X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczyny ;) spadek temp i plamienie. Ja wiedziałam że tak będzie :D teraz myślę co by tutaj zrobić. Hm. Szczerze to dojdzie chyba to tego że dzidziuś będzie z czerwca jak my :D ale słuchajcie zero załamki :D nie ma co. Trzeba mieć cycki do przodu. Nie mój czas :P
    Obojetnie z kiedy bedzie ale bedzie.
    U mnie dzis 3 lata po usunieciu pierwszej ciazy ;( ta pierwsza najbardziej bolala.. Reszte juz chyba bylam wzmocniona.. Cholerna trzynastka! :( dzis test negatywny, 10 dpo. Wiem wiem mam czas.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa spokojnie, Twoje iskierki nie były gotowe w tym czasie. Nie pozostaje nam wierzyć że ten czas na ich gotowość już nastał. Nie bądź smutna kochana :*

rosax3 lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ukija wiem. ;)
    Staram sie nie byc. Ale jakas mysl w glowie siedzi. I nie tylko tego dnia ale ten dzien o wszystkim przypomina.. Najbardziej bolalo.
    Dzis w planach abysmy pojechali na karuzele ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę 22.08 do lekarza i proszę o progesteron bo mam niski i to jest pewnie niedomoga ciałka żółtego ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane dziękuję za mile słowa nie odstaje mi pępek ale czy młodym tez nie odostawał juz 6 miesiac się zaczal .
    ukija kochana to mowisz ze przeczucie cie nie zawodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie schizuje tymi badaniami

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax ty kovhana głowa do góry :)
    susanna ja to w ogóle nie znam się na badaniach no może najlepiej isc do lekarza niech powie co i jak itd
    hmmm sama gdzieś bym wyruszyla z domu moj planuje jakieś grille itd a mi to jakoś nie wsmak prawie co tydzień grill % a ja nie mam ochoty siedziec słuchac a później się denerwować ...
    dzis w nocy synka chyba brzuch bolal i oczywiście spal z nami najadl się za dużo a tlumaczylam mu i z tego wszystkiego dopiero pije kawę bo wstalismy za 10 dziesiąta dzień pewnie zleci szybko . tylko ze tak byc juz nie może bo tulil się do mnie i kopal po wszystkim ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tobie nie wolno % ,więc pewnie dlatego Cię denerwuje to... nie dziwne :)
    A czy synek często do was chodzi spać? Ile on już ma ?

Magduullina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w styczniu 3 latka nie często ale gdy coś mu dolega . tak jak się przebudzi i zaśnie to go przenosze lub m na jego łóżko

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

kolejna masakryczna noc - juz 4 z kolei przez idące zęby :( juz nie moge. Ja to nic, moj Maz jest wykonczony bo Corka żąda by to on ją lulal i tanczyl z nia cala noc. Nie moze sie polozyc ani usiasc bo placze straszliwie :( ogolnie zęby uwazam za najgorsza czesc wczesnego dziecnstwa. Oczywiscie w naszym wypadku i w odniesieniu do zdrowych dzieci. Spac mi sie chce.

Dzis wyjezdza tesciowa! Oj dlugie to byly 2 tyg... Nawet mi sie pisac nie chce...

TSH to ja np 0,6. Mi lekarka mowila ze do 1 maks 1,5 idealnie jest na ciaze. Nie wiem czy to jakies wytyczne czy jak. Tak tylko mowie. W sumie w ciaze jeszcze nie zaszlam wiec moze wcale tak nie jest... Suza, moim zdaneim warto z badaniami isc do lekarza bo czesto bierze sie pod uwage wiele wynikow roznych czynnikow i wowczas widac calosc pacjenta. Pojedyncze to jeszcze nic. Takze idz na wizyte i na spokojnie. Rok staran nie minal i pamietaj 25% szans przy perfekcyjnej owu i perfekcyjnych zolnierzykac. Takze nie ma to tamto. Matka natura rzadzi sie swoimi prawami a nam, coz, pozostaje probowac jej pomoc... Cos czuje, ze niedlugo bedzisz narzekac na wymioty, zgagi i ciagniecia brzucha i takie tam rozne "urocze" dolegliwosci w stanie blogoslawionym ;)

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maguullina ciagle ogladam Twoj brzuch! Chyba chce sie zarazic! Ach, w nocy jak nie spalam to sobie wspominalam jak w ciazy bylam i mimo, ze wowczas ten stan mnie fizycznie meczyl to teraz wspominam z rozrzewnieniem doslownie. Chetnie bym brzuch jeszcze raz ponosila. Wtedy zawsze kobieta czuje sie taka mloda i ze jeszcze tyle przed nia. Na wszystko czeka. Na test, na bete, na usg, boi sie porodu, pologu i nowej roli. Ach... rozmarzylam sie....

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję zFolwarku za pocieszenie, też tak uważam, mam wizytę na 22.08 i zobaczymy co się zadzieje ale z tego co wyczytałam to źle nie jest :) Badanie męża jest dobre, mogłoby być lepsze, więc dalej suplementy u niego :)

Ząbki podobno są najgorsze a potem bunt dwulatka,ale nie wiem ile w tym prawdy :)

Magdullina, co do synka, to pewnie normalne, że jak się źle czuje chce być przy was i fajnie robisz że go odnosicie jest taki fajny program brytyjski o niani i ona tam w jednym z odcinków tak zalecała, więc ok ! :D

zFolwarku lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zfolwarku a podajesz jej sucha bulke lub chlebek suchy, skorke? to podrapie dziasla i lekko ponacina by zabki lepiej wyszly. Nam to uratowalo zycie.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ sie zbliza, niestety.
    Wypryszczala mi twarz.

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    @ sie zbliza, niestety.
    Wypryszczala mi twarz.
    Nic nie jest pewne Rosax <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarazajcie się kochane tym stanem jak najbardziej a wy tu o @! no jeszcze do niedawna zasypialam nie odnoszac go ale uświadomiłam sobie co będzie z noworodkiem i trzy latkiem w lozku kiedy to kazde będzie chcialo tulic mamę. teeaz przyzwyczajamy malego ze chodzi spac z tatusiem bo ja zapewne 1 miesiąc bede spać z maleństwem w salonie blisko kuchni i zeby nie budzić daniela w nocy .

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe rzeczywiście, najlepiej dzieciakom przy mamie i pewnie cały czas by się chciały tulić i z wami spać :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam się już z 8 cyklem starań :P chociaż dziś siè napiję. A co tam będę sobie żałowała :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy razem sikać we wrześniu i jak to zawsze Rosax piszę wysikamy 2 kreseczki :D

Ukija lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będziemy! :D ja chyba do gina się umowię :P a co się będę cyrkolić :P nie ma co się załamywać. Ja tak nie za bardzo chciałam baranka :P nie dogaduje się z osobami z tego znaku więc byczek może być :P

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ