Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
Magduullina wrote:tulipanowa biedna tylko zapytaj w aptece do którego miesiąca można magnez brac bo chyba coś do 7 tak mi się o uszy obilo ...
heh no idz rosax pojedz sobie i tego się trzymaj!Tulipanowa lubi tę wiadomość
-
Dzis byl dobry dzien. Jestem typowa matka karmicielka - moje Dziecie zjadlo dzis 3 obiady i jedna dokladke ostatniego obiadu. Od razu czuje sie lepiej niz kiedy regulaminowo je dwa obiady Ot taka matka wariatka. Moja Mama sie smieje, ze niedlugo jak Helena zacznie jesc jeden obiad NORMALNIE to bede ja na dokarmianie do szpitala wozic i siac histerie, ze dziecko za malo je I kto jest normalny, hę?!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 20:31
-
zFolwarku wrote:Dzis byl dobry dzien. Jestem typowa matka karmicielka - moje Dziecie zjadlo dzis 3 obiady i jedna dokladke ostatniego obiadu. Od razu czuje sie lepiej niz kiedy regulaminowo je dwa obiady Ot taka matka wariatka. Moja Mama sie smieje, ze niedlugo jak Helena zacznie jesc jeden obiad NORMALNIE to bede ja na dokarmianie do szpitala wozic i siac histerie, ze dziecko za malo je I kto jest normalny, hę?!
haha :d -
Magroz nie załamuj się tam nam! Długo dĺugi Ciebie nie zabraknie a wierzę że dasz jej rodzeństwo i na stare lata zopiekują się sobą a ja planowo mam jutro termin @
Susanna no oczywiście inofem i suplementy dla niego przede wszystkim cynk
Dziewczyny ja nawet teraz biore magnez i mam dłuższą fl o wiele bo aź 4 dni! A do tego jestem spokojniejsza zaczęłam go brać nie wiedzàc czy coś da. Potas w bananach jem codziennie chciała bym aby się udało ale nie łudzę się. Teraz Mój przetkał dziurę więc poleci @marciaa, magroz26 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Dziekuje za wsparcie.Jestescie niesamowite.;*jeszcze raz dziekuje.U mnie troche roboty bo jutro Niki robię urodziny bo 14.08 wyjezdzamy na urlop.Zregenerowac sily i naladowac akumulatory na dalsze miesiące walki.Wiec buziaczki.Kolorowych i słodkich snów.
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam wyniki:
Upłynnienie - 10 min norma <60
objętość 2ml - norma >1,5
pH 7,9 norma to >7,2
barwa mleczno-szara, norma: nieprzezroczysta, mleczno szara, szaro-opalizująca
lepkość prawidłowa
aglutynacja : brak, norma : brak
Agregacja : brak, norma : brak
Morfologia:
koncentracja plemników mln/ml : 162,46 norma > 15
całkowita liczba plemników w ejakulacie: 324,93 mln norma > 39
Ruch postępowy 24,32 norma <32
ruch całkowity 36,60 norma:<40
brak ruchu % : 63,40 norma:>60
plemniki o prawidłowej budowie 4% norma > lub równe 4 %
nieprawidłowa budowa norma 96%, a ma 84%
koncentracja komórek okrągłych 3 a norma <5
CO SĄDZICIE?
-
nick nieaktualnyJeszcze moje hormonki na dokładkę powiedzcie czy iść do ginka czy wyluzować
TSH 2,6 (od jutra zbijam biorąc euthyrox nie 50 tkę a 75tkę)
ESTRADIOL 64.1 a norma to dla fazy folikularnej 19,5 - 144,2
FSH 5,6 a norma to dla fazy folik. 2,5 - 10,2
LH 3.3 norma to dla fazy folik. 1,9 - 12,5
PROGESTERON 0,60 a norma to dla fazy folik. 0,5 - 1,4
PROLAKTYNA 8,9 a norma to 2,8 - 29,2
CHYBA OK, NIE? -
Tsh mam podobne i uważam że nie jest za wysokie i sama go nie zbijam i nie będę zbijała. Progesteron też mam podobny i jest ok. Tak myślę. Jeżeli chodzi o lh i fsh to powinno się dzielić i stosunek jednego do drugiego powinien wynosić 1. Ja mam idealnie 1. Reszty nie wiem bo nie robiłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 22:12
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Twój stosunek lh do fsh czyli 3.3 : 5.6 wynosi 0.58 co może świadczyć o niedomodze lutealnej. Ten stosunek powinien wynosić jak najbliźej 1"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualny
-
A ile wynosi Twoja faza lutealna? Jest stała? Nie mam szczerze pojęcia bo nie miałam z tym problemu. A czemu robiłaś teraz progesteron a nie po owulacji? Wydaje mi się że teraz nie jest zbyt waźny tylko wzrost 7 dni po owylacji"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
nick nieaktualnyBo był cały pakiet hormonalny i tam już był progesteron w tej fazie co jestem jest w normie, faza lutealna 12 dni zawsze.... 7 dpo robiony prog. jakieś 12. kilka mies temu badałam....
martwi mnie to co napisałaś ten stosunek lh do fsh czy na odwrót -
nick nieaktualny
-
Su, ja też miałam TSH 2.6 i lekarz nie kazał mi zbijać i mimo to udało mi się zajść w ciążę, tylko w moim przypadku problem leżał po stronie jajowodów. Hormony też miałam w normie, ale nie tak dokładnie jak pisze Ukija, że stosunek tam czegoś do czegoś musiał być 1:1. Wiem, że coś miałam 2:1 i lekarz powiedział że wyniki są dobre. Niestety nie pamiętam dokładnie jakie to były hormony, ale wydaje mi się że u Ciebie jest ok. A ile się już starcie?
-
Magroz, bardzo mi przykro z powodu choroby córki Oby wszystko dobrze się skończyło. Może dodatkowe badania pomogą, może są jakieś leki chociażby hamujące chorobę. Trzymam za Was kciuki, a zwłaszcza za zdrowie córeczki.
Magduullina, piękny brzuszek
Susanna, jeśli wyniki nasienia i hormonów są ok, to może trzeba dalej szukać przyczyny. Tsh niby może być do 2,5 ale wielu lekarzy twierdzi, że przy staraniach powinno być do 1,5.Magduullina lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny spadek temp i plamienie. Ja wiedziałam że tak będzie teraz myślę co by tutaj zrobić. Hm. Szczerze to dojdzie chyba to tego że dzidziuś będzie z czerwca jak my ale słuchajcie zero załamki nie ma co. Trzeba mieć cycki do przodu. Nie mój czas
rosax3, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"