Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bede w domu to napisze wiecej. Puki co dopiero wyszlam.. ;/ ale jakies 45 min zajelo nam gadanie + kolejne minuty badanie.
Magduullina, SusannaDean lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, my już w domku po wyjeździe i odpoczywamy, także wracam do Was pełną parą
Nadzieja, piękny brzuszek A Twoja historia wzruszająca ale dającą dużo wiary i nadziei Wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszkaSusannaDean, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zaraz poszukam i Ci napiszę
Su, znalazłam na forum moja wypowiedź w wątku "badanie nasienia" :
abstynencja: 7 dni
barwa: szara (szara, opalizująca)
upłynnienie: 35 min (<60)
objętość ejakulatu: 4,6 ml (>1,5)
lepkość: 1cm (<2)
PH: 8,2 (>7,2)
koncentracja: 90 mln/ml (>15)
ruch postępowy: 39% (>32)
ruch całkowity: 76% (>40)
brak ruchu: 24%
całkowita liczba plemników w całym ejakulacie: 414 mln (>39)
WBC: 0 mln/ml (<1)
morfologia: 4% (>4)
żywe plemniki: 87% (>58)
aglutynacja: 0 (0)
komórki okrągłe: 0 mln/ml (<5)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 19:47
SusannaDean lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Susanna, ja nie pomogę bo się nie znam
U mnie 10 dc. Na nic się nie nastawiam tym razem. Clo nie zaczęłam brać bo mój lekarz jak się okazało pojechał na urlop i w końcu się do niego nie dodzwoniłam. Także za bardzo nawet nie wiem, czy będę miała w tym cyklu owulację -
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:Dziewczyny, my już w domku po wyjeździe i odpoczywamy, także wracam do Was pełną parą
Nadzieja, piękny brzuszek A Twoja historia wzruszająca ale dającą dużo wiary i nadziei Wszystkiego dobrego dla Ciebie i maluszka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SusannaDean wrote:Dziewczyny mam wyniki:
Upłynnienie - 10 min norma <60
objętość 2ml - norma >1,5
pH 7,9 norma to >7,2
barwa mleczno-szara, norma: nieprzezroczysta, mleczno szara, szaro-opalizująca
lepkość prawidłowa
aglutynacja : brak, norma : brak
Agregacja : brak, norma : brak
Morfologia:
koncentracja plemników mln/ml : 162,46 norma > 15
całkowita liczba plemników w ejakulacie: 324,93 mln norma > 39
Ruch postępowy 24,32 norma <32
ruch całkowity 36,60 norma:<40
brak ruchu % : 63,40 norma:>60
plemniki o prawidłowej budowie 4% norma > lub równe 4 %
nieprawidłowa budowa norma 96%, a ma 84%
koncentracja komórek okrągłych 3 a norma <5
CO SĄDZICIE?
Kochana, ja się do końca na tych wynikach nie znam, jednak widziałam gorsze wyniki, zresztą wcale nie uważam, że Twojego męża są jakieś złe. Ja z wynikami jechałam do mojego ginekologa żeby rzucił okiem, może warto je wziąć i też pokazać swojemu? Będziesz spokojniejsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 20:47
-
No w koncu mam chwile czasu.
Ahh powrot od lekarza odebrac corke kolezanki ktora aktualnie na czas nieokreslony jest pod moimi skrzydlami , zrobic zakupy, kolacje, pomyc dzieci i polozyc do lozka.
A wiec. Ginekolog bardzo fajny. Bylam z moim mezem i trzylatkiem. Syn go zagadywal pod kazdym katem ale do rzeczy. Najbardziej utkwily mi w glowie jego slowa "pani ma juz wszystko ze wszystkich mozliwach patologi ciazy". "22 latka nie powinna mierzyc temperatur a zdrowo zachodzic w ciaze" , "postaram sie pani pomuc"
A wiec. Badania jak badania niestety nie moze ich zrobic za wiele. Pobral wymazy na raka i te inne badziewia, macice mam malutka ale to przez cc bo nie miala jak sie rozciagac czy jakos tak, ale to nie problem. Na slus dostalam tabletki jakies ziolowe, wybadal cycki, na usg pokazal mi takie "szczypce " to miejsce gdzie z jajka wychodzi jajowod i pokazal przez to ze jednak jest.
Co do droznosci o ktore prosilam "ale plemniki tam dochadza do jajeczka wiec droznosc mamy"
No i jak kazdy tu lekarz..
"niestety, musi pani probowac. My nic nie mozemy zrobic. Ale moglaby pani odczekac jeszcze np 2-3 msc i sprobowac. kolejna szansa ze sie uda jest u panie 50 na 50, a od pani zalezy czy pani odczeka, ale gwarancji to ja nie moge dac ze za te 2-3 msc zajdzie pani w zdrowa ciaze.
I rada lekarza 2" niech pani spaceruje z mezem duzo, do lasku sobie idzccie albo gdzies nad jeziorko wieczorem takie swieze powietrze tez lepiej wplynac moze niz tylko gorace ciala w lozku "Nadzieja1988!, zFolwarku, Magduullina lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadziara0080 wrote:Kochana, ja się do końca na tych wynikach nie znam, jednak widziałam gorsze wyniki, zresztą wcale nie uważam, że Twojego męża są jakieś złe. Ja z wynikami jechałam do mojego ginekologa żeby rzucił okiem, może warto je wziąć i też pokazać swojemu? Będziesz spokojniejsza
Nadzieja1988! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRosax....hm ciężka kwestia z tym lekarzem. Nie widzi przyczyn więc rad nie daje.... na spacer nad jeziorko w celu robienia dzidzi fajny pomysł...ale nie oczekujemy go od lekarza, w którym pokładamy nadzieje co do konkretów i pomocy w naszym trudnym przypadku. Mogę ci tylko powiedzieć że skoro urodziłaś zdrowe dziecko to na pewno masz nadzieje i na kolejne zdrowe dzieci, szkoda tylko, ze nie moze się to odbywać bez dodatkowego bólu i stresu.........