Powakacyjne niespodzianki, czyli wrześniowe testowanie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KarolaFasola wrote:Kurcze, mam taka nadzieje ze sie w tym cyklu udalo. Pewnie to tez przez testy owu ze akurat strzelilismy dzien po pozytywnym a na drugi dzien byl jeszcze skok temp to juz wogole ho ho ale z drugiej strony tak mysle... Ze moze juz było za pozno..
Ja mialam pierwsza owulaCje od jakis 4-5 miesięcy.. I ladny progesteron 7po.. Więc też bardzo liczę na ten cykl.. Ale strasznie boję się rozczarowaniaSusannaDean lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Pianistka wrote:a jak było z zajściem w drugą ciążę? w którym cs?
My o córkę staraliśmy się 3 lata a teraz 1-szy cs o drugie maleństwo i z jednej strony mam przeczucie że się udało ale z drugiej strony nie chce mi się wierzyć że to byłoby możliwePianistka lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze wrócę do tematu karmienia piersią i ciąży..
1. Prawda jest ze KP można zajść w kolejną ciążę ale są też kobiety które są nieplodne przez cały okres KP a czasami nawet kilka miesięcy po odstawieniu dziecka. To sprawa bardzo indywidualna i nie ma co generalizowac że jakaś kpbieta zaszła to można. Widocznie mój organizm potrzebuje więcej czasu.
2. Nie jest prawdą że należy odstawić dziecko od piersi gdy jest się w ciąży. Nie jest prawdą że powoduje to poronienia. Jeśli ciąża jest zdrowa a matka dobrze się odżywia to można KP. Po glad że trzeba przestać pochodzi z czasów naszych mam i babć i lekarzowi który tak na to patrzy nie zaufalabym.blubka, zakocona, zFolwarku, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
StyczniowaNadzieja wrote:Ja jeszcze wrócę do tematu karmienia piersią i ciąży..
1. Prawda jest ze KP można zajść w kolejną ciążę ale są też kobiety które są nieplodne przez cały okres KP a czasami nawet kilka miesięcy po odstawieniu dziecka. To sprawa bardzo indywidualna i nie ma co generalizowac że jakaś kpbieta zaszła to można. Widocznie mój organizm potrzebuje więcej czasu.
2. Nie jest prawdą że należy odstawić dziecko od piersi gdy jest się w ciąży. Nie jest prawdą że powoduje to poronienia. Jeśli ciąża jest zdrowa a matka dobrze się odżywia to można KP. Po glad że trzeba przestać pochodzi z czasów naszych mam i babć i lekarzowi który tak na to patrzy nie zaufalabym.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Karola, niektórym dziewczynom w 10 czy 11 dpo wychodzi blada kreska, ale to zależy od tego, kiedy doszło do zagnieżdżenia. Najpóźniej powinno to nastąpić w 12 dpo. Z kolei około 48 h po zagnieżdżeniu zaczyna być wytwarzane hcg czyli hormon, który wygrywają testy ciążowe Także najlepiej zrobić test 14 dpo
Susanna, pregnyl to gonadotropina kosmówkowa inaczej hcg czyli hormon ciążowy, który wygrywają testy. Ja dostałam 1000 j także miałam objawy ciążowe, w tym ten z bolącymi piersiami. Normalnie przez 10 dni byłam przekonana, że jestem w ciąży, a tu figa z makiem. Nie chcę, byś sobie zrobiła nadzieję, ale jeśli nigdy wcześniej tak nie miałaś, to może to jest dobry znak -
witajcie
Najmłodsza_staraczka wrote:ja mam jutro 11dpo.
po testowniu 9dpo i 10 dpo radzę poczekać grzecznie do terminu okresu.
może coś wyjdzie.
ja mam cykle 26 (czasami 25, 27) dziś jest 24dc - 12dpo i zrobiłam test o czułości 25 bo w żadnej aptece nie znalazłam 10 .... no i negatyw.
@ przewidziana na 7go. I tak się zastanawiam czy jest jeszcze szansa aby w tym cyklu ujrzeć IIWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 18:43
-
KarolaFasola wrote:Zobacze ile dam rade jeszcze wytrzymac, bo ja wiem ze najlepiej czekac... Ale sama wiesz jak z tym czekaniem jest najczesciej tak sobie obiecywalam ze wytrzymam do 28 dc a coraz slabiej i slabiej mi to cos wychodzi ;p
witaj w klubie.
Ja sobie obiecywałam, że test ciążowy kupię dzień po spodziewanej @ coby mnie nie kusił. A kupiłam kilka dni temu i to 3 szt dziś jak rano podskoczyła tempka z 37.00 na 37.19 skusiłam się i osikałam test z nadzieją na pozytyw a tu nawet cień cienia ... ehh mam słabą silną wolę. -
Kamyla, gratulacje!!!
My już po obiedzie ze znajomymi, było miło jednak pierogi nie wyszły bo nie dostałam twarogu w Polskim sklepie ale zrobiłam rosół, na drugie gołąbki a na deser WZ-kę bardzo im smakowały gołąbki
No i jestem w szoku jak Emma pięknie bawiła się z ich 1,5 roczną córką! naprawdę cudnie!
także miło spędzony dzień po gościach posprzątane, Emma śpi, można odpocząć
straszliwie bolą mnie te jajniki okropnie! kłuje, rwie...
ja z racji swojej głupoty i sikania na testy 7 i 9 dpo ^^ no dureń no, nie mam już testów
więc jutro kupię i grzecznie czekam do środy! będzie 12 dpo... -
cześć wszystkim starającym się!jestem tu nowa,więc na razie czytam was i obserwuję...;)czekam na testowanie 13go.mam nadzieję ze mi się w końcu uda czego i wam zycze!
Pianistka, melmarmis, cookiemonsterka, ZakreconaŻona, Mamuśka2017, Demsik, Morwa, VillemoVilo lubią tę wiadomość
-
bobas2015 lekarze często tak mówią żeby w razie czego nie było na nich że nie mówili nie ostrzegali. To takie zachowawcze z ich strony. Nie trafiłam i nie słyszałam o zadnych badaniach które by to potwierdziły, raczej w drugą sttronę. Ale póki co nie mysle o tym co ja bym zrobiła gdyby się udało zajść w ciąże. Prawda jest taka ze nawet najlepsi ginekolodzy nie do końca ogarniają ten czas powrotu płodnosci i kp, tak troche traktuja to jak nie ich działke...
bobas2015 lubi tę wiadomość
-
Przy kp każda ma inaczej. Jednej wraca okres po połogu zaraz, innej po iluśtam miesiącach, a jeszcze innej dopiero jak dziecko (się) odstawi od kp.
Ja okres dostałam po 9 mscu, miałam 2 cykle już. Nie wiem nawet czy owu miałam jakąś czy nie. Karmić zamierzam w ciąży i zamierzam też potem karmić w tandemie
Lekarze to w większości g wiedzą, jeśli chodzi o kp, nachętniej większość to by mm każdemu dziecku NIESTETY wcisnęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2016, 19:36
zFolwarku, StyczniowaNadzieja, cookiemonsterka lubią tę wiadomość
-
Absolutnie zgadzam sie z Toba zakocona! Ja tez dostalam okres po prawie 9 mc od porodu. Mysle ze owu jest tzn mam nadzieje, bo testy wychodza +. Zobaczymy
A lekarze nic nie wiedza o zywieniu bo od tego nie sa lekarze choc oni oczywiscie uwazaja, ze wiedza wszystko Na studiach maja jedne zajecia z tego i tyle. Wiec, sorry gregory, ale od zywienia to sa od doradcow laktacyjnych po dietetykow i specjalistwo ds zywienia.
-
Widzę dziewczyny że u Was objawów różnych w brud i chcecie szybko testować u mnie akurat cykl zero objawów. Tylko jajniki czułam na owulację i pierwsz raz w życiu czuję wrażliwe sutki, czasem piersi i niestety mnie wypryszczyło . Poza tym nic, ale się nie martwię bo wyluzowałam
-
nick nieaktualnyMamuśka2017 wrote:Karola, niektórym dziewczynom w 10 czy 11 dpo wychodzi blada kreska, ale to zależy od tego, kiedy doszło do zagnieżdżenia. Najpóźniej powinno to nastąpić w 12 dpo. Z kolei około 48 h po zagnieżdżeniu zaczyna być wytwarzane hcg czyli hormon, który wygrywają testy ciążowe Także najlepiej zrobić test 14 dpo
Susanna, pregnyl to gonadotropina kosmówkowa inaczej hcg czyli hormon ciążowy, który wygrywają testy. Ja dostałam 1000 j także miałam objawy ciążowe, w tym ten z bolącymi piersiami. Normalnie przez 10 dni byłam przekonana, że jestem w ciąży, a tu figa z makiem. Nie chcę, byś sobie zrobiła nadzieję, ale jeśli nigdy wcześniej tak nie miałaś, to może to jest dobry znak
Hm, no tak, ale epizod piersi ustąpił i zaczął się ból przypominajacy nadchodzącą @ !!! Byłam w ikei i aż mnie to wkurzało ale zakupki zrobione, wychodząc z auta poczułam taki ucisk na jajniku ale zaraz przeszło, coś tam sie wyprawia w ciele ale nie wiem co , bo jak żyje 25 lat a miesiączkuję 13 t tak nie miałam bo bym dawno panikowała.....no i wrócił śluz kawowy.... delikatnie -
nick nieaktualnyzakocona wrote:Przy kp każda ma inaczej. Jednej wraca okres po połogu zaraz, innej po iluśtam miesiącach, a jeszcze innej dopiero jak dziecko (się) odstawi od kp.
Ja okres dostałam po 9 mscu, miałam 2 cykle już. Nie wiem nawet czy owu miałam jakąś czy nie. Karmić zamierzam w ciąży i zamierzam też potem karmić w tandemie
Lekarze to w większości g wiedzą, jeśli chodzi o kp, nachętniej większość to by mm każdemu dziecku NIESTETY wcisnęła.
Patrzcie, myślicie, że kiedyś kobiety się przejmowały ? Karmiły piersią będąc w ciąży i jakoś nikomu to nie szkodziło,ani im ani dziecku, mit o niepłodności podczas kp jest podsycany a to g prawda ! Przecież się karmiło jakoś trzeba było wyżywić dzieci a kobiety w ciążach bywały rok po roku najczęściej... -
SusannaDean wrote:Patrzcie, myślicie, że kiedyś kobiety się przejmowały ? Karmiły piersią będąc w ciąży i jakoś nikomu to nie szkodziło,ani im ani dziecku, mit o niepłodności podczas kp jest podsycany a to g prawda ! Przecież się karmiło jakoś trzeba było wyżywić dzieci a kobiety w ciążach bywały rok po roku najczęściej...
Co rok prorok
-
nick nieaktualny
-
Najmłodsza_staraczka wrote:
Noo dokładnie! Mąż już niejednokrotnie leciał do nocnego o północy po czekoladęzFolwarku lubi tę wiadomość