Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Myszka trzymaj i nie puszczaj, jak za każdą z nas 😘
Bulbasku dokładnie jak pisze Małgosia, najważniejsze nadpłacać od razu - jeżeli jest taka możliwość. Nawet małymi kwotami co miesiąc. Jak na początku kredytu masz opłatę za skrócenie okresu kredytowania to przynajmniej nadpłacać opcja zmniejszenia raty. Oszczędności mniejsze ale też ważne. No i jak tym zmniejszzeniem raty to jak któraś pisała. Masz ratę 1000zl, po nadpłacie zmniejsza Ci się na 900 zl, to w kolejnym miesiącu zapłać znowu 1000zl.Myszkaaa20 lubi tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Dzień dobry wszystkim 🙂
No zimno jak pieron za oknem 🥶
Gin mi nie odpisał nic więc nie wiem czy mam coś brać czy nie 🥺
Wzięłam w ciemno na noc acard 150.
Co do heparyny to i tak na receptę więc nie zdziałam sama nic 🙄
Wizyta za tydzień, ale coś czuję że gin oleje sprawę ( obym się pomyliła).
Już nawet serio nie chce mi się mierzyć temperatury ani robić testów owulacyjnych. Dopiero 11dc więc czas jest, ale jakoś mam zwątpienie w powodzenie akcji " ciąża" 🙄🙄🙄
Mąż wczoraj rano poszedł do pracy o 5 a wrócił o 21 do domu nawet nie miałam z kim pogadać 🥺 zaczyna się sezon dodatkowych fuch więc już tak będzie wracał niestety w nocy 😔
Ania jak tak zdrówko? Lepiej coś? O której lekarz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 08:58
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
05.2022-07.2023 bezowocne starania
08.2023 usunięcie tarczycy
12.2023 ponowne rozpoczęcie starań o ciążę ...
🛑 06.24 Złośliwy nowotwór piersi.
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
🧬V R2 (c.3980A>G hetero, MTHFR c.665C>T hetero, PAI-1(4_5) homo
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Królikkicek wrote:Dzień dobry wszystkim 🙂
No zimno jak pieron za oknem 🥶
Gin mi nie odpisał nic więc nie wiem czy mam coś brać czy nie 🥺
Wzięłam w ciemno na noc acard 150.
Co do heparyny to i tak na receptę więc nie zdziałam sama nic 🙄
Wizyta za tydzień, ale coś czuję że gin oleje sprawę ( obym się pomyliła).
Już nawet serio nie chce mi się mierzyć temperatury ani robić testów owulacyjnych. Dopiero 11dc więc czas jest, ale jakoś mam zwątpienie w powodzenie akcji " ciąża" 🙄🙄🙄
Mąż wczoraj rano poszedł do pracy o 5 a wrócił o 21 do domu nawet nie miałam z kim pogadać 🥺 zaczyna się sezon dodatkowych fuch więc już tak będzie wracał niestety w nocy 😔
Ania jak tak zdrówko? Lepiej coś? O której lekarz?27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami
Alysa wrote:Myszka trzymaj i nie puszczaj, jak za każdą z nas 😘
Bulbasku dokładnie jak pisze Małgosia, najważniejsze nadpłacać od razu - jeżeli jest taka możliwość. Nawet małymi kwotami co miesiąc. Jak na początku kredytu masz opłatę za skrócenie okresu kredytowania to przynajmniej nadpłacać opcja zmniejszenia raty. Oszczędności mniejsze ale też ważne. No i jak tym zmniejszzeniem raty to jak któraś pisała. Masz ratę 1000zl, po nadpłacie zmniejsza Ci się na 900 zl, to w kolejnym miesiącu zapłać znowu 1000zl.🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Motylku a jak Twoje samopoczucie dzisiaj?
Alyska no nie, 5dpo nie sikamy! Szkoda testów i nerwów, jeszcze chociaż z 3 dni. No komu jak komu ale żeby Tobie trzeba było przypominać😆
Małgosia tak tu się zgadzam nadpłacać im szybciej tym lepiej, ale ja aktualnie zbieram na wyjonczenie wiec nie mam z czego i pewnie jeszcze dłuższą chwilę mieć nie będę🤣
Bodzenka ja też za swoją nie przepadałam, ale już jej nie ma i po fakcie się nie dziwię ze taka byla bo jednak z moim teściem musiała wytrzymać🤦♀️🙃 co do strojów nie pomogę bo nie wiem, ja tylko sportowe kupuje🤣 i jakiś jeden na wakacje z calzedoni mam
Myszka dobrze że pokonał swoje leki, teraz kciuki za dobre wyniki ✊Myszkaaa20, Małgosiagosia, Bodzenka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Powiem wam, że ma wyczucie mój organizm do tych pobudek o 3. Wczoraj jak spojrzałam na telefon to była 2:58, a dzisiaj 3:08. Ciekawa jestem czy potem moje dziecko będzie sobie o tej fajnej porze wstawać. 😊🍒 fertistim, cynk
🤰🏼 magnez, omega, d3, b12, jod, cholina, mio-inozytol, kwas foliowy 5-MTHF, B6, wapń, żelazo, witamina C -
Bulbasek wrote:
Małgosia tak tu się zgadzam nadpłacać im szybciej tym lepiej, ale ja aktualnie zbieram na wyjonczenie wiec nie mam z czego i pewnie jeszcze dłuższą chwilę mieć nie będę🤣🍒 fertistim, cynk
Małgosia no właśnie my jeszcze zanim wybraliśmy bank i znalezlismy mieszkanie to już byliśmy pewni że chcemy nadpłacać. Chcemy się dziada pozbyc jak najszybciej. W planach mieliśmy zakup większego mieszkania albo postawienie domu na działce, ale jak na razie nie ma potrzeby. Jesteśmy we dwoje i się mieścimy.
Nie no Bulbasku ja nie miałam na myśli że dziś będę sikać 🤪 Chodziło mi o to że zaczęły się moje standardowe bóle zapowiadający małpę więc szanse na ⏸️ marne, ale nie odpuszczam i będę sikać 23.04 dzień przed wizytą w poradni. O ile dojdą moje testy bo paczka z suplami nie wysłana 🤪 Chociaż na kwietniowy wątku są dziewczyny które testują 6/7dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 09:07
Małgosiagosia, Bulbasek lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Małgosiagosia wrote:Powiem wam, że ma wyczucie mój organizm do tych pobudek o 3. Wczoraj jak spojrzałam na telefon to była 2:58, a dzisiaj 3:08. Ciekawa jestem czy potem moje dziecko będzie sobie o tej fajnej porze wstawać. 😊27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Alysa wrote:Małgosia ja w dzień wolny i w dzień kiedy mam nockę budzę się o 6 +-3 minuty 🤪🍒 fertistim, cynk
Małgosiagosia wrote:To też Ci się uregulował organizm. A potem człowiek się wkurza, że nie można zasnąć ponownie.
Małgosiagosia, Maj.a lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Bulbasek wrote:Motylku a jak Twoje samopoczucie dzisiaj?
Alyska no nie, 5dpo nie sikamy! Szkoda testów i nerwów, jeszcze chociaż z 3 dni. No komu jak komu ale żeby Tobie trzeba było przypominać😆
Małgosia tak tu się zgadzam nadpłacać im szybciej tym lepiej, ale ja aktualnie zbieram na wyjonczenie wiec nie mam z czego i pewnie jeszcze dłuższą chwilę mieć nie będę🤣
Bodzenka ja też za swoją nie przepadałam, ale już jej nie ma i po fakcie się nie dziwię ze taka byla bo jednak z moim teściem musiała wytrzymać🤦♀️🙃 co do strojów nie pomogę bo nie wiem, ja tylko sportowe kupuje🤣 i jakiś jeden na wakacje z calzedoni mam
Myszka dobrze że pokonał swoje leki, teraz kciuki za dobre wyniki ✊Walka o 3 szczęście od września 2023 -
Alysa wrote:Najgorsze że małżonek budzi się o 8 dopiero. A jak tylko poczuje ze ja chce wstać to się przytula przez sen i nie puszcza🤣 no i muszę leżeć z nim jeszcze dwie godziny
Nomeolvides lubi tę wiadomość
🍒 fertistim, cynk
Hej!
Gosia dobrze Cię tu widzieć ❤️
Aniu zdrówka!
Jeśli chodzi o kredyty to na bieżąco mam info, że w ING bez żadnych dopłat za nadpłaty niezależnie czy to zmniejszenie raty czy skrócenie okresu kredytowania. I Np. Jak za miesiąc byśmy sprzedali mieszkanie to możemy całość spłacić bez żadnych kosztów. Niby w pekao też tak jest. My na pewno będziemy nadpłacać. Raczej nie będziemy się wprowadzać do tego mieszkania, tylko damy je na wynajem, wiec to w jakiejś części pokryje ratę i będziemy mogli więcej nadpłacić.
Viii 🫂 przykro mi że biało
Powiem Wam, że ja totalnie nie korzystam z budzika. Mam jakiś zegar wewnętrzny i jak wieczór wcześniej sobie powiem, że muszę wstać o jakiejś godzinie to to się dzieje 😅 nawet jak nastawie ten budzik to budzę się zawsze te 5 minut szybciej i nigdy nie zdąży zadzwonić. Mam tak odkąd pamietam.goska000 lubi tę wiadomość
-
Alysa wrote:Króliku a do kogo Ty chodzisz teraz?
Hematolog dopiero wolny termin ma na koniec czerwca lub lipiec🙄👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
💊 Euthyrox 125, 150,Folian 800,Wit C 1000,Inozytol,Wit D3 2000,Wit B12,Magnez,Q10, Omega3, acard75, l-arginina,
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
@Małgosia mój tylko mnie tak nie łapie jak idę na dniówkę. Instynktownie chyba to wyczuwa. Wtedy wstaje o 5. Ale jak jego dupcia poczuje wolne łóżko to się rozwala na całym 🤣
@Bodzenka współczuję teściów. U nas jest w drugą stronę. Tzn moja mama wymaga różnych niestworzonych rzeczy, czepia się o wszystko szczególnie mnie, nawet w sprawie posiadania dzieci za zadała kiedyś wyjaśnień kiedy je w końcu będziemy mieć.
Z kolei teściowie w drugą stronę. A teraz przy remoncie to teść w szoku jest bo ja przyjeżdżam i wszystko z mężem robię, nawet w ścianach kułam 🤪Małgosiagosia, Bodzenka lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Co do teściów to wiecie jaka sytuacja u mnie 😂
Ogródek pomieści oboje 😂
Rodzice za to .... no cóż zależy od dnia. No wczoraj jak mówiłam mamie że znów coś źle mi wyszło w badaniach to tylko powiedziała " D nie robi badań i ma 3 dzieci bez przebojów, leków badań, diet i wymysłów " więc no jakby nie było wbiła mi po raz kolejny szpilkę 😔😔😔
goska000 lubi tę wiadomość
👩🏻 👨🏻🦱 32
👰🤵2019
👶2021
06.09.24 Chemioterapia
Acard 150 od ⏸️
Heparyna od ❤️ -
Nomeolvides ja tak miałam w szkole średniej, a na studiach miałam taki naturalny budzik🤪 tzn moi rodzice mieli wtedy młodego jamnika. Kupili go jak akurat byłam pomiędzy szkoła średnia i studiami. Siedział 5 miesięcy że mną w domu, więc był moja przylepą. I miał tak że spał na swoim posłaniu, ale jak usłyszał że dzwoni mi budzik to biegł do mojego pokoju wyskakiwał na łóżko i mnie budził. Robił tak dopóki nie wstałam 😉
Królik nie znam tej lekarki, opinie ma niby dobre. Ja jeszcze planuje w maju, może pod koniec iść do Woldera - oczywiście najpierw Prosta . Moja siostra też teraz do niego idzie na prenatalne. Po tym jak Lepiar wciskał jej na tych pierwszych dodatkowe badania i straszył mimo że ma niskie ryzyka i po tej akcji że mną obie chcemy do niego się przenieść.27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Nome my mamy kredyt w ING i uważamy ze to był dobry wybór. Obsługa kredytu jest z poziomu aplikacji. Nawet teraz ubezpieczenie na mieszkanie dostarczamy przez aplikację, wpisy z księgi wieczystej też. Nie musimy z niczym chodzić do banku
Nomeolvides, Sunnysunsun lubią tę wiadomość
27 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻34 lata
Małgosiagosia wrote:To ja też pisałam. 😅 Kwestię nadpłat analizowałam wzdłuż i wszerz, bo marzy mi się dzień pozbycia kredytu. Najlepsze, że już myślimy o kolejnym. 🤣 Ale w naszych czasach kredyty hipoteczne są mimo wszystko opłacalne.
Też uważam, że kredyty hipoteczne są opłacalne i ja miałam dylemat, czy spłacić już całość kredytu czy jednak przeznaczyć odłożoną kasę na wkład własny pod nową nieruchomość a jedno z mieszkan wynająć. 😁
👶2019
Starania o drugie 👶 od 04.2023
1 cs 04.2023 - 💔 puste jajo płodowe - indukcja farmakologiczna i łyżeczkowanie w 06.2023
2 cs 09.2023 - 💔 cb
3 cs 10.2023 - 💔 cb
4 cs 11.2023 - ⏸️ + acard
01.12 beta 21,210 (11dpo); 04.12 beta 165,650 (14dpo); 06.12 beta 486,150 (16dpo)
11.12 5+0 pęcherzyk ciążowy w macicy + heparyna
20.12 6+2 zarodek 0,44cm ❤️
12.01 9+4 2,67cm człowieczka ❤️
26.01 11+4 prenatalne - wszystko ok 💪
12.02 14+0 chłopczyk 💙
23.03 połówkowe - wszystko ok 💙
26.04 - 795g chłopa 💪
22.05 - 1265g
20.06 - 2kg
05.07 - 2600g
19.07 - 3200g 🫠
02.08 - 3440g