X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, dmuchałaś, dmuchałaś i wydmuchałaś :) Lewy jajnik pęcherzyk 18 mm, prawy dwa jeden 15, drugi 13 mm. Jutro pregnyl na pęknięcie i znowu trzymanie kciuków by pękł i by się udało :D

Magduullina, piękny brzuszek, jaki już duży :) Też bym chciała być już na tym etapie :)

Magduullina lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz rzucam lotkami jak w tarcze!!!! peknie porzadnie, mowie ci! Mam cela trafie w 100!!!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję za miłe słowa:) ale coraz ciężej. ...
    dorotka na nfz ale zazwyczaj tez co wizyte robi usg a 3 sa obowiązkowe zależy od lekarza. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Danio tak tuli się itd słucha i caluje brzucha ;)

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane!
    Moje oczy sa czerwone. Pora sie wyspac ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, dobrze, że synek tak się interesuje i cieszy z rodzeństwa :)

Rosax, mam nadzieję, że trafisz w tą 100, w sam środek :) Od dzisiaj zaczynamy starania bo nigdy nie wiadomo, kiedy pęknie pęcherzyk ;)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny...

Dorotka ja ostatnio zostawiłam u dentysty 600 zł na jednego (!) zęba :/ troche bym dołożyła i miała bym implanta :/ szok duże miasto duże ceny...

Rosa mam nadzieję że jednak będzię u Ciebie zielono w te wakacje :)

Magduullina cudowny brzuszek <3 rośnie jak ns drożdżach :* któraś Mamuśka pochwali się jeszcze?

A ja... ja ogłaszam zawieszony miesiąc starań :/ choroba mnie rozłożyła. Zimno ciepło zimno ciepło. Łeb mi pęka i jest ciężki jak nigdy. Zatoki siadają. Zepchnięta do ostateczności szprycuje się ibupromem zatoki i ferweksami. Nie chcę antybiotyków za nic w świecie... taka przykrość od losu :/

Magduullina, SusannaDean lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Ja tez mam nadzieje ze uda sie trafic w 100 hihi

Ukija niewiem czy w te wakacje bedzie zielono ale na pewno kiedys bedzie i to na dluuugo. Puki co czekam na @ i wracamy do normalnych staran. ;)

Musze kupic nowy termometr ;/ moj zwariowal... Pokazal mi temp dzis 40,03 o.O haha :D na nowy cykl bedzie juz nowy. ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa wymieka..
    Dzis jest jeden z tych dni kiedy siedze w gleeeebokiej studni.. Czuje sie wybrakowana.. Smutno mi ze nie potrafie dac upragnionego kolejnego dziecka swojemu mezulkowi.. Dla niego i dla syna mam tylko te wszystkie sily w staraniach. Widze ze on chce a raczej wiem! Ciagle pyta, dopytuje a czy to juz, boi sie tak jak ja ale bardzo mocno chce! A synek? Synek juz nie raz podszedl do mnie i pytal czy mam w brzuszku siostrzyczke.. Kurde. Czemu to tak jest?! Czemu inni moga a ja nie!? Czy az taka chujowa jestem ze bog nie chce podarowac mi kolejnej istotki pod opieke?! Rozumiem wszystko, czasem mam gorszy dzien w wychowywaniu syna ale przeciez kazda matka tak moze miec! Nie bije go, czasem krzykne bo broi ale czy to dlatego bog mnie kaze? Za miesiac powinnam rodzic.. Powinnam dzis byc w 36 tyg. Dlaczego ten skarbus nie zamieszkal w macicy tylko poza nia? Dlaczego utrzymal sie tam 8 tyg?! Przeciez bilo mu serce! Bolalo go gdy go usuwali? Siedze i placze. Jeden z najwiekszych gorszych dni w moim zyciu! Czemu nie zakonczyla sie ta ciaza na etapie 4-5 tyg? Nie bolala by tak.. Dlaczego moim blizniakom ktore mialy by teraz 2 latka przestaly bic serduszka?! Co jest ze mna nie tak?! Co ja takiego robie?

Magduullina, jatoszka, SusannaDean lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa Bóg testuje Twoja cierpliwość. Podejdź do tego jak do testu w szkole. Musisz go zdać na jak najlepszą ocenę :) nie zamartwiaj się, przyjdzie dzień w którym dowiesz się że nosisz pięknie ulokowaną małą istotkę :* pamiętaj że wiele kobiet ma taki problem. Na przykład my. Ale nie ma co się poddawać, bo wiesz kto się poddaje? Tchórz. Przeżyłaś już tyle w swoim życiu lepszych i gorszych chwil to uda Ci się przeżyć i to co się teraz dzieje. Musisz tylko uzbroić się w cierpliwość i maluszek przyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie. Nos do góry, cycki do przodu i przyjmuj wszystkie przeciwności z dumnie podniesionym czołem a za to wszystko zostaniesz wynagrodzona! :*

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija ja wiem ze bedzie dobrze. Ale czasem najdzie taki czarny dzien kiedy trzeba sie wyplakac.. Padlo ze napisalam tu bo meza w domu nie ma. Czasem jest ciezko ale to zadkie dni. Przewaznie jestem szczesliwa i daze do celu, co z reszta pewnie zauwazylyscie. Mialam okropny sen, ktory spowodowal ze dzis czarne chmury nade mna.. Ale zaraz wstaje i sie prostuje. Trzeba zyc!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa... bardzo przykre to co piszesz, ale rozumiem, że każda kobieta po takich przejściach jak Ty ma prawo mieć kiepski dzień. Nie byłam w takiej sytuacji jak Ty, ale staram się sobie wyobrazić, co musiałaś czuć tracąc tyle ciąż i wiem, że ciężko o tym zapomnieć, że wspomnienia wracają. Szczerze, to nie wiem co mam napisać, może nawet nie na miejscu głosić tu jakieś kazania, pocieszenia skoro nie byłam w takiej sytuacji i do końca nie wiem co czujesz, mogę sobie tylko wyobrazić. Wiem tylko jedno, że na pewno jesteś bardzo dobrą mamą i nigdy nie skrzywdziłabyś swojego dziecka.

Rosa, ja bardzo mocno Tobie kibicuję i trzymam kciuki za Ciebie. Jesteś twardą kobietą i musisz dać radę. Jestem przekonana, że Bóg obdarzy Cię jeszcze potomstwem.

ug376iye929i107i.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa no tak, ja wiem że jak nie ma Męża jest jeszcze ciężej, cholerna samotność, właśnie teraz też tak żyje... ale nie ma co się dołować po każdej burzy wychodzi słońce. U Ciebie również wyjdzie. Sny to tylko sny. Nie mają odzwierciedlenia do rzeczywistości więc tym się nie przejmuj :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2016, 08:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax kochana będzie dobrze! !
    dokładnie każdy ma te ciezsze dni ale trzeba być pozytywnie nastawionym :)
    ukija szybko wracaj do zdrowia kurcze choroby sa okropne i wtedy kiedy człowiek ich nie potrzebuje ....
    mnie za to wczoraj moj wyprzytulal tak sobie spaliśmy fajnie az o dziwo ja zasnelam przytulona do niego a ostatnio to tak musze się naobracac zeby mi bylo wygodnie he to znowu synek przed polnoxa przyszedł do nas do łóżka z placzem

• Ukija Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina zazdroszcze tego wytulenia :P widzisz znaleźliście idealną pozycję dla siebie :P no okropnie się czuję ale już mam niższą temperaturę :P cholerna pogoda :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj humor lepszy moje kochane bo wkońcu sloneczko swieci wspaniałe jest kiedy taka piękna pogoda ahhh pranie sobie narobie wyschnie na polu posiedzimy z synkiem na ogrodzie może pokosze trawę będzie super moja niunia ( psiak) sobie pohasa z małym albo weźmiemy ja na spacer .. choć hmmm nad tym się zastanowie bo chyba to głupi pomysł z tym spacerem z psem bo jak mnie pociagnie .... hmm nie nie planuje nic takiego heh ide szykować pranie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh ukija kochana napewno maz wytuli jak wróci a mnie moj dawno tak nie przytulal....
    no pogoda jest okropna te zmiany temperatury tak wpływają na nasze zdrowie

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry x2 ale w lepszym humorze!
    Szykuje sie do lekarza, wstalam dopiero ;)

Ukija jiz nie dlugo i my wytulimy sie z naszymi mezami, a takie rozlaki sa czasem dobre, u mnie juz za czesto... :/
    Ty sie wyleguj jak najwiecej w lozku! Odpoczywaj i zdrowiej!

Magdulina odnosisz w nocy synka jak ponowinie zasnie? Pamietaj ze nie dlugo drugie bedzie a synek po malu zacuyna sie przyzwyczajac ze moze z wami spac co nie jest dobre dla Ciebie. Ja naszego jak przychodzil z placzem wytulalam wycalowalam uspilam i odnosilam do swojego pokoju. Bron boze nie mowie ci teraz nic zlego albo jak masz dzieci wychowywac tylko pisze to z mysla o tobie. U mojego meza brata nauczyli dziecko spac ze soba.. Koszmar! Dzieciak 8 lat i sam nie spi tylko z nimi a w grudniu urodzilo im sie drugie i spia w 4!! Nosz kurde, brak jakiejkolwiek intymnosci bo dzieci w srodku.. Lekka przesada.. Dzieki nim uswiadomilam sobie ze mojego brzdaca musze odnosic. No chyba ze jest chory to tulkam go u siebie w lozku o spi z nami do rana. Boje sie ze katarem sie zadusi albo zwymiotuje a tak mam go pod nosem hihi ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Rosa wymieka..
    Dzis jest jeden z tych dni kiedy siedze w gleeeebokiej studni.. Czuje sie wybrakowana.. Smutno mi ze nie potrafie dac upragnionego kolejnego dziecka swojemu mezulkowi.. Dla niego i dla syna mam tylko te wszystkie sily w staraniach. Widze ze on chce a raczej wiem! Ciagle pyta, dopytuje a czy to juz, boi sie tak jak ja ale bardzo mocno chce! A synek? Synek juz nie raz podszedl do mnie i pytal czy mam w brzuszku siostrzyczke.. Kurde. Czemu to tak jest?! Czemu inni moga a ja nie!? Czy az taka chujowa jestem ze bog nie chce podarowac mi kolejnej istotki pod opieke?! Rozumiem wszystko, czasem mam gorszy dzien w wychowywaniu syna ale przeciez kazda matka tak moze miec! Nie bije go, czasem krzykne bo broi ale czy to dlatego bog mnie kaze? Za miesiac powinnam rodzic.. Powinnam dzis byc w 36 tyg. Dlaczego ten skarbus nie zamieszkal w macicy tylko poza nia? Dlaczego utrzymal sie tam 8 tyg?! Przeciez bilo mu serce! Bolalo go gdy go usuwali? Siedze i placze. Jeden z najwiekszych gorszych dni w moim zyciu! Czemu nie zakonczyla sie ta ciaza na etapie 4-5 tyg? Nie bolala by tak.. Dlaczego moim blizniakom ktore mialy by teraz 2 latka przestaly bic serduszka?! Co jest ze mna nie tak?! Co ja takiego robie?
    wiem co czujesz-moje bliźniaki właśnie szłyby do szkoły :-( 14 tydzien biły serduszka i co .....nagle ich nie ma i też walczę o rodzenstwo dla córci-która robi sie coraz starsza -już dawno marzy o siostrze a teraz jest juz chyba na tyle duza ze przestała pytac bo widzi ze płaczę jak mi sie nie udaje :-( inne mogą miec po 5 a ja chce tylko 2 :-) ale skoro w ciazy byłam to musi sie udać a krzyż który Bóg mi gotuje jest tylko taki jaki mogę znieść i dam radę :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oh dziewczyny ciężko się czyta to wszystko. Nie mam takich doświadczeń i ciężko sobie to wyobrazić jedynie się łezka w oku zakręci na ten wasz smutek. Ja nie wiem jak to jest nigdy w ciąży nie byłam to również bardzo boli bo bardzo bym chciała poczuć jak to jest... niby krótko się staram ale dla mnie każdy dzień jest męczarnią.

Muszę iść do pracy, przynajmniej się czymś tam zajmę :)
    Życzę wszystkim spokojnego dzionka !

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ