Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Effiii wrote:Kasiajasia no tak ciężki wiek i racja mogłaby być mała afera. Ale jak na 4 latki to wyjazd 80km odważnie że strony przedszkola 😉
Sisiepy no tydzień to jednak dość długo żeby przeciągać, a tym testem to kusisz jak 9dpo nie wyszedł zastrzyk .
Cerva biorę małe dawki więc żadnych niepożądanych objawów nie mam. Dzis boli mnie okrutnie żołądek, ale to wiem że z innego powodu (albo tak sobie wmawiam), a w ubiegłym tygodniu miałam migreny, ale to dlatego że postanowiłam odstawić poranna kawę .. a jednak okazuje się ma jakiś tam pozytywny wpływ na moje samopoczucie. Dziękuję że pytasz 💜 to takie miłe 🥹
Ja ogólnie "kawowa" nie jestem totalnie. Jak już piję to raczej dla towarzystwa i czegoś słodkiego taką najsłabszą z ekspresu. A u mnie w domu😲 rodzinnym kawa po śniadaniu to tradycja. 😛no, ale jak w ciąży mnie pobolewa głowa i się na tą kawę zdecyduje to przechodzi. Już kilka razy tak miałam. Więc coś w tym jest. 🙂
🌿 Blador, jeny, przykro mi, że tak się musicie denerwować. Najgorzej, że właśnie często ze starszymi osobami jest tak, że Ty chcesz pomóc i chcesz dobrze, a na końcu wychodzisz na najgorszego. 😔31 🙋🏼♀️
👶🏼 2024 -
Bladorku przytulam mocno, wiem coś o takich sytuacjach 😔 my mamy od tygodnia konflikt z babcią, jest zła na dziadka bo kupiliśmy mu tv na urodziny 🤦♀️ wrzeszczała po nim ostatnio tak że aż ja się popłakałam, nie umiem uwierzyć że po 60 latach razem można użyć takich słów 😔 a on tak o nią dba, wszędzie wozi itp... nie wiem co tym ludziom na starość odwala...
Klaudia kurde współczuję ale to wszystko jest dla bobasa żeby jak najdłużej posiedział w brzuchu, na pewno jest to dla Ciebie trudne zwłaszcza jak już się nastawiłaś na wyjście ale myśl teraz o synku ❤️
Anka jaka siostra kochana że pamiętała i to w takiej sytuacji 🥹
Pipi na mnie największe wrażenie zrobiła Fuerteventura i tam bym z chęcią wróciła 😍 ale to trochę droższy kierunek, Grecję też polecam Korfu, Kreta czy Zakynthos 😍
Liyss🧚🏻, klaudia_23, PoczątkującaPisarka, Anka32 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Hej. Ja witam się dopiero teraz bo od rana byliśmy w lesie na spacerze. Musieliśmy skorzystać z dnia wolnego razem.
Aszin bardzo współczuję bieli 🫂 co do kłucia i bólu możliwe że skóra jest tam wrazliwsza. Jednak trochę tych zastrzyków już sobie dałaś. A nie myślałaś żeby mąż Ci podawał? Z doświadczenia wiem że jak robi się komuś to tak jakoś delikatniej wychodzi 😉
Gosia ja na Twoim mieskcu to bym Jakubowskiego pasem z dzieliła. Weź mu pokaz jakie są powikłania anginy
Blador współczuję sytuacji z dziadkiem. No niestety starsi ludzie nie lubią zmian, są uparci. Myślą że wiedzą lepiej bo są starsi. Mam nadzieję że wszystko się ułoży.
Klaudia a Tobie to na prawdę trzeba dać kopa w tyłek i ochrzanić. Dobrze wiesz ze jesteś w tym szpitalu nie bez przyczyny. Lekarze walczą o Twoje życie i życie Twojego syna. Tak, to się dzieje na serio. Nie wiadomo czemu krwawisz. Jak jest czerwone to już jest niepokojący sygnał. Może być krwiak, a może być problem z łożyskiem. Nie wiadomo na razie. Dostałaś sterydy bo grozi Ci poród przedwczesny, a dziecku skrajne wczesniactwo. Powinnaś na tym się skupić i trzymać się szpitala rękami i nogami. W domu nie będziesz miała lepszej opieki. Ja rozumiem że nie ma tam luksusów. Sama nie raz w szpitalu leżałam. Ale my tam nie idziemy na wczasy, tylko po leczenie. Rozumiem zawód gdyby ktoś Ci obiecał ze na pewno dziś wyjdziesz, ale nie. Ty sama już od soboty się nastawiłaś i tylko planowałaś kiedy wyjdziesz. Szczególnie nie rozumiem Twojego podejścia jak sama widzisz że nie jest dobrze. Skup się na Waszym zdrowiu, zainteresuj się co się dzieje dokładnie, co możesz zrobić, czy mają jakiś plan, bo takie nie chce wiedzieć ile mam rozwarcia nie sprawi że ono zniknie i problemu nie bedzie. Wybacz ale ktoś Ci to musiał powiedzieć, bo samo tulenie nie zawsze jest rozwiązaniem.Kasiajasia90, Frutellka , goska000, Anka32, bonassola lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Myszka czyli nie tylko ja się zakochałam w Fuercie 😍😁
Nowa_Ola lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Liyss🧚🏻 wrote:Myszka czyli nie tylko ja się zakochałam w Fuercie 😍😁
Zdecydowanie 😍 my byśmy z chęcią wrócili, chociaż mąż zawsze powtarza że jest jeszcze tyle miejsc do zobaczenia że szkoda wracać w to samo miejsce ale jednak jak oglądamy filmy które nakręcił z wakacji to przy Fuercie bardziej bije serce ❤️ dlatego mega polecam 😁Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
nick nieaktualnyAlysa chyba teraz przesadziłaś...Klaudia jest zestresowana, martwi się o dziecko, podzieliła się odczuciami, a Ty tym wpisem potraktowałaś ją jakby sama była dzieckiem, jakby nie zdawała sobie sprawy z zagrożenia. Można komuś coś powiedzieć, ale nie w taki sposób w jaki Ty to zrobiłaś.
Wczoraj Alysa napisała cytuję:
"Gosia jeżeli masz potrzebę się wygadać to pisz. Pamiętaj że jesteśmy tu wszystkie też te starające się. Nie tylko tematy ciążowe tu obowiązują. Rozumiem Cię bo też mam ostatnio gorszy czas i często wolę sie nie odzywać, szczególnie wbijać dziewczynom w temat"
Potraktowała was dziewczyny w ciąży , jakbyście o niczym innym nie rozmawiały, jakby tylko starające umiały rozmawiać o czymś innym niż ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 14:02
-
nick nieaktualny
-
Witam się nieśmiało i ja👋 u nas było dużo nerwów i dopadła każdego z nas jelitówka dokładnie każdego po kolei co 4 dni. Później doszły mi problemy z "tatuśkiem ze szkoły" ale na szczęście siedzi już tam gdzie być powinien. Ale najgorsze że mojej staraczce do której po 3latach uśmiechnęło się szczęście trwało niewiele ponad 7 tyg bo ciąża obumarła. Także jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów ale dziś mam wizytę u psychologa bo potrzebuje pomocy.
Gratuluję wszystkim nowym mamusią a tym bardziej zaawansowanym życzę spokoju i masę zdrówkaWalka o 3 szczęście od września 2023 -
Alysa wrote:Klaudia a Tobie to na prawdę trzeba dać kopa w tyłek i ochrzanić. Dobrze wiesz ze jesteś w tym szpitalu nie bez przyczyny. Lekarze walczą o Twoje życie i życie Twojego syna. Tak, to się dzieje na serio. Nie wiadomo czemu krwawisz. Jak jest czerwone to już jest niepokojący sygnał. Może być krwiak, a może być problem z łożyskiem. Nie wiadomo na razie. Dostałaś sterydy bo grozi Ci poród przedwczesny, a dziecku skrajne wczesniactwo. Powinnaś na tym się skupić i trzymać się szpitala rękami i nogami. W domu nie będziesz miała lepszej opieki. Ja rozumiem że nie ma tam luksusów. Sama nie raz w szpitalu leżałam. Ale my tam nie idziemy na wczasy, tylko po leczenie. Rozumiem zawód gdyby ktoś Ci obiecał ze na pewno dziś wyjdziesz, ale nie. Ty sama już od soboty się nastawiłaś i tylko planowałaś kiedy wyjdziesz. Szczególnie nie rozumiem Twojego podejścia jak sama widzisz że nie jest dobrze. Skup się na Waszym zdrowiu, zainteresuj się co się dzieje dokładnie, co możesz zrobić, czy mają jakiś plan, bo takie nie chce wiedzieć ile mam rozwarcia nie sprawi że ono zniknie i problemu nie bedzie. Wybacz ale ktoś Ci to musiał powiedzieć, bo samo tulenie nie zawsze jest rozwiązaniem.
Na usg wszystko ok. Zadnego krwiaka, z lozyskiem tez ok. Ja nie krwawie ciagle. W pt wieczorem bylo troche czerwonego w sluzie, ale po kilku podtarciach nie bylo juz nic. Ale i tak pojechalismy do szpitala. I dobrze, bo wyszlo to rozwarcie. Ale od piatku do dzisiaj rana juz ciagle bylo czysto. Dzis doslownie chwile przed badaniem jak poszlam do toalety to znowu na papierze ciut czerwonego w sluzie i dalej juz nic. Wczesniej wlasnie mi lekarze mowili, ze skoro nie mam skurczy, boli, badania wyjda ok to wyjde do domu we wtorek. Nie chce mi sie plakac dlatego, ze musze zostac w szpitalu, a dlatego ze serio myslalam pozytywnie, ze wszystko bedzie dobrze, a tu jak dzis znowu zobaczylam to plamienie i pozniej na wizycie sie okazalo, ze rozwarcie sie powiekszylo to sie zalamalam. I wiem, ze rozwarcie nie zniknie jak nie zapytam ile ono wynosi, ale po co mi ta wiedza? To jedynie sprawiloby, ze jeszcze bardziej zaczelabym sie denerwowac, a to jest niewskazane przy tych problemach z szyjka. Juz wystarczy, ze jak zobaczylam dzis to plamienie to sie zaczelam trzesc z nerwow i az mi sie slabo zrobilo. Co do tego jaki maja plan to ciagle wiem, bo dopytuje i pisalam nawet tutaj. Czekali na wymaz z pochwy, ktory wyszedl ok i jutro beda mnie usypiac i zamieniac pessar na szew. Jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze to pomoze i w koncu bedzie dobrze.11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
Właśnie mąż mi napisał że dziś odwiedzi go jego mamusia bo w piątek lecimy na Cypr a we wtorek on ma 40urodziny . Więc Bodzenka idzie pracować do ogrodu by być przygotowana.
Miłego dnia dziewczyny
Klaudia głową do góry robisz to by móc wkrótce utulić synka ale jeszcze chwilę musi powiedzieć w brzuszku 😘Cerva, Effiii, ezra, Lola93, Butterfly23, Pusshka lubią tę wiadomość
Walka o 3 szczęście od września 2023 -
nick nieaktualnyklaudia_23 wrote:Na usg wszystko ok. Zadnego krwiaka, z lozyskiem tez ok. Ja nie krwawie ciagle. W pt wieczorem bylo troche czerwonego w sluzie, ale po kilku podtarciach nie bylo juz nic. Ale i tak pojechalismy do szpitala. I dobrze, bo wyszlo to rozwarcie. Ale od piatku do dzisiaj rana juz ciagle bylo czysto. Dzis doslownie chwile przed badaniem jak poszlam do toalety to znowu na papierze ciut czerwonego w sluzie i dalej juz nic. Wczesniej wlasnie mi lekarze mowili, ze skoro nie mam skurczy, boli, badania wyjda ok to wyjde do domu we wtorek. Nie chce mi sie plakac dlatego, ze musze zostac w szpitalu, a dlatego ze serio myslalam pozytywnie, ze wszystko bedzie dobrze, a tu jak dzis znowu zobaczylam to plamienie i pozniej na wizycie sie okazalo, ze rozwarcie sie powiekszylo to sie zalamalam. I wiem, ze rozwarcie nie zniknie jak nie zapytam ile ono wynosi, ale po co mi ta wiedza? To jedynie sprawiloby, ze jeszcze bardziej zaczelabym sie denerwowac, a to jest niewskazane przy tych problemach z szyjka. Juz wystarczy, ze jak zobaczylam dzis to plamienie to sie zaczelam trzesc z nerwow i az mi sie slabo zrobilo. Co do tego jaki maja plan to ciagle wiem, bo dopytuje i pisalam nawet tutaj. Czekali na wymaz z pochwy, ktory wyszedl ok i jutro beda mnie usypiac i zamieniac pessar na szew. Jestem dobrej mysli i mam nadzieje, ze to pomoze i w koncu bedzie dobrze.
Klaudia powodzenia.klaudia_23 lubi tę wiadomość
-
Bodzenka dobrze, że już jesteście zdrowi
Klaudia, ja Cię rozumiem od tego jest forum, żebym móc się wyżalić i wygadać nam 😘 Wiadomo, że człowiekowi zawsze najlepiej jest w domu, mimo najlepszej opieki w szpitalu. Trzymam za Ciebie i maluszka kciuki ✊🏻Bodzenka, klaudia_23 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Myszkaaa20 wrote:Zdecydowanie 😍 my byśmy z chęcią wrócili, chociaż mąż zawsze powtarza że jest jeszcze tyle miejsc do zobaczenia że szkoda wracać w to samo miejsce ale jednak jak oglądamy filmy które nakręcił z wakacji to przy Fuercie bardziej bije serce ❤️ dlatego mega polecam 😁
Haha to u nas mówi to samo mąż a ja bym i tak wróciła. Teraz marzy mi się Teneryfa 😁Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Klaudia ale czy ktokolwiek wytłumaczył Ci porządnie co się dzieje? Na czym ma polegać zabieg? Założenie szwu to nie jest taka prosta sprawa. Szczególnie na tak późnym etapie i przy tej wielkości bobasa. Przedstawili Ci wszystkie możliwe powikłania nieudanego założenia szwu? Czy gdyby nie udało się założyć szwu mają jakikolwiek inny plan dzialania? To wszystko powinnaś wiedzieć już teraz. Mieć przedstawione kawa na ławę i żądać wytłumaczenia. Moje uwagi nie mają na celu straszenie Cie, ale wiem jacy niektórzy lekarze są mało mówi. Traktują pacjentki z góry, nie mówią im wszystkiego bo myślą że one nie zrozumieją. Dodatkowo pamiętaj że założenie szwu nie rozwiąże wszystkich problemów. Dalej ciąża będzie zagrożona, dalej będzie groził Ci przedwczesny poród, w mniejszym stopniu ale jednak. A wyjaśnienie tych plamień powinno być kolejnym priorytetem zanim wyjdziesz ze szpitala.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
nick nieaktualnyAlysa wrote:Klaudia ale czy ktokolwiek wytłumaczył Ci porządnie co się dzieje? Na czym ma polegać zabieg? Założenie szwu to nie jest taka prosta sprawa. Szczególnie na tak późnym etapie i przy tej wielkości bobasa. Przedstawili Ci wszystkie możliwe powikłania nieudanego założenia szwu? Czy gdyby nie udało się założyć szwu mają jakikolwiek inny plan dzialania? To wszystko powinnaś wiedzieć już teraz. Mieć przedstawione kawa na ławę i żądać wytłumaczenia. Moje uwagi nie mają na celu straszenie Cie, ale wiem jacy niektórzy lekarze są mało mówi. Traktują pacjentki z góry, nie mówią im wszystkiego bo myślą że one nie zrozumieją. Dodatkowo pamiętaj że założenie szwu nie rozwiąże wszystkich problemów. Dalej ciąża będzie zagrożona, dalej będzie groził Ci przedwczesny poród, w mniejszym stopniu ale jednak. A wyjaśnienie tych plamień powinno być kolejnym priorytetem zanim wyjdziesz ze szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 14:30
-
Liyss🧚🏻 wrote:Haha to u nas mówi to samo mąż a ja bym i tak wróciła. Teraz marzy mi się Teneryfa 😁
Ja stawiałam Teneryfę na tegoroczne wakacje ale jednak trzeba to przełożyć i polecieć w powiększonym składzie 😊😁Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Sania92 wrote:Myślę, że Klaudia zdaje sobie sprawę, że ciąża nadal będzie zagrożona, Twoje uwagi nie mają na celu straszenia, ale jednak trochę straszą. Myślę, że nie jest to jej teraz potrzebne.
Wydaje mi się,że jeśli Klaudii troska Alysy będzie przeszkadzać to powie. Nie potrzebuje adwokata,który tylko siedzi w krzakach i czeka żeby móc wylać swoją frustacje.
blador2, Sunnysunsun, Anka32, Paula9463 lubią tę wiadomość
ŚLUB 24.08.2018r
Strania o bobo 01.2018
27.02.2020 32tc Synek na swiecie🥰
09.2023 starania o rodzeństwo 🤩
06.09.2024 38 tc cukrzyca ciążowa Drugi Synek🥰🥰 -
Niestety, ale zgodze sie z @Sania92. Naprawde @Alysa uwierz, ze zdaje sobie sprawe z powagi sprawy i ze nawet jak zaloza szew to ciaza bedzie zagrozona. Bede lezec juz do konca ciazy zapewne. Byl u mnie moj lekarz z godzine temu i powiedzial, ze on jutro bedzie mi zakladal ten szew. To jeden z lepszych lekarzy, szpital tez jest III referencyjnosci, wiec im ufam. Wiem, ze zakladanie szwu to inwazyjny zabieg, ale skoro lekarze (bardzo dobrzy lekarze) podjeli taka decyzje to ja przeciez nie jestem ginekologiem, zeby podwazac to. Tak naprawde innej opcji niz szew juz raczej nie ma.
Mysle, ze kazdy moze miec gorszy czas, zalamanie i ja wlasnie taki mam i opisalam swoje emocje tutaj, a Ty Alysa odrazu je skrytykowalas. Czyli jak Ty piszesz, ze masz ochote rzucic te suple, diete, badania itp to mam skrytykowac i stwierdzic, ze skoro tak piszesz to znaczy, ze nie chcesz dziecka? Ze przeciez tez robisz to dla niego.
Co do Twojej wypowiedzi skierowanej do Gosi, ktora zacytowala tez Sania92 to rowniez odnioslam wrazenie, ze twierdzisz, ze brzuchatki rozmawiaja jedynie o ciazy i nie da sie z nami pogadac o czyms innym. I rowniez nie dziwie sie, ze niektore ciezarne sie wycofaly i sama o tym mysle.Sania92, Fermina lubią tę wiadomość
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
nick nieaktualnyKasiajasia90 wrote:Wydaje mi się,że jeśli Klaudii troska Alysy będzie przeszkadzać to powie. Nie potrzebuje adwokata,który tylko siedzi w krzakach i czeka żeby móc wylać swoją frustacje.
A mi się wydaje, że nawet jakby chciała powiedzieć to dla świętego spokoju nie powie
Wylewa frustrację to chyba ktoś inny.
Ps. A jednak powiedziała, brawo Klaudia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja, 14:39