Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
ezra wrote:Dzień Dobry!🎈
Nie zdążę teraz nadrobić ale dziś będę to robić sukcesywnie, bo wczoraj dzień jakiś służbowy armagedon.. a potrzebuje Waszych kciuków, dziś monitoring czy coś jest a mam cykl niestymulowany 😔😍
12:10 bądźcie ze mną pod gabinetem.. 💛
PS: Pushhka pamiętam, że Ty o 19:00 będę!
będziemy czekać pod gabinetem 🍀♥️ezra lubi tę wiadomość
👩🦰 27, PCOS
11.2023 - odstawienie AH / 7 cs / starania wstrzymane
💊 inozytol, wit B12, wit C, wit D, wit E, foliany, koenzym q10, cynk, kwasy omega 3, berberyna, magnez, little me
🙎♂️ 30 -
Dziewczyny pamiętajcie, że probiotyki też trzeba zmieniać np. przez 2 msc San probi ibs, później następne 2 msc San probi super formuła itd;)
Effiii, Pusshka, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyezra wrote:Dzień Dobry!🎈
Nie zdążę teraz nadrobić ale dziś będę to robić sukcesywnie, bo wczoraj dzień jakiś służbowy armagedon.. a potrzebuje Waszych kciuków, dziś monitoring czy coś jest a mam cykl niestymulowany 😔😍
Zamelduje się ✊🏻ezra lubi tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Małż właśnie powiedział, że wydał pieniądze na to żebym się nie stosowała do zaleceń lekarza 🤣
Wkurwił mnie i powiedziałam mu, że wrócę do pracy i będę sobie sama płaciła za wizyty 😜
No i znowu mu środa przepadnie 🍦⛔️
Kurna ale jak lekarz przy staraniach każe Ci odstawiać kwas foliowy gdy jego poziom nie jest ponad normę...Sarka94, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:Małż właśnie powiedział, że wydał pieniądze na to żebym się nie stosowała do zaleceń lekarza 🤣
Wkurwił mnie i powiedziałam mu, że wrócę do pracy i będę sobie sama płaciła za wizyty 😜
No i znowu mu środa przepadnie 🍦⛔️mało to konowałów? Ty masz IO?
Pusshka, Majuna lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
08.01- 💉 start stymulacji
20.01- punkcja —> pobrano 7🥚—> zapłodnionych 5🥚
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 7dpt 22,87
7+0 CRL 3,5mm (wg USG 6+0) małe wartości i słabe przyrosty bety
💊 encorton, acard, utrogestan, clexane, avamina
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Hej, hej!
Ja też dziś oddałam krew na betę. Wyniki pewnie po 13.
I zirytowała mnie trochę babeczka, która pobierała krew, bo mówi do mnie "ja nie rozumiem po co pani to robi" to jej tłumaczę o przyrostach bla, bla, a ta do mnie "bez sensu, to jest pani w ciąży czy nie?! strata kasy" grrrr.... i uwaga dodaje jeszcze "ja rozumiem, że pani się stara o dziecko, bo jesteś młoda, ale przyszła tu raz babeczka 41lat z dwójką dzieci, no kto to widział, żeby w tym wieku chcieć kolejnego dziecka?!" już mi się cisnęło na język "nie twoja sprawa babo" ale pohamowałam się 🤣
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!!!Pusshka, kasia97, ultramaryna_, Megipta, ezra lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Kurna ale jak lekarz przy staraniach każe Ci odstawiać kwas foliowy gdy jego poziom nie jest ponad normę...
Anka32, Sarka94, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Chyba mój 3 latek się rozchorował 😔 płacze że boli go kolanko😔 nie może chodzić 😔 mam nadzieję że to tylko bóle wzrostowe czy coś 😔 boje się okropnie 😔 mąż był bardzo chorowitym dzieckiem, non stop w szpitalu lądował ( ale może wina matki co wszystko bagatelizowała).
Do pediatry nie idzie się dodzwonić👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
ezra wrote:Dzień Dobry!🎈
Trzymam 🤞ezra lubi tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
karola_b wrote:Hej, hej!
Ja też dziś oddałam krew na betę. Wyniki pewnie po 13.
I zirytowała mnie trochę babeczka, która pobierała krew, bo mówi do mnie "ja nie rozumiem po co pani to robi" to jej tłumaczę o przyrostach bla, bla, a ta do mnie "bez sensu, to jest pani w ciąży czy nie?! strata kasy" grrrr.... i uwaga dodaje jeszcze "ja rozumiem, że pani się stara o dziecko, bo jesteś młoda, ale przyszła tu raz babeczka 41lat z dwójką dzieci, no kto to widział, żeby w tym wieku chcieć kolejnego dziecka?!" już mi się cisnęło na język "nie twoja sprawa babo" ale pohamowałam się 🤣
Dziewczyny, trzymam kciuki za wizyty!!!
Kciuki za wyniki ✊🏻🍀03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Frutellka wrote:Dziewczyny pamiętajcie, że probiotyki też trzeba zmieniać np. przez 2 msc San probi ibs, później następne 2 msc San probi super formuła itd;)
Cholinę zamówiłam do mojego pakietu ..
To czeka mnie jeszcze NAC i magnez 🤣🤣🤦♀️ultramaryna_ lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , Resweratrol, NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
Histeroskopia- macica dwurożna? brak stanu zapalnego.
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔 -
nick nieaktualny
-
Butterfly23 wrote:Właśnie. Pokaż mężowi Anka zalecenia ginekologów odnośnie przyjmowania kwasu foliowego przed staraniami. I powiedz, że lekarz kazał Ci odstawić. I pokaż mężowi swój wynik i pokaż mu co robi brak kwasu foliowego z płodem. No mnie też wkurwił 🤪Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach ⛔️
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
Co kogo obchodzi na co ktoś inny wydaję kasę....
Ja się dziwnie czuję. Chciałabym albo dostać okres albo widzieć co i jakŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Właśnie. Pokaż mężowi Anka zalecenia ginekologów odnośnie przyjmowania kwasu foliowego przed staraniami. I powiedz, że lekarz kazał Ci odstawić. I pokaż mężowi swój wynik i pokaż mu co robi brak kwasu foliowego z płodem. No mnie też wkurwił 🤪
On nie chce żebym sobie zaszkodziła i jeśli lekarz mówi nara Kwas foliowy to mam odstawić i już
Nie miejcie mu za złe. Z medycyną ma chłopina wspólnego tyle co ja 🤣
Zaraz mu pokaże to o czym piszesz I może wyluzuje 😜Sarka94, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2024, 16:05
03.2023💔 8tc 👼
01/25- IVF
Dziewczyny - pytanie kosmetyczne mam!
Czy macie jakieś swoje sprawdzone kremy / maści / balsamy na podrażnioną, swędzącą skórę po goleniu?
Od paru lat tak mam, że po goleniu nóg na drugi, trzeci dzień zaczyna mnie swędzieć skóra, głównie na udach.
Nie znalazłam jeszcze żadnego specyfiku, żeby mi to ukoił. Może Wy coś polecacie? -
nick nieaktualnyButterfly23 wrote:Ja rozumiem. Bo pewnie każda z nas tutaj wierzyła we wszystko co mówi lekarz. W końcu to lekarz 🙈 ale trzeba go uświadomić, że to nie jest tak. I te normy laboratoryjne są o kant tyłka… I szczególnie kobiety starające się nie powinny na nie patrzeć, bo dla nas potrzeby są zupełnie inne. W końcu musimy się jak najlepiej przygotować do przyjęcia pod swoje serduszko maluszka 🥹
Pytałam o IO, bo jeśli byś dostała metforminę to wtedy koniecznie B12, bo ona strasznie wypłukuje tą witaminę. A już możesz zacząć brać berberynę 500mg, bo jak pamiętam miałaś cukry podwyższone na czczo?
Si, cukry były podwyższone na czczo
Mam nadzieję, że jak ogarnęłam dietę to trochę zjedzie 🤣 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2024, 21:40
aszin, ultramaryna_ lubią tę wiadomość