X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz sie ostatecznie zdecydowal.

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczyny :)
    Napięty weekend miałam. Nawet kwasu nie wzięłam foliowego w piąek i sobotę...

Rosa kochana uda się w końcu! Nigdy ale to nigdy nie trać nadziei :) dzięki że myślałaś o mnie przez ten czas. Ja w tym cyklu nieco dystansu nabieram :) nie ma co. Samo się pojawi jak będzie chciało. Czekam na inofem :P

Dziewczyny cudowne brzuszki <3

Magduullina, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa a zastanawialiście się nad tym że może za dużo serduszek przed owu? Jeden z lekarzy mi powiedział że dużo osób za często <3 że powinno się co 2 dni max bo jak codziennie to osłabia plemniki ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja slyszalam ze jak co dziennie to co dziennie plemniczki navieraja sil jak co dwa to co dwa. Ze one same potrafia sie redukowac.
    Jedyne co zauwazylismy to ze zachodze tylko w dniu ovulki. Z dzien przed sexem niestety nie wychodzi.

Ukija kochana co sie z toba dzialo jak cie nie bylo?! Byliscie nad morzem?
    No widzisz. U ciebie @ i mnie tez nawiedzi. Tak jak pisalysmy juz w lutym. Zachodzimy razem. ;)
    Aaa i co do chia z czym go jeszcze jesc? Juz mi jogurty zbrzydly..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :)
    rosax wspaniale ze msz się zdecydowal będziecie spokojniejsi po badaniu.
    ukija fajnie ze jestes....
    życzę wam naprawdę z całego serca tego wyczekiwanego!

marciaa lubi tę wiadomość

• Ukija Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa na końcu świata byłam :D w sobote impreza rodzinna u Teściów a w niedziele i poniedziałek nad jeziorem gdzie nie miałam zasięgu :P chia również do koktajli wszystkich jakie robie :P a co do plemników to tak mi powiedział gin i staram się tego przestrzegać :D

Magduullina, madziara0080 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, najlepiej 3-4 dni mieć abstynencję nie więcej, jeśli chodzi o badanie męża. Co do ceny są różne full pakiet nawet 250 zł , my daliśmy 160 w tym podstawowe badanie i koniecznie morfologia, bo podstawowe badanie nic naprawdę nie daje, dobrze mi dziewczyny radziły :) No ale ty zachodzisz w ciąże, więc jak myślisz co może być nie tak z plemnikami?

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki

u nas deszczowo. Wczoraj bylismy na wycieczce do pałacu. Piekne tajemnicze miejsce. Makabrycznie zaniedbane ale czuc dawne czasy. Pani pilnujaca nas wpuscila do srodka choc nie jest dostepny dla zwiedzajacych. Tam dramat. Zal mi takich miejsc. Kiedys tetnily zyciem, francja elegancja, zycie towarzyskie, bale, teatr, herbataki, spacerki po ogrodzie, lodki na jeziorze, powozy, damy z parasolkami, eleganccy panowie. A dzis? Smutek i pustka. Oryginalny palac z poczatku XVIII w. Przetrwal wojny i stoi. Corce naszej bardzo sie podobal a my uznalismy, ze jednak taka kubatura domu to by bylo cos ;) Uwielbiam wycieczki w takie dawne miejsca gdzie czuc przeszlosc i dawny blask zycia.

Rosax zrobcie te zolnierzyki. Ja pamietam, ze my dla swietego spokou zrobilismy. Wyszlo super i jakos mojemu Mezowi lepiej bylo bo sie juz nie stresowal. To nie jest az tak duzy koszt. Np w klinice Novum to nawet nie ma problemu z terminami, prawie od reki.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Ale żałuję, że dzisiaj nie wzięłam jeszcze wolnego :) Strasznie mi się nie chciało wstawać do pracy ;)

Rosax, zawsze lepiej się przebadać. Problemy przecież nie zawsze muszą być po stronie kobiety :)

Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Ale żałuję, że dzisiaj nie wzięłam jeszcze wolnego :) Strasznie mi się nie chciało wstawać do pracy ;)

Rosax, zawsze lepiej się przebadać. Problemy przecież nie zawsze muszą być po stronie kobiety :)
    Tak samo mowi moj maz. Bo ja za wszelka cene szukam bledu u siebie a to i z nim moze cos byc nie tak.

Su ja zachodze, prawda ale nie zawsze sie to udaje. Raz zaszlam z synem, ciaza bezproblemowa no kilka tam bylo problenow ale ogolnie bylo ok. A teraz jednak cos nie wychodzi. Moj maz sie starzeje a nie mlodnie plemniki razem z nim. Nawyki zywieniowe, papierosy i wiele zlych innych czynnikow ktore moga mu zaklocic sperme. Dlatego on chce ja przebadac.

Ukija a powiec ty mi co twoj bierze? Cynk? Dobrze pamietam? To jakos pomaga zolnierza?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki

u nas deszczowo. Wczoraj bylismy na wycieczce do pałacu. Piekne tajemnicze miejsce. Makabrycznie zaniedbane ale czuc dawne czasy. Pani pilnujaca nas wpuscila do srodka choc nie jest dostepny dla zwiedzajacych. Tam dramat. Zal mi takich miejsc. Kiedys tetnily zyciem, francja elegancja, zycie towarzyskie, bale, teatr, herbataki, spacerki po ogrodzie, lodki na jeziorze, powozy, damy z parasolkami, eleganccy panowie. A dzis? Smutek i pustka. Oryginalny palac z poczatku XVIII w. Przetrwal wojny i stoi. Corce naszej bardzo sie podobal a my uznalismy, ze jednak taka kubatura domu to by bylo cos ;) Uwielbiam wycieczki w takie dawne miejsca gdzie czuc przeszlosc i dawny blask zycia.

Rosax zrobcie te zolnierzyki. Ja pamietam, ze my dla swietego spokou zrobilismy. Wyszlo super i jakos mojemu Mezowi lepiej bylo bo sie juz nie stresowal. To nie jest az tak duzy koszt. Np w klinice Novum to nawet nie ma problemu z terminami, prawie od reki.
    Gdzie jest taka klinika?

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim pisze ze szpitalnego łoża.Od wczoraj cały dzień wymiotuje. Nic mi takiego nie dolega ale jednak to ciaza a te wymioty są dosyć groźne. Z malenstwem wszystko w porządku. Poczułam ulgę jak mi to gin powiedział.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Dorotka# wrote:
    Cześć wszystkim pisze ze szpitalnego łoża.Od wczoraj cały dzień wymiotuje. Nic mi takiego nie dolega ale jednak to ciaza a te wymioty są dosyć groźne. Z malenstwem wszystko w porządku. Poczułam ulgę jak mi to gin powiedział.
    Witaj. Dbaj o siebie i odpoczywaj. Dobrze, że z małżeństwem wszystko dobrze <3

#Dorotka# lubi tę wiadomość

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka, zdrówka bo to jest w końcu najważniejsze :D

#Dorotka# lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa cynk wpływa na testeron i przedłuża żywotność pleminków :P co najważniejsze zmniejsza ich ruchliwość w mosznie a gdy wpadają do macicy gdzie nie ma już dużego stężenia cynku zaczynają być mega ruchliwe a do tego zwiększa ilość :D we wszystkich suplementach jest cynk. A po co przepłacać? :P

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosa cynk wpływa na testeron i przedłuża żywotność pleminków :P co najważniejsze zmniejsza ich ruchliwość w mosznie a gdy wpadają do macicy gdzie nie ma już dużego stężenia cynku zaczynają być mega ruchliwe a do tego zwiększa ilość :D we wszystkich suplementach jest cynk. A po co przepłacać? :P
    Jutro ide do apteki ;) hihi

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha i wiesz co? Wszystkie te informacje mam od swojego Męża. Sam się tym zainteresował w cyklu cb w tamtym nie brał niestety :/

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, klinika Novum jest w Warszawien na ulicy (nota bene ;) ) Bocianiej - to jest de facto Pulawska na poziomie Ursynowa wylot na Piaseczno.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax słyszałam o salfazinie i androvicie, ale ja przywaliłam z grubej rury jak porównałam składy i kupuje mojemu profertil :D

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Rosax, klinika Novum jest w Warszawien na ulicy (nota bene ;) ) Bocianiej - to jest de facto Pulawska na poziomie Ursynowa wylot na Piaseczno.
    Za daleko ode mnie. Znalazlam w bydgoszczy jena i tam mam zamiar zadzwonic.
    Tylko musze od rodzicow bo oni taniej maja polaczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2016, 08:43

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
‹‹ 874 875 876 877 878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ