X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Trzymam za Was kciuki:) a jezeli nadal beda problemy z zajsciem, to moze sprobuj zbadac hormony. Pisze to poniewaz ja tez myslalam ze wszystko jest w porzadku, do badania hormonow.

jakie konkretnie ?
    ja poki co badałam tylko profilaktycznie tarczyce

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niecierpliwie odliczam dni do 7, powinny mi sie wtedy dni płodne zacząć.

Na jutro w ramach odstresowania umówilam się z kumpelą - staraczką na ploty przy piwku, domowe zacisze, wygodny dresik, koc i przegadane pół nocy ;-)

Wiecie co, mam mega kochanego męża, ale czasem jak go słucham to mam wrażenie, ze on nie chce 2 dziecka, ze dla niego to nie czas, ze ten czas to świete nigdy.. mi tętno przyśpiesza na samą myśl o maluchu...

Młoda śpi, zrobiłam sobie długą kąpiel, miałam jeszcze zrobić hybryde nową, ale coś mnie leń dopadł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:11

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulaka widzisz ja też zaczęłam pić zmielone siemię lniane :) Tylko ja zalewam wrzątkiem wody, czekam aż napęcznieje i to piję. Sięgnęłam po nie ze względu na częste bóle żołądka no i na śluz, którego prawie nie mam. Aleee to nie wszystko, czytałam na innym temacie, że dobrze jest po owulacji jeść ananasa :) Więc i w tym miesiącu spróbuję i tego :)

Karola, szczęściaro też bym sobie poleniuchowała w domu :)
    Lusia mam nadzieję, że @ nie pojawi się u Ciebie :)

Zuzla, a Ty co tak trzymasz nas w niepewności ?:)

Molyx tacy są faceci, jak już pojawi się druga kreska na teście będzie się cieszył, że na świat przyjdzie drugie maleństwo :)

A ja jestem trochę zaniepokojona. Miałam jeden dzień obfitego krwawienia, a reszta brązowy okres dość skąpy jak na mnie. Do tego boli mnie jajnik i podbrzusze czego wcześniej nie czułam. Boję się, że to może jakaś torbiel :/

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Soku malinowego i suszonej żurawiny mówisz, muszę spróbować, ja też ostatnio wzięłam się za siemie ;)

samego bym nie wypila :/ sakuje jak kisiel :D

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulcia 83 :) napewnoo sprobuje ananasa :) w puszce czy owoc ? jest roznica ?
    Aaaa i jesli okres Ci sie nie podoba to moze spprobuj zrobic est dla pewnosci ;) Lepiej dmuchac na zimne :)

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha Ulcia 83 prowadzisz wykres ??? jesli nie to polecam :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    jakie konkretnie ?
    ja poki co badałam tylko profilaktycznie tarczyce

Ja badałam: TSH, FT4, FT3, Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę, anty-TPO i anty-TG. Chciałam jeszcze proga zbadać ale jakoś nie mogę trafić w odpowiednim momencie. I wszystkie wyniki miałam ok, oprócz tych cholernych przeciwciał.

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulka, nie nie prowadzę. Leczę się w klinice naprotechnologii więc prowadzę codzienną obserwację metodą creightona. Wiesz z tego co czytałam to świeży ananas szczególnie jego środek. Gdzieś na tym forum wczoraj czytałam o tym :) Testu nie będę robiła, bo nie ma sensu. Jajnik tak mnie boli, że ledwo nogę podnoszę. Wizyta za 9 dni, trochę długo ale podratuję się no spą :)

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój maż niby tez chce 2 ale jak mó mówię że mniej więcej w tych dniach powinniśmy sie kochac i nawet przygotuje świece bieliznę winko i ja coś tam zaczynam dziaąłć to on mówi że nie ma ochoty że mu sie nie chcę że nic na siłę że może jutro może za tydzień a jak mó mówie że jego plemniki moga życ kilka dni a moje jajo kilka kilkanaście godzin odpowiada trudno i ąe z julką wystarczyła raz i był trafiony a ja mu mówie że z julka brałam CLO ateraz nie i musimy częściej i jest kłótnia bo ja znowu nalegam nie wiem może faktycznie moja wina to jest za bardzo chcę za bardzo go naciskam co prawda w grudniu było tak jak on chciał czyli ja mu nic nie mówiłam o dnach płodnych że musimy czy coś kochaliśmy sie jak mieliśmy ochote i tyle odpusciłam zobaczymy co z tego wyjdzie okaże się 14 stycznia

Aha i mam pytanie nie nakręcam się jakby co ale przypusćmy że owu miałam 29-30 grudnia seks był 29 to kiedy najwcześniej w krwi była by już wykrywalna beta ? bo na testach jest napisane że wykrywają ciążę już 6 dni po zapłodnieniu ale teraz zgłupiałam czy 6 dni od owu i połączenia plamnika z jajem czy 6 dni od zagnieżdżenia ?

basiulaka89 lubi tę wiadomość

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Wam mija dzien staraczki???

• lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długo. Odliczam dni do weekendu;) @ za 3 dni poza bólem jajników i piersi zero oznak. A jak tam u was?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór :) przepraszam za brak aktywności, ale zaczęłam szkołę i się zebrać na nic nie mogę. dobrze że jutro wolne, bo już się rozleniwiłam :P wczoraj miałam taką migrenę, że aż mnie na mdłości brało, a dziś mam tak wzdęty brzuch, że nawet na jedzenie patrzeć nie mogę. Chyba ładna owulacja była. po zawsze wzdęcia mam po owulacji tylko czasem większe czasem mniejsze, a jak miałam bezowulacyjny to prawie wzdęć nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka123 wrote:
    Paulette, na jakim kierunku się uczysz? Dzień zleciał mi szybko..
    Higienistka Stomatologiczna (pierwszy rok) :)

basiulaka89, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie jajcor lewy zaklul :/ ale jak :O az sie zgielam w pol :/ przy kaszlu ! myslalam ze mi wyleci

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiulaka też tak nieraz miałam, np przy kichnięciu.. O co w tym chodzi?

relgh371p970veew.png
  • madziara0080 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie 20 d.c i żadnych objawów wskazujących na to, że mogło się udać - brak :(
    Chyba muszę zmienić tryb życia, zacząć interesować się czymś innym, znaleźć sobie jakieś inne zajęcie bo oszaleję :(

To wyczekiwanie staje się okropne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 21:59

ug376iye929i107i.png
  • lusia1988 Przyjaciółka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś tak nie spodziewane dostałam @;/. Wiec kolejny cykl przed nami, chyba użyje teraz testów owu. Ale teraz źr spokojem mogę robić chodakowska ibtak nie myśleć, polecam najlepszy sposob;)

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziara0080 wrote:
    Cześć dziewczyny :)

U mnie 20 d.c i żadnych objawów wskazujących na to, że mogło się udać - brak :(
    Chyba muszę zmienić tryb życia, zacząć interesować się czymś innym, znaleźć sobie jakieś inne zajęcie bo oszaleję :(

To wyczekiwanie staje się okropne :(

dobrze mowisz kochana ;) Musimy myslec o czyms innym.Bo zajscie w ciaze nie jest jak kupienie kilograma cukru w sklepie :) Jest procesem o wiele dluzszym i wazniejszym :P
    Ja nie mysle juz co ide do lozka <3 z moim o tym ze to ten dzien.Musimy dac sie poiesc pasji,milosci,przyjemnosci a najwazniejsze NATURALNOSCI ZACHODZENIA W CIAZE.
    Nie zmuszajcie swoich mezczyzn do <3 <3 <3 Jesli nie maja ochoty to nic na sile !!! Tak musimy myslc :) i jesli @ nie przyjdzie to wtedy nie panikowac,tylko podejsc spokojne.Mi juz tyle razy test ciazowy wyszedl pozytywny ze ohohohohoooo i jeszcze troche.Damy rade.Razem - wazne zeby miec inny cel w zyciu.Jasne dazyc do tego ale nie klepcie wiecznie facetom ooo dzis owulacja trzeba sie kochac hehehe napewno nie zadziala :)

madziara0080, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Basiulaka też tak nieraz miałam, np przy kichnięciu.. O co w tym chodzi?

Kochana niemam pojecia :/ ale mam nadzieje,ze to idzie w dobra strone a nie w zla :)
    Poszukam moze czegos na necie ;) dam znac jak cos znajde :)

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz odpowiada na bol w jajniku przy kaszlu czy kichaniu oto jego teoria:

To nie jajniki tylko wiązadła (ból jest mniej więcej umiejscowiony w tym samym miejscu)...........przy kichaniu, kaszlu lub bardziej energicznym poruszeniu się nieco naciągają się mięśnie i wiązadła co może powodować mniejszy lub większy ból. To nic groźnego, naciąganie się wiązadeł u kobiety w ciąży jest rzeczą normalną, macica się rozrasta i to jest przyczyną..............po prostu trzeba wtedy, o ile to możliwe, przyjąć taka pozycję aby naciągnięcie było jak najmniejsze i jak najmniej bolało.
    Pozdrawiam

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ