Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż gardzi prawie każdą zupą. Zje rosół i pomidorową, ogórkową jak go zmuszę

Effiii🤯 ja szczawiowa kocham!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 12:18
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♀ Hashimoto, trombofilia wrodzona (AMH 5,1ng/ml)
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
• 01.26r. → start stymulacji -
nick nieaktualny
-
A jak go zmuszasz? 😂 bo wyczuwam tu chwyty takie bardziej poniżej pasa 🤣aszin wrote:Mój mąż gardzi prawie każdą zupą. Zje rosół i pomidorową, ogórkową jak go zmuszę

Effiii🤯 ja szczawiowa kocham!
aszin lubi tę wiadomość
03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
07.2025 💔 6tc (FET 3.1.1) 👧🏼
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2) -
Ja będę miała nawet z dwoma jajeczkami 😅 a kolendry nie znoszę 🫣Butterfly23 wrote:Ja mam dziś ryż z kolendrą, kurczak w sosie mango.
Ale szczawiową z jajeczkiem bym nie pogardziła 😍Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
Muszę kiedyś w końcu zrobić.Nomeolvides wrote:
W ogole jak robicie rosół to polecam z tego mięsa i warzyw zrobić pasztet - wychodzi super. Ja tego nie jem, ale mąż i rodzice bardzo chwalili03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
Haha, nic z tych rzeczy, po prostu nie dam mu innej alternatywy 😂Butterfly23 wrote:A jak go zmuszasz? 😂 bo wyczuwam tu chwyty takie bardziej poniżej pasa 🤣
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
Na bogato 😂aszin wrote:Ja będę miała nawet z dwoma jajeczkami 😅 a kolendry nie znoszę 🫣
Ja też, samo mydło 🙄 ale na szczęście tej kolendry tam tyle co kot napłakał więc mam nadzieję, że nie będzie czuć.03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
nick nieaktualny
-
Mam LH 9,80 - zobaczymy co Pani doktor na to
aszin lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Niektórzy twierdzą, że kolendra podbija smak, a mi to tak podbija, że nic innego już nie czuję 🤐Butterfly23 wrote:Na bogato 😂
Ja też, samo mydło 🙄 ale na szczęście tej kolendry tam tyle co kot napłakał więc mam nadzieję, że nie będzie czuć.Starania od 2023r.
03.24r. 💔💔
♂ Oligoteratozoospermia
IVF:
Aszin czy Ty nie masz czasem gara tej szczawiowej? Bo byśmy wpadły i go wyczysciły😉
Effiii ja też nie wiedziałam ale jedna z dziewczyn z forum mi to poleciła u mnie w mieście. Na NFZ może zrobić kariotyp, V-Leiden, badania niepłodności męskiej. W placówce która mnie interesuje jest szereg czynników które Cie kwalifikuje do kariotyp na NFZ m. In niepłodność, m. in 2 poronienia, choroby genetyczne w rodzinie, urodzenie w rodzinie martwego dziecka bez wskazanej przyczyny i wiele innych. Skierowanie może wypisać Ci rodzinny. My się załapuje my na przynajmniej 2 jak nie 3 czynniki, na pewno niepłodność i urodzenie martwego dziecka. Tylko różne placówki mają różne terminy oczekiwania. Madzia chyba pisała ze u nich dopiero na 2025 rok termin. W mkoim rejonie ponoć w zeszłym roku było 4-5 miesięcy. Na pewno jak uda mi się dostać skierowanie to nas zapisze.Starania od 12.2022
33 👩🦰
• niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
• 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
• hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
• HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
• CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
- 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
IUI
-12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌
Starania STOP - zmiana pracy
35🧔♂️
• seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
• badania hormonów – ✅
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Owszem, nie przedstawiłam się tutaj- zrobiłam to na wątku "Przychodzi wiosna...A nie zrobiłam tego tutaj dlatego, bo nie wiedizałąm, ze jest taki niepisany zwyczaj(ponad to, na pierwsej stronie tego watku nie widze takiej zasady)aszin wrote:I tu się mylisz, nikogo nie „wywalamy”, ale oczekujemy, że jak ktoś chce się tu udzielać, to się przywita, przedstawi i zostanie na dłużej a nie na parę postów. My tu jesteśmy ze sobą już kilka miesiecy, znamy terminy wizyt, jakie mamy zrobione badania, czym zajmujemy się na co dzień, jakie mamy historie ginekologiczno-położnicze. Jak ktoś chce tu byc, to droga wolna, ale być, a nie zadać pytanie i zniknąć. Od tego są osobne wątki. A nas traktuje się często tylko jako zródło informacji. I nie piję tu do Ciebie tylko odpowiadam na stwierdzenie, że ten wątek jest nie dla wszystkich

. Nie spodziewałąm , ze mój komentarrz o atobusie wywoła tyle ( nieco złośliwcyh) komentarzy, dlatego też pozwoliłam sobie na uwagę, ze nie jest to wątek dla wszystkich/ nie każdy moze sie tu udzielać. tylko tyle
Starania na luzie- 2023
Starania konkretne-styczen 2024
♀️Ona:35
PRL,tsh,ft3,ft4,fsh,lh,dheas,testosteron glukoza,insulina✅
Amh:3.3(09'2024)
Jajowody drozne
Problem z naturalna owulacja❌wystepuja falami, kilka mscy są, potem nie ma
4.cykl na clo+ovitrelle
♂️:36
Seminogram✅ -
Dziewczyny w moczu mam bakterie, napisalam do lekarki, macie moze jakies leki bez recepty, ktora mozna w ciazy? Na to? Zanim odpisze…👩🏼🦰1987
🧔🏽♂️1993
👦🏽2007
👧🏼2012
💊wit D 4000
💊Magnez + B6
💊B12
💊Kwas Foliowy 800
💊Inozytol
💊DHA
💊Cholina
09.02.2024r.: ⏸️ - 🥹 zostań!
09.02.2024r.: beta 38 mIU/ml, progesteron: 13,74ng/mL
Luteina od 11.02. do 12tc
12.02.2024r.: beta 249,90 mIU/ml 😍
progesteron: 28,99ng/mL
27.02.2024r. - I-sza wizyta - mamy♥️
21.03.2024r. - USG - 2,7cm bobasa, ♥️160 ud/min 🥹😍 TP: 20.10.2024r.
08.04.2024r. - wszystko ok, bardzo ruchliwa dzidzia 😍
11.04.2024r. - Prenatalne I trymestr: USG ✅, 6.3cm dzidziolka, na 85% dziewczynka. Czekamy na Pappa 🤞🏼
23.04.2024r.- Wyniki Pappa ✅
13.05 - 120g ruchliwej dzidzi 👧🏽
03.06 - 350g zdrowej dziewczynki👧🏽
18.06 - prenatalne II trymestr - 500g Sary, wszystkie parametry ✅

-
Butterfly23 wrote:A wczoraj jakie było? Musi być 14?
Wczoraj było 6,9 - wysyłam wynik do Pani Doktor; pęcherzyk może rosnąć wolniej bo to cykl bez stymulacji i w dodatku po biochemie więc będzie późna owulacja i pewnie dłuższy cykl...“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
@Nome próbuje zapomnieć o tym smaku haha, mam nadzieję że chociaż część wyników dzisiaj:)
@Motylku co to za kurczak w mangooooo, oppoooowiedz😍
Ostatnio próbowałam zrobić mango lassi w thermomixie i nie wyszło za dobre haha, jednak co w knajpie to w knajpie 😜 -
Kochana na pierwszej stronie, na samym dole pierwszego postu mamy napisane zasady. Jest tam też taka która że jak wchodzisz tu tylko na chwilę to jednak odpowiednie miejsce dla Ciebie jest na wątku miesięcznym. Chcesz zostać u nas na dłużej i nas poznać? Zapraszamy. Po za tym jest jeszcze coś takiego jak kultura osobista. Jak widzisz jest tu multum wątków, nie udzielamy się na wszystkich, nie znamy wszystkich dziewczyn z forum. Wchodząc gdziekolwiek indziej na wątek zawsze wypada chociaż się przywitać. Jak wchodzisz w jakiekolwiek obce miejsce to się nie witasz? Nie mówisz dzień dobry?Nusia89 wrote:Owszem, nie przedstawiłam się tutaj- zrobiłam to na wątku "Przychodzi wiosna...A nie zrobiłam tego tutaj dlatego, bo nie wiedizałąm, ze jest taki niepisany zwyczaj(ponad to, na pierwsej stronie tego watku nie widze takiej zasady)
. Nie spodziewałąm , ze mój komentarrz o atobusie wywoła tyle ( nieco złośliwcyh) komentarzy, dlatego też pozwoliłam sobie na uwagę, ze nie jest to wątek dla wszystkich/ nie każdy moze sie tu udzielać. tylko tyle
Starania od 12.2022
33 👩🦰
• antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Megi zalecam sok z żurawiny taki 100%, są w szklanych butelkach - uprzedzam jest kwaśny 😉 Mi zawsze pomaga. Z leków niestety nie wiem co można.metkamniedrapie_87 wrote:Dziewczyny w moczu mam bakterie, napisalam do lekarki, macie moze jakies leki bez recepty, ktora mozna w ciazy? Na to? Zanim odpisze…
metkamniedrapie_87, Muuu., kasia97 lubią tę wiadomość
Starania od 12.2022
33 👩🦰
Stymulacja
IUI
35🧔♂️
• badania hormonów – ✅
Czekamy aż odpisze.Frutellka wrote:Wczoraj było 6,9 - wysyłam wynik do Pani Doktor; pęcherzyk może rosnąć wolniej bo to cykl bez stymulacji i w dodatku po biochemie więc będzie późna owulacja i pewnie dłuższy cykl...03.2023💔 6tc
03.2025 💔 7tc (ET 5.1.2)
10.2025 💔 6tc (FET 3.1.2)
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH