Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Bulbasek wrote:Witam się! Miłego dnia🙂
Megipta trzymam kciuki za betę🤞
Pusshka u Cb też za wizytę🤞
Co do inozytol też brałam teraz 4000mg to teraz mam pytanie czy macie do polecenia jakiś inozytol w takiej dawce i tak żeby nie przedawkować już innych substancji jeśli jest z czymś? Nie za bardzo mnie przekonuje odmierzanie go, więc wolałabym coś już gotowe na porcjeStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
20.11 770g 🐻
-
Bulbasek wrote:Witam się! Miłego dnia🙂
Megipta trzymam kciuki za betę🤞
Pusshka u Cb też za wizytę🤞
Co do inozytol też brałam teraz 4000mg to teraz mam pytanie czy macie do polecenia jakiś inozytol w takiej dawce i tak żeby nie przedawkować już innych substancji jeśli jest z czymś? Nie za bardzo mnie przekonuje odmierzanie go, więc wolałabym coś już gotowe na porcjeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 09:01
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Effiii wrote:Zgadzam się aby wszystko konsultować z lekarzem, ale mam wrażenie że Ty już dość długo stabilizujesz swoje hormony i dla Ciebie dawka 2000 może być tylko podtrzymująca efekty, a wiele dziewczyn na forum dopiero zaczyna swoją drogę w ustabilizowaniu hormonów. Więc napisałam o rekomendowanej , nie końskiej dawce dla informacji.
U mnie hormonalnie jest w porządku, więc nie ma za bardzo co stabilizować, jedynie TSH zostało zbite Euthyrox N25 i AMH jest wysokie ale to przy PCOS oczywiste . Każda suplementacja powinna zostać poparta badaniami - nie powinno się brać dużych dawek na własną rękę, to lekarz lub dietetyk kliniczny powinien dobrać nam odpowiednią suplementację - a gdy już robimy to bez żadnej konsultacji zaczynamy od mniejszych dawek;) -
nick nieaktualnyDzień dobry 🫶🏻
U mnie -17 🥶
@Megipta kciuki za betę ✊🏻
@Alysa udanego wyjazdu 😊
Kasiajasia90 wrote:Ciekawe czy Anka dostarla do laboratorium 🤔
U nas zimno brr
Młody po drodze się wywalił i nos zdarty
A mówiła uważaj bla bla....
Dotarła 😎
Pewnie będzie kolejny wpis do księgi chu.. wyników badań 🤣😜
Butterfly23, Pusshka, Effiii, kasia97, Myszkaaa20, blador2, Liyss🧚🏻, Sarka94, ultramaryna_, Megipta, Małgosiagosia, ezra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frutellka wrote:U mnie hormonalnie jest w porządku, więc nie ma za bardzo co stabilizować, jedynie TSH zostało zbite Euthyrox N25 i AMH jest wysokie ale to przy PCOS oczywiste . Każda suplementacja powinna zostać poparta badaniami - nie powinno się brać dużych dawek na własną rękę, to lekarz lub dietetyk kliniczny powinien dobrać nam odpowiednią suplementację - a gdy już robimy to bez żadnej konsultacji zaczynamy od mniejszych dawek;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 09:06
aszin, Pusshka, Butterfly23, blador2, Sarka94 lubią tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Brawo Ty ! Naklejka dzielny pacjent jest ?
Anka32 lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny
-
dzień dobry w piękny mroźny dzień! 🥶🥶
@Pushhka powodzenia, trzymam kciuku od 19.10 🤞
@Anka32, @Megipta czekamy na wyniki!
@Alysa jeszcze się wszystko może zmienić! jak na takim pewnym forum mówią, do póki nie ma 🐒 piłka w grze 🍀 udanego wypoczynku!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 09:17
Pusshka, Anka32, Megipta lubią tę wiadomość
👩🦰 26 / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, kwas foliowy, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Piękne kapcie
Anka32 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
Anka32 wrote:
Brawo! Kapcie wymiatają. O,której wyniki?Anka32 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Effiii wrote:Masz ogromną wiedzę i dobrego lekarza prowadzącego. Oby szybko to wszystko przyczyniło się do sukcesu w staraniach 💜✌️
Mam taką nadzieję, u mnie problem jest bardziej złożony bo to nie jest samo PCOS, kiedyś siądę i spiszę to co wiem. Najważniejsze jest znaleźć dobrego lekarza, który Nas przez to poprowadzi, który ułoży nam suplementację, łykam tego naprawdę dużo, ale stopniowo będziemy oddstawiac, koło kwietnia będę robić znowu kompleksowe badania, narazie skupiam się na gospodarce, żelazowej bo to u mnie leży i kwiczy co się poprawi to spadnie i błędne koło już jestem przebadana pod kontem pasożytów, wątrobowo i nie ma przyczyny - pewnie endomenda mi zabiera... -
Frutellka wrote:Mam taką nadzieję, u mnie problem jest bardziej złożony bo to nie jest samo PCOS, kiedyś siądę i spiszę to co wiem. Najważniejsze jest znaleźć dobrego lekarza, który Nas przez to poprowadzi, który ułoży nam suplementację, łykam tego naprawdę dużo, ale stopniowo będziemy oddstawiac, koło kwietnia będę robić znowu kompleksowe badania, narazie skupiam się na gospodarce, żelazowej bo to u mnie leży i kwiczy co się poprawi to spadnie i błędne koło już jestem przebadana pod kontem pasożytów, wątrobowo i nie ma przyczyny - pewnie endomenda mi zabiera...
Pokładałam duże nadzieję w Klinice, ale jedynym zaleceniem było in vitro tak naprawdę.. z dodatkowych badań jedynie AMH i wymaz MUCHa i na tym koniecStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
20.11 770g 🐻
-
nick nieaktualnyPusshka wrote:Piękne kapcie
Dzięki, to małża ale mu w nich za ciepło w stópki wiec ja w nich chodzę bo jestem zmarzluchem :p
Kasiajasia90 wrote:Brawo! Kapcie wymiatają. O,której wyniki?
Ostatnio miałam po 18 więc pewnie dzisiaj też 😊
Effiii wrote:To pierwszy efekt picia wody 😁😁
😎
Pusshka lubi tę wiadomość
-
Jprld jak zimno 🥶
@Alysa ja jeszcze wierzę 🤞
@Pushka trzymam kciuki za wizytę 🤞
@Anka też zwróciłam uwagę na kapcie. Zajebiste 😀Pusshka lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
nick nieaktualnyFrutellka wrote:U mnie hormonalnie jest w porządku, więc nie ma za bardzo co stabilizować, jedynie TSH zostało zbite Euthyrox N25 i AMH jest wysokie ale to przy PCOS oczywiste . Każda suplementacja powinna zostać poparta badaniami - nie powinno się brać dużych dawek na własną rękę, to lekarz lub dietetyk kliniczny powinien dobrać nam odpowiednią suplementację - a gdy już robimy to bez żadnej konsultacji zaczynamy od mniejszych dawek;)
Podepnę się pod to bo mam tematyczne pytanie
Endo na ostatniej wizycie pytała mnie o suplementy jakie zażywam i jak się dowiedziala to w ostateczności zasugerowała żebym suplementowała tylko D3 bo reszta (Kwas foliowy, metylowana b12 i chela mag b6 forte) jest wg niej mi niepotrzebne.
Nie ukrywam, że odstawiłam ale zastanawiam się czy to dobrze. Niby lekarz zazwyczaj wie lepiej no ale jak już je kupiłam to mają tak leżeć bezczynnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2024, 09:33
-
Anka32 wrote:Podepnę się pod to bo mam tenatyczne pytanie
Endo na ostatniej wizycie pytała mnie o suplementy jakie zażywam i jak się dowiedziala to w ostateczności zasugerowała żebym suplementowała tylko D3 bo reszta (Kwas foliowy, metylowana b12 i chela mag b6 forte) jest wg niej mi niepotrzebne.
Nie ukrywam, że odstawiłam ale zastanawiam się czy to dobrze. Niby lekarz zazwtczaj wie lepiej no ale jak już je kupiłam to mają tak leżeć bezczynnie? :p
Odśwież mi jakie miałaś poziomu bo za nic nie znajdę Twojego posta z wynikami? -
Anka32 wrote:Podepnę się pod to bo mam tematyczne pytanie
Nie ukrywam, że odstawiłam ale zastanawiam się czy to dobrze. Niby lekarz zazwyczaj wie lepiej no ale jak już je kupiłam to mają tak leżeć bezczynnie?Pusshka, Nomeolvides, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌