X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę
Odpowiedz

Postanowienie na 2016 - zajdę w upragnioną ciążę

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W góry jedziemy :) :) Będzie super chociaż nie zapowiadają pogody

zFolwarku lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do czego wam pogoda? Wy tam z misja powiekszenia rodziny jedziecie ;D

zFolwarku lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna to udanego urlopu. Wysilek fizyczny w zla pogode to dobrze rokuje na mily wieczor we dwoje! :D

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosa ja mam odrzut od boczku od początku cyklu. Chyba przedwkowałam :D ogórki małosolne przestały mi smakować bo i j2 w te lato przedwakowałam :D nie pal bo szkoda zdrowia :D

Susanna super! Odpoczniecie i będziecie razem tyle czasu. Aż zazdroszcze. Ja ze swoim ostatnio nie mam czasu aby spędzać go z moim :(

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Izabela86 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny ☺ WŁAŚNIE do was dołączyłam i prosze was o pomoc bo martwi mnie moj wykres a zwlaszcza tempka utrzymująca sie na 36.8 po ovu. Dodam ze 13 lipca mialam zabieg. Brak bicia serduszka w 12tyg.ciazy o ktora starałam sie z narzeczonym od 2 lat. Po zabiegu pierwsza miesiączkę dostalam po 6 tyg z mocnym krwotokiem. Przed ciąża moja tempka po ovu zawsze byla na poziomie 37 a teraz głupieje i nie wiem czy w tym miesiacu mialam owulacje mimo ze bole i śluz na to wskZywal to tempka dziwna. Prosze luknijcie na moj wykres.. zaznaczę tez E dostalismy zielone światełko i bardzo pragniemy miec nasza pocieche. Mam nadzieje ze nie namieszałam

Izabelka
    13.07.16 Moj Aniołek 12tc
    01.02.06 Synek
    27.03.04 Coreczka
    http://ovufriend.pl/graph/ad7343147f960b116d46dd8878cab63c]ad7343147f960b116d46dd8878cab63c.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi w sumie racja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej rosax no niestety ja to teeaz na samym końcu.. nie bylam u dentysty.
    z mlodym jezdze po lekarzach dzis w samochodzie puscika mi się krew z nosa..
    maleństwo się tak rozpycha ze szok cala prawa strona brzucha mi dretwieje od bolu nie mowiac o tym jak siedzę... w nocy spac nie mogę.. jak zjem za dużo to od razu zwracam ... brzuch mnie tak uciska ze szok jak w pierwszej ciąży tylam to cala i bylo to szczerze lepsze wogóle zle się czuje .... :(
    jeszcze twarz katastrofa.. z małym byla jak pupcia niemowlęcia a teeaz ...

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela, ja znawcą nie jestem, ale ważne, by po owulacji był skok i ta wyższa temperatura się utrzymywała. Wcale tempka nie musi być na poziomie 37 stopni :) Jeśli temperatura bardzo szaleje to może oznaczać, że nie było owulacji albo są jakieś problemy z progesteronem. Może też tak być przez zabieg - organizm musi dojść do siebie :) U Ciebie wydaje mi się, że był skok, a temperatury są podwyższone :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wymyślić strategię na gina żeby mieć stymulowany :) Dziewczyny ile kosztują te leki ?

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    hej rosax no niestety ja to teeaz na samym końcu.. nie bylam u dentysty.
    z mlodym jezdze po lekarzach dzis w samochodzie puscika mi się krew z nosa..
    maleństwo się tak rozpycha ze szok cala prawa strona brzucha mi dretwieje od bolu nie mowiac o tym jak siedzę... w nocy spac nie mogę.. jak zjem za dużo to od razu zwracam ... brzuch mnie tak uciska ze szok jak w pierwszej ciąży tylam to cala i bylo to szczerze lepsze wogóle zle się czuje .... :(
    jeszcze twarz katastrofa.. z małym byla jak pupcia niemowlęcia a teeaz ...

Magduullina juz wiecej za Toba a mniej do konca :) Wiem co czujesz... Stan blogoslawiony co? hehe. Odpoczywaj, albo chociaz staraj sie oszczedzac. Buziaki

Magduullina lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susa, co to jest na tym zdjeciu obok suwaczka Twojego bo za cholere nie moge dojsc... ;) ???

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baba na ramionach chłopa se siedzi i zwisa żeby mu dać buziaka :D

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Izabela ;) według mnie wyskres ok ;) owu Ci wyznaczy chyba jutro na 13dc. Często jak system nie jest zdecydowany prze zakłócenia choć by śluzu to czeka 4 dni bo temp ważniejsza :P nie martw się temp. U mnie co drugi cykl wysokie :D

A Wy co takie niemiłe i nie odpisujecie biednej dziewczynie :D

Magduullina ach ta Twoja dziewczynka rozbrykana. Też bym chciała te niewygody poczuć :D

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Baba na ramionach chłopa se siedzi i zwisa żeby mu dać buziaka :D

łooo matko teraz widzę :D :D :D

SusannaDean lubi tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha oglądam ten głupi Azja ekspress na tvn :O zobaczmy upadek moralny polskich celebrytów

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija, ja odpisałam Izie :)

Susanna, clo i pregnyl nie są drogie. I chyba nie miałam pełnej odpłatności :) Nie pamiętam ile dokładnie płaciłam :) Też oglądam ten program :)

w4sqpc0z3is213tz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku wrote:
    Nic Ci nie powie gin a tylko sie zdenerwujesz. Pojdz za jakies 2 tyg. Na spokojnie, bedzie mozna sensowne usg zrobic i serduszko moze juz bedzie bic. A tak to uslyszysz tekst: no tak macica powiekszona, cos moze jest. Da Ci skierowanie na bete i tyle. Za wczesnie.
    Popieram :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    O nadzieja a dlaczego boli? Moze mloda sie tam rozpycha?
    Zrobili mi w przychodni EKG i wyszło ok. Lekarz zbadał i stwierdził refluks żołądka. Ja w życiu nie miałam zgagi a wychodzi na to że to ona mnie tak paliła, bo dzidzia się rozpycha a macica idzie do góry... Przepisał mi Gaviscon. Skonsultowałam to z moim ginekologiem czy mogę to brać i biorę. Trochę pomaga. Mam brać 4 razy dziennie. Obrzydliwe w smaku :/ Swoją drogą dziwna ta niby zgaga jak to podobno pali w przełyku i żołądku a mnie tam nie pali tylko piekielnie piecze za mostkiem i w okolicy lewej piersi

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulipanowa wrote:
    Hej laseczki u nas dzis mega goraco,troche ponarzekam. Doskwiera mi bol plecow, ud i krocza. Juz coraz mi ciezej. Coraz blizej konca,czas skompletowac do konca wrzesnia wszystko i od pazdziernika czekac na rozwoj wydarzen:-) Mala lata w brzuchu daje mi mega kopniaki <3 Ostatnio polozylam sobie na brzuch miseczke z owocami i jadlam to ksiezniczce sie nie spodobalo i kopala mi w miseczke hahha :-D
    A jak u was brzuchatki z samopoczuciem?
    Moja mała też wariuje :) Dziś skończyłyśmy 22 tygodnie i zaczęłyśmy 23 tydzień <3
    Kopie o stałych porach.
    Z tego całego zabiegania zapomniałam o odliczaniu do wizyty :P
    Zostało mi 19 dni do podglądania mojej córeczki <3 <3 <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff... Nadrobiłam Was :D :D :D
    Teraz uciekam spać. Odezwę się jutro :*

‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ