X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Viii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Dzień dobry🧃

Ania dobrze, że szczerze pogadaliście i ustaliliście plan działania. Fajnie, że Ezra, która miała pecha do lekarzy go wynalazła. Daj znać kiedy umówisz wizytę.

Viii gratulacje Twojego wyniku. Czy podejmowałaś już kiedyś próby rzucenia czy to pierwsza tak poważna?

Klaudia daj znać po obchodzie co wymyślili lekarze. Jak poerwsza noc, spałaś coś? Właśnie myślę nad tą poduszką. Kilka dni temu bolał mnie kręgosłup i włożyłam sobie koc, no może ulga była, ale przekręcać się z nim, masakra

Siesiepy kciuki na wizytę, żebyś dostała zadowalające odpowiedzi

Foot, Nome dla Was też✊️✊️

Gosia a dla Ciebie 🫂 nieśmiało wpadam do norki i zostawiam 🍫 Czekolada nie pyta, ona rozumie🫂

Pusshka obawiam się, że ten pan spożywa śniadanie. Jak czasami wchodziłam do sklepu po jakąś bułkę przed 7, to tam stali bywalcy, którzy tak zaczynali dzień i szli do pracy 😳

Aszin wierzę, że następny cykl będzie Twój! A wiesz sama, że żadne bóle nie są gwarancją niczego

Alysa może potrzeba tylko małego wsparcia. A inseminacja wchodzi u Was w grę?

To już kolejna 🫣 W ubiegłym roku miesiąc

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Butterfly23 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziwie sie ze nie ma żadnych kryteri co do AMH
    I bardzo dobrze. Są przypadki, gdzie kobietom przy skrajnie niskim AMH udało się mieć własne zarodki.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
    💉 accofil, clexane 0,6

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • Nomeolvides Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy dobrze rozumiem że te 4 cykle są w pełni refundowane?

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodziewałyście się czegoś lepszego czy jesteście zadowolone z kryteriów i zasad?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG
    🔜 Klinika 06.25r.

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Tak 4 cykle w pełni refundowane

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Królikkicek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny 🙂
    Cały czas Was podczytuje, ale nie wiem jak się wbić na wątek 😔 po pierwsze zasuwacie z ilością stron .. masakra 😂 po drugie no nie wiem nawet co mogę napisać mądrego.
    Gosia, Ania 🫂🫂🫂

goska000, Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

👩🏻 👨🏻‍🦱 32
    👰🤵2019
    👶2021
    05.2022-07.2023 bezowocne starania
    08.2023 usunięcie tarczycy
    12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
    🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
    06.09.24 Chemioterapia
    💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,

🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
    Acard 150 od ⏸️
    Heparyna od ❤️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Tak.

Aszin ja jestem pozytywnie zaskoczona. Przede wszystkim brak AMH. 4 cykle uważam, że to dobra ilość. I jeśli się nie uda, można skorzystać z adopcji zarodków jeszcze. Plus za zabezpieczenie onkologicznych pacjentów. I to, że wszystkie pary, które mają już zamrożone zarodki, również mogą skorzystać z refundacji.

aszin, blador2, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

💉 accofil, clexane 0,6

• Viii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muuu. wrote:
    Dzień dobry! Jak u nas pizdzi -.-

@Viii wysyłam, wysyłam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

@Anka super że pogadaliście, jest plan, trzymam za was kciuki ✊✊

@Nome, to dobre wieści z wizyty, teraz czekamy ✊

I kciuki za wizytujące dzisiaj ✊✊

Łapie 🦠!!

7493e25de3fef.jpghttps://zapodaj.net/plik-OC2BG31aOf

blador2, Muuu., Pusshka lubią tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przypadku stwierdzenia wcześniej niż przed upływem 12 miesięcy bezwzględnej niepłodności, czyli np niedrożnych jajowodów para będzie mogła przystąpić do programu wcześniej

Cerva, blador2, Lola93, Bulbasek lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

• Viii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dziwie sie ze nie ma żadnych kryteri co do AMH

A ja się nie zdziwię jak wyskoczą z kryteriami do ludzi już przy przystępowaniu do programu. Teraz tv dziennikarze to wiecie musi być dobry PR

Pusshka lubi tę wiadomość

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak jak Motylkowi wydaje się, że to dobry program. Jestem zdziwiona tym brakiem kryterium AMH ale pozytywnie, bo pamiętam co kiedyś pisałyście. Dobrze że mają dbać o pacjentów onkologicznych. Pozostaje tylko kwestia ile klinik przystąpi do programu, jak będzie z dostępnością ośrodków.

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Effiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta ja używałam i szczerze polecam, ale trzeba być bardzo systematycznym ;) lubię jej zapach, chociaż wiele osób narzeka 😁

Aszin mnie jedynie przeraża ta liczba 4... No ale zobaczymy...
    Dodatkowo jeszcze liczba punktów które będą współpracować i kolejki ... Bo ogrom par czeka...

Dziękuję za Wasze polecajki odnośnie D3 i cynku ❤️❤️ jesteście przekochane 🫶

Odwaliłem numer i zła etykietę wysyłkowa nakleilam na paczki z vinted 😭😭😭 liczę że kurier będzie łaskawy i nie nada paczki dalej.. już dzwonilam do centrali...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 10:15

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    A ja się nie zdziwię jak wyskoczą z kryteriami do ludzi już przy przystępowaniu do programu. Teraz tv dziennikarze to wiecie musi być dobry PR
    Było pytanie o dodatkowe kryteria. Gość się wypowiadał, że to już pozostawiają w kwestii ośrodków kwalifikujących do in vitro. To na nich będzie spoczywał obowiązek sprawdzenia i przygotowania danej pary czy np kobieta nie choruje na coś lub nie przyjmuje leków, co uniemożliwiało lub zagrażałoby procedurze

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Mi tak jak Motylkowi wydaje się, że to dobry program. Jestem zdziwiona tym brakiem kryterium AMH ale pozytywnie, bo pamiętam co kiedyś pisałyście. Dobrze że mają dbać o pacjentów onkologicznych. Pozostaje tylko kwestia ile klinik przystąpi do programu, jak będzie z dostępnością ośrodków.
    Właśnie. Te koszty będą na pewno zdecydowanie mniejsze niż jak by para miała z własnej kieszeni płacić. I ciekawe ile klinik się zgłosi. Myślę, że te większe, które mają swoje oddziały w całej Polsce raczej przystąpią.

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF

💉 accofil, clexane 0,6

• Effiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak apropo tego roku udokumentowanego .. ja mam monitoringi od października i stymulacje... I co wtedy... Wcześniej miałam ponad roczna przerwę. .. ten okres przed się nie liczy ??

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Właśnie. Te koszty będą na pewno zdecydowanie mniejsze niż jak by para miała z własnej kieszeni płacić. I ciekawe ile klinik się zgłosi. Myślę, że te większe, które mają swoje oddziały w całej Polsce raczej przystąpią.
    Słyszałaś ze Pani minister wypowiadała się ze chciałaby by nie tylko prywatne kliniki do programu przystąpiły? Trochę mnie to przeraziło, bo raczej państwowe placówki nie mają dobrego doświadczenia z in vitro. Ale może się mylę

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    A tak apropo tego roku udokumentowanego .. ja mam monitoringi od października i stymulacje... I co wtedy... Wcześniej miałam ponad roczna przerwę. .. ten okres przed się nie liczy ??
    Może będzie wystarczyło jakieś zaświadczenie od lekarza, ze staracie się już rok. Teraz też niby jest to kryterium że musisz starać się rok, żeby zaczęli leczyć niepłodność, a nigdzie tego nie udowadniasz. Mi rodzinna na słowo wypisała skierowanie do poradni

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

• ezra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Spodziewałyście się czegoś lepszego czy jesteście zadowolone z kryteriów i zasad?

Ja jestem zadowolona. Uważam, że to na prawdę dużo, w pełni refundowana, bez ograniczeń większych proste zasady. Zobaczymy jak w praktyce. Czytałam jakieś stare wątki, że okazywało się, że np. nie przyjmują już z racji obłożenia Kliniki w ramach refundacji. Jutro podejmę temat w Klinice, zobaczymy.

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Effiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie że rejestracja ruszy szybciej ? Czy dopiero machina ruszy 1.06?

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2024, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Myślicie że rejestracja ruszy szybciej ? Czy dopiero machina ruszy 1.06?
    Może ruszyć wcześniej. podejrzewam ze kliniki które przystąpią do projektu na początku będą zapisywać pary które teraz się leczą. Ogólnie podejrzewam ze będzie mocny boom, tak jak z kredytem 2%

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata

‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ