Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Alysa wrote:Dziwie sie ze nie ma żadnych kryteri co do AMH
Kochana będą z pewnością jednak te wytyczne będą opracowywać Kliniki“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka wrote:Kochana będą z pewnością jednak te wytyczne będą opracowywać Kliniki27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Co nie zmienia faktu, że 4 procedury to sporo; póki co jestem zadowolona z kryteriów;)
Lola93 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
blador2 wrote:Dziewczyny a czy 4 cykle tzn. Że 4 razy transfer, jeśli będzie taka potrzeba?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Effiii wrote:Jedna procedura to jeden czy więcej transferów ?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:W przypadku stwierdzenia wcześniej niż przed upływem 12 miesięcy bezwzględnej niepłodności, czyli np niedrożnych jajowodów para będzie mogła przystąpić do programu wcześniej
-
Lola gość ujął to tak, że w przypadku bezwzględnej niepłodności para może przystąpić wcześniej i podał przykład tych jajowodów, mają być też dziś dostępne do wglądu papiery gdzie ma być to szerzej opisane wszystko.
Ja wiem że mogą być transfery dwóch zarodków, ale podejrzewam, ze zastrzegą sobie ze podchodząc z programem będzie możliwy transfer tylko jednego.Lola93 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Jedna procedura --> jeden transfer. Podejrzewam, że będzie zastrzeżenie że transfer 1 zarodka.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
💉 accofil, clexane 0,6
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Kurcze, nie planuję podchodzić ale emocjonuje się tym bo Wy będziecie mogły skorzystać
Effiii, Lola93, ezra, Pusshka lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Butterfly23 wrote:No właśnie i to jest dla mnie niejasne. Bo podczas jednej procedury, można uzyskać np 5 zarodków. Czyli będzie sfinansowana jedna pełna procedura + 3 transfery, tak?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Butterfly23 wrote:No właśnie i to jest dla mnie niejasne. Bo podczas jednej procedury, można uzyskać np 5 zarodków. Czyli będzie sfinansowana jedna pełna procedura + 3 transfery, tak?👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Czyli pewnie mrozisz na własny koszt i ewentualnie potem już płacisz za kolejne transfery samemu, no ok.
Ważny dzień dzisiaj, ale chyba jeszcze nie atakuje naszej dr, myślę że nie będzie wiedziała wiele więcej. Dam trochę czasu i będę od razu zagadywać -
Alysa wrote:Kurcze, nie planuję podchodzić ale emocjonuje się tym bo Wy będziecie mogły skorzystać
Effiii ja myślę, że to co przed przerwą też się liczy.
Z drugiej strony bez sensu byłyby 4 procedury całe i z każdej po 5 zarodków, żeby mrozaczków zostało 16.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 11:39
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Lola93 wrote:Czyli pewnie mrozisz na własny koszt i ewentualnie potem już płacisz za kolejne transfery samemu, no ok.
Ważny dzień dzisiaj, ale chyba jeszcze nie atakuje naszej dr, myślę że nie będzie wiedziała wiele więcej. Dam trochę czasu i będę od razu zagadywaćLola93 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Jestem ciekawa jak to będą kliniki liczyć, pewnie każda nastawiona na uzyskanie jak najwięcej kasy z tego od państwa, 500 mln to gdyby dać założenie że ivf kosztuje 20k to daje 25 tys par rocznie. Nie zakładam że tyle kosztuje, tak rzucam kwotami żeby sobie to mniej więcej zobrazować. No czekam na dalsze info 🌷