedzie pytania z tym zwiazane
Zaczne od poczatku. Mam prawie ze 25 lat.. moje cykle trwaja 32-33 dni. Okres zawsze 5. czy ktos moze mi uswiadomic jak to w moim przypadku bedzie z dniami plodnymi ? Oczywiscie uzywalam kalendarzykow tzn wyliczalam.. ale chyba nie sprawdzaja sie
niby, ze owu na 18-19 dzien cylku, w tamtym miesiacu wlasnie 19 bylo zblizenie i nici z tego.. okres jak w zegarku.. A ja smutna.. W tym miesiacu okres przyszedl 10 kwietnia i tu kolejne pytanie.. 15 dnia cyklu bylo zblizenie.. I mialo byc co dwa dni, jak gdzies czytalam
ale dzis i jutro nie da rady
wiec dopiero czwartek i weekend majowy ( czyli 18dn, a potem 20-22 dn) I powiedzcie kochane czy dobrze kombinuje? Jakies uwagi. Prosze o opinie bo nie usne
Pozdrawiam
Ewela.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 23:43
-
Evelin jak widać na różnych przykładach ovu jest kiedy chce i nie da się jej wyliczyć. Żeby być pewna trzeba zrobić monitoring ovu. Tam wszystko widać. Inne sposoby to mierzenie temperatury, badanie sluzu i szyjki macicy oraz testy ovu. Na podstawie tych 4 wskaźników można podejrzewać kiedy była owu...
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
nick nieaktualnyEvelin jeśli masz regularne cykle, to odlicz od końca 12 i 16 dni. Jak na poniższym obrazku:
Te 5 dób (16-12 dni przed miesiączką) to czas, w którym występuje owulacja.
A na kilka dni przed owulacją pojawia się śluz płodny (rozciągliwy). Owulacja występuje w ostatnim dniu śluzu rozciągliwego (lub odczucia intensywnej mokrości) i/ lub dzień po śluzie rozciągliwym. -
Ok. Wielkie dzieki
Jednak troszke wiedzy mam
Zaczelam w tym cyklu wczesniej wiec wieksza szansa ze owu nie przegapie. A jesli nie uda sie to kolejny cykl jeszcze wczesniej I czesciej
to powiedzcie mi bo teraz wyliczylam ze owu moge miec miedzy 16-19 dniem. Bylo w 15dniu jutro bedzie 17 to moze jutro? I dla pewnosci kolo 19, nawet po jesli by miala byc pozniej.? Czytalam na forach ze czasami Panie przy takich cyklach zachodzily po 20 dniu a niektore blizej 15. Zglupiec mozna
-
Dzień dobry
Tak więc po wizycie kropek jest tam gdzie trzeba gin zbadala zobaczyła że jest w macicy i nie mierzyla pęcherzyka tylko zarodek 0,32 cm ma. Na wizycie badanie ciśnienia, kg do karty ciazowe. Na wizycie gin mówiła że serduszko zaczyna tykac już widziała ale za wcześnie nie będziemy go męczyć i 5 mają kolejną wizyta na serduszko i czy kropek rośnie. Na ból brzucha jak mocno to nospe mogę wziasc jest bezpieczna a na zaparcia syropek też bezpieczny jest.
Termin porodu wg miesiączki 24.12.2016
Wg badania 20.12.2016Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 06:28
beatum, Aurellka, borsuk, Ulcia83 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny! Zapomniałam się i znowu wstałam lewą nogą
Nadzieja piękny ten Twój kropeko matko jak się urodzi 20 to jest szansa na wiligie w domu, a jak na 24 to będzie wigilijne dzieciątko
beatum, Magduullina, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ooo kochana w Wigilię, może Kropek 2 dni przyspieszy albo się spozni; ), żebyście juz z rodziną zdążyli spędzić ten czas
A jak nie Wigilia będzie w szpitalu, mało kto tak ma
Magdullina Ty też 6 mają zobaczysz srduszkoMagduullina, Ukija lubią tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
nick nieaktualny
-
Ukija wrote:Hej Dziewczyny! Zapomniałam się i znowu wstałam lewą nogą
Nadzieja piękny ten Twój kropeko matko jak się urodzi 20 to jest szansa na wiligie w domu, a jak na 24 to będzie wigilijne dzieciątko
Ukija przestawiaj łóżkoUkija lubi tę wiadomość
❤20-06-2015❤
❤Nasz początek wieczności! ❤ -
Ja sama jestem z 19 grudnia hehe zbieg okoliczności
Beatum, Borsuk, Ukija jak u was;)Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Nadzieja , ale fajnie
A u mnie spokojnie, jak na wykresie
Oprócz tkliwosci piersi, co jest normalne u mnie w tej fazie cyklu, to jakichkolwiek objawów brak. Czasem szyjka zakluje ( co akurat dobre nie jest), wiec spokojnie sobie czekam na rozwój wydarzeń ( w domyśle ciąży
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 08:18
Aurellka, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
szczęśliwa łac. beatum -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny