X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    W sumie nie wiem. Jeżeli mam być szczera. Mi nie przedłużyły raczej tylko magnez. Ale jesteś chora i może dlatego masz dłuższą :) wiesz że podczas choroby ogranizm inaczej sie zachowuje. Ale taka długa fl to nic złego. Jest jeszcze wszystko w porzadku. Musisz też więcej jeść bo jak będziesz za mało jadła to @ może zaniknąć :(
    Jem normalnie jak zawsze. Czasem mniej czasem wiecej. Ale tak jadam przez ostatnie lata. Fakt. Moze bol gardla przedluzym mi. W koncu to jeden dzien a nie wiecej ;)

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax a ja zaczynam się modlic o ciebie żeby cie najpiekniejsze zaskoczylo :) bezwzględnie na to co powiedział lekarz :) a bo z mojego doświadczenia wiem ze nawet jezeli lekarz nie widzi ciazy test byl pozytywny :) i w ciazy jestem ;)

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Magduullina :) Nie mówię Rosax, że jesteś w ciąży, ale z tego, co wiem to lekarz na tak wczesnym etapie i tak na usg nie widzi zarodka :) Także nigdy nic do końca jest wiadome ;)

Magduullina, SusannaDean lubią tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa są różne czynniki które wpływają na przesunięcie okresu. Stres, choroba, zmiana diety itp. Pamiętaj że organizm nie działa jak robot ;) ja miałam dostać @ dzień po ślubie i nie dostałam ze stresu ale wtedy jeszcze brałam antyki więc się nie przejęłam ;) życzę Ci oczywiście aby to znaczyło fasolke :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija, ja dostałam dosłownie rano po ślubie haha :D

Magduullina lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Rosa są różne czynniki które wpływają na przesunięcie okresu. Stres, choroba, zmiana diety itp. Pamiętaj że organizm nie działa jak robot ;) ja miałam dostać @ dzień po ślubie i nie dostałam ze stresu ale wtedy jeszcze brałam antyki więc się nie przejęłam ;) życzę Ci oczywiście aby to znaczyło fasolke :)
    Nieee fasoli nie oznacza. Choroba chia i dwoje dzieci sa efektem przedluzenia fazy :D

Magduullina lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ten watek tak schnie? Cisza i spokuj tu..

magroz26, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.Ja u teściów jestem od niedzieli.Ciezko tu z netem-tnie sie cholernie.Cos czuje ze moja droga do macierzyństwa bedzie dluga i wyboista.Chcialam umówić sie na wizytę do poradni genetycznej dla dorosłych w Gdańsku i co usłyszałam ze nie wpiszą na polowe listopada bo musze miec najpierw skierowanie z kodem choroby tylko w tym problem ze ciężko określić chorobę bo u córki nie ma nazwy tej choroby i jest niesklasyfikowana.Doktorka moja kreci nosem żeby wypisać skierowanie.Wroce od tesciow i swoich rodziców to się tam przejdę i powiem co z czym i jak i dam opis kliniczny choroby.Takze to w skróci.A i w nowych rzeczy to juz u mnie zaczął sie 12cs a 3dc.Przez stres przyszla sobie wczesniej niechciana @.Coz przynajmniej obyło sie bez żalu i płaczu itd.Mam nadzieje ze wyniki będą prawidłowe i ko mi wynagrodzi mi to wszystko;*

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Was Dziewczyny słychać???ktora kiedy testuje bo cos ostatnio ciezko idzie.Przestuj totalny;( Jak nasze ciężaróweczki???Zastanawiam sie co u Beatum bo cos dlugi sie nie odzywa i reszta dziewczyn....

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz na pewno wynagrodzi. Bedzie wszystko dobrze. A te skierowanie to przeciez powinna ci wypisac...

magroz26 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Magroz na pewno wynagrodzi. Bedzie wszystko dobrze. A te skierowanie to przeciez powinna ci wypisac...
    Szczerze to miałam problem ze skierowaniem do poradni genetycznej dla córki nikt nie chcial wystawić dopiero będą w szpitalu na pododdziale nieurologii dziecięcej przy ekg i echo serca kardiolog dziecięcy wypisal mi skierowanie bez zbędnych ceregieli i byl zdziwiony ze pediatra tego nie zrobil choc powinien.Cos Polska służba zdrowia.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa a u Ciebie jak sytuacja???przyszla @czy nie.Bo nie wiem czy gratulować czy jak.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    ukija, ja dostałam dosłownie rano po ślubie haha :D
    A moja koleżanka w czasie podróży poślubnej miala ovu i splodzili synka który urodził sie w kwietniu.Wszyscy się śmielismy ze wiedziała kiedy wyjść za mąż.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 20:33

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz, dziwne zachowanie lekarki, że nie chciała wypisać skierowania :/ Dobrze, że chociaż w szpitalu miał racjonalne podejście :)

Ja testuję po 1 września jeśli będzie ku temu jakikolwiek powód ;)

Też właśnie tak widzę, że tu jakoś cicho :/

w4sqpc0z3is213tz.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margoz, to miałaś faktycznie przeżycia.. ahh ci lekarze
    na szczęscie @ przyszła wcześniej a nie później
    trzymam kciuki żeby z córką było dobrze

u mnie za to test negatywny, @ póki co brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pracy cały dzień to i nie pisałam :) Moje wytłumaczenie jest takie, dziś mega wkurzający dzień ale piję piwko już i się relaksuję..

• marciaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    W pracy cały dzień to i nie pisałam :) Moje wytłumaczenie jest takie, dziś mega wkurzający dzień ale piję piwko już i się relaksuję..

podziel się piwkiem :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam z miłą chęcią <3

• Ukija Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciaa no mi się fartnęło. Chociaż byłam tak zestresowana że przypomniałam sobie i tym kilka dni pòźniej jak już zeszły emocje :D

Rosa no przyznam Ci rację. Wàtek od kilku dni schnie. Mało pisania w nim :(

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Marciaa no mi się fartnęło. Chociaż byłam tak zestresowana że przypomniałam sobie i tym kilka dni pòźniej jak już zeszły emocje :D

Rosa no przyznam Ci rację. Wàtek od kilku dni schnie. Mało pisania w nim :(
    O nie zgadzam się nie może uschnąć, gdzie ja pójdę ? :( :( :(

‹‹ 878 879 880 881 882 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ