Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Dzień dobry🧃
Ania dobrze, że szczerze pogadaliście i ustaliliście plan działania. Fajnie, że Ezra, która miała pecha do lekarzy go wynalazła. Daj znać kiedy umówisz wizytę.
Viii gratulacje Twojego wyniku. Czy podejmowałaś już kiedyś próby rzucenia czy to pierwsza tak poważna?
Klaudia daj znać po obchodzie co wymyślili lekarze. Jak poerwsza noc, spałaś coś? Właśnie myślę nad tą poduszką. Kilka dni temu bolał mnie kręgosłup i włożyłam sobie koc, no może ulga była, ale przekręcać się z nim, masakra
Siesiepy kciuki na wizytę, żebyś dostała zadowalające odpowiedzi
Foot, Nome dla Was też✊️✊️
Gosia a dla Ciebie 🫂 nieśmiało wpadam do norki i zostawiam 🍫 Czekolada nie pyta, ona rozumie🫂
Pusshka obawiam się, że ten pan spożywa śniadanie. Jak czasami wchodziłam do sklepu po jakąś bułkę przed 7, to tam stali bywalcy, którzy tak zaczynali dzień i szli do pracy 😳
Aszin wierzę, że następny cykl będzie Twój! A wiesz sama, że żadne bóle nie są gwarancją niczego
Alysa może potrzeba tylko małego wsparcia. A inseminacja wchodzi u Was w grę?
To już kolejna 🫣 W ubiegłym roku miesiąc34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Alysa wrote:Dziwie sie ze nie ma żadnych kryteri co do AMH03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
💉 accofil, clexane 0,6
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Spodziewałyście się czegoś lepszego czy jesteście zadowolone z kryteriów i zasad?Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r. z przerwami
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
🔜 Klinika 06.25r.
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Nomeolvides wrote:Czy dobrze rozumiem że te 4 cykle są w pełni refundowane?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dzień dobry dziewczyny 🙂
Cały czas Was podczytuje, ale nie wiem jak się wbić na wątek 😔 po pierwsze zasuwacie z ilością stron .. masakra 😂 po drugie no nie wiem nawet co mogę napisać mądrego.
Gosia, Ania 🫂🫂🫂
goska000, Anka32, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Nomeolvides wrote:Czy dobrze rozumiem że te 4 cykle są w pełni refundowane?
Aszin ja jestem pozytywnie zaskoczona. Przede wszystkim brak AMH. 4 cykle uważam, że to dobra ilość. I jeśli się nie uda, można skorzystać z adopcji zarodków jeszcze. Plus za zabezpieczenie onkologicznych pacjentów. I to, że wszystkie pary, które mają już zamrożone zarodki, również mogą skorzystać z refundacji.aszin, blador2, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
💉 accofil, clexane 0,6
Muuu. wrote:Dzień dobry! Jak u nas pizdzi -.-
@Viii wysyłam, wysyłam 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
@Anka super że pogadaliście, jest plan, trzymam za was kciuki ✊✊
@Nome, to dobre wieści z wizyty, teraz czekamy ✊
I kciuki za wizytujące dzisiaj ✊✊
Łapie 🦠!!
https://zapodaj.net/plik-OC2BG31aOf
blador2, Muuu., Pusshka lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
W przypadku stwierdzenia wcześniej niż przed upływem 12 miesięcy bezwzględnej niepłodności, czyli np niedrożnych jajowodów para będzie mogła przystąpić do programu wcześniej
Cerva, blador2, Lola93, Bulbasek lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa wrote:Dziwie sie ze nie ma żadnych kryteri co do AMH
A ja się nie zdziwię jak wyskoczą z kryteriami do ludzi już przy przystępowaniu do programu. Teraz tv dziennikarze to wiecie musi być dobry PRPusshka lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Mi tak jak Motylkowi wydaje się, że to dobry program. Jestem zdziwiona tym brakiem kryterium AMH ale pozytywnie, bo pamiętam co kiedyś pisałyście. Dobrze że mają dbać o pacjentów onkologicznych. Pozostaje tylko kwestia ile klinik przystąpi do programu, jak będzie z dostępnością ośrodków.
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Megipta ja używałam i szczerze polecam, ale trzeba być bardzo systematycznym
lubię jej zapach, chociaż wiele osób narzeka 😁
Aszin mnie jedynie przeraża ta liczba 4... No ale zobaczymy...
Dodatkowo jeszcze liczba punktów które będą współpracować i kolejki ... Bo ogrom par czeka...
Dziękuję za Wasze polecajki odnośnie D3 i cynku ❤️❤️ jesteście przekochane 🫶
Odwaliłem numer i zła etykietę wysyłkowa nakleilam na paczki z vinted 😭😭😭 liczę że kurier będzie łaskawy i nie nada paczki dalej.. już dzwonilam do centrali...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 10:15
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Viii wrote:A ja się nie zdziwię jak wyskoczą z kryteriami do ludzi już przy przystępowaniu do programu. Teraz tv dziennikarze to wiecie musi być dobry PR27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Mi tak jak Motylkowi wydaje się, że to dobry program. Jestem zdziwiona tym brakiem kryterium AMH ale pozytywnie, bo pamiętam co kiedyś pisałyście. Dobrze że mają dbać o pacjentów onkologicznych. Pozostaje tylko kwestia ile klinik przystąpi do programu, jak będzie z dostępnością ośrodków.03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
💉 accofil, clexane 0,6
Butterfly23 wrote:Właśnie. Te koszty będą na pewno zdecydowanie mniejsze niż jak by para miała z własnej kieszeni płacić. I ciekawe ile klinik się zgłosi. Myślę, że te większe, które mają swoje oddziały w całej Polsce raczej przystąpią.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Effiii wrote:A tak apropo tego roku udokumentowanego .. ja mam monitoringi od października i stymulacje... I co wtedy... Wcześniej miałam ponad roczna przerwę. .. ten okres przed się nie liczy ??27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
aszin wrote:Spodziewałyście się czegoś lepszego czy jesteście zadowolone z kryteriów i zasad?
Ja jestem zadowolona. Uważam, że to na prawdę dużo, w pełni refundowana, bez ograniczeń większych proste zasady. Zobaczymy jak w praktyce. Czytałam jakieś stare wątki, że okazywało się, że np. nie przyjmują już z racji obłożenia Kliniki w ramach refundacji. Jutro podejmę temat w Klinice, zobaczymy.👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Effiii wrote:Myślicie że rejestracja ruszy szybciej ? Czy dopiero machina ruszy 1.06?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...