WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Natchnęła mnie @Astereae
    Może faktycznie powinniśmy iść poradzić się jeszcze kogoś 🤔 @Bubu też mnie zainspirowała 🥰
    Bardzo się z tego powodu cieszę 😍

03.2023💔 8tc 👼

01/25- start IVF
    25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼

💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard

Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%

Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2)
  • klaudia_23 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie, nie zrobił. I to też przelało moją czarę goryczy odnośnie jego osoby 🙂

Kurcze, to rzeczywiscie kiepsko.. przeczytalam Twoje wszystkie wpisy o wizycie u tego lekarza i rowniez jestem zaskoczona. Czegos innego sie spodziewalam po tym jak Ezra byla bardzo zadowolona. Ale to tak jak dziewczyny napisaly, mogl miec gorszy dzien czy po prostu ten lekarz nie jest akurat dla Ciebie. Mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc takiego, ktory zaproponuje inne rozwiazanie niz ivf. Ja wierze, ze nawet z niskim AMH mozna zajsc w ciaze naturalnie, bo nie raz czytalam takie historie. Tylko wtedy trzeba sie niestety bardzo przylozyc do zdrowej diety, supli, ruchu, jakosci snu itp, aby jak najbardziej poprawic wszystkie mozliwe wyniki typu witaminy, glukoza, insulina, tarczyca.

11.12 ⏸️
    03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    Anka ale czekasz z innymi badaniami na ten 2-5 dc? Jak coś AMH można niezależnie od dnia cyklu.

Wczoraj usłyszałam, że najlepiej jakbym wtedy zbadała wszystko łącznie z amh 🙂
    Ale fah i lh chyba nie będę badała bo dopiero co badałam w poprzednim cyklu więc to chyba bez sensu.

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Ci Bridgertonowie są super :p dawno się nie wkręciłam w serial:) dla mnie to taka plotkara 1:1, ale super wrócić do tych czasów, i w trochę innym wydaniu:p

ezra, siesiepy, blador2, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość

preg.png
  • ezra Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam dziś wcześniej się położyć, na zaś spokojnej nocy Winiary 😊

Alysa, Anka32, blador2, Cerva lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS, niedoczynność tarczycy, brak regularnych owulacji, kariotyp ✅

🧑🏻 niskie parametry nasienia, ŻPN, kariotyp ✅
    fragmentacja DNA pow. 30%, SORP 3,87% ❌poniżej 1 mln, reszta nie do oceny z powodu małej ilości

⭕️ wstrzymana procedura ivf - zła cytologia | kolposkopia - zabieg elektrokonizacji szyjki macicy ⭕️ CIN I i CIN II zmiana usunięta z marginesem zdrowej tkanki |

KIR AA, MTHFR homo (C677), PAI hetero ⭕

💉 11 pobranych - 10 dojrzałych - 6 zapłodniono - 4 zapłodnione - 3 blastki | jedna wczesna blastka 1 podana w 5 dobie, 4.2.2 ❄️ i 4.2.3 ❄️ na zimowsku |

28.10 transfer | 5 dpt 3,4 | 6 dpt ⏸️ | 7 dpt 33,2 mlU/ml | 9 dpt 82,5 mlU/ml | 10 dpt 114,7 mIU/ml | 15 dpt 679,5 mlU/ml 16 dpt 1075,9 | 24 dpt CRL 3.0mm | 28 dpt 33407 ng/ml | 29 dpt CRL 6.4mm i 💜 | 8w6d 2.04cm i 168 bmp

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wczoraj usłyszałam, że najlepiej jakbym wtedy zbadała wszystko łącznie z amh 🙂
    Ale fah i lh chyba nie będę badała bo dopiero co badałam w poprzednim cyklu więc to chyba bez sensu.

A to pewnie dlatego żebyś dwa razy do labu nie latała. Tak sobie w ogóle myślę że skoro zalecał Ci IVF to też bez sensu że kazał robić wyniki skoro dofinansowanie ma pokrywać też badania do ivf.
    Anka a chociaż jak zrobisz te badania to jakoś możesz mu je podesłać czy też kolejna wizyta?

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:
    A to pewnie dlatego żebyś dwa razy do labu nie latała. Tak sobie w ogóle myślę że skoro zalecał Ci IVF to też bez sensu że kazał robić wyniki skoro dofinansowanie ma pokrywać też badania do ivf.
    Anka a chociaż jak zrobisz te badania to jakoś możesz mu je podesłać czy też kolejna wizyta?

Zapraszał mnie ponownie ale zaznaczył, że jeśli amh będzie niższe to nie ma po co i od razu do kliniki na ivf 😅
    No ale po wczoraj nie planuję wracać do niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 18:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    Kurcze, to rzeczywiscie kiepsko.. przeczytalam Twoje wszystkie wpisy o wizycie u tego lekarza i rowniez jestem zaskoczona. Czegos innego sie spodziewalam po tym jak Ezra byla bardzo zadowolona. Ale to tak jak dziewczyny napisaly, mogl miec gorszy dzien czy po prostu ten lekarz nie jest akurat dla Ciebie. Mam nadzieje, ze uda Ci sie znalezc takiego, ktory zaproponuje inne rozwiazanie niz ivf. Ja wierze, ze nawet z niskim AMH mozna zajsc w ciaze naturalnie, bo nie raz czytalam takie historie. Tylko wtedy trzeba sie niestety bardzo przylozyc do zdrowej diety, supli, ruchu, jakosci snu itp, aby jak najbardziej poprawic wszystkie mozliwe wyniki typu witaminy, glukoza, insulina, tarczyca.

To cud nie wystarczy? 🤪😂
    A tak na serio jak rzucałam palenie bez żadnych wspomagaczy to wiem, że ze wszystkim sobie poradzę 😎
    Muszę tylko obgadać temat z Panem Ankiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 18:08

klaudia_23 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka no właśnie, bacik za pomysł z paleniem 🤪 wiesz ile to teraz kosztuje?

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Ale Ci Bridgertonowie są super :p dawno się nie wkręciłam w serial:) dla mnie to taka plotkara 1:1, ale super wrócić do tych czasów, i w trochę innym wydaniu:p

Kusicie tym serialem 🥹 chyba jak skończę Seks w wielkim mieście to zacznę oglądać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Anka no właśnie, bacik za pomysł z paleniem 🤪 wiesz ile to teraz kosztuje?

Już nie jestem na bieżąco bo zmieniłam branżę ale kiedy moja Siostra kurwuje to wiem, że znowu podrożały 🤪😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lola, mogę na sekundkę na priv? 🥹

Lola93 lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka z tego co wiem od palących w pracy to 20 zł za paczkę to mało

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulbasek wrote:

Nie wszystkie badania będzie pokrywać dofinansowanie od kryterium AMH i hormonów odstąpiono więc to robimy we własnym zakresie.
    AMH robimy w laboratoriach które badają na miejscu wtedy jest to wiarygodne.

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszin, oby, oby! 💓 U mnie owulak sprzed chwili 0,5, wczoraj 0,61, przedwczoraj 1,34. Temperatura dno. Nic z tego nie rozumiem. Od półtora roku nie miałam takiej sytuacji i jestem wkurzona... Miłego wieczorku :*

Bulb, jak ja Ciebie rozumiem. Ja też nie lubię takich pytań które musisz przemyśleć zanim odpowiesz i zastanawiasz się czy ta odpowiedź będzie odpowiednia.

Efii, nie możemy obiecać ;P

Cerva, morela z kłakiem, prawie jak golonka :D

Wróciłam z pazurów. Obiad zjedzony. Prania ogarnięte. Idę chwilę poleżeć bo myślenie mnie przytłacza...

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę
    🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Anka z tego co wiem od palących w pracy to 20 zł za paczkę to mało

😮
    Jak rzucałam to płaciłam za swoje 16.50 i już wtedy to było dla mnie na tyle dużo, że postanowiłam rzucić 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Udało mi się przebrnąć przez ten wysyp wpisów. Jakoś. Widzę kolejna dramę, teoretycznie niby zakonczoną. Niby bo zawsze jakoś magicznie powraca. I pozwolę sobie do niej odnieść bo jednak ktoś siedzi mi na tyłku i ciągle próbuje swoje winy zrzucić na mnie. Ola lubiłam Cie na prawdę. Byłam jedna z osób która mocno się o Ciebie martwiła jeszcze przed zniknięciem, która pisała do Ciebie i próbowała dowiedzieć się z czystego serca czy wszystko u Ciebie ok, bo przedstawiłaś swojego męża jako tyrana, osobę która wręcz znęca się nad Tobą psychicznie. I czy tak było realnie? Teraz w to wątpię. Szczególnie że w kwietniu napisałaś mi na fb w wiadomości prywatnej że już wszystko nagle się ułożyło.
    Ciągle wracasz do tego że niby ja nakręciłam aferę bo dodałam wpis na fb. Wpis w którym napisałam, że wydaje mi się że Mystic to podpucha, tyle i aż tyle. Tylko ten wpis był spowodowany tym że nie odpisywałaś na wcześniejsze posty dziewczyn, nie reagowałaś, odnosiłas się do tego co Ci wygodne. Nie po moim wpisie, a już przed nim. Gdybyś tak nie robiła, nie dodałabym wpisu. Wypominasz że czujesz się obrażona bo ktoś się z Tobą nie przywitał. Wybacz ale to jest forum i nie ma obowiązku odpisywania na każdy post. Wręcz jest to czasem nie możliwe. Mnie też przeraża ile czasu poświęcasz na to żeby pisać tu elaboraty. Czasu który mogłabyś poświęcić na siebie. Pomyśl o tym. Sama jeszcze jako Olalee przyznałaś że chodziłaś na terapię indywidualne. Może czas na nie wrócić? Bubu dobrze zauważyła ze szukasz atencji, weź sobie jej słowa do serca, bo ona patrzy na Ciebie z boku, jak obca osoba.
    Proszę Cię i przestrzegam, przestań mieszać mnie w swoje problemy. Mam swoją cierpliwość, która jednak kiedyś się skończy. Nie zmuszaj mnie bym podjęła bardziej stanowcze kroki w tym prawne.

I na koniec zarzuciłaś mi że rzekomo wykręciłam aferę a teraz milczę, dziewczyny napisały ze może po prostu nie chce się udzielać.
    A teraz zdradzę Ci prawdę, poza forum zarówno ja jak i inne dziewczyny mamy swoje życie. I tak np dzisiejszy dzień miałam od samego rana poświęcony na swoje pasje, był zajebisty 😉 bawiłam się świetnie, mogłam oderwać głowę od trudności życia, spełnić się. I Twoje próby kręcenia afer mi go nie popsują. Wiesz poza staraniami też jest życie. Zaczerpnij go, odłącz się od internetu i zluzuj.

RESZTA DZIEWCZYN
    Wybaczcie odpowiem zbiorczo i wybiórczo.
    Ania wspieram Was w każdej decyzji, musicie czuć że chcecie w coś wejść❤️
    Nome cudowne żelki 😉
    Edithka współczuję sytuacji z lekarzem... 🥺
    Megi wkurzyła bym się mocno na Twoim miejscu, przytulam 🫂
    Klaudia dobrze ze jesteś w domu, Oskar masz nie wychodzić z brzucha przez najbliższe 2 miesiące 😉
    Blador nie wkurzaj się bo złość piękności szkodzi.
    Reszta przepraszam ale nie dam rady każde B odpisać, ale jestem z Wami myślami
    Proponuję raz jeszcze przeczytać mój wpis z dziś, potem cofnąć się do 17 maja i przestać wmawiać, że ignorowałam wpisy dziewczyn.

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośka jaki kolor paznokci?

Effiii nie załapałam się na zdjęcia 😁

Anka o kurde ja myślałam, że w cenie było usg wraz z badaniem 🙈

goska000 lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Gośka jaki kolor paznokci?

Effiii nie załapałam się na zdjęcia 😁

Anka o kurde ja myślałam, że w cenie było usg wraz z badaniem 🙈

Tak, też miałam taką nadzieję 😂
    No ale niestety. Nie tym razem a kolejnego nie będzie 🤪

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola czyli skoro wkręciłam się o zaczęłam już 3 sezon to następna plotkara?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
‹‹ 2719 2720 2721 2722 2723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ