Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola ❤️🫶❤️ dziękuję że pytasz , jeśli chodzi o wczorajsza dolegliwośc to jest już lepiej, czuję coś tam ale już delikatniej, czyli to ten płyn mnie drażnił.
Natomiast mam dziś dzień w nerwach... Najpierw źle nadałam paczkę zła etykietę dałam i czekam na kontakt od kuriera...
A druga kwestia małżyk dziś jechał do dermatologa bo coś mu wyszło na dłoni i ten mój neandertalczyk to zdrapał i odrosło dwa razy większe .. no i dziś był u dermatologa i teraz mi napisał że jedzie na onkologię... I nie odbiera ani telefonu ani nie odpisuje... I ja nie wiem co jest grane... Dosłownie rwe włosy z głowy...👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualnyEffiii wrote:Karola ❤️🫶❤️ dziękuję że pytasz , jeśli chodzi o wczorajsza dolegliwośc to jest już lepiej, czuję coś tam ale już delikatniej, czyli to ten płyn mnie drażnił.
Natomiast mam dziś dzień w nerwach... Najpierw źle nadałam paczkę zła etykietę dałam i czekam na kontakt od kuriera...
A druga kwestia małżyk dziś jechał do dermatologa bo coś mu wyszło na dłoni i ten mój neandertalczyk to zdrapał i odrosło dwa razy większe .. no i dziś był u dermatologa i teraz mi napisał że jedzie na onkologię... I nie odbiera ani telefonu ani nie odpisuje... I ja nie wiem co jest grane... Dosłownie rwe włosy z głowy...
Effiii spokojnie 🫂
Może akurat jest badany i nie ma jak odebrac/odpisać. Na pewno się odezwie jak będzie mógł.
Kciuki żeby to nie byli nic poważnego ✊🏻 -
karola_b, Lola93, blador2, Anka32, Megipta, Effiii, aszin, Myszkaaa20, Muuu., Butterfly23, ultramaryna_, kasia97, siesiepy, Viii, Liyss🧚🏻, Pusshka, PoczątkującaPisarka, Paula9463 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
Effiii wrote:Karola ❤️🫶❤️ dziękuję że pytasz , jeśli chodzi o wczorajsza dolegliwośc to jest już lepiej, czuję coś tam ale już delikatniej, czyli to ten płyn mnie drażnił.
A druga kwestia małżyk dziś jechał do dermatologa bo coś mu wyszło na dłoni i ten mój neandertalczyk to zdrapał i odrosło dwa razy większe .. no i dziś był u dermatologa i teraz mi napisał że jedzie na onkologię... I nie odbiera ani telefonu ani nie odpisuje... I ja nie wiem co jest grane... Dosłownie rwe włosy z głowy...
Jestem z Tobą, daj znać od razu jak się odezwie. Skoro jedzie pewnie nie ma czasu ale dobrze że sprawdzacie co to jest. 🤞🏻Effiii lubi tę wiadomość
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp
-
@Effiii cieszę się, że dzisiaj już mniej boli, niech całkiem odpuści 😉
Ehh, nie lubię takich dni nerwowych, wiem przez co przechodzisz. Mam nadzieję, że sprawa z etykietami się rozwiąże bez komplikacji.
Biedna 😢 Wierzę, że wszystko jest ok z mężem i nie odzywa się tylko dlatego, że ktoś go bada w szpitalu. Oby szybko dał znać, bo można zwariować!Effiii lubi tę wiadomość
-
Effiii bacik dla męża za nieinformowanie. Mój wie że najpierw dla mnie info o wszystkim. Podejrzewam że lekarz skierował go na onko do usunięcia chirurgicznego w skierowaniu miejscowym żeby od razu histopatologię zrobić. Pewnie podesłał go do jakiegoś znajomego co mu zrobi od razu i nie będzie w kolejkach do chirurga czekał.
Effiii lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Blador dlatego myślę że muszą to doprecyzować w przepisach. Chyba ze oni finansują procedurę, a nadwyżkowe zarodki musisz mrożenie opłacać sama.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Effiii 🫂 niech mąż się szybko odzywa. On pewnie też w emocjach. Kciuki trzymam za Was 🤞🏼
Dziewczyny tu jest live fundacji która brała udział przy tworzeniu założeń co do refundacji: https://www.instagram.com/reel/C5kzBfQMInN/?igsh=MTM0N3E2dXdtdm5mMg==
Tam mówią że procedura to procedura czyli stymulacja i pobranie komórek - transferów może być więcej (czyli np kazda procedura = 6 zarodków = 6 transferów)Lola93, Effiii, blador2, ezra, Butterfly23, Bulbasek, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Effiii 🫂 niech mąż się szybko odzywa. On pewnie też w emocjach. Kciuki trzymam za Was 🤞🏼
Dziewczyny tu jest live fundacji która brała udział przy tworzeniu założeń co do refundacji: https://www.instagram.com/reel/C5kzBfQMInN/?igsh=MTM0N3E2dXdtdm5mMg==
Tam mówią że procedura to procedura czyli stymulacja i pobranie komórek - transferów może być więcej (czyli np kazda procedura = 6 zarodków = 6 transferów) -
Lola93 wrote:A finansują 4 procedury? Czy 4 transfery?
Pełne procedury, czyli stymulacja, punkcja, hodowla i wszystkie transfery w procedurze.
Jeśli korzysta się z adopcji zarodka to procedura = 1 transfer
Mówią też że z dużym prawdopodobieństwem nie będzie można za dopłata skorzystać z takich „ekstrasów” jak IMSI czy ostrzykiwanie jajników osoczem, bo te procedury nie maja udowodnionej skuteczności klinicznejEffiii, Lola93 lubią tę wiadomość
-
Cieszę,że więcej par będzie miało szanse na dziecko 😁a to rozumiem już wchodzi?ten nasz długopis już tego podpisywać nie musi?ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Lola93 wrote:A finansują 4 procedury? Czy 4 transfery?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Effiii mój imbecyl kiedyś nie zauważył, że mu się telefon popsuł i nikt do niego nie dzwoni, tzn. Ucieszył się, że nikt mu tyłka nie zawraca i tak mu dobrze przez to praca idzie ( ten pracownik był dobry i uczynny ale dzwonił 4 razy na godzinę o pierdoły).Pracownikowi rozwaliło się auto, ja z gorączką i szukaj wiatru w polu. Wiecie jak mnie tata pocieszał? Że policja nie przyjechała więc nic się nie stało, a nie było z nim kontaktu od 9 do 17. Pracownik skończył swoją część i zaczął obdzwaniać ludzi ( mi tego nie dali bo rodo) czy mąż był u nich z dostawą. No i o 17 zguba się znalazła... taką aferę wykręciłam, że jak za miesiąc przejechał busem telefon to poleciał do lombardu i kupił szrota za 100 zł i do mnie dzwonił, żeby był z nim kontakt. Myślę, że u Ciebie też taka sytuacja, o której on nie pomyśli że Ty możesz się denerwować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 12:17
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Dziewczyny wstyd pisać .. ale ten mój drań postanowił sobie ze mnie zażartować. Wszystko ok, ale stwierdził że trochę mi ciśnienie podniesie... Bo kazałam mu żeby dermatolog też obejrzał jego wszystkie pieprzyki a ma ich sporo... I tak sobie chciał pożartować ..
Potrzebuje pomocy żeby wykopać dość spory dołek, która chętna ? No ukatrupie go dziś ..jak się dowie że Winiarki też zestresował to już nie będzie mu tak do śmiechu...
Blador no Twojego po tej historii też bym ukatrupila...stresu narobią dziady wstrętne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 12:23
blador2, Anka32, ezra, ultramaryna_, kasia97, Liyss🧚🏻, Paula9463 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Dziewczyny wstyd pisać .. ale ten mój drań postanowił sobie ze mnie zażartować. Wszystko ok, ale stwierdził że trochę mi ciśnienie podniesie... Bo kazałam mu żeby dermatolog też obejrzał jego wszystkie pieprzyki a ma ich sporo... I tak sobie chciał pożartować ..
Potrzebuje pomocy żeby wykopać dość spory dołek, która chętna ? No ukatrupie go dziś ..jak się dowie że Winiarki też zestresował to już nie będzie mu tak do śmiechu...
Blador no Równego po tej historii też bym ukatrupila...stresu narobią dziady wstrętne...
Haha tak to tylko chłop umie ! 😂🤣 odpuść, oni maja wyjątkowo odważne poczucie humoru ale gdybys jednak potrzebowała to ja chętna😎🤣Effiii, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Effiii, ale gagatka masz 😅 Dobrze, że wszystko ok, ale ile się stresu najadłaś to Twoje 😁
Mój na początku naszej znajomości zadzwonił do mnie i mówi, że dzwoni z zakładu pogrzebowego, a ja ze łzami w oczach pytałam się o co chodzi, zupełnie nie poznałam jego głosu 🤣Effiii lubi tę wiadomość
-
Nomeolvides wrote:Pełne procedury, czyli stymulacja, punkcja, hodowla i wszystkie transfery w procedurze.
Jeśli korzysta się z adopcji zarodka to procedura = 1 transfer
Mówią też że z dużym prawdopodobieństwem nie będzie można za dopłata skorzystać z takich „ekstrasów” jak IMSI czy ostrzykiwanie jajników osoczem, bo te procedury nie maja udowodnionej skuteczności klinicznej
Też tak to rozumiem; 4 pełne procedury czyli ogromne szanse dla par walczących z niepłodnościąLola93 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Frutellka wrote:Też tak to rozumiem; 4 pełne procedury czyli ogromne szanse dla par walczących z niepłodnością27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...