X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to nie wiem czemu :/

Magduullina lubi tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mówisz Nadzieja ze urodzisz sobie prezent na urodziny :)

nadzieja_86, beatum lubią tę wiadomość

• borsuk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatum tak to jest jak się trafi na niekompetentna ginekolog która nie mówi tyle ile powinna. Więcej się od Was o dupku dowiedziałam niż od niej :( W Polsce chyba trzeba prywatnie chodzić aby móc wymagać zaangażowania od lekarza.

Magduullina, beatum, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk i tu się z Tobą zgadzam choć nie powiem bo mój lekarz na NFZ jest dobry ale w ciąży! Ostrożnie, mówi wszystko itd a jeżeli chodzi o inne rzeczy to masakra. A znowu ta prywatna mówi opowie wszystko ale znowu kieruje na bada nawet z blachęgo powodu i wszystko trzeba płacić

beatum lubi tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na urodziny hehe impreza zrobie sobie na 30 ste na poroddowce hehe
    Kochana niestety prywatnie to jest inne zabgazowanie :/ ehh a tyle składek sie płaci na NFZ

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak no ale akurat ja mam zdanie ze jednorazowe wizyty prywatne są ok ale jeżeli chodzi o ciążę tyle badań itd no nie mogłabym sobie pozwolić na taki wydatek ale napewno gdybym nie udała swojej doktorce to pewnie i bym się zawziela na prywatne wizyty. Nie narzekam na nią bo prowadziła moja 1 ciąże i było ok tylko w szpitalu gdy czułam ze nie jest tak jak powinno to powiedzieli mi ze zdziwiam co ja wiem jak to moje 1 dziecko no i urodził się niedotlenionya później winnego nie było.

• beatum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz Borsuczku, masz rację, byle nie trafić na takiego, który jest łasy na kasę. Ale ok w tym cyklu weźmiesz leki jak ovu wyznaczy Ci owu. Nadzieja tak robiła i jest w dwupaku, Ty też bedziesz :P

Magdullina a jak Ci suwaczek nie przeskoczył? Mi pokazuje, że jesteś w 6.tc, chyba tak jak powinno być?

Nadzieja cóż za prezent urodzinowy i taka Gwiazdka rozjmświetli Wasz dom <3

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

szczęśliwa łac. beatum
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Wam kiedyś pisałam, że 16 maja idę do innego lekarza do którego zapisywałam się w lutym. Koleżanki były zadowolone z niego. Ale do niego jak już to będę musiała się raz zapisywać na nfz a raz prywatnie, bo na nfz to 4 miesiące trzeba na wolny termin czekać.
    Zamówiłam sobie zioła o Sroki. Warto spróbować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:01

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo zmieniłam suwaczek zatrzymał się tamten i pokazywał 5t i 6d nie przeskoczył dzies i zmieniłam na nowy

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaw ten i zobaczymy.

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • Aurellka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwaś foliowy bierze się cała ciążę? Jeszcze jakieś witaminy warto brać?

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
  • beatum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pisałaś, ale data mi nie utkwiła w głowie, już się poprawiam ;) Też chodzę prywatnie i na nfz, teraz to już wręcz norma. Jak juz masz sprawdzonego to pewno,nie ma co się zastanawiać.

Magdullina,czyli Twój suwaczek chciał się do wyniku usg dostosować, skąd on wiedział :P

Aurellka całą ciążę :) Ale w witaminach prenatalnych jest wszystko co powinno być, przynajmniej tak mi się wydaje. Czasem lekarz zleca badania,żeby właściwie je dobrać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:18

szczęśliwa łac. beatum
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum wrote:
    No wiesz Borsuczku, masz rację, byle nie trafić na takiego, który jest łasy na kasę. Ale ok w tym cyklu weźmiesz leki jak ovu wyznaczy Ci owu. Nadzieja tak robiła i jest w dwupaku, Ty też bedziesz :P
    U mnie jest problem z mierzeniem temperatury. Nie do końca jej wierzę, bo ja źle sypiam . Odkąd kilka lat temu przeszłam zapalenie pęcherza, to się w nocy budzę po kilka razy, czasem chodzę do toalety. Mnie owu ani razu jeszcze nie zostało wyznaczone na wykresie.

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • beatum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze,ale może masz ucisk kręgosłupa na pęcherz albo neurologiczne powiązania, robiłaś badania pod tym katem? No ale jak ovu Ci nie wyznaczy to test owulacyjny Ci pokaże i możesz ręcznie ja ustawić, a po 3 dniach zacząć brać lek :)

szczęśliwa łac. beatum
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatum badań nie robiłam, bo wiem, że to w głowie siedzi ;) zanim zaczęliśmy się starać o dzidziusia to się okazało, że ma infekcję i muszę brać tabletki dopochwowo i najlepiej przed snem włożyć i już nie wstawać, no i nie wstawałam ;) Mój się śmiał, że jak wiem, że nie powinnam wstawać to nie wstaje w nocy :D
    Masz rację Beatum :) Zapomniałam, że sama mogę ustawić owu. Dziewczyny, a może Wy będziecie moimi ginekologami:)?! :* :*

Magduullina, beatum lubią tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk no to mamy ten sam problem tylko widzisz ja tak czy inaczej mierzylam temp i skok był tak poprostu jest i nic nikt na to nie poradzi. Ja również mam problem ( urodziłam się z niedorozwojem nerek) częste zapalenia później pęcherz zaczął swirowac jakoś sobie radzę brałam leki ale to poprostu trzeba zaakceptować i mam tak ze co chwile latam do WC a jak się zechce to musze lecieć do toalety ale lekarze twierdzą że wszystko ok. A po porodzie jest jeszcze gorzej no ale jest jak jest a właśnie masz rację z tym ze jak człowiek się nastawia na pewne rzeczy to i cala noc przespi. Ja teraz to nie wiem czemu ale nie mogę spać co chwile się budzę w nocy wstaje o 5 przed zegarkiem itd. W ciąży z synkiem mogłam spać 24 h ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 09:43

• borsuk Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina ja w tym cyklu tez miałam skok, ale owu nie zostało zaznaczone, a wiem, że owulacja była:)
    Ja to zaakceptowałam, i dla mnie to już problem nie jest.
    Zdrówka życzę :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borsuk ja też to zaakceptowalam bo jeżeli badania ok i lekarze twierdzą że wszystko jest wpozadku no to poprostu tak mam i juz ;)

• Grlui Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle piszecie, ze nie nadążam Was czytać i pisać :) apropo wizyt czy któraś z Was moze polecić jakiegoś ginekologa ze slaska? Czy któraś z Was leczy sie w klinice niepodlodnosci czy po prostu działacie ze swoim ginekologiem?

wiek ’89, początek starań ’15, AMH ’17 - 0,3
    03.2018 IMSI cb
    07.2018 IMSI :( 09.2018 crio :( 10.2018 crio :(
    12.2018 IMSI :(
    03.2019 IMSI brak komórek :(
    10.2019 IMSI -> 2 blastocysty
    02.2020 crio :)
    10.11.2020 urodziła się Maja <3
    04.2022 crio :(
    07.2022 IMSI -> 3 blastocysty
    01.2023 crio :)
    13.10.2023 urodził się Filip <3
  • beatum Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, czas do pracy, miłego dnia :)

Aaa jeszcze jedno borsuk, Tobie wraz z owulacją skończył się duphaston, dobrze zapamiętałam?

szczęśliwa łac. beatum
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ