Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska jak naprawde masz mega kaszel idz do lekarza...ja dwa tyg olewalam go bralam syrop dla kobiet w ciazy ale nie pomogl. i skonczylo sie zapaleniem oskrzeli. na szczescie juz wszystko ok ale lepiej kontroluj

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już wyniki.

    TSH prawidłowe nawet bym powiedziała, że uper - 0,5150

    Ale mocz niekoniecznie. Podaję parametry, które są na granicy lub nie są w normie:
    Ciężar właściwy: 1,030 (norma 1,015-1,030)
    Nabłonki płaskie: 0-1-1 wpw (brak norm)
    Leukocyty: 3-4-5 wpw (norma 0-5)
    Bakterie: dość liczne w preparacie

    I to samo morfologia... Napiszę co nie jest w normie. Może któraś z Was się na tym zna i wie czy to duże odchylenia:
    RBC: 3,79 (norma 4,00-5,20)
    HGB: 10,7 (norma 11,5-15,7)
    HCT: 31,5 (norma 35,0-45,0)
    RDWsd: 28,1 (norma 37,0-57,0)
    PDWsd: 17,6 (norma 9,0-17,0)
    MPV: 7,6 (norma 8,0-13,0)

    Jutro na szczęście mam wizytę u mojego ginekologa to mu pokażę wyniki.

  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ;)

    Anusiak mógł wyłapać cb. Leć na bete. Musisz miec dowód że była aby lekarz zaczął działać!

    Nadzieja jutro wrzucisz może jakieś zdjęcie?

    Ciekawe jakie wyniki M. Rosy. W Polsce nie ma aż tyle interentów :P

    Ja dziś byłam u gin i już po owu. Czyli spójrzcie. Brak spektakularnego wzrostu temp a jednak owu była. Widziałam pierwszy raz ciałko żółte :P ale zaniepokoiłam się niecom lekarz mówi że mam dziwną śluzówkę, niestety nie rozwinął myśli :/

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczyny ;)

    Anusiak mógł wyłapać cb. Leć na bete. Musisz miec dowód że była aby lekarz zaczął działać!

    Nadzieja jutro wrzucisz może jakieś zdjęcie?

    Ciekawe jakie wyniki M. Rosy. W Polsce nie ma aż tyle interentów :P

    Ja dziś byłam u gin i już po owu. Czyli spójrzcie. Brak spektakularnego wzrostu temp a jednak owu była. Widziałam pierwszy raz ciałko żółte :P ale zaniepokoiłam się niecom lekarz mówi że mam dziwną śluzówkę, niestety nie rozwinął myśli :/
    Kurcze czyli jak owulacja była i jest ciałko żółte to i dzidzia może będzie <3 Tego Tobie życzę! :*

    A jutro jakaś fota będzie bo zawsze daje zdjęcie, choć ostatnio tylko jedno foto z wizyty :( Ale na ekranie sobie pooglądam :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • Ukija Autorytet
    Postów: 2804 1925

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ma być zdjęcie. Musimy siè pocieszyć razem z Tobą póki same nie mamy :P ale ten czas leci. Każda z Was dopiero co pisała że w ciąży a połowa ma bliżej do porodu niż do początku ciąży :D chyba się starzeję :P

    Wiesz co? Nie prorokuje. Jestem wyluzowana jak zawsze z tym że mierzę bo nie wiem kiedy owu dokładnie była :P lekarz mi powiedział że jak @ nie przylezie to po 2 tygodniach mam przyleźć do niego :P jak nie to znowu monitoring :D zobaczymy co tam los przyniesie :)

    Nadzieja1988!, Magduullina, rosax3 lubią tę wiadomość

    "Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

    "Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Nadzieja ma być zdjęcie. Musimy siè pocieszyć razem z Tobą póki same nie mamy :P ale ten czas leci. Każda z Was dopiero co pisała że w ciąży a połowa ma bliżej do porodu niż do początku ciąży :D chyba się starzeję :P

    Wiesz co? Nie prorokuje. Jestem wyluzowana jak zawsze z tym że mierzę bo nie wiem kiedy owu dokładnie była :P lekarz mi powiedział że jak @ nie przylezie to po 2 tygodniach mam przyleźć do niego :P jak nie to znowu monitoring :D zobaczymy co tam los przyniesie :)
    A na kiedy masz termin @? :)

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukija kochana życzę jak najlepiej.
    nadzieja no jutro lekarx napewno się odniesie do wyników zobaczysz bo ja się kompletnie na tym nie znam.

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

  • Mamuśka2017 Autorytet
    Postów: 923 637

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, oby się udało :) Szansa jest, trzeba czekać :) .

    Nadzieja, obowiązkowo poprosimy zdjęcia :)

    Ja się zastanawiam, czy u mnie było kurz zagnieżdżenie, bo patrząc po temperaturze, to spadku nie widać :)

    Nadzieja1988!, Magduullina lubią tę wiadomość

    w4sqpc0z3is213tz.png
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej Dziewczyny ;)

    Anusiak mógł wyłapać cb. Leć na bete. Musisz miec dowód że była aby lekarz zaczął działać!

    Nadzieja jutro wrzucisz może jakieś zdjęcie?

    Ciekawe jakie wyniki M. Rosy. W Polsce nie ma aż tyle interentów :P

    Ja dziś byłam u gin i już po owu. Czyli spójrzcie. Brak spektakularnego wzrostu temp a jednak owu była. Widziałam pierwszy raz ciałko żółte :P ale zaniepokoiłam się niecom lekarz mówi że mam dziwną śluzówkę, niestety nie rozwinął myśli :/
    bete zrobie jutro ale chyba już bedzie za pózno na nia.ale o podejrzeniach powiem na wizycie u gina i endo

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Modrzewiowa Autorytet
    Postów: 340 197

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stuk puk...co tam u Wasz Kobitki???

    Ja zluzowałam, mam nadzieję, że nie za bardzo, ale sporo się u mnie dzieje.

    Pozdrawiam ciepło!!!

    dev358pr___.png

    Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

    cbpregz2jivxh5d2.png

    Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet
    Postów: 340 197

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja1988! wrote:
    Mam już wyniki.

    TSH prawidłowe nawet bym powiedziała, że uper - 0,5150

    Ale mocz niekoniecznie. Podaję parametry, które są na granicy lub nie są w normie:
    Ciężar właściwy: 1,030 (norma 1,015-1,030)
    Nabłonki płaskie: 0-1-1 wpw (brak norm)
    Leukocyty: 3-4-5 wpw (norma 0-5)
    Bakterie: dość liczne w preparacie

    I to samo morfologia... Napiszę co nie jest w normie. Może któraś z Was się na tym zna i wie czy to duże odchylenia:
    RBC: 3,79 (norma 4,00-5,20)
    HGB: 10,7 (norma 11,5-15,7)
    HCT: 31,5 (norma 35,0-45,0)
    RDWsd: 28,1 (norma 37,0-57,0)
    PDWsd: 17,6 (norma 9,0-17,0)
    MPV: 7,6 (norma 8,0-13,0)

    Jutro na szczęście mam wizytę u mojego ginekologa to mu pokażę wyniki.


    Nadzieja, całkiem dobre te wyniki.
    Co do moczu...podmywałaś się przed pobraniem? Ew Twój gines zleci posiew dla pewności. Ten pobierz już bardzo porządnie

    dev358pr___.png

    Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

    cbpregz2jivxh5d2.png

    Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 20:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety choc bym chciala to przyznaje sie bez bicia, nie czytam, nie nadrabiam..

    Nawet nie wiem jaki dc mam o.O jest cudownie. <3 sa to najwazniejsze a co bedzie pojaze czas.

    Apropo badan. Mam skierowanie. Moje ubezpieczenie pokryje koszty leczenia ;D w najblizszym czaseie a dokladnie 18 chyba listopad mam termin na kariotyp tzn mamy we dwoje. :D ale cudo sie zbliza! Bedzie przed badaniami <3 wieeemy to ;)

    Magduullina lubi tę wiadomość

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka2017 wrote:
    Ukija, oby się udało :) Szansa jest, trzeba czekać :) .

    Nadzieja, obowiązkowo poprosimy zdjęcia :)

    Ja się zastanawiam, czy u mnie było kurz zagnieżdżenie, bo patrząc po temperaturze, to spadku nie widać :)
    Będą będą :-)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Nadzieja, całkiem dobre te wyniki.
    Co do moczu...podmywałaś się przed pobraniem? Ew Twój gines zleci posiew dla pewności. Ten pobierz już bardzo porządnie
    Tak myłam się i do higieny intymnej płynu Lactacyd plus używam

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Kobiety choc bym chciala to przyznaje sie bez bicia, nie czytam, nie nadrabiam..

    Nawet nie wiem jaki dc mam o.O jest cudownie. <3 sa to najwazniejsze a co bedzie pojaze czas.

    Apropo badan. Mam skierowanie. Moje ubezpieczenie pokryje koszty leczenia ;D w najblizszym czaseie a dokladnie 18 chyba listopad mam termin na kariotyp tzn mamy we dwoje. :D ale cudo sie zbliza! Bedzie przed badaniami <3 wieeemy to ;)
    Rosax dlaczego tak długo się nie odzywałaś? :-(

  • Młoda19 Autorytet
    Postów: 670 297

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja wlasnie wrocilam do domu :) Odwiezlismy z M moja siostre do internatu bo przeciez od jutra juz szkola :) a ja zaraz wskakuje pod prysznic i ide lulu bo jutro wazny dzien... Dzien testowania!:D alez ja sie stresuje, no spokojna byc nie moge :/ nie czuje w ogole ze @ ma przyjsc, to juz sukces bo zawsze czulam brzuch i to bardzo mocno na dzien przed @ no ale nie nastawiam sie. Wole byc mile zaskoczona :D

    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n73fj0vc6bo.png[/link]
    Nasze serduszko Hania <3
  • Marta 267 Ekspertka
    Postów: 153 235

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro odbieram bete - cóż zobaczymy:)

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

    Marta 267
  • Marta 267 Ekspertka
    Postów: 153 235

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na porannym teście nadal widoczna druga rozowa kreska, a na drugim juz bardzo wyrażna:)

    Aurellka, zFolwarku, Nadzieja1988! lubią tę wiadomość

    Marta 267
  • Mamuśka2017 Autorytet
    Postów: 923 637

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, myślę, że już wszystko wiadomo, a beta to jedynie formalność. Ale i tak trzymam kciuki :D

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

    w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2016, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie caly dzien w pracy a potem odwiedziny :-) ogolem lekko podbrzusze gdzies bolalo malutenko teraz pije ice shandy lecha :) i trzeba spac potem isc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 22:46

    Nadzieja1988! lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego