Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Nomeolvides wrote:Hej dziewczyny! Trochę mi się zniknęło, bo ten intensywny weekend na panieńskim a do tego wszystkiego się rozchorowałam (nie było grzania w domku w którym spałyśmy 🤦🏼♀️) no i objawy wjechały mi na pełnej. Najbardziej dokuczają mi zawroty głowy, utrudniają codzienne funkcjonowanie. Do tego napady mdłości, wzdęcia brzucha na wieczór, generalnie robi się ciężko. Ten tydzień mam l4 i zobaczymy co dalej.
Udało mi się tylko pobieżnie Was nadrobić 😔
Aniu wszystkiego najpiękniejszego dla Was!
Aszin 🫂 dobrze, że wiesz że owulka była i wszystko zabanglało. Trzymam kciuki dalej 🤞🏼
Puszinko bardzo się cieszę, że tak ładnie reagujesz na stymulację ☺️ Trzymam kciuki żeby dalej wszystko szło bezproblemowo 🤞🏼
Ezra wysylam przytulasy na ten trudniejszy czas 🫂
Gosiu zdrówka dla Kuby no i dla Twojego taty, wierzę że to dla Was wszystkich stresujące 🫂🤞🏼
Klaudia super że z bobabsem dalej wszystko ok, czekamy na wypis 🤞🏼
Liyss ja tak nie mam, może faktycznie jakaś aktualizacja? Aż specjalnie ustawiłam budzik, bo ja nie używam 🙈
Cerva jaka kochana jesteś 🥺♥️ Ja to się zawsze łatwo wzruszam a jak ktoś jest dobrym człowiekiem to w ogóle 🥺
Kasiajasia super! Niech się młody dobrze bawi 😁 A Ciebie przytulam 🫂 dużo różnych emocji na pewno to budzi, kolejny milowy krok!
Liyss z tego co wiem trzeba mieć skierowanie z luxmedu. Ja normalnie mam założoną kartę ciąży online w luxmedzie. Oni nie muszą wiedzieć, że masz innego lekarza teraz na tym etapie USG i tak nie robi się jeszcze przez brzuch
Jak założyć kartę ciąży online w luxmed?
Ja dzwoniłam na infolinię i mi powiedziała, że mogę mieć skierowanie od lekarza z poza luxmed oby tak było jak mówi 😂Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Cerva wrote:Przytulam. 😔 A te plamienia to znów takie brązowe czy czerwień? W razie gdyby się zdecydowali na ten szew to chyba już ostatni moment żeby go założyć? Oby były dziś wyniki
Czerwien, moze bardziej roz. Ale tak jakby w sluzie, a nie jak krew podczas okresu. I niewiele, ale jednak jest.
@karola no nastawilam sie, ze dzis wyjde, a tu taka niespodzianka, wiec troche kiepsko psychicznie sie czuje. Nocki w miare okej. Dzis jedynie byla masakryczna, bo jedna dziewczyna z sali miala wywolywanie porodu i zaczely jej sie skurcze, wiec cala noc chodzila po sali, zapalala swiatlo itp. A pozniej jeszcze jakos o polnocy doszla kolejna dziewczyna i dawali jej kroplowke, ktg robili.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualny
-
Na szybko po lekarzu bo nie spałam druga noc z rzędu i mam migrenę, mój jedyny cel to spadanie na dom, nawet odpuszczam dzisiaj badania i zrobię w piątek te przeciwciała przeciwplemnikowe.
1. Aby wykonać drożność muszę najpierw mieć wykonana cytologię nowa, bo miałam elektrokonizacje więc stara jest nieważna. Więc po miesiączce umawiam się na cytologię i czekam na wyniki. Potem jak przyjdą, to w trakcie jeszcze będą wymazy nowe na te wszystkie bakterie i grzyby, bo muszą być aktualne. I możemy umawiać drożność.
2. Na prawym jajniku z tego pojebanego pęcherzyka zrobiła mi się torbiel jakoś 2x4xm xD dlatego mnie boli
3. Moje endometrium nie przekształciło się ładnie jak poprzednio, nie jest wysycone progesteronem (tzn nie jest takie ładne białe jak było w poprzednim cyklu i tak wywiniete, jest no serio z wyglądu okoloowulacyjne) mimo szprycowania luteina 400mg dziennie. Więc średnia owulacja była. 👀
4. Na Boże ciało poradnia szykuje urlopy a potem znowu nadchodzi sezon urlopowy. Jeeej. Kocham swoje cykle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 10:20
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Karola jakie pyszności 😋
Oooj tyle kierunków ciekawych, w weekend szukamy jakiejś oferty i decydujemy się na jakiś kierunek 😃 dam znać co wybraliśmy 😍
Klaudia 🫂👩🏻 27 PCOS
tarczyca ok ✔ TSH 1,5 ; FT3 3,11; FT4 0,89
brak IO ✖
🧬PAI-1 homo, MTHFR
💊 lametta 3-7 dc
🧉 fertisim, NAC, magnez, cynk, kwasy omega, wit. D, wit E, lactoferyna, ubiquinol, wit.b i folian metylowane
🧔 32 🏋️♀️
morfologia 2%
Starania o 👶 - od grudnia'23
~No all who wander are lost ~ -
Dostałam informację,że Młody na miejscu. Więc pierwsze uf.
Chciałabym mieć kamerkę żeby wiedzieć co robi 🤣ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
nick nieaktualnySiostra przyjechała z niezapowiedzianą wizytą z prezentem na rocznicę ślubu 🥹❤️
Kochana, że w tym wszystkim nie zapomniała 😊
Pognała już do Kaziczka, odprowadziłyśmy ją z Mią na przystanek 😊aszin, Cerva, Effiii, blador2, Lola93, Butterfly23, ezra, Liyss🧚🏻, Myszkaaa20, PoczątkującaPisarka, Królikkicek, kasia97, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Karola warsztaty mega, świetny pomysł i jakie smaczności
Kasiajasia stresujący dzień przed Tobą, ale też dziwne ze strony opiekunek że dzieci absolutnie nic nie mogły zabrać .. a woda ?? Chyba że sie obawiały że w plecakach pochowają słodycze, lub ktoś zgubi plecak ??
😏
Sisiepy oby ten cykl Cię miło zaskoczył, a jeśli nie to może postaraj się @ przesunąć tak jak Alysa ostatnio ??
Klaudia 🫂🫂 pamiętaj że to dla Waszego wspólnego dobra 🫂🫂👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
Kasiajasia no w przypadku takich maluchów to lipa i chociaż wodę powinni im pozwolić, tym bardziej, że dzisiaj jest ciepło.
Siesiepy🫂 może winem, orzechami i morelami wziąć te endo do podkoksowania
Pipi zazdroszczę😊
Klaudia bardzo współczuję, ale chyba lepiej że stalo się w szpitalu niż miałabyś wyjść i następnego dnia wrócić. Trzymam kciuki żeby się uspokoiło✊️
Karola jakie pyszności😋👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Czekam wciąż na busa to tylko odpisze. Jestem 9dpo, więc już nie ma co koksowac. Dzisiaj sikalam proforma przed wizytą i biało, więc nie wiem czy się cieszę że nie ma zastrzyku już w moczu, czy nie do końca. Przesuwać nie będę bo bym musiała o cały tydzień a tak nie chce. :p Dni na monit wpasowują się w dni przyjmowania jednego z moich lekarzy, ovitrelle mam jeszcze więc niech będzie sobie zabawa. Najbardziej zła jestem o tą cytologię, bo to oczywistosc a w tym wszystkim nie pomyślałam. Miałam robić dopiero w czerwcu zgodnie z planem mojego lekarza i dobrze że nie zrobiłam, bo bym czekała 3 miesiące u siebie na wyniki, a tutaj to chociaż miesiąc.
Nadrobię was wieczorkiem jak odespie. ❤️♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
klaudia_23 wrote:Wymaz czysty. Dopytalam i rozwarcie sie powiekszylo. Jutro beda probowali zalozyc mi szew zamiast tego pessara. Jeju.. zeby tylko udalo sie zalozyc i bylo juz wszystko ok. Jestem taka zestresowana 😭
Siesiepy ale koksić już na następny cykl. Poza tym Cerva chyba miała endo 4mm w TYM cyklu ✊️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 11:23
Cerva lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
klaudia_23 wrote:Wymaz czysty. Dopytalam i rozwarcie sie powiekszylo. Jutro beda probowali zalozyc mi szew zamiast tego pessara. Jeju.. zeby tylko udalo sie zalozyc i bylo juz wszystko ok. Jestem taka zestresowana 😭
Ogromne ✊️✊️✊️ za wasŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
Effiii wrote:Karola warsztaty mega, świetny pomysł i jakie smaczności
Kasiajasia stresujący dzień przed Tobą, ale też dziwne ze strony opiekunek że dzieci absolutnie nic nie mogły zabrać .. a woda ?? Chyba że sie obawiały że w plecakach pochowają słodycze, lub ktoś zgubi plecak ??
😏
Sisiepy oby ten cykl Cię miło zaskoczył, a jeśli nie to może postaraj się @ przesunąć tak jak Alysa ostatnio ??
Klaudia 🫂🫂 pamiętaj że to dla Waszego wspólnego dobra 🫂🫂
Wszystko zapewnia przeszkole. Jedzenie I picie.
Może,a może żeby nie było potem aferki,że jedno ma zwykła wodę inne soczki itp.
To 4 latki są wstanie zrobić afereke o wszystko 🤣ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
@Klaudia, kurczę faktycznie wygląda to wszystko bardzo zawile dla mnie, ale jestem przekonana, że robią to dla Waszego bezpieczeństwa, dużo siły wysyłam 😔
@siesiepy to się porobiło. Torbiel pewnie wchłonie się sama jak u mnie ale plan już widzę masz rozpisany, podziwiam!🤩
@Kasiajasia, może lepiej jak nie widzisz to się tak nie stresujesz, matczyna troska 💙
@Ania bardzo miły gest od Siostry, a jak ona się trzyma? Piszesz, że silna jest ale to pewnie ogromny stres dla niej.. 😔👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅
🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości
⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |
KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕
💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |
28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml i progesteron 210,78 ng/ml 😵 -
Ania masz już wiadomość ode mnie
Anka32 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
🌿Klaudia trzymajcie się. 🥺
🌿Ezra przypomnij na którą wizyta dziś? 🙂
🌿Effiii jak się czujesz w ogóle przy prografie i encortonie?
Tak, moje endo 4,4mm totalnie mnie pozbawiło nadziei na sukces. A tu psikus. ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 11:31
ezra lubi tę wiadomość
31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Kasiajasia no tak ciężki wiek i racja mogłaby być mała afera. Ale jak na 4 latki to wyjazd 80km odważnie że strony przedszkola 😉
Sisiepy no tydzień to jednak dość długo żeby przeciągać, a tym testem to kusisz jak 9dpo nie wyszedł zastrzyk .
Cerva biorę małe dawki więc żadnych niepożądanych objawów nie mam. Dzis boli mnie okrutnie żołądek, ale to wiem że z innego powodu (albo tak sobie wmawiam), a w ubiegłym tygodniu miałam migreny, ale to dlatego że postanowiłam odstawić poranna kawę .. a jednak okazuje się ma jakiś tam pozytywny wpływ na moje samopoczucie. Dziękuję że pytasz 💜 to takie miłe 🥹Cerva lubi tę wiadomość
👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
nick nieaktualny@ezra Siostrze na pewno pomaga to, że codziennie jeździ odwiedzać Kaziczka, mają tylko godzinę dziennie a w weekendy jeszcze mniej bo Ł. ma wolne i rozdzielają tą godzinę na pół 😊
Staram się z nią rozmawiać nie tylko o tym jak czuje się Kazik ale też ona. Trzymam rękę na pulsie, że tak powiem 😎
@Frutellka dziękuję 🥹❤️Frutellka , ezra lubią tę wiadomość