Poszły Winiary po rozum do głowy, założyły sobie wątek zbiorowy 🥂
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ❤️
Krew upuszczona ale brzuch zaczyna pobolewać jak na okres, zobaczymy czy szybciej będzie 🐒 czy wyniki 😂Bulbasek, Ccarolinaa, Butterfly23, blador2, aszin, Effiii, goska000, Muuu., Myszkaaa20, Lola93, Królikkicek, Astereae, siesiepy, kasia97, Edithka, bonassola, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 27 PCOS 🧬PAI-1 homo, MTHFR
🧔 32 🏋️♀️ obniżone parametry nasienia
30.01 II ❤️
02.02 Beta 529,9❤️
14.02 mamy ❤️
14.03 💔👼 10 tc -
Dzień dobry
ja właśnie byłam na teście PCT - test po stosunku, dziś wyniki więc zobaczymy czy udało się przetrwać jakiemuś wojownikowi czy żadnemu 🥹 zdaję sobie sprawę że badanie nie jest do końca miarodajne , i nawet z negatywnym wynikiem można zajść w ciążę , ale lekarka kazała zrobić , więc jestem ciekawa , dziś będą wyniki proszę o kciuki 🥹✊
Butterfly23, Bulbasek, PoczątkującaPisarka, aszin, Myszkaaa20, Lola93, Cerva, Astereae, Paula9463, kasia97, Edithka, bonassola, Pusshka, ezra lubią tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
od: 04.23
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
🧑 ➡️ wit d3, kwasy omega-3, NAC, wit.C , NAC,
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ MUCHA- negatywna 25.03.24
✅️ Morfologia 2%-4% 🧔🏻duża ilość
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Zespół antyfosfolipidowy - ujemny
✅️ Trombofilia wrodzona- ujemne
✅️Kariotyp - prawidłowy XX XY
✅️Histeroskopia-CD-138- brak stanu zapalnego.
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
08.23- poronienie , puste jajo płodowe 💔
12.23 cb 💔
07.24 Aniołek 9+1 ( zatrzymany 6+3) 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ? -
Ccarolina kciuki ✊🏻
Effiii w sumie dobrze jej powiedziałaś. Ale czasami aż ciężko mi sobie wyobrazić że ludzie spędzają tyle czasu w pracy i zamiast być dla siebie spoko to są krowami 🙈
Ja dziś miałam nieprzespaną nockę. Przez tego hematologa ciągle myślałam o ciąży, czy wszystko jest ok i jakoś się tym zestresowałam, że aż spać nie mogłam 😪 Ale ja tam wierzę w moje bobo i muszę przestać słuchać takich negatywnych rzeczyCcarolinaa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Pipi oby jednak nie przyszła✊✊ a i brzuszek mamy jeden wolny😉
Effii a to krowy faktycznie, jeszcze tak po złości specjalnie🙃
A jeszcze pytałaś o moją pracę to chyba coś z tego będzie, ale nie chce jeszcze się cieszyć póki papier nie podpisany, zresztą też nie ma za bardzo z czego, bo muszę założyć działalność, więc jak zaszłabym w ciążę to hmm ani L4 ani macierzyńskiego, składki to będę mieć takie że w sumie to kosiniakowe się należy bo sama tyle nawet mieć nie będę. Ale no postanowiłam jednak żyć tu i teraz także tego się trzymam, będę się martwić o to najwyżej później😊
Carolina kciuki są✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 09:18
PoczątkującaPisarka, Ccarolinaa, Butterfly23, siesiepy, Edithka, Pusshka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
🌿Carolina ✊🏻
🌿Bulbasek lubię za podejście i trzymam kciuki, żeby wypaliło ✊🏻 nasza Aszin jest na działalności. A składki zawsze możesz większe płacić, żeby była jakaś kasa na L4
🌿Liyss z maluchem jest wszystko ok 😘 nie przejmuj się tą wizytą.Bulbasek, Liyss🧚🏻, Ccarolinaa lubią tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
klaudia_23 wrote:@Karola dzieki
no przyznam, ze dzis chyba dopadl mnie zjazd poporodowy, bo ciagle placze 🤷🏼♀️😞
klaudia_23 lubi tę wiadomość
03.2023💔 8tc 👼
01/25- start IVF
25.01 ET 5.1.2 (+EG) 💔 7tc 👼
💊 equoral, encorton, hydroxychloroquine, avamina, letrox, acard
Allo mlr- 29% | Crossmatch- 42,9%
Mamy ❄️❄️ (3.1.1 i 3.1.2) -
Motylek no właśnie nie można większej składki płacić jak się korzysta z małego zusu bo wtedy nie można w ogóle składki chorobowej placić, a to myślę że bardziej mi się opłaca, no po prostu trudno, chociaż też stwierdziłam że zawsze na to patrzyłam że umowa, a tu los tak chciał no i tak widocznie ma być, jedynie co to tylko czytałam że po 14 tyg. po porodzie można zrezygnować z macierzyńskiego na rzecz tacierzynskiego i normalnie na tacierzynskim można pracować, a mój mąż też ma swoją działalność ale już sporo czasu wiec na normalnym zusie jest, no tylko tyle przychodzi mi do głowy żeby tak ewentualnie zrobić. A poza tym ja sobie uświadomiłam że ja mogę jeszcze starać się o to dziecko miesiąc ale może i rok a może jeszcze kilka lat wiec no już na to nie patrze. Zresztą odrzuciłam też ofertę na umowę o pracę ostatnio, ale ani ta praca nie była fajna, ani zarobki nie były fajne, jedynie że umowa o prace, ale jak mam się wkurzać każdego dnia że bym tam chodzila to stwierdziłam że no nie.
Butterfly23 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Klaudia🫂🫂🫂 myślę że to głównie wariujące hormony teraz, ale jesteś dzielna, młody silny, więc ja wierzę, że dacie radę❤😘
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Co do imion to u Nas też rodzina jeszcze nie wie właśnie przez to że niektóre osoby potrafią obrzydzić imię, ale u Nas już zostanie bo już się przywiązaliśmy😊 wie w sumie tylko szwagierka ale ona nie komentuje, nawet powiedziała że też jej się podobało 😁
💋 Effiii współczuję tych 🐄🐄🐄 ja akurat mam fajne dziewczyny każda wie co tam się dzieje w rodzinie zawsze sobie opowiadamy co się wydarzyło, od razu jest inna atmosfera 😊
💋 Ccarolinaa kciuki są 🤞
💋 Liyss spokojnie z maluchem wszystko dobrze ❤️ teraz wizytę masz 17.06 z tego co widzę, to tak jak ja, więc razem wyczekujemy 😉
💋 Klaudia to hormony, musisz to przetrwać i pozwolić sobie na wszystkie emocje 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 09:43
Ccarolinaa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Ja jestem na działalności już 6 lat, więc u mnie macierzyński itp to już nie byłby takie ekstremalnie niski. I jak zakładałam, to na małym zusie normalnie mogłam opłacić składkę chorobową. Tylko wtedy były trochę inne zasady, bo teraz jest jakieś dodatkowe pół roku, że praktycznie w ogóle nie płaci się zusu, ja tego nie miałam.
Klaudia 🫂 to normalne, hormony szaleją, pozwól sobie na wszystkie emocje 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2024, 09:42
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Ja jestem na działalności już 6 lat, więc u mnie macierzyński itp to już nie byłby takie ekstremalnie niski. I jak zakładałam, to na małym zusie normalnie mogłam opłacić składkę chorobową. Tylko wtedy były trochę inne zasady, bo teraz jest jakieś dodatkowe pół roku, że praktycznie w ogóle nie płaci się zusu, ja tego nie miałam.
Klaudia 🫂 to normalne, hormony szaleją, pozwól sobie na wszystkie emocje 😘
No to właśnie ja tak patrzyłam że ewentualnie ten tacierzyński u nas wchodzi w grę, zawsze to trochę kaski i jeszcze dodatkowo można pracować i się wtedy zusu nie płaci przez okres tego urlopu wiec wcale tak źle to nie wychodzi finansowo jak się zbierze do kupy wszystko. A tak teraz jest łącznie 2.5 roku można z tych "lepszych" warunków korzystać pół roku tylko na składce zdrowotnej i 2 lata na małym zusie. Ale właśnie tej chorobowej składki nie można jak się z tego korzysta, w sensie trzeba z tego zrezygnować i tak żeby się macierzyński jakikolwiek należał nawet ten 1000zl to i tak trzeba z tego na koniec zrezygnować i zapłacić tą składkę chorobową.Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Ogólnie ja mimo wszystko polecam działalność
wiadomo, ma to też minusy, ale mimo comiesięcznego ZUSu w okolicy 2,5 tys, wychodzę korzystnie finansowo
choć na początku, jak się dowiedziałam, że mam ją założyć, byłam przerażona i zniechęcona.
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
✔️ AMH - 3,63ng/ml
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
💉Neoparin+💊 Acard150
„ Słońce, przestań się już bać
Wysuń się zza chmur i świeć…”
✨ 2025 ✨🙏 -
aszin wrote:Ogólnie ja mimo wszystko polecam działalność
wiadomo, ma to też minusy, ale mimo comiesięcznego ZUSu w okolicy 2,5 tys, wychodzę korzystnie finansowo
choć na początku, jak się dowiedziałam, że mam ją założyć, byłam przerażona i zniechęcona.
Tak tak ja też jestem zdania że lepiej na działalności, ale chciałam macierzyński odhaczyć na umowie o pracę właśnie😊 finalnie to tylko płaciłam te podatki wysokie przez tyle czasu nie potrzebnie i zus taki że masakra🤦♀️hehe może na emeryturce kiedyś coś z tego więcej dostane🤣aszin lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Effii wygląda mega smacznie, zrobię dzisiaj albo jutro i nie powiem nikomu z czego to. 😁 Mimo wszystko gratuluję podwyżki w aktualnym miejscu pracy. 🍀
Aszin zazdroszczę i wolnego i wylotu. 🥳 Dzisiaj dzień wariata w takim razie masz. Według mnie Twoja temperatura całkiem git wygląda. 😁
Muu czyli coraz bliżej finiszu. 😍 Robi się poważnie!
Pipi trzymam kciuki!
Ccarolina za twoje wyniki również, jestem ciekawa co wyjdzie. Jak wygląda takie badanie?
Klaudia przytulam. Odwiedzają Cię? Wiadomo kiedy wychodzisz? Oskar pewnie będzie musiał zostać jakiś czas? Czy jak to będzie wyglądać? Bo podejrzewam że łatwiej będzie Ci przy kimś ogarnąć ta burze emocjonalna.Ccarolinaa, aszin, PoczątkującaPisarka, klaudia_23 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB⌛ -
Mam wyniki i kompletnie się nie znam 🥹wstawić ? pomożecie czy jest źle czy dobrze ?👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
👩 ➡️ Wit d3, kwasy omega-3,, kwas foliowy Naturell, b12 Naturell, , NAC, Koenzym Q10 ubichnon, wit.C, probiotyk
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
12.23 cb 💔
09.24 cb💔
siesiepy wrote:Effii wygląda mega smacznie, zrobię dzisiaj albo jutro i nie powiem nikomu z czego to. 😁 Mimo wszystko gratuluję podwyżki w aktualnym miejscu pracy. 🍀
Aszin zazdroszczę i wolnego i wylotu. 🥳 Dzisiaj dzień wariata w takim razie masz. Według mnie Twoja temperatura całkiem git wygląda. 😁
Muu czyli coraz bliżej finiszu. 😍 Robi się poważnie!
Pipi trzymam kciuki!
Ccarolina za twoje wyniki również, jestem ciekawa co wyjdzie. Jak wygląda takie badanie?
Klaudia przytulam. Odwiedzają Cię? Wiadomo kiedy wychodzisz? Oskar pewnie będzie musiał zostać jakiś czas? Czy jak to będzie wyglądać? Bo podejrzewam że łatwiej będzie Ci przy kimś ogarnąć ta burze emocjonalna.siesiepy lubi tę wiadomość
👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
12.23 cb 💔
09.24 cb💔
Ccarolinaa wrote:Mam wyniki i kompletnie się nie znam 🥹wstawić ? pomożecie czy jest źle czy dobrze ?
aszin, Ccarolinaa, Cerva lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾arytmia
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾APCa i Castle
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB⌛ -
siesiepy wrote:Pokaż, może wspólna burza mózgów wszystkie się "poznamy" :p
dodam że lekarka nic nie mówiła a wyczytałam w necie że powinno się mieć 2-3 dni abstynencji przed badaniem a my dzień po dniu 🫢więc podejrzewam że z przed 2-3 dni mogą też być plemniki które już nie są ruchliwe , oczywiście powiem o tym lekarce jak będę jechała z wynikami
dodatkowo pani która pobierała mówiła że szyjka bardzo delikatna i tak mi skrobała że trochę po badaniu plamię 🥹
https://zapodaj.net/plik-YYAtF0QHxM
Sama nie wiem czy to źle czy dobrze , czy dobrze że są w ogóle jakiekolwiek 😅👩🏻 34l 🧔🏻 36l
🤵♂️👰♀️21.08.2020
👶 11.2018
Starania o drugie 👶
❌️MTHFR_1298A- hetero
❌️PAI-1 4G hetero
❌️AMH- 0,711 > 0,758
✅️ Białko wolne s 78,2 %
✅️PPJ ANA 1 ujemne
✅️Komórki NK 9%
✅️Ferrytyna 55,3
✅️TSH 0.979
✅️Cholesterol
✅️Wit d 50
✅️Glukoza 82
✅️B12 400
12.23 cb 💔
09.24 cb💔
IN VITRO start 04.25-protokuł długi- Ovulastan 3dc- Gonopeptyl 16dc - ?