X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
Odpowiedz

Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak samopoczucie Demsik ? :D

• Bibi1 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Tego nie wiem czy drozny. Przy laparoskopi mają sprawdzić czy drozne. Cały czas tylko słyszę ze to podejrzenie wodniaka, ale napewno coś tam mam bo to widziałam u gina na monitoringu. Byłam jeszcze u innego lekarza to sprawdzić i tez potwierdził że jest tam coś czego nie powinno być
    Marcjanna lekarz na USG widział wodniaka??
    a jakie masz objawy??

mhsvk6nlfe0svswh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu śluz brązowy tym razem czułam, ze wypływa (ech) na @ za wcześnie bo to dopiero 9dpo. Cały czas chodzi mi po głowie niedobór progesteronu... ale dwóch lekarzy uspokajało, że to nie jest niedobór z tym wynikiem który miałam ... :/

• Lilianap Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna ja tez mam brązowe plamienia. I progesteron podobno też mam ok. A przyczyny plamień nie ma. U mnie zaczynają się kilka dni po owu i do @ trwają. :/

Nasz cud ❤ Lilianna
    3i49df9h2y64vypu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianap wrote:
    Susanna ja tez mam brązowe plamienia. I progesteron podobno też mam ok. A przyczyny plamień nie ma. U mnie zaczynają się kilka dni po owu i do @ trwają. :/
    Ja mam tylko teraz tak, wcześniej mi się zdarzyło góra raz na 5-6 mscy coś jednodniowego... a teraz to dłużej trwa

• Mamuśka2017 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, przykro mi, ale nie poddawaj się. A ile miał pęcherzyk jak dostałaś pregnyl ? Mi lekarz mówił, że podaje się zastrzyk jak pęcherzyk ma minimum 18 mm. Ja dostałam jak miał 19 mm i Owulacja była :)

A u Nas dzisiaj było moi rodzice i mama mi mówiła, że miała sen, że radziłam w lipcu ;)

Nola lubi tę wiadomość

w4sqpc0z3is213tz.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka wrote:
    Nola :( najważniejsze to się nie poddać! Trzymam kciuki!

Daria, i jak? tylko plamienie? :)

Susanna, superowo, 7-ego wysikasz II kreski...

i ja też ;) śmiejcie się.... mam to dziwne przeczucie... nie wiem jak to opisać, ale czuję się tak jak z Emmą. choć z drugiej strony boję się rozczarowania... ktoś mi pomoże i wyleje kubeł zimnej wody na łeb? ;)
    Dziekuje dziwczyny za slowa otuchy nie radze sobie z rozczarowaniem co chwile sie cos okazuje a to torbiel a to bakterie w moczu a to w pochwie a to mnie w maju niepotrzebnie rozcieli a to czekac i tak w kolko W nocy bylam na nospie i czrkam na @ POWODZENIA wszystkim wrzesniowkom jeszczs kakendarzowe lato jeszcze limit na powakacyjne niespodzianki sie nie skonczyl :) Pianistka mize to to i Emma ma juz rodzenstwo :) Ty przynajmniej wiesz jak to jest byc w ciazy i mamą...ja sie zaczelam bac ze mi poorostu bie bedzie dane Gdzie stracilam te 16 lat juz miesiaczkiwania i zdolności...ktory monent przegapilam ze nagle jak juz chce to sciana nie da sie Dopadaja mnie myslu ciekawe czy kiedykolwiek strzelam 10 lat temu bym zaszla...

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuska2017 no wlasnie kurde dzien po tym pregnyl byl podany jak oecherzyki mialam 14 i 16mm Lekarze w ogole nie sluchaja nic sie mi nie uklada :( Piekny sen to masz jeszcze 2 puekne cykle staran zeby sie zyscil...bo teraz w oazdzierniku beda czerwcowe fasolki a w listopadzie lipcowe tak na oko :) bleee az mnie wzdryglo jak powiedzialam Listopad bo w zeszlym moze to glupio zabrzmi ale wszystkich swietych u cioci jak bylismy pomyslalam na przyszle przyjade tu w ciazy i eh :( albo moj tata ma 2 pazdziernika okragle 70 lat...gdzie bym pomyslala ze nie bede miec wyedy jeszcze dzieci Tak bardzo chcialam teraz w sierpniu zaciazyc i byc juz na jego urodzinach w co prawda poczatkowym ale najwazniejsze ze juz deupaku :( bedac przy tym temacie DZIEWCZYNY wy tez macie takie nie wiem jak to nazwac natrectwa obietnice porownywania? U mnie dochodzi jeszcze fuj wstretna okropna zazdrosc do nawet nueznanych mi kobiet z wozksmi na ulicy nic konkretnego tylko ze ale jej fajnie tez bym tak chciala Lub kurde kolezsnce sie w pracy udalo a mi nie...i takie chore porownywanie Poza tym zaczynam czuc ze ludzie wokol czuja czego pragne (mimo iz starsm sie to ujrywac) i te mniej zyczliwe osoby zaczely robic mi na zlosc i wszedzie pokazywac lub opowiadac o naszych wspilnych kolezanjach w ciazy albo ja juz popadam w paranoje

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloo :) dziewczyny ! Gdzie wasze pozytywne tesciory ? Zaglądam i zaglądam a tu nikt nie tesci....

16udgov3pp3xggo2.png
    Marcysia i Julek <3 <3 22.08.2017.-1780g 43cm, 1550g 42cm

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g
    31tyg+6dni ok.1300g(ch) 1500g(d)

10.10.2014. Aniołek 11 tc [*]
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciołkiem i 10 dpo znowu strzeliłam sobie test. Oczywiście negatyw, ale złapałam takiego doła, że rączki przestaną mnie już swędzić do dnia @.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 07:20

SusannaDean lubi tę wiadomość

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza staraczka, nie ma co sie dołować. Testy wykonalas za wczesnie, wiec jeszcze nic nie jest przesądzone....to dopiero 10dpo, niektorym pozytywne wychodza dopiero nawet po spodziewanej @ ;)

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

16udgov3pp3xggo2.png

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g

• Najmłodsza_staraczka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaFasola wrote:
    Najmłodsza staraczka, nie ma co sie dołować. Testy wykonalas za wczesnie, wiec jeszcze nic nie jest przesądzone....to dopiero 10dpo, niektorym pozytywne wychodza dopiero nawet po spodziewanej @ ;)

Ja to niby wiem.. ale zamiast patrzeć na osoby, którym wychodzi w powiedzmy 14 dpo, ja patrzę na te, którym wychodzi już w 8-10 dpo i sobie robię głupią nadzieję.
    Poza tym mój wykres też nie zabija. No nic, trzeba zająć czymś głowę i czekać na rozwój sytuacji.

02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

10.2019 - Histeroskopia ok

Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

relgwn156k56cgiw.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Jak samopoczucie Demsik ? :D
    Dobrze czasem brzuch pobolewa piersi bola.wczoraj powiedzieliśmy o ciazy naszemu synkowi-ale sie cieszyl.latal kolo mnie i przytulal brzuszek i glaskal.rozczulil mnie na maksa.
    Wy tu dalej dzialac laski i sikac bo czekam ma kolejne II kreseczki

an.kie.tyk, cookiemonsterka, zFolwarku, She86 lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • an.kie.tyk Ekspertka

Wysłany: 4 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    Ja jestem ciołkiem i 10 dpo znowu strzeliłam sobie test. Oczywiście negatyw, ale złapałam takiego doła, że rączki przestaną mnie już swędzić do dnia @.

To ja jestem lepsza haha zamiast owulacyjnego siknelam na ciäżowy :-) 5 dpo Hahaha ale ze mnie zakręt. Pozdrawiam i czekam pozytywów. Przeciež jedna wszystkich wirusów nie może oddawać!

Demsik, SusannaDean lubią tę wiadomość

dev142pfs__.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie wam tez sie uda.wiem ze to bardzo trudne gdy innym sie udaje a tobie nie.jestem tego najlepszym przykladem.dlugp yrwalo zanim nauczylam sie zyc z tym ze jak sie nie udaje to przychodI @ i zycie roczy sie dalej.mialam chwilw rozpaczy i zwatpienia.plakalam nie raz zeby nikt nie widział.a tym razem poqiedzialam masz urlop ciesz sie zyciem, odpocznij a od wrZeśnia inseminacja i sie udalo.jakos w to qierzylam.naprawde pozytywne myslenie to polowa sukcesu.
    Zycze wam kazdej z osobna tego,by ten czas oczekiwania byl jak najkrotszy i zaciskam mocne kciukaski;)

zFolwarku, an.kie.tyk, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sle wiruski;););)

an.kie.tyk, cookiemonsterka, zFolwarku lubią tę wiadomość

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • zFolwarku Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Dobrze czasem brzuch pobolewa piersi bola.wczoraj powiedzieliśmy o ciazy naszemu synkowi-ale sie cieszyl.latal kolo mnie i przytulal brzuszek i glaskal.rozczulil mnie na maksa.
    Och marze by moja Córka miała taką radość z takiej informacji :)

Najmłodsza_staraczka, Demsik, cookiemonsterka lubią tę wiadomość

zpbny2v462noyt78.png
    gg64krhmfrbcubj1.png
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Aż mi się łza zakręciła w oku ;) super. Rośnijcie zdrowo i bez jakiś mocno uciążliwych objawów :*

A co jeszcze do mojego wzruszenia. Bratanek do mnie z tekstem: "ciocia jak ty ładnie wyglądasz, jak dziewcynka" i przytulił się do mnie i powiiedział " tęskniłem za.tobą"
    Z moim bawili się w tornado (wziął podłóżny klocek i rozwalał wszystko co napotkał na drodze) mój: są małe i duże tornada.
    Bratanek spojrzał się na niego i mówi: co ty możesz wiedzieć.
    Chcę podkreślić że miał wtedy 3,4 roku

Demsik lubi tę wiadomość

Pozytywne nastawienie :)
  • cookiemonsterka Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok zabieram się za szydełkowanie, przeca ino świnka peppa sama się nie zrobi :)

Kochane spokojnego i owocnego dnia Wam życzę :*

Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

Pozytywne nastawienie :)
  • KarolaFasola Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu, jeszcze tydzień do testowania :(
    Niby mało ale jak sie tak czeka i odlicza dni to sie ciągnie jak nie wiem ;)

martus97 lubi tę wiadomość

16udgov3pp3xggo2.png

26tyg+0dni ok. 780g 770g
    27tyg+4dni ok. 950g 970g
    29tyg+5dni ok.1100g

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ