Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka dla pewności idź. Nic bardziej Cię nie uspokoi niż rozmowa z lekarzem :) żadna z nas nie chce abyś się denerwowała :*

nick nieaktualny, atagata lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 166 cm wzorstu i bardzo go lubie. Dobrze czuje się w płaskich butach jak i w niebotycznych szpilkach :D Męża mam wyższego. W schudłam 23 kg, ale ostatnio wskoczyło mi 5 znów i strasznie źle mi z tym. Muszę sie wziąć za siebie

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx 23 kg? Jak to zrobiłaś? Jak Ci się udało? Niestety taka fizjologia człowieka że organizm zawsze dąży do najwyższe masy jaką osiągnął :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• Molyx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta, ćwiczenia, lodówka i dziób na kłódkę ;P

Ostatnio od paxdziernika bylo tak, ze a to film wieczorem, to piwko, to znajomi wpadli, to swieta, to urodziny mamy i ciagle kłapię dziobem. Mnie gubią słodycze i podjadanie.

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie teź gubi podjadanie. Ciągle waga waha mi się o ok 2 kg :/ jakiś czas temu wpadłam w obseje. Potrafiłam ćwiczyć 3 razy dziennie i twardo trzymałam się 1000 kcal. Schudłam 12 kg. Wszyscy myśleli, że mam anoreksje. Mama wzięła mnie w obroty i przypmniała, że nie trzeba liczyc kalorii, że trzeba czuć przyjemność z jedzenia :) ale do dziś wystają mi kości na klatce piersiowej (których nienawidzę) ;)
    Zmotywowałaś mnie, idę dziś na basen :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, 51 kg to i tak mało :) a ile masz wzrostu? :)

• Molyx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie widac, ale ja czuje i to mi bardzo przeszkadza.

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczynki, jakie Wy chudziutkie jesteście, aż mi tu głupio z Wami. Ja z natury jestem duża i jestem właśnie na diecie. Udało mi się już zgubić 3kg, ale jeszcze z 20 bym chciała.

Taka już moja uroda :)

ug376iye929i107i.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara, tez Im zazdroszczę ;-) 5 z przodu - bajka ;)

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx najważniejsze to czuć się dobrze we własnym ciele. Tylko o to chodzi w tym calym odchudzaniu się i ćwiczeniach, ale ważne aby nie wpaść w obsesje :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam. Nie opakowanie tak naprawdę nas zdobi. To jak wyglądamy kiedyś ucieknie. Staniemy się stare, niższe i pomarszczone, a zostanie nam serce i to jakimi jesteśmy ludźmi :)
    Btw. Mogła bym ważyć 150 kg byle bym akceptowała siebie w 100%. A tak nie jest. Mam kompleksy, a te siksy są niszczące :/

• Anka309 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też odbiło przed wczoraj... Zaczęłam ćwiczyć żeby brzuszek zgubić i przestać myśleć... Bo od trzech dni tak mnie mdli po wszystkim co zjem że masakra.

Dziś walczę z zakwasami ;-)

1usaio4p21hbw2ds.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja do ćwiczeń nie umiem się jakoś zmotywować :) zakwasy najgosze w tym wszystkim :P

• Molyx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, ja równiez mam problem z samoakceptacją. Mysle, ze tą niską samoocenę zajadałam w gimnazjum i liceum i stad urosłam tyle ile urosłam..

Jeszzcze chwila i wyciągam rower <3 auto bedzie stało i zbierało kurz :D

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx ja mam problem z tym, że nigdy nie byłam najlepsza. Ciągle ktoś był lepszy w szkole, miał ładniejsze włosy, twarz itp. Od dzieciństwa mi się to ciągnie i wyrósł tak duży kompleks bycia ciągle tą "mniej dobrą", ciągle się do kogoś porównuje. Ale wciąż wiem że to tylko fizyczność.

Szarlotko,Ty nam tutaj nie smutaj :) spójrz za okno i uśmiechnij się za okno. Pamiętaj że wiosna już zaczyna powoli zadomawiać się za oknem i powoli wszystko zacznie budzić się do życia. Nasza malutka chorowita Szaroltko nie marudzimy, myślimy pozytywnie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - po pierwsze dieta 1000 kcal to największa bzdura, jaką świat słyszał. Jeśli oczywiście zależy Ci na zdrowiu, ale chyba na tej stronie to zbyt oczywiste i zakładam, że tak. :) Więc stanowczo NIGDY tego nie powtarzaj.

Dziewczyny ja też mam w pip kompleksów i nigdy siebie nie akceptowałam. I po moim usposobieniu nikt by tego nie powiedział. :) Mówi się, że każda kobieta marudzi i ma kompleksy - ale to bzdura! Nie można tak siebie tłumaczyć! Ja wiem, że powinnam akceptować siebie i swoje życie. Póki co to zaczynam to życie doceniać. ;)

Piersi moim kompleksem są już chyba ostatnim po takim czasie w związku. Chciałabym, żeby było chociaż kształtne. I tyla. :)

Szarlotka - duużo zdrówka ślę! Dzisiaj jest tak wiosenny dzień, że nie możesz się smutać!! <3

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, piszę 3 raz tego posta :/

Bajka uważam że 1200 kcal dobrze zbalansowanych i dobranych pod szczególną osobę daje możliwość dobrej diety. Ja sama nie trzymam się już tak tej reguły, bo jesteśmy tylko ludźmi i zdarza nam się zjeść tabliczkę czekolady :)
    Żyję moją złotą zasadą żywieniową: można jeść wszystko na co ma się ochotę ale w rozsądnych ilościach. Żyję teraz tą zasadą pomimo że jestem wykształcona w tym kierunku i podręczniki mówią coś innego :)

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - 1200 kcal tak, nie 1000. ;) Nie mówiąc o tym, że tan naprawdę zapotrzebowanie to sprawa indywidualna. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam z tymi kaloriami. Półtorej roku temu chciałam przytyć i za cholera nie mogłam. Czułam się okropnie policzki chude do cyckonosza niebylo co włożyć :-( ehhh. Mogłam co dziennie pochłaniacz tabliczkę czekolady podjadac cały dzień i nic.

Szarlotko na zły dzień polecam właśnie coś dobrego zjeść.

1usaio4p21hbw2ds.png
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija nie możesz się porównywać z innymi. Jesteś wyjątkową kobietą jak każda z nas. Owszem każda ma jakieś kompleksy ale nie możemy o nich źle myśleć, trzeba szukać w sobie atutów i zalet :-)

1usaio4p21hbw2ds.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ