Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
aszin wrote:Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję, że po wykresie ogarnę owulację, bo póki co apka robi mnie w balona, pokazuje owulację, gdzie nic na to nie wskazuje 😁
Effiii, a ja polecę wizytę u fizjoterapeuty, maści i leki leczą tylko objawy, a nie przyczynę.
Ezra, to teraz czekamy na wizytę w klinice? Masz jakąś na oku? Przytulam, niech to będzie już ostatni etap Twojej walki 🤞🏻🫂 a co do lekarza, to jego podejście się chwali, skoro wie, że raczej nie ma narzędzi do pomocy, to Cię nie naciąga. Super
Jesteśmy z Małżem mu mega wdzięczni, bo właśnie powiedział wprost. I wyraził swoje zdanie, że jeśli regulowanie cykli to okej ale jesli ciąża z obecnymi wynikami i historią mojego Małża to Klinika. Wiadomo tu gra rolę też czas, wygląda na to, że się ciągle pogarsza. Nie mam nic na oku, właśnie siedzę i myślę co z tym fantem zrobić, bo jak trafię do Kliniki to jakiegoś lekarza bez weny to się załamię, serio.
😔👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Dzień dobry 😘
@goska @frutti czekam z Wami, może jakiś kurczaczek się wykluł przez Święta 🤞🏼☺️
@ezra dobrze, że macie konkretne wskazanie. Może dziewczyny tu z forum podpowiedzą Ci jakaś klinikę? Z jakiego województwa jesteś?
@aszin apka pewnie na razie wariuje, bo mało danych. Może wraz z kolejnymi dniami się wyklaruje. 🙂
@krolik a Ty będziesz testować czy czekasz na @? Widziałam, że tempka odbiła po wczoraj. 🙂 Może jednak to sen proroczy. 😛
@effiii @lyiss trzymam kciuki za Wasze wizyty.
Jeszcze któraś brzuchatką pisała, że ma dzis połówkowe, @Muu? Oczywiście kciuki za Dzidziolka i czekamy na fotencje. 😀
Mnie znów gardło boli z rana. W ciągu dnia jest lepiej, oby tylko na tym się skończyło.
Pogoda u mnie do dupy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 09:40
aszin, Frutellka , Effiii, ezra lubią tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
https://zapodaj.net/plik-NnY7HwmJJ3
https://zapodaj.net/plik-ONbjxyrBbI
Takie są normy laboratorium na mazurach i u mnie. Sprzęt chyba też ten sam i mimo to też może być inaczej?Paula9463 lubi tę wiadomość
-
Myślałaś może o Czechach? Podczytuję na fb grupę pacjentek kliniki w Ostrawie i tam podobno skuteczność jest wyższa niż w Polsce i udaje się parom uzyskać biologiczne dziecko nawet w przypadkach, kiedy w Polsce mieli sugerowane dawstwo nasienia ze względu na „za słabe” parametry.
ezra lubi tę wiadomość
-
@pusshka ja tak kiedyś w Poznaniu zapłaciłam 170 zł bo też mi się skończył bilet i kupiłam na apce a kanar stwierdził że kupiony w czasie kontroli (czyli po tym jak zobaczyłam go na przystanku 😂) się nie liczy
@megi trzymam kciuki żeby synkowi się już poprawiło szybko i oczywiście za betę też 😁
@frutellka czekamy ❤️
@ezra ❤️Frutellka , ezra, Megipta lubią tę wiadomość
👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
🧔 32 🏋️♀️ obniżone parametry nasienia
30.01 II ❤️
02.02 Beta 529,9❤️
14.02 mamy ❤️
14.03 💔👼 10 tc -
świtezianka wrote:Myślałaś może o Czechach? Podczytuję na fb grupę pacjentek kliniki w Ostrawie i tam podobno skuteczność jest wyższa niż w Polsce i udaje się parom uzyskać biologiczne dziecko nawet w przypadkach, kiedy w Polsce mieli sugerowane dawstwo nasienia ze względu na „za słabe” parametry.
Kochana ale u Ezry nie trzeba dawcy; plemniki są więc nie ma takiej potrzebyU Ezry nie ma niskiego AMH; a w tym specjalizują się Czechy
Ezra, Kochanie znalazłaś już konkretną Klinikę; żeby zacząć działać? Ale proszę nie odwołuj szpitala tam Cie dobrze przebadają i nie będziesz za to płacić grubych pieniędzy; wszystkie wiemy jak drogie jest leczenie niepłodnościezra, Cerva, Pusshka lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
@ezra też myślę jak Frutti - Klinika swoją drogą, ale warto się dokładnie przebadać w szpitalu skoro masz taką możliwość 😊 Pociągnęłabym dwie sroki za ogon 😀
Frutellka , ezra, Cerva lubią tę wiadomość
-
Wyposażona w morele, orzechy i migdały zaraz wsiadam w busika do Wrocławia. 😇
Nome, kciuki za monit.
Megipta tak jak dziewczyny piszą, różnica będzie, nawet między labami tej samej "firmy" i mimo tych samych norm.
Ezra tulę Cię mocno, mam nadzieję że ta konsultacja poprawiła Ci nastrój i nastawiła bojowo. 🔥 Zobacz sobie na wątki "starając się z pomocą medyczna", tam na pewno jest dużo poleceń lekarzy w klinikach. 😇
Liyss a proszę nawet jeden cały mam!
Dziewczyny wszystkie które coś rozkłada a widzę że jest Was całkiem sporo, dużo zdrówka życzę. Faszerujcie się ciepłymi herbatkami z miodem. ☕
Pipi u nas pochmurno, ale dość ciepło, bez deszczu. W nocy padało za to i jeszcze pewnie będzie padać.
Muu czekamy! 🔥
Gośka to jutro pod kibelkiem? 🚽
Frutellka mimo wszystko mam nadzieję że jednak się goryl nie zjawi. 🍀ezra, Liyss🧚🏻, goska000, Megipta lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾KIR AA
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
27.02 start stymulacji 40🫧
12.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. IMSI:
12.05 start stymulacji
28.05 💉punkcja
Ciało które nie działa. -
Świtezianka oby droga szybko minęła bez rewolucji 🤢
Megi normy będą te same prawdopodobnie w całej Polsce w diagnostyce, ale sprzęt jest inny i odczynniki również.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2024, 10:12
Megipta lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Siesiepy, Kochana przy biochemie poprzednim też miałam bóle okresowe więc to pewnie żaden wyznacznik; nie mniej jednak bardzo chłodno do tego podchodzę
Daj Nam tu znaka jak tam dziś Twoje dorodne jajo; bo ja tu ciągle trzymam moje neonowe kciuki
No to dziewczynki ja zrobię dziś coś dla siebie i zamówię sobie jakieś nowe kolorki hybrydek; trzeba ogarnąć giry na lato; a pomalowany pazur u nogi wygląda przyzwoicieButterfly23, ezra, Liyss🧚🏻, Pusshka lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
nick nieaktualny
-
Anka o Mamuniu toż Ty nie masz żył chyba jak moja mama;)
Anka32 lubi tę wiadomość
Anka biedna😟 zawsze jest tak źle? Mi w szpitalu pobierała studentka i jak zobaczyłam jej strach to sama się bałam, było znośnie tylko zrobiła mi taka długą rankę i przez to krew leciała do probówki i obok😬
Anka32 lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
aszin wrote:Dzięki za odpowiedzi, mam nadzieję, że po wykresie ogarnę owulację, bo póki co apka robi mnie w balona, pokazuje owulację, gdzie nic na to nie wskazuje 😁
aszin lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
💉 accofil, clexane 0,6
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Dzień dobry, mnie też kompletnie rozłożyło. Dzisiaj leje deszcz, gardło mnie boli, głowa jak zwykle, katar i krew z nosa, opryszczka na ustach, w dodatku pojawiły mi się hemoroidy … jakaś masakra 😂👩🏼27 👨🏽26
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•Podejrzenie endometriozy
2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - sn na świat przyszła Sara🥰
-
Ezra trafiłaś naprawdę na super lekarza. Też uważam, że powinnaś mimo wszystko jechać do szpitala na te badania. Przebadają Cię wzdłuż i wszerz.
Trzymam kciuki za Was 🫂ezra lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
💉 accofil, clexane 0,6
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Frutellka wrote:Kochana ale u Ezry nie trzeba dawcy; plemniki są więc nie ma takiej potrzeby
U Ezry nie ma niskiego AMH; a w tym specjalizują się Czechy
Tak tak, ja widziałam, że ezra pisała o czym innym, a to, co ja pisałam, podałam bardziej jako ogólny przykład, że czeskie kliniki podchodzą do IVF bardziej „z powerem” i jak robiłam research sama dla siebie, to się bardzo skłaniałam ku Czechom. Taka luźna sugestiaFrutellka , ezra lubią tę wiadomość