Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    mój pierworodny ma za sobą 2 dzień w przedszkolu. Ryk kwik i błaganie... ale tylko rano, bo później nie chce wyjść.
    Ale jak słucham tych opowieści to zakwasu mam w brzuchu :) dziś np opowiadał i jak to koleżanka Maja robiła siku na pisuar... Sama jestem nauczycielem, ale jakoś szczęśliwie bez takich przygód ;)

Bibi1 lubi tę wiadomość

• Bibi1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że pół roku od porodu kilka dni( 2,3 ) prze@ mam plamienia i to zapewne jest niedobór progesteronu. Przed porodem tych plamien nigdy nie mialam.
    Teraz od tego cyklu zaraz po owu mam brac duphaston 2x dziennie.

mhsvk6nlfe0svswh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja konsultowałam o z dwoma lekarzami i podobno niedoboru nie mam a te plamienia są teraz..

• Bibi1 Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    ja konsultowałam o z dwoma lekarzami i podobno niedoboru nie mam a te plamienia są teraz..
    a robiłaś badania? bo chyba można jakieś zrobić?
    w zasadzie ty masz za szybko te plamienia na niedobor raczej
    ja stawiam ze to zagniezdzenie u Ciebie :)

mhsvk6nlfe0svswh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, poziom progesteronu 3 dnia cyklu a potem 7 dpo :) wszystko w normach
    raczej przed okresem nigdy nie mam, jak juz coś to w czas owulacji coś miewam nieraz

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna - może po prostu się udało ! :)

SusannaDean lubi tę wiadomość

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bardzo możliwe, że kolejny ,który byś działaj zrobiła był by pozytywny , ja tak często mam dlatego jak widzę taki test jak Twój to zaczynam polowanie :D także działaj :D

Zrobię za godzinę, bo wypiłam jakiś czas temu szklankę soku. ( Tak mnie suszy, ale trzeba się poświęcić :) Jutro poprawię, bo dziś już mąż nieżywy, poza tym - on nie lubi codziennie, twierdzi, że armia nie zdąży się naprodukować i że będą same sierotki :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe mężczyzna potrafi w ciągu doby naprodukowac nawet 120 mln plemników

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie...też mu to mówiłam :) ale może tego nie rozumie i obawia się, że będą jakieś słabsze, co później wpłynie na potomka :) Pozostaje mi <3 co drugi dzień, a jak ma być i to jak będzie :) Tobie się udało w dniu owu <3? Bo coś mi się wydaje, że strzeliliście w 10... :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Hehe mężczyzna potrafi w ciągu doby naprodukowac nawet 120 mln plemników
    Masz rację .... ale pamiętaj ,że one muszą jeszcze dojrzeć, bo dzieci na wojnę się nie wysyła ;)

zFolwarku, Demsik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo laski :)
    Ja prawdopodobnie jestem 4dpo (sądzę po wykresie ) :D jeszcze 10dni i się okaże co i jak.
    Trzymam kciuki za testujace i gratuluje dwóch groszków <3

Demsik, ZakreconaŻona lubią tę wiadomość

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Masz rację .... ale pamiętaj ,że one muszą jeszcze dojrzeć, bo dzieci na wojnę się nie wysyła ;)

Czyli w ciągu doby nie dojrzeją?

c55frjjgoufy31i7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w najądrzach są magazynowane dojrzałe i w chwili wytrysku , i to nawet codziennego, większość jest już dojrzała. Nie zalecają codziennego <3 mężczyznom z małą liczbą plemników w nasieniu, ale jak ktoś ma przykładowo, jak mój m 160 mln w ml, to nie sądze aby codziennie było niewskazane...tym bardziej bo będą żywsze i szybsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    No właśnie...też mu to mówiłam :) ale może tego nie rozumie i obawia się, że będą jakieś słabsze, co później wpłynie na potomka :) Pozostaje mi <3 co drugi dzień, a jak ma być i to jak będzie :) Tobie się udało w dniu owu <3? Bo coś mi się wydaje, że strzeliliście w 10... :)
    Jestem 8 dpo jeszcze nie wiem czy się udało :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam (jakoś tak) 5 dni przed,3,2 i dzień przed i w dzień owu <3 i 2 dni po też :) potem to już się nie liczy bo ważne <3 z czasu płodnego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja miałam 5,3,2 i w dzień owu <3 i 2 dni po też :) potem to już się nie liczy bo ważne <3 z czasu płodnego :D
    Jak wam się uda wezmę z was przykład hahaha :P

SusannaDean, Demsik lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    Czyli w ciągu doby nie dojrzeją?
    Te co w tej dobie się produkował nie ,ale organizm sobie to nieźle zaprojektował i ma zapas tych dorosłych i odpowiednio je dawkuje. Więc jak ktoś na co dzień dużo <3 to ma odpowiednie zapasy na to aby tak często wysyłać małe armie żołnierzyków, a jak na co dzień jest się wstrzemieźliwy to seks na siłę nic niestety nie da. Wtedy lepiej trzeba rozporządzać i rozkładać armię ;)

• aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to spoooooro żołnierzy posłaliście na to jajeczko :D

c55frjjgoufy31i7.png
  • aaagaaa89 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - czyli jak mąż nauczył się co drugi dzień, to i jego organizm się do tego dostosował i nie da nagle codzienne <3? Dobrze rozumiem? :)

c55frjjgoufy31i7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaagaaa89 wrote:
    No to spoooooro żołnierzy posłaliście na to jajeczko :D
    mam nadzieję, że ta armia da radę i nie da szans na obronę jajeczku :D

No przed badaniami nasienia stosowaliśmy technikę co 2-3 dni i czasem mi się nie wstrzeliło w owu bo być może jak już w owu było <3 to nie zdążyło i ona obumarła.... a tu wolałam cały czas... :) bo jednak im częśćiej tym podobno są bardziej ruchliwe i szybciej dopłyną do celu

Tygrysek lubi tę wiadomość

‹‹ 132 133 134 135 136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ