Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySluchaj nie zawsze, możesz mieć krótki i szybki pik lh. Powiem po sobie. w kwietniu mialam monitoring, ok dajmy na to czwartku miałam mega silny ból jajnika na owulacje, dzień wcześniej pozytyw test owu, w sobotę było już potwierdzone, ze owu była... tylko ytanie czy w czwartek była czy piątek bądź sobotę rano. Jest to szybko raczej od bólu już
-
z tymi testami to jest troche tak, że równie dobrze pik LH mógł być dzisiaj rano, ty zrobiłaś test popołudniu i trafiłaś już na ten "jasniejszy". Na to wszystko trzeba brać poprawkę
tak jak Susanna piszę
ja obstawiam owu dziś noc / jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaaagaaa89 wrote:W każdym razie, tak jak radzisz Pianistka - powtórzę jutro . Dziś to nawet z tym bólem nie dam rady nic robić. Miesiąc temu na siłę w ten ból się męczyłam, a i tak się nie udało...
-
Susanna - ja mam objawy tylko jednego dnia takie silne. Ból od rana, nasilający się w ciągu kilku godzin tak mocno, że chodzę jak pokraka, aż momentami nie mogę się ruszyć no i trzyma mnie jeszcze trochę. Tak ogółem około 6-8 h. Na drugi dzień cisza... i mniej śluzu, dużo mniej...
-
A ja sie nie zgadzam ze test owu daje pewnosc ze owu byla. Moim zdaniem pewnosc daje usg, ale tez nie zawsze 100% - chyba zeby kogos podlaczyc nonstop do usg i nagrywac calosc. Sam test owu mowi, ze organizm przygotowuje sie do owu i wszystko na to wskazuje ale czy do niej dojdzie to inna sprawa. To samo obserwacja temperatury nie daje pewnosci poniewaz niepekniety pecherzyk moze ulegac luteizacji i wydzielac progesteron przy czym podnosi sie temperatura a owulacji nie bylo. Niestety, to jest natura i nie da sie tego 100% kontrolowac. Mozemy tylko miec nadzieje i wierzyc. Jest to nieco denerwujace ale jest to CUD wiec... moze wlasnie taki ma byc, poza nasza kontrola
SusannaDean, VillemoVilo, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość
-
cześć dziewczyny!
to jest mój 8 cykl po porodzie i 1 w którym staramy się o rodzeństwo dla naszej niespełna roczniej Anastazji
nie nastawiam się jakoś pozytywnie ale zatestuję 12 września, więc bardzo proszę o dodanie mnie na listę
Anastazja pojawiła się na świecie dzięki leczeniu w klinice niepłodności a na ostatniej wizycie gin powiedział że możemy próbować naturalnie ale jest widoczny problem i możemy od razu poddać się leczeniu więc jeśli teraz nie zaskoczy to drugi cykl będzie już stymulowany i monitorowany.
niech moc będzie z nami! zieloności dziewczyny!
Demsik, Bibi1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zFolwarku, o tym pisałam że test owu jedynie wskazuje że organizm przygotowuje się do owulacji. Ale jeśli złoży się ból owu + test + śluz + temp i wszystko wskazuje na owu to jest większe prawdopodobieństwo. choć jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża
Ja taki ból o którym piszecie miałam tydzień temu w piątek rano. obudził mnie. ale to trwało max 1 h i nigdy wcześniej się chyba nie zdarzało -
nick nieaktualnyPianistka wrote:zFolwarku, o tym pisałam że test owu jedynie wskazuje że organizm przygotowuje się do owulacji. Ale jeśli złoży się ból owu + test + śluz + temp i wszystko wskazuje na owu to jest większe prawdopodobieństwo. choć jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża
Ja taki ból o którym piszecie miałam tydzień temu w piątek rano. obudził mnie. ale to trwało max 1 h i nigdy wcześniej się chyba nie zdarzało
No i mogło to być to Pianistka -
Susanna w cyklu, w ktorym zaszlam w ciaze z Corka mialam brazowe plamienia przez 3 dni - zaczelo sie dwa dni przed terminem @ a skonczylo dzien po terminie. Bylo to typowo brazowe plamienie (kawa z mlekiem bleee), wkladka wystarczala. Wczesniej nic nie mialam.