X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    6.96 teraz mi poradźcie co mam zrobić. Iść do szpitala? Zapisać się na cito do lekarza? Czekać?
    Ukija przykro mi :-*
    Dopiero teraz doczytałam co u Ciebie :-(

Ukija, Magduullina lubią tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa_Panna wrote:
    Hej kochane!
    Rosax testować będę 5.08. Temperatura może i ładna, ale objawów jakichś konkretnych brak. Piersi nie bola sa tylko jakieś takie dziwne. Trudno mi to opisać. Mam srasze uderzeniami goraca, ale co się dziwić skoro moja temperatura w ciągu dnia grubo powyżej 37. I dziś mi strasznie spać się zachcialo. Odcięcie totalne. Jak nigdy. A i jeszcze rano podczas <3 czulam się obwołała w srodku i prawy jajnik czułam.
    Magroz nie dziwię Ci się, że nie chce Ci sie dwuch obiadów gotować jak masz tyle innych obowiązków.
    Kochana nie musisz czuc objawow od razu! Ona najczesciej przychodza po potwierdzeniu ciazy;)

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Płci nie znam bo ostatnio na wizycie byłam miesiąc temu i lekarz nie chciał nic powiedzieć. Zastanawiam się czy teraz byłoby już coś wiadomo. Na wizycie będę w 17 tygodniu i 0 dni. Orientujecie się w którym tygodniu jest już wiadomo na 100% jaka będzie płeć?
    Ja w 14 wiedzialam ze synek. Wszystko zalezy od lekarza
    a na 100 % plec przy porodzie ;)

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Magroz, rzeczywiście nie ma sensu robić dwóch obiadów :) Zrazy pycha, dawno już nie jadłam :D

Makowa_Panna, będę trzymać kciuki za testowanie :) Może nawet będziemy testować tego samego dnia :)

Nadzieja, najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko ok :) Myślę, że na tej wizycie już powinnaś poznać płeć. Pobić później się potwierdza płeć dziewczynki, a szybciej chłopca :)
    Tak bo dziewczyna ma cos takiego jak chlopiec i gdy to schodzi w dol dopiero w pozniejszym etapie jest bardziej uwidocznione.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Płci nie znam bo ostatnio na wizycie byłam miesiąc temu i lekarz nie chciał nic powiedzieć. Zastanawiam się czy teraz byłoby już coś wiadomo. Na wizycie będę w 17 tygodniu i 0 dni. Orientujecie się w którym tygodniu jest już wiadomo na 100% jaka będzie płeć?
    Witaj ponownie.Ciesze sie ze plamien nie ma i ze wymioty ustapily.Tez jestem ciekawa kto sie u Ciebie skrywa.Ja o tym ze pod serduszkiem nosze corcie dowiedziałam sie ok.23tygodnia a w 28tyg juz bylo wiadomo na 100%ze dziewuszka bedzie.Tak czy ona ze trzymam kciuki za srodowa wizyte.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa co by nie bylo trzymam kciuki.Nie kazda musi miec zaraz objawy mogą pozniej wystapic ale nie muszą;)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa, ja też w sumie nie mam jakichś objawów :) Wcześniej jakieś tam miałam, ale to mogło być przez pregnyl. Wcześniej cały czas psychicznie mi się wydawało, że jestem w ciąży, a od wczoraj jakoś czuję, że nic z tego...

w4sqpc0z3is213tz.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

my dzis dzien zaczelismy awaria pradu, ktora zablokowala nam plany do 15 - wrrr. No ale prad jest, wredne wrony ponoc cos na drutach porobily. My bylismy nad jeziorem i gitesik jest.

Nadzieja, bardzo sie ciesze ze wszystko ok. Co do plci to na tym etapie na ktorym jestes to raczej bym na 100% nie wierzyla co mowia lekarze ;) U mnei "na 100% bedzie chlopiec" slyszalam do bodajze 22 tyg - no wyszła Helena więc cóż ;) Cieszyc sie nalezy, ze ciaza idzie pomyslnie :) Gratuluje!

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Dziewczyny, chyba brzuch zaczął mi rosnąć... dziś tak się obejrzałam w lustrze i zauważyłam, że moja oponka mi się powiększyła :/ Jeszcze nie przypomina to brzucha ciążowego ale ewidentnie robie się gruba a do szczupłych nigdy nie należałam i zawsze miałam więcej kg... Hmm... Co to będzie dalej :/
    Witaj w klubie! :-)

madziara0080, Magduullina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    witam!
    też melduje wisienkę :-)
    nie pisałam się na testowanie bo byłam sceptycznie nastawiona a tu test w sobotę i dziś pozytywny :-)
    Spóźnione ale szczere gratulacje! :-*

Magduullina, jatoszka lubią tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makowa zacieram ręce patrząc na Twój wykres i objawy <3

Nadzieja ja właśnie na tamtym wątku obserwowałam że u Ciebie wszystko ok :) brakowało nam tutaj odliczania i Ciebie :P a ja się szybko pogodziłam. Uznałam to bardziej za pozytyw źe możemy jednak mieć szkrabka :D

Ja mam zmartwienie. Bo nie miałam żadnego skoku temp :/ a testy owu już 2 dni negatywne. Jeden przed chwilą robiłam i cień drugiej kreski :(
    Kurcze zrobiłam sobie kilka dni temu maka maske na stopy z kwasami i wyboraźcie sobie że dziś siedzę i zdzieram skórę :D

Nadzieja1988!, zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piąte przez dziesiąte ale Was nadrobiłam :-)
    Mój ginekolog ma usg w 3d i 4d to może będzie widać wyraźnie. Poproszę o foto tego co w kroczu jak się uda zrobić :-)

• Aurellka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Dziewczyny przepraszam, że się nie odzywałam. Widzę że wątek mocno ciazowy się zrobił. Komu mam gratulowac a za kogo dalej mocno trzymać kciuki?
    Ja ledwo wstanę, pójdę do pracy i wracam i ide spać. Tak od kilku miesiący jest mniej więcej. Czasem się uda na basen skoczyć, ale póki chodzę do pracy doba jest za krótka :/
    4.08 mam kolejne usg i juz nie mogę się doczekać. Raczej chłopiec będzie, ale może uda się potwierdzić to na 100%. Poza tym spaniem to w miarę wszystko ok :)
    Co u Was w telegraficznym skrócie, bo żeby nadrobić zaległości to całe l4 chyba poświęcę ;) buziaki!

Ukija, Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

hchy43r8k9eziygj.png
    ❤20-06-2015❤
    ❤Nasz początek wieczności! ❤
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, a może już była owu lub dopiero będzie ? Teraz masz wyższą temperaturę, więc może być już po owulacji :) I tego Ci życzę oczywiście oraz pozytywnego testowania :)

Aurelka, za mnie możesz trzymać kciuki bo za parę dni będę pewnie testować ;)

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija no ja Ci powiem ze przygladalam sie Twojemu wykresikowi i czekam na ten skok u ciebie bo jakis taki plaski puki co, zmartwilam sie ze moze bezovulacyjny ale to nie jest mozliwe bo my razem zachodzimy w ciaze teraz!! Skok bedzie. Trzeba tylko poczekac. Juz delikatnie do gory idzie ;)

O aurelka! Swietnie ze u Was wszystko dobrze! Zagladaj do Nas czesciej!

Nadzieja to czekam za 3 dni na zdjecie!

Zfolwarku nie zazdroszcze braku pradu.. U nas ostatnio 2 dni nie bylo :/

Dzis jakies 4 godzimy lataly nad nami helikoptery dwa.. Mieszkam blisko dworca.. Jakis km. Lataly, policja jezdzila, pociagi staly i nie mogly wyjeChac ani wjechac. A jak to rosa ciekawska bach w auto i kontrola gdzie co sie stalo.. Okazalo sie ze na dworcu znaleziono bombe! O zesz w morde.. Obkret na piecie, w auto i do rodzicow. Cala akcja zakonczyla sie dobrze. Juz cisza, pociagi jezdza. A ja czekam na newsy w gazetach.

Kolezanka trafila do szpitala. Bedzie miala macice usuwana.. Przez kolejnue 10-15 dni bede miala dwoje dzieci w domku ;) jedno do szkoly drugie do przedszkola. Sprawdze sie bynajmiej jako mama dwojki dzieci hihi :D

Magduullina, zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Anka309 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Po szale zakupów mogę powiedzieć że mam już wszystko co mi potrzebne na wyjazd

Od wczoraj mam potworny ból piersi. Budzę się co noc ze łzami w oczach z bólu. Spać nie mogę.

Jutro wyjeżdżam nad morze.
    Dziewczyny powodzenia w staraniach. Mnie pewnie @ Odwiedzi w piatek.

Magduullina, zFolwarku lubią tę wiadomość

1usaio4p21hbw2ds.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej no nadzieja jesteś ;)
    apropo plci z synkiem wiedzialam między 12-13tyg a teeaz jeszcze nie wiem może się dzisiaj dowiem :D
    makowa, mamuska, rosax, ukija i wszystkie inne moje kochane dziewczyny czekajce ja tam chucham !!!!! ;)
    Aurellka no wkońcu nam się odezwałaś :)
    aaaa js nie mogę się doczekać 15:15 :) <3

zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax no to kurde nie ciekawie się dzialo i mowisz ze dwójkę będziesz miała jakiś czas :)
    te burze to jakas masakra cala noc prawie pralo na okraglo szok. ...

• Ukija Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Aurellka tak myślałam o Tobie ostatnio :) kiedy na l4 idziesz? Długo już wytrzymujesz :)

Nadzieja na zdjęcie Twojego maleństwa również czekamy ;)

Magduullina bardzo proszę o wychuchanie mi tych wyraźnych dwóch kresek. Umówiłam się z Moim że test sikany 2 tygodnie po terminie @ a bety w ogóle nie robie :P

Rosa Rosa... no ja chyba spisuje ten cykl na straty. Zdaje mi się że będzie bez owulacyjny. Brak wyraźnego skoku... lipa :( a Ty już potrenujesz na dwójeczce, ale i tak urodzisz teraz bliźniaki <3

Makowa odpisze Ci tutaj a nie pod wykresem. Brak objawów to też objaw :P

Anka a gdzie dokładnie jedziecie? :)

Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija tak jest ;) ja bym nie wytrzymała tylke czasu :)

Ukija lubi tę wiadomość

‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ