WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
Odpowiedz

Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    🌿Cerva te usteczka ten nosek 😍 na pewno po mamusi 😁
    🌿Aniu, myślę, że targają Tobą jeszcze emocje i tak nie do końca chcesz zrezygnować z drugiego dziecka. Myślę tak, bo jednak będziesz szukać informacji o klinikach 😁Dajcie sobie czas 🫂
    🌿Lola to jest bardzo dobry pomysł z tym IV etapem. Jak będę miała chwilę to mogę napisać jakie to badania

Natchnęła mnie @Astereae
    Może faktycznie powinniśmy iść poradzić się jeszcze kogoś 🤔 @Bubu też mnie zainspirowała 🥰

Butterfly23, ezra, BuBu90, Pusshka lubią tę wiadomość

• blador2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Natchnęła mnie @Astereae
    Może faktycznie powinniśmy iść poradzić się jeszcze kogoś 🤔 @Bubu też mnie zainspirowała 🥰
    🥹❤️🫶👏
    Możesz mnie zabić, ale gniewać się nie możesz na babę w ciąży😆 nie wiem jakoś czuję u Ciebie naturalny cud

Królikkicek lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Natchnęła mnie @Astereae
    A ja teraz wyczytałam, że amh powinno się badać na miejscu, a Twój lab tak robi czy wysyła?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
    2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

„ Słońce, przestań się już bać
    Wysuń się zza chmur i świeć…”

✨ 2025 ✨🙏
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ja teraz wyczytałam, że amh powinno się badać na miejscu, a Twój lab tak robi czy wysyła?

Na miejscu i od razu po pobraniu próbki, czas ma ogromne znaczenie też w tym badaniu.

aszin lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to niskie amh mówi coś więcej niż o czasie jaki jest na starania?

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:

Nie mam pojęcia 😅
    Wiem, że tam gdzie polecał doktorek zbadać to nie wożą ale czy ja się chcę denerwować jak zobaczę jeszcze bardziej chu...y wynik niż ostatnio? 😜
    Jakoś w przeciwieństwie do @Bladorka w cud u nas nie wierzę 😅
    Od wczoraj o nich czytam nie tylko tutaj no ale optymizmu u mnie brak na hasło cud.

• Effiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolę te włochate właśnie 🤪

Wnętrze chaty ;) nasza sypialnia, kuchnia i salon 😉 kibelek sobie podaruje bo to aktualnie graciarnia przez drogę ☺️
    https://ibb.co/hccwS2w
    https://ibb.co/VtGKmhr
    https://ibb.co/P1JBP51

aszin, Bulbasek, blador2, Myszkaaa20, Anka32, Nomeolvides, PoczątkującaPisarka, ezra, goska000 lubią tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Wnętrze chaty ;) nasza sypialnia, kuchnia i salon 😉 kibelek sobie podaruje bo to aktualnie graciarnia przez drogę ☺️
    Jakby luksusowo🥰

Cerva lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Ale czad 😍 mega mi się podoba 😁

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie mam pojęcia 😅
    Wiem, że tam gdzie polecał doktorek zbadać to nie wożą ale czy ja się chcę denerwować jak zobaczę jeszcze bardziej chu...y wynik niż ostatnio? 😜
    Od wczoraj o nich czytam nie tylko tutaj no ale optymizmu u mnie brak na hasło cud.
    A ja bym przed wizytą u innego lekarza badanie powtórzyła, bo może okaże się, że nie musisz liczyć na cud, bo po prostu badanie było źle wykonane. Albo zadzwoń do labu i dopytaj, jak oni przeprowadzają to badanie :)

Effiii, mega 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 16:52

Cerva lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    🌿Cerva te usteczka ten nosek 😍 na pewno po mamusi 😁
    🌿Aniu, myślę, że targają Tobą jeszcze emocje i tak nie do końca chcesz zrezygnować z drugiego dziecka. Myślę tak, bo jednak będziesz szukać informacji o klinikach 😁Dajcie sobie czas 🫂
    🌿Lola to jest bardzo dobry pomysł z tym IV etapem. Jak będę miała chwilę to mogę napisać jakie to badania
    Super, ja się postaram zebrać co mam ze screenów w weekend i można zrobić wypasioną wersję tego:) sama skorzystam niebawem!

blador2, Effiii, Butterfly23 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effii śliczna przyczepa😍😍

Generalnie AMH też każą robić przed stymulacją, duże wyniki świadczą też o PCOS plus wiadomo jeszcze inne rzeczy. Przy niskim AMH faktycznie mogą nie chcieć stymulować, bo jednak zmniejsza się ta rezerwa i stąd pewnie lekarz proponował co proponował, ale myślę Anka że jak już znajdziesz nowe miejsce i jakiegoś lekarza to warto na starcie powiedzieć że Wy nie chcecie na ten moment ivf i nie uwzględniacie tego w swoich planach, wtedy pewnie będą otwarci na inne rozwiązania.

Effiii lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Nie mam pojęcia 😅

Ja tu na forum trafiłam na dziewczynę, która miała podchodzić do ivf ze względu na niskie AMH. W pewnym momencie chyba spadło jej do 0,3 albo 0,2. Zdecydowała się na coś takiego jak mezoterapia jajników (nie zagłębiałam się w temat za bardzo, ale jest to jakiś zabieg, który ma niby je odmłodzić. Nie wiem też jaka jest tego udowodniona skuteczność.) no tak czy siak po tym miała zbadać AMH i podchodzić do procedury. Skinęła roboczo przed wizytą u lekarza, a tu dwie kreski! No naprawdę ta historia to woooow, że naprawdę NIGDY nie można być w życiu niczego pewnym. 🤪😃 Sama się z siebie śmiała, że zaliczyła wpadówę. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2024, 16:56

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • Cerva Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:

Ale czad ! ☺️

Effiii lubi tę wiadomość

31 🙋🏼‍♀️
    👶🏼 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ja bym przed wizytą u innego lekarza badanie powtórzyła, bo może okaże się, że nie musisz liczyć na cud, bo po prostu badanie było źle wykonane. Albo zadzwoń do labu i dopytaj, jak oni przeprowadzają to badanie :)

Effiii, mega 🥹

Planuję zadzwonić i zapytać bo jak mam drugi raz zapłacić za to sako to wolę wiedzieć za co 😂
    Czekam tylko na 2-5 dc. Nawet po wypłacie już będę 🤪

Cerva, aszin, Bulbasek, blador2, Myszkaaa20, PoczątkującaPisarka, Butterfly23, Królikkicek, ezra, Muuu., goska000, Małgosiagosia, bonassola, Pusshka, Paula9463 lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effii jaka ekstra i duża i piekarniczek😍

Cerva No dopóki ma się jajniki to nie można być pewnym😆 no i może jeszcze drożne jajowody😉

Cerva, Effiii lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • aszin Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Planuję zadzwonić i zapytać bo jak mam drugi raz zapłacić za to sako to wolę wiedzieć za co 😂
    Czekam tylko na 2-5 dc. Nawet po wypłacie już będę 🤪
    I super 🤩 a Ty który masz dc? Zrobił Ci w ogóle USG? Dało się zobaczyć czy była owulacja?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.
    z przerwami

🚩Hashimoto
    ✔️ AMH - 3,63ng/ml
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️
    19.03.2024 💔💔 8tc
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    Stymulacja owulacji:
    3) Clo+Luteina❌

🔜 HSG

💉Neoparin+💊 Acard150

✨ 2025 ✨🙏
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ale czekasz z innymi badaniami na ten 2-5 dc? Jak coś AMH można niezależnie od dnia cyklu.

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się przebrnąć przez ten wysyp wpisów. Jakoś. Widzę kolejna dramę, teoretycznie niby zakonczoną. Niby bo zawsze jakoś magicznie powraca. I pozwolę sobie do niej odnieść bo jednak ktoś siedzi mi na tyłku i ciągle próbuje swoje winy zrzucić na mnie. Ola lubiłam Cie na prawdę. Byłam jedna z osób która mocno się o Ciebie martwiła jeszcze przed zniknięciem, która pisała do Ciebie i próbowała dowiedzieć się z czystego serca czy wszystko u Ciebie ok, bo przedstawiłaś swojego męża jako tyrana, osobę która wręcz znęca się nad Tobą psychicznie. I czy tak było realnie? Teraz w to wątpię. Szczególnie że w kwietniu napisałaś mi na fb w wiadomości prywatnej że już wszystko nagle się ułożyło.
    Ciągle wracasz do tego że niby ja nakręciłam aferę bo dodałam wpis na fb. Wpis w którym napisałam, że wydaje mi się że Mystic to podpucha, tyle i aż tyle. Tylko ten wpis był spowodowany tym że nie odpisywałaś na wcześniejsze posty dziewczyn, nie reagowałaś, odnosiłas się do tego co Ci wygodne. Nie po moim wpisie, a już przed nim. Gdybyś tak nie robiła, nie dodałabym wpisu. Wypominasz że czujesz się obrażona bo ktoś się z Tobą nie przywitał. Wybacz ale to jest forum i nie ma obowiązku odpisywania na każdy post. Wręcz jest to czasem nie możliwe. Mnie też przeraża ile czasu poświęcasz na to żeby pisać tu elaboraty. Czasu który mogłabyś poświęcić na siebie. Pomyśl o tym. Sama jeszcze jako Olalee przyznałaś że chodziłaś na terapię indywidualne. Może czas na nie wrócić? Bubu dobrze zauważyła ze szukasz atencji, weź sobie jej słowa do serca, bo ona patrzy na Ciebie z boku, jak obca osoba.
    Proszę Cię i przestrzegam, przestań mieszać mnie w swoje problemy. Mam swoją cierpliwość, która jednak kiedyś się skończy. Nie zmuszaj mnie bym podjęła bardziej stanowcze kroki w tym prawne.

I na koniec zarzuciłaś mi że rzekomo wykręciłam aferę a teraz milczę, dziewczyny napisały ze może po prostu nie chce się udzielać.
    A teraz zdradzę Ci prawdę, poza forum zarówno ja jak i inne dziewczyny mamy swoje życie. I tak np dzisiejszy dzień miałam od samego rana poświęcony na swoje pasje, był zajebisty 😉 bawiłam się świetnie, mogłam oderwać głowę od trudności życia, spełnić się. I Twoje próby kręcenia afer mi go nie popsują. Wiesz poza staraniami też jest życie. Zaczerpnij go, odłącz się od internetu i zluzuj.

RESZTA DZIEWCZYN
    Wybaczcie odpowiem zbiorczo i wybiórczo.
    Ania wspieram Was w każdej decyzji, musicie czuć że chcecie w coś wejść❤️
    Nome cudowne żelki 😉
    Edithka współczuję sytuacji z lekarzem... 🥺
    Megi wkurzyła bym się mocno na Twoim miejscu, przytulam 🫂
    Klaudia dobrze ze jesteś w domu, Oskar masz nie wychodzić z brzucha przez najbliższe 2 miesiące 😉
    Blador nie wkurzaj się bo złość piękności szkodzi.
    Reszta przepraszam ale nie dam rady każde B odpisać, ale jestem z Wami myślami

Anka32, blador2, klaudia_23, siesiepy, Edithka, Paula9463 lubią tę wiadomość

27 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻34 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale koksujemy suplami

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    I super 🤩 a Ty który masz dc? Zrobił Ci w ogóle USG? Dało się zobaczyć czy była owulacja?

Nie, nie zrobił. I to też przelało moją czarę goryczy odnośnie jego osoby 🙂

‹‹ 2718 2719 2720 2721 2722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ