X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie rozumiem dlaczego pisze o bolu w ciazy ? a jak sie nie jest to co ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    basiulaka ja nie raz miałam taki ból o którym piszesz. To nic poważnego. Czasami tak się dzieje.
    lusia przykro mi, ale nowy cykl nowe możliwości :) u mnie już się @ kończy i wyjątkowo bardzo dobrze go zniosłam. W dalszym ciągu bolał mnie dość mocno jajnik ale wczoraj ratowałam się no spą i jest już wszystko ok :)

miłego wieczoru :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzla to co w piątek gratulujemy Tobie? :)) Widziałam, że beta wskazuje na ciążę :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami też mam taki ból. Ale chyba nic groźnego to nie jest.

Ja teraz nakrecilam się na zdrowy tryb życia spacery itp i powiem Wam że zaczynam coraz mniej myśleć o ciąży. Tak psychicznie odpoczywam :)

basiulaka89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak podoba mi się :) myślałam i o farmacji Ale nie będę ukrywać ze chemia u mnie leży na łopatkach :P a na higienistke marzyło mi się iść już w technikum.
    U mnie temperatura idzie w górę. Ciekawe jak długo u mnie dopiero 5 dpo. Ja się cieszę ze nigdy nie dałam się namówić na tabletki. Ale nie brałam i też łatwo nie mam.

Szarlotka123 lubi tę wiadomość

• Molyx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tabletki brałam tylko przez 5 mcy jak wyjechałam za granice, to było jakieś 8 latemu. tez jestem antytabletkowa, robiłam wszystko, zeby ich nie brać.

Witam czwartkowo:)

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie praktyka od drugiego semestru się zaczyna :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli owu była tego dnia co wykres wyznaczył to 15-go a podejrzewam, że mogła być też 20-go to wtedy pewnie 18-stego bym zatestowałam.
    Chociaż podejrzewam, że nie wytrzymam i będę chciała zrobić test 14-go (moje urodziny) :)

• Karola - mama Julci i ... ? Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny ja jutro znowu do lekarza od wczoraj wymiotuje masakra mam nadzieje że to nie jakaś jelitówka bo oszaleję do tego bardzo bola mnie cycki spuchły i cholera wie co jeszcze zasypiam na siedząco ale to pewnie z tego przeziębienia na ciązę się nie nastawiam za bardzo bo po co robić sobie nadzieję :) do @ jeszcze troszkę bo ma być 12-14 zobaczymy ob jej nie było hehe ;) ja zmykam spać kobietki do jutra papa

01.01.2011 - Aniołek 6 tc :(
    18.05.2012 - Juleczka nasze największe szczęście :)
    19.04.2016- Aniołek 14 tc :(
    Kochamy Was ;)

201205184874.png
  • marzymisie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:36

basiulaka89, Szarlotka123 lubią tę wiadomość

• basiulaka89 Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj wsrod Nas -marzymisie- :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś miałam takie jasno brązowe plamienie, ale nie wiem czemu. Chociaż co któryś cykl tak mi się zdarza. Nie w każdym ale jednak. Szkoda że to nie implantacyjne :D

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj marzymisie :)
    Bardzo się cieszę, że do nas dołączyłaś :) Pamiętaj, że razem raźniej i łatwiej w staraniach :) Dobry lekarz to podstawa, ja też jestem właśnie na etapie zmiany lekarza, gdyż mój nie wzbudza do końca mojego zaufania. Mocno trzymam kciuki za Ciebie :)

Ja mam termin @ na 13 stycznia, według ovu na 11 a od wczoraj czuje się tak jakby "okresowo". To trochę za wcześnie, w końcu to jeszcze prawie tydzień... trochę bolą mnie piersi, mam tak delikatnie wrażliwe i czuje jakby mnie jajniki kuły, częściej prawy... mój organizm mnie zaskakuje :( Za bardzo się nakręcam, że może tym razem się udało, ale dlaczego tym razem miałoby się udać skoro zawsze się nie udaje...

Ehh...

Dobranoc dziewczyny, słodkich snów :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 22:51

ug376iye929i107i.png
  • Teta Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny;) znajdzie się jeszcze dla mnie miejsce? ;)
    Oj.. zafasolkowanie w 2016 to tez moj cel;) mamy juz z moim M w domku Wikusie i pracujemy nad rodzeństwem; ) to nasz 3 cykl. Z córeczką udalo nam sie w dzien po ślubie w pierwszym cyklu. .. i tak sobie myślę że wtedy bylo to na totalnym luzie a teraz za duzo czytam sprawdzam mysle;) takze spokoj i luz codziennie sobie powtarzam.. troszke Was poczytalam i na prawdę jesteście swietne i silne babki;) z meeega pozytywna energia;) chce sie zarazić; ) a potem wszystkie przeskoczymy na fooletowa strone ovu;)

9.06.2014 :) Nasza Kruszynka 55cm i 3200g szczęścia; )

Czekamy na nasze drugie Szczęście ... ♥
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Cię Teta :) dokładnie tak jak piszesz luz by się przydał, ale teraz to ja już tak nie potrafię wyluzować jak wcześniej chociaż i tak robię postępy i trochę wyluzowalam w tym cyklu bo czasem nawet mylę się który to już dpo . :D Ale i tak nic z tego nie będzie. Przecież ten cykl niczym się nie różnił od poprzedniego. ;) następny cykl chyba zaczynam z testami owulacyjnymi.

basiulaka89 lubi tę wiadomość

• marzymisie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2017, 18:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe osoby, super , ze jest nas coraz więcej :)
    marzymisię bardzo dobrze robisz, że zaczynasz od badań, bardzo dobre przygotowanie i przynajmniej nic nie może Cię zaskoczyć :)
    Paulette, skąd pewność, ze nie implantacyjny? ;)
    madziara nie nastawaj się ale wydaje mi się, że to są dobre objawy ;) Kiedy będziesz testować?
    Teta, luz i spokój to dobra rzecz, przydałaby się każdej z nas ale niestety często to nie wychodzi, ja zawsze mówie, ze lepiej zrobić najpierw badania bo potem ma się przynajmniej spokojną głowę ;)

madziara0080, Paulette lubią tę wiadomość

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarlotka, widzisz dziś mam tylko wrażliwe piersi jak narazie, nic więcej... i trochę lepkiego śluzu. Tak myślę, że z testem poczekam do poniedzialku. Nie mam zwyczaju testować wcześniej, mimo, że mnie kusi. Oczywiście dam znać co i jak :)

Witaj Teta :)

ug376iye929i107i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Całe piersi? ja miałam uczucie jakby mnie paliły kiedy tylko się je dotknęło, teraz już to jakoś schodzi. Za to mam wysoką temperaturę ciągle. Koniecznie daj, trzymam kciuki :)

• madziara0080 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie to czuję, że całe piersi są jakieś takie obolałe, wrażliwe, a w okolicy skutków bardziej. Wczoraj nawet mężowi nie pozwoliłam dotykać :)

ug376iye929i107i.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ