Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry,
Nadzieja wlasnie prysla.. nie wychodze dzis. Znowu zaczelam plamic 😭 Maja sprawdzic czy jest juz wymaz z pochwy i moj lekarz ma decydowac czy moze jednak sciagna mi pessar, a zaloza szew. A juz bylo tak dobrze.. zadnych plamien, no nic. Plakac mi sie chce, bo juz bylam pewna, ze dzis wyjde do domu 😭11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Cerva wrote:🌿Ezra no gratulacje dla Małżyka 🥰
🌿Blador kciuki za wizytę!
🌿Kasiajasia oby wszystko się udało i Mały wrócił zadowolony. 😃
A ja myślałam, że hormony ciążowe są dla mnie łaskawe ale... Ostatnio przejeżdżaliśmy koło przystanku tramwajowego i zobaczyłam, że podchodzi do niego taki starszy Pan z laską, drzwi się zamknęły mu praktyczne przed nosem, nacisnął jeszcze guzik, a tramwaj i tak odjechał... Jak to zobaczyłam to tak się rozryczałam. 🥺😭 Mąż podjechał i zapytaliśmy Pana czy go podwieźć, ale powiedział, że ma kawałeczek tylko i się przejdzie...
No, ale to zawsze mnie serduszko bolało jak widzialam takie rzeczy, bardzo mi żal takich starszych osób. 🥺
Ale dziś HIT.
Był materiał na DD TVN o tym czy ludzie pomagają kobiecie z wózkiem przy przejściu podziemnym na schodach. I się popłakałam jak wyszło, że ludzie chętnie pomagają i była taka wzruszająca muzyczka... 🙈🤣🤣🤣
Hahha Ty jesteś kochana 🥹😁
Ale te hormony potrafią zamieszać! Chociaż ja zawsze byłam wrażliwa zwłaszcza na takie starsze osoby to zawsze mi szkoda i w ogóle bym zawsze pomagała. Ale ostatnio oglądam jakieś tik toki i ta muzyczka i ja płaczę i się wzruszam cały czas na każdym tik toku albo reklamie 😂Cerva lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Byłyśmy w 4 na warsztatach kulinarnych pt. "kluski i pierogi" 😁 Grupa była 12os + prowadzący. Robiliśmy moskole ze śmietaną i szczypiorkiem, kopytka z palonym masłem szałwiowym i prażonym słonecznikiem, kluski śląskie z karmelizowaną cebulą i chipsami z boczku, pierogi ruskie, ale z wędzonym twarogiem (petarda! chcę zrobić w piątek w domu), kluski leniwe z sosem angielskim. Objadłyśmy się za wszystkie czasy, a i do domu zabraliśmy sporo! Rewelacyjny pomysł na wspólnie spędzony czas, kupa śmiechu i pysznego jedzonka 😋
Interesujące to 🥹 kiedyś w przyszłości poszukam sobie czegoś podobnego ale najlepiej z kategorii "ciasta i desery" 😂karola_b lubi tę wiadomość
-
klaudia_23 wrote:Dzien dobry,
Nadzieja wlasnie prysla.. nie wychodze dzis. Znowu zaczelam plamic 😭 Maja sprawdzic czy jest juz wymaz z pochwy i moj lekarz ma decydowac czy moze jednak sciagna mi pessar, a zaloza szew. A juz bylo tak dobrze.. zadnych plamien, no nic. Plakac mi sie chce, bo juz bylam pewna, ze dzis wyjde do domu 😭klaudia_23, aszin lubią tę wiadomość
-
@Klaudia mocno przytulam, ale skoro coś się dzieje to lepiej żebyś została chociaż wiem, że to słabe pocieszenie 😔
@Frutti właśnie jestem w dylemacie i w zasadzie czekam co życie pokażę, bo zapisana jestem na początek lipca ale.. jest szansa, że będę w tym czasie po transferze, więc sama obecnie nie wiem jak to wyjdzie. Na razie nie odwołuje. 🙄
@Cerva oj kochana jesteś. Ja też mięknę na takie sytuacje. 😥
Dzięki za wszelkie brawa dla Małża, no jestem pod wrażeniem, bo sam podjął tą decyzję.👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵 -
nick nieaktualny
-
Sunnysunsun wrote:Dzień dobry 🌷
🌷aszin tulę za biel 🫂 może jest jeszcze za wcześnie 🤞 moja biel podświetlana latarką waży już ponad 1kg i się rozpycha właśnie 🙂
🌷Gośka, zdrówka dla Jakubowskiego. Mój stary to anginowiec, złapał anginę jak oczywiście byłam na początkach ciąży...spalismy osobno i na szczęście nie złapałam od niego. Także trzymam kciuki aby u Was skończyło się podobnie.
🌷Ezra tulę za wyniki 🫂 i za Twoje przemyślenia 😔 smutno mi się zrobiło czytając przez co przechodzicie 😔 człowiek tak bardzo chciałby jakoś pomóc...
🌷Anka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ❤️ i wirtualnego przytulasa dla Kaziczka wysylam ❤️
🌷Liyss 🌷Paula gratuluję świeże ciężaróweczki 🥹 bo jeszcze nawet nie pogratulowałam...
🌷Liyss ja w medi jestem i się dowiedziałam, że jako kobieta w ciąży nie muszę nawet mieć skierowania, tylko idę do punktu pobrań i mówię im, co chcę zbadać. Oczywiście badania z harmonogramu ciążowego 🙂 a lekarz z medi pewnie widzi moje siniaki i szczerze, mam wywalone co on myśli na ten temat.
🌷Klaudia kciuki za badania i wyjście ze szpitala 🤞
U mnie ostatnio słabszy czas..przemeczona jestem i nie mam na nic siły.
Jeszcze się z mężem pokłócilam, bo termin naszego urlopu się stale przesuwa dalej na czerwiec przez niego i jego pracę co oznacza, że i ja musze dłużej pracować. Mam ochotę już jebnąć tym L4 i nigdzie nie jechać.
Zaciekawiłaś mnie tym. W medicover tak jest?bo mi babka na infolinii mówiła,że muszę mieć skierowanie od nichŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Sunnysunsun wrote:Przeżywałam pierwszą daleką wycieczkę przedszkolną rok temu 🥲 u nas panie proszą o zapakowanie do podpisanego woreczka ubrania na zmianę w razie W.
Ale u nas niestety nie. Dzieci nie mogły nic ze sobą zabrać.ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Nadzieja wlasnie prysla.. nie wychodze dzis. Znowu zaczelam plamic 😭 Maja sprawdzic czy jest juz wymaz z pochwy i moj lekarz ma decydowac czy moze jednak sciagna mi pessar, a zaloza szew. A juz bylo tak dobrze.. zadnych plamien, no nic. Plakac mi sie chce, bo juz bylam pewna, ze dzis wyjde do domu 😭
Przytulam. 😔 A te plamienia to znów takie brązowe czy czerwień? W razie gdyby się zdecydowali na ten szew to chyba już ostatni moment żeby go założyć? Oby były dziś wyniki31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
PoczątkującaPisarka wrote:Hej ❤️
☀️aszin 🫂 ale tak jak mówią dziewczyny może jeszcze za wcześnie i nic straconego jeszcze 😁
☀️Anka wszystkiego najlepszego dla was! ❤️❤️
☀️ezra brawa dla męża ❤️
Wczoraj uzupełniłam zapasy supli, zrobiłam zdrowe zakupy na cały weekend i tryskam energią, więc albo zbliża się owulka albo sama sobie to wmawiam 😂 ale chwili trwaj!
My rocznice mamy we wrześniu i właśnie szukamy z mężem jakiegoś wypadu all inclusive (a zaszalejemy!) bo jeszcze nigdy na takich wakacjach nie byliśmy zorganizowanych. Polecacie jakiś kierunek może? Nie za miliony monet, tak do 7 dni i żeby cieplutko było 🌴
My póki co tylko kierunek Grecja. I bardzo polecam Korfu 🥰ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Nadzieja wlasnie prysla.. nie wychodze dzis. Znowu zaczelam plamic 😭 Maja sprawdzic czy jest juz wymaz z pochwy i moj lekarz ma decydowac czy moze jednak sciagna mi pessar, a zaloza szew. A juz bylo tak dobrze.. zadnych plamien, no nic. Plakac mi sie chce, bo juz bylam pewna, ze dzis wyjde do domu 😭
Rozumiem. Mi też jak leżałam co jakiś czas mówili,że tylko coś tam i wyjdę. I potem rozczarowanie.
Ale na prawdę jeśli coś się dzieje to lepiej zostać w szpitalu. Mówię to ja,ktora siedziała w szpitalu 5 tygodni na patologii,a potem 3 tygodnie z Młodym.
Dasz radę 🫂klaudia_23 lubi tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Sunny to fajnie jest to rozwiązane w medicover 🥹 Oby udało Wam się z tym urlopem. Ja Ci się nie dziwię już pewnie zmęczona jesteś 😪 trzymam kciuki ✊🏻
Butterfly ja właśnie dzwoniłam do luxmed i powiedziałam, że mam kartę ciąży z poza luxmed i mi potwierdziła, że mogę mieć skierowanie od jakiegokolwiek lekarza i mi zrobią. Zobaczymy 😆
Jest taki zapis w regulaminie bo kiedyś szukałam i chyba z Tobą o tym pisałam i nie miałam żadnych skierowań na badania i dostałam zwrot 😆 ale teraz ponownie złożyłam i jakoś nie liczę, że drugi raz też się uda.
Pipi Ja osobiście polecam najbardziej Fuerteventurę dla mnie najpiękniejsze miejsce 😍
Klaudia 🫂🫂
Karola o ale fajna opcja takie warsztaty a jakie pyszności 😍
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Hej dziewczyny! Trochę mi się zniknęło, bo ten intensywny weekend na panieńskim a do tego wszystkiego się rozchorowałam (nie było grzania w domku w którym spałyśmy 🤦🏼♀️) no i objawy wjechały mi na pełnej. Najbardziej dokuczają mi zawroty głowy, utrudniają codzienne funkcjonowanie. Do tego napady mdłości, wzdęcia brzucha na wieczór, generalnie robi się ciężko. Ten tydzień mam l4 i zobaczymy co dalej.
Udało mi się tylko pobieżnie Was nadrobić 😔
Aniu wszystkiego najpiękniejszego dla Was!
Aszin 🫂 dobrze, że wiesz że owulka była i wszystko zabanglało. Trzymam kciuki dalej 🤞🏼
Puszinko bardzo się cieszę, że tak ładnie reagujesz na stymulację ☺️ Trzymam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo 🤞🏼
Ezra wysylam przytulasy na ten trudniejszy czas 🫂
Gosiu zdrówka dla Kuby no i dla Twojego taty, wierzę że to dla Was wszystkich stresujące 🫂🤞🏼
Klaudia super że z bobabsem dalej wszystko ok, czekamy na wypis 🤞🏼
Liyss ja tak nie mam, może faktycznie jakaś aktualizacja? Aż specjalnie ustawiłam budzik, bo ja nie używam 🙈
Cerva jaka kochana jesteś 🥺♥️ Ja to się zawsze łatwo wzruszam a jak ktoś jest dobrym człowiekiem to w ogóle 🥺
Kasiajasia super! Niech się młody dobrze bawi 😁 A Ciebie przytulam 🫂 dużo różnych emocji na pewno to budzi, kolejny milowy krok!
Liyss z tego co wiem trzeba mieć skierowanie z luxmedu. Ja normalnie mam założoną kartę ciąży online w luxmedzie. Oni nie muszą wiedzieć, że masz innego lekarza teraz na tym etapie USG i tak nie robi się jeszcze przez brzuchAnka32, ezra, aszin, Pusshka lubią tę wiadomość
-
Anka32 wrote:@Frutellko przypominam się nieśmiało w kwestii priv 🥹
Zaakceptowałam - troszkę wypadłam z wątku bo żyćko mnie pochłonełoAnka32 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Kurde teraz doczytałam Klaudia, przykro mi że to się tak ciągnie 😔 No i szkoda że nie mogą jednoznacznie stwierdzić skąd to krwawienie. Przytulam 🫂