X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj nie zawsze, możesz mieć krótki i szybki pik lh. Powiem po sobie. w kwietniu mialam monitoring, ok dajmy na to czwartku miałam mega silny ból jajnika na owulacje, dzień wcześniej pozytyw test owu, w sobotę było już potwierdzone, ze owu była... tylko ytanie czy w czwartek była czy piątek bądź sobotę rano. Jest to szybko raczej od bólu już

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zrobię, jak tylko mąż będzie w stanie coś z siebie wydobyć :) Zaczęłam robić w 11 dc.

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna- mnie jajnik boli od środy, ale dziś boli tak jak zawsze, kiedy wiem, że od tego bólu 14 dni później mam @...bo tyle trwa moja fl :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi testami to jest troche tak, że równie dobrze pik LH mógł być dzisiaj rano, ty zrobiłaś test popołudniu i trafiłaś już na ten "jasniejszy". Na to wszystko trzeba brać poprawkę :)
    tak jak Susanna piszę
    ja obstawiam owu dziś noc / jutro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 19:51

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam zawsze ból jajnika jedengo dnia a kolejnego taki ból w części podbrzusza jakby mi się coś wylało/pękło...to zawsze biorę za owu no i od tego momentu co boli każdego miesiaca +12 dni i @, czyli jestem na 99% pewna, że wiem kiedy mam :D

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W każdym razie, tak jak radzisz Pianistka - powtórzę jutro <3. Dziś to nawet z tym bólem nie dam rady nic robić. Miesiąc temu na siłę w ten ból się męczyłam, a i tak się nie udało...

c55frjjgoufy31i7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Susanna- mnie jajnik boli od środy, ale dziś boli tak jak zawsze, kiedy wiem, że od tego bólu 14 dni później mam @...bo tyle trwa moja fl :)
    dokładnie to samo, chyba się rozumiemy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    W każdym razie, tak jak radzisz Pianistka - powtórzę jutro <3. Dziś to nawet z tym bólem nie dam rady nic robić. Miesiąc temu na siłę w ten ból się męczyłam, a i tak się nie udało...
    ano właśnie mi ostanio <3 pomogło i ból szybciej minął po

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna - ja mam objawy tylko jednego dnia takie silne. Ból od rana, nasilający się w ciągu kilku godzin tak mocno, że chodzę jak pokraka, aż momentami nie mogę się ruszyć no i trzyma mnie jeszcze trochę. Tak ogółem około 6-8 h. Na drugi dzień cisza... i mniej śluzu, dużo mniej...

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    ano właśnie mi ostanio <3 pomogło i ból szybciej minął po

Zazdroszczę !!! :) u mnie w trakcie <3 i po było jeszcze gorzej :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • zFolwarku Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie zgadzam ze test owu daje pewnosc ze owu byla. Moim zdaniem pewnosc daje usg, ale tez nie zawsze 100% - chyba zeby kogos podlaczyc nonstop do usg i nagrywac calosc. Sam test owu mowi, ze organizm przygotowuje sie do owu i wszystko na to wskazuje ale czy do niej dojdzie to inna sprawa. To samo obserwacja temperatury nie daje pewnosci poniewaz niepekniety pecherzyk moze ulegac luteizacji i wydzielac progesteron przy czym podnosi sie temperatura a owulacji nie bylo. Niestety, to jest natura i nie da sie tego 100% kontrolowac. Mozemy tylko miec nadzieje i wierzyc. Jest to nieco denerwujace ale jest to CUD wiec... moze wlasnie taki ma byc, poza nasza kontrola :)

SusannaDean, VillemoVilo, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • julita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    to jest mój 8 cykl po porodzie i 1 w którym staramy się o rodzeństwo dla naszej niespełna roczniej Anastazji :)
    nie nastawiam się jakoś pozytywnie ale zatestuję 12 września, więc bardzo proszę o dodanie mnie na listę :)
    Anastazja pojawiła się na świecie dzięki leczeniu w klinice niepłodności a na ostatniej wizycie gin powiedział że możemy próbować naturalnie ale jest widoczny problem i możemy od razu poddać się leczeniu więc jeśli teraz nie zaskoczy to drugi cykl będzie już stymulowany i monitorowany.

niech moc będzie z nami! zieloności dziewczyny! :D

Demsik, Bibi1 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam jednego dnia takie napinanie w skali 1-5 ból okreslam na 2, a kolejnego zazwyczaj już na 4 okreslam tak jakby się coś rozlało towarzyszy temu spadek energii rozdrażnienie śluzu już nie ma wtedy

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i trwa 3-4 czasem ok 5h :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku, o tym pisałam :) że test owu jedynie wskazuje że organizm przygotowuje się do owulacji. Ale jeśli złoży się ból owu + test + śluz + temp i wszystko wskazuje na owu to jest większe prawdopodobieństwo. choć jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża :D

Ja taki ból o którym piszecie miałam tydzień temu w piątek rano. obudził mnie. ale to trwało max 1 h i nigdy wcześniej się chyba nie zdarzało

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zFolwarku - zgadzam się z Tobą. Tylko wiadomo, myślę, że wszystkie chcemy dać maksymalnie najlepsze warunki, żeby ten cud mógł się zdarzyć :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ty masz honorową lożę :D
    Bede wygladac jak u pianistki ma gifie ha ha ha

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    zFolwarku, o tym pisałam :) że test owu jedynie wskazuje że organizm przygotowuje się do owulacji. Ale jeśli złoży się ból owu + test + śluz + temp i wszystko wskazuje na owu to jest większe prawdopodobieństwo. choć jedynym potwierdzeniem owulacji jest ciąża :D

Ja taki ból o którym piszecie miałam tydzień temu w piątek rano. obudził mnie. ale to trwało max 1 h i nigdy wcześniej się chyba nie zdarzało
    Dokładnie, można założyć z dużym prawdopodobieństwem że była :D

No i mogło to być to Pianistka

• zFolwarku Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna w cyklu, w ktorym zaszlam w ciaze z Corka mialam brazowe plamienia przez 3 dni - zaczelo sie dwa dni przed terminem @ a skonczylo dzien po terminie. Bylo to typowo brazowe plamienie (kawa z mlekiem ;) bleee), wkladka wystarczala. Wczesniej nic nie mialam.

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli to było to, to sie spóźnilismy :/

w czwartek miałam pozytywny test owu, w piątek rano ten ból
    <3 w czwartek, w piątek rano i potem jeszcze w sobotę i w niedzielę bo cały czas był śluz płodny :/
    trochę cykl stracony

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ