X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płodnego nie miałam wcale, a Owulacja była. Z tym, że byłam stymylowana clostilbegytem, a ponoć brak śluzu może być skutkiem ubocznym. Teraz mam całkiem sporo kremowego śluzu :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Mmuska2017
    suuuper! bardzo sie cieze ze u Ciebie tak pieknie! oby bylo zielono! e gdzie tam oby! na pewno bedzie zielono. Kochana staraj sie nie myslec o tym :) latwo powiedziec prawda hihi. Ja chyba rzeczywiscie poczekam jeszcze ten miesiac 26 sierpnia lecimy do Grecji wiec zobaczymy jak sie miesiaczka ulozy... jak bedzie w terminie to odpuszcze monitoring.. a jak nie to zdazymy wrocic.. Ty kochana masz sluz ?? ja go wgl nie mam.. najlepsze ze jak nie planowalam dziecka to chyba go mialam haha jeszcze ta miesiaczka nie regularna... Sciskam mocno!
    Witaj.Moze spróbuj z wiesiolkiem lub z siemieniem lnianym.Bardzo pomagają przy braku śluzu.Ogolnie to radzilabym sprawdzanie szyjki to moze na zewnątrz nie widac tego śluzu a badajac szyjkę bedzie go tyle ze hej.Rosax ma racje testy owu owszem sa dobre ale lepsze jest badania śluzu i szyjki,sama temp czasami zawodzi.Ja przy pierwszej ciąży opieralam sie tylko na śluzie i szyjce oczuwiscie zajęli mi to troche zanim wprawilam sie ale człowiek uczy sie cale życie czegos.Testy mogą wyjść a nie musza,mogą byc negatywne a owulka byla tak samo moglyby wyjść testy pozytywne a owu nie bylo.

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Nie musicie trzymac kciukow.. Dostalam sms ze chuj wczoraj oddal innym... Co za psiur!
    Teraz to facetowi bym cos zrobila.Dziad jeden i tyle.Nie fair postąpił z Wami.Jeszcze smsa wyslal zamiast zadzwonic,cwany bal sie ze dostanie opierdziel przez telefon to napisal smsa.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkac3321 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Mam pytanie o mój wynik amh. Wyszło 4.5. Mam 24 lata. Czy jest ono prawidłowe?
    Nie znam się na wynikach Amh.Z tego co pamiętam to chyba Madziara miala tez robione ale nie chce Cie wprowadzać w błąd.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Heeej! Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam. Widzę że wątek mocno ciazowy się zrobił. Komu mam gratulowac a za kogo dalej mocno trzymać kciuki?
    Ja ledwo wstanę, pójdę do pracy i wracam i ide spać. Tak od kilku miesiący jest mniej więcej. Czasem się uda na basen skoczyć, ale póki chodzę do pracy doba jest za krótka :/
    4.08 mam kolejne usg i juz nie mogę się doczekać. Raczej chłopiec będzie, ale może uda się potwierdzić to na 100%. Poza tym spaniem to w miarę wszystko ok :)
    Co u Was w telegraficznym skrócie, bo żeby nadrobić zaległości to całe l4 chyba poświęcę ;) buziaki!
    Jak milo ze się odezwalas do nas.Ciesze sie ze u Was wszystko w najlepszym porządku.Wazne ze dzidziuś rośnie zdrowo i oby tak dalej.;*

Aurellka lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka309 wrote:
    Hej kochane

Po szale zakupów mogę powiedzieć że mam już wszystko co mi potrzebne na wyjazd

Od wczoraj mam potworny ból piersi. Budzę się co noc ze łzami w oczach z bólu. Spać nie mogę.

Jutro wyjeżdżam nad morze.
    Dziewczyny powodzenia w staraniach. Mnie pewnie @ Odwiedzi w piatek.
    Kochana udanego wypoczynku.Naladuj akumulatory,opalaj sie i ciesz sie życiem.Teraz wazne jest to co bedzie się działo nie myśl o innych rzeczach.Oczywiscie po powrocie streść nam jak bylo;*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurellka wrote:
    Heeej! Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam. Widzę że wątek mocno ciazowy się zrobił. Komu mam gratulowac a za kogo dalej mocno trzymać kciuki?
    Ja ledwo wstanę, pójdę do pracy i wracam i ide spać. Tak od kilku miesiący jest mniej więcej. Czasem się uda na basen skoczyć, ale póki chodzę do pracy doba jest za krótka :/
    4.08 mam kolejne usg i juz nie mogę się doczekać. Raczej chłopiec będzie, ale może uda się potwierdzić to na 100%. Poza tym spaniem to w miarę wszystko ok :)
    Co u Was w telegraficznym skrócie, bo żeby nadrobić zaległości to całe l4 chyba poświęcę ;) buziaki!
    Aurelka Ty już 18 tydzień skończyłaś :-) <3
    Znasz już płeć?

Aurellka lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    hej hej no nadzieja jesteś ;)
    apropo plci z synkiem wiedzialam między 12-13tyg a teeaz jeszcze nie wiem może się dzisiaj dowiem :D
    makowa, mamuska, rosax, ukija i wszystkie inne moje kochane dziewczyny czekajce ja tam chucham !!!!! ;)
    Aurellka no wkońcu nam się odezwałaś :)
    aaaa js nie mogę się doczekać 15:15 :) <3
    Ja tez nie moge się doczekac co u maluszka Waszego słychać i mam nadzieje ze nie będzie wstydzioch i pokaze co ukrywa przed wszystkimi.Oczywiscie zdaj nam tu relacje bo kazda z nas jest ciekawa.:*

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Hej :-)
    Zostały 2 dni do wizyty u ginekologa <3
    Lecę do kosmetyczki. Odezwę się po powrocie.
    O i jest nasze ulubione odliczanie.Brakowalo mi tego.Ciesze sie ze wrocilas po długiej przerwie.Czekamy na wizytę i poznanie plci maluszka:)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alez oczywiście Magroz ze zdam relacje jakzeby nie :) a tym czasem normalnie się stresuje ta wizyta. ...

magroz26 lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Hejka Dziewczyny :)

Corka wlasnie poszla na drzemke a ja mam mega ochote na seksowanie a tu tesciowa z wizyta od wczoraj ;) Dni plodne jak nic sie zaczely :p Trzymajcie kciuki za bzykanko wieczorne bo w dzien to nie bedzie jak :(

Magduullina ile mam czekac na wizyte i usg Twoje? tj na wiadomosci ma sie rozumiec ;)
    Jaki pech.Ze akurat w te dni tesciowa.Nie na darmo mówią ze teściowe to naturalna antykoncepcja.he

rosax3, Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, będzie dobrze, zobaczysz :)

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa współczuję. Wiem jak to jest jak człowiek się nakręci i wychodzi z tego fiasko. Nie wiem wiem czy mogło by wyjść coś z mojego płaskiego jak moja klatka piersiowa wykresu :/ przykro mi troche ale już odpuściłam po cb możliwy taki cykl jest...

Olciusia Twój wykres jest zupełnie nie czytelny i nie wiarygodny. Masz wszystkie zignorowane temperatury. Dlaczego? Pewnie ciągle mierzysz o innej godzinie. A porczas starań niestety trzeba być systematycznym i wytrwałym. Radzę mierzyć o jednej godzinie zaraz po przebudzeniu. Na śluz jest dobry wiesiołek i zachęcam Cię do poczytania o nim. Inaczej Twój luby będzie musiał miec nie plemniki a terminatory :D swoją drogą to dopiero 2 cykl starań :P ale ja przy swoim drugim też się tak pieklilam a tu następny następny i następny aż człowiek zaczyna sobie odpuszczać :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    hej hej no nadzieja jesteś ;)
    apropo plci z synkiem wiedzialam między 12-13tyg a teeaz jeszcze nie wiem może się dzisiaj dowiem :D
    makowa, mamuska, rosax, ukija i wszystkie inne moje kochane dziewczyny czekajce ja tam chucham !!!!! ;)
    Aurellka no wkońcu nam się odezwałaś :)
    aaaa js nie mogę się doczekać 15:15 :) <3
    Trzymam kciuki za wizytę! Daj znać zaraz po powrocie od ginekologa i wstaw koniecznie zdjęcie usg :-)

Magduullina lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dorwałam taka książkę na temat rodzicielstwa wydawaną przez urząd mojego miasta i wiecie co było w niej napisane? Że test PAPPA zlecają wszyscy lekarze. Może dlatego że to książka z 2009 roku. Sama nie wiem :P

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dzis zaczęłam ćwiczyć i dietę.Odpuszczam starania nie wiem do kiedy.Ogolnie czas w koncu zadbać o siebie a nie tylko życiem jak kopciuch gdzie tylko pranie sprzatanie i gotowanie itd.Pora cos zrobić dla siebie.Przez chorobę córki i staranie zapuscilas sie bo nie bylo czasu na nic.A co mi tam-mam prawo tez dla siebie.Po drugie jakos trzeba wyglądać w sukni ślubnej za rok.uciekam Kochane moje po Niki.Odezwe sie wieczorkiem.Buziaczki dla kazdej z Was;*;*;*

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co Wam powiem? Śmieję się z siebie w duszy patrząc z perspektywy czasu. Nakręcanie się przed @ że jestem w ciąży jest takie zabawne. Już byłam przez to 5 razy w ciąży. Jak wyluzowałam w tamtym cyklu i nie słuchałam ciała tak będę w tym trwała. Tak naprawdę nie aż tak wiele mówi nam nasze ciało że jesteśmy w ciąży po tak krótkim czasie ;) jakieś takie przemyślenia mnie łapią. Chyba się starzeję :D

Magduullina, Olciuska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciuska wrote:
    Hej dziewczynki prosze o pomoc!

Robie testy owulacyjne od piatku..
    Wczoraj zrobilam pojawila sie na poczatku blad kreseczka po godzinie byla bardziej widoczna... ale chyba tym sie nie mozna sugerowac??
    Dzis tez zrobilam i byla rowwniez blada ale po 10minutach minimalnie jasniejsza niz ta testowa... prosze napiszcie czy to moze byc owu?? udostepnie takze moj wykres.
    Please help! :)
    Witaj :-)
    Test owulacyjny jest pozytwny gdy kreska testowa jest taka sama lub ciemniejsza niż kontrolna. Czy oprócz testów obserwujesz śluz lub mierzysz temperaturę? Czy orientujesz się w jakich dniach cyklu masz zwykle dni płodne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosa współczuję. Wiem jak to jest jak człowiek się nakręci i wychodzi z tego fiasko. Nie wiem wiem czy mogło by wyjść coś z mojego płaskiego jak moja klatka piersiowa wykresu :/ przykro mi troche ale już odpuściłam po cb możliwy taki cykl jest...

Olciusia Twój wykres jest zupełnie nie czytelny i nie wiarygodny. Masz wszystkie zignorowane temperatury. Dlaczego? Pewnie ciągle mierzysz o innej godzinie. A porczas starań niestety trzeba być systematycznym i wytrwałym. Radzę mierzyć o jednej godzinie zaraz po przebudzeniu. Na śluz jest dobry wiesiołek i zachęcam Cię do poczytania o nim. Inaczej Twój luby będzie musiał miec nie plemniki a terminatory :D swoją drogą to dopiero 2 cykl starań :P ale ja przy swoim drugim też się tak pieklilam a tu następny następny i następny aż człowiek zaczyna sobie odpuszczać :P

Dziekuje kochana.
    Zakupilam rowniez zel ktory ulatwia przemieszczenie sie plemnikow.
    Nawet nie widzialam ze te temperatury sa ingnorowane hihi... tak ... o innej poze ale od dzis bedze to tylko 8!. Nie wiedzialam ze to taki wazne.. dziekuje bardzo jestescie super pomocne :*

Ukija lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa kochane pije siemie od 2 tygodni.. lyzeczka dziennie ale zwieksze do 2 ;) tylko na efekty 3eba pewnie zaczekac :)

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ