POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, po CLO mam aż 3 pęcherzyki. Pregnyl podany. Za 2 tygodnie test.
Endo na winie i orzechach urosło do 7,8 mm.
Teraz czekamy na cud.
Testujemy 30.11. lub 1.12. Trzymajcie kciuki!Morwa, Marta.83, Barbarella86, Vesper lubią tę wiadomość
-
Złota wrote:Cześć dziewczyny, po CLO mam aż 3 pęcherzyki. Pregnyl podany. Za 2 tygodnie test.
Endo na winie i orzechach urosło do 7,8 mm.
Teraz czekamy na cud.
Testujemy 30.11. lub 1.12. Trzymajcie kciuki!
Tylko pamietaj po pregnylu nie robic za wczesnie. Chyba ze teraz bedziesz kontrolowac jak kreska jasnieje. Zeby potem zobaczyc jak ciemnieje -
Cytrynka_ wrote:Tylko pamietaj po pregnylu nie robic za wczesnie. Chyba ze teraz bedziesz kontrolowac jak kreska jasnieje. Zeby potem zobaczyc jak ciemnieje
dodam...oby ktorys pecherzyk pekl...zycze .....ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Kochana wysoka prolaktyna. Niczym u mnie w pierwszym badaniu. Za to estradiol i progesteron super. Aż się nie chce wierzyć, że przy tak dużej prolaktynie są w górnej normie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Na pewno zaburzyło, ale myślę, że i tak jest powyżej normy. O 50 jednostek seks i stres by Ci jej nie podniósł. Zbadaj jeszcze raz przed wizytą u gin.
pepsunieczka lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Elza :) wrote:Ostatnio endo mi powiedział, że w ciazy prolaktyna robi się wysoka. Ale faktycznie dużo czynników może ją zaburzac.
Musik możesz jutro zbadać, tylko żadnego seksu, objadania się na noc, nerwów i najlepiej najwcześniej godzinę po przebudzeniu zrób badanie, bo po nocy też prl lubi być wysoka.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:We wczesnej ciąży nie może być za wysoka, bo zaburza rozwój zarodka i występują poronienia albo ciąże biochemiczne.
Musik możesz jutro zbadać, tylko żadnego seksu, objadania się na noc, nerwów i najlepiej najwcześniej godzinę po przebudzeniu zrób badanie, bo po nocy też prl lubi być wysoka.
Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale nie słyszałam, żeby prolaktyna powodowała poronienia a jedynie może powodować zaburzenia owulacji i cykle bezowulacyjne.
Mówię tylko co mi powiedział endokrynolog.
Może koleżanki z większym doświadczeniem jeszcze coś pomogą.
Z pewnością lepiej jest jeszcze raz skontrolować poziom prolaktyny za jjakiś czas. -
Elza naprawdę nie znasz żadnej dziewczyny, która poroniła przez wysoką prolaktynę? Ja znam mnóstwo. Na Bromergonie pozachodziły i mają dzieci. Bromek przez pierwszy trymestr jeszcze brały. Tutaj na owu też jest parę takich dziewczyn.
No i moje poronienie tez najprawdopodobniej było przez wysoka prolaktynę. Tak mówi mój endokrynolog.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Musik wrote:A i dodam że dziś pierwszy raz od lat puściła mi się krew z nosa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:41
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021