POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Bardzo dziwna sprawa...
Wszystko jest mozliwe i tak moze byc owulacja ale....nigdy nie maialam plamien ani przed ani po...i dlatego uwazam iz jest to anomalia u mnie ...
W tym cyklu nie mam jak nie mieszkam w pl..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 15:23
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
nick nieaktualnyzonaboba wrote:ulotke przelecialam i jednak nie w niej to przeczytalam ale ale nie raz to slyszalam od lekarza i od dziewczyn na tym forum i innym ale mniejsza z tym
każda opinia jest ważna -
nick nieaktualnyMarta.83 wrote:ja ani na luteinie ani na dupku nie mam nigdy temp > 37 (no, może zahacza o równe 37)...
raz tylko jak mi si nie zagnieździło dobrze i beta wyszła 5,0 to miałam temp 37,11
a tak normalnie to oscyluje 36,75-36,9 w 2 fazie, może to nienormalne?
pepsunieczka, może Ty też powinnaś zbadać progesteron w tym cyklu? Mi własnie z powodu plamień od opwulacji aż do @ zaświeciła się czerwona lampka - jeszcze nie starałam się wtedy o ciążę, ale dostałam dupka do przyjmowania w 2 fazie cyklu 16-25dc ze względu na bardzo niski progesteron.
Nieee, ja mysle ze temperatura to kwestia indywidualna i faktycznie najczęściej podnosi sie do ponad 37 jak juz jest ciaza. U mnie niestety to sie nie sprawdziło kilka miesiecy temu, ale przy ciazy z Alą jednym z symptomów ciazy było temperatura powyzej 37 i to caaaały dzien, a do tego, za przeproszeniem, lało się ze mnie , ciagle wkładki wymieniałam. -
nick nieaktualnypepsunieczka wrote:Bardzo dziwna sprawa...
Wszystko jest mozliwe i tak moze byc owulacja ale....nigdy nie maialam plamien ani przed ani po...i dlatego uwazam iz jest to anomalia u mnie ...
W tym cyklu nie mam jak nie mieszkam w pl.. -
nick nieaktualnyMarta.83 wrote:no w sumie mniejsza z tym, czy podnosi czy nie, u mnie chyba niebardzo na razie podnosi, bo temp ciągle dosć niska. Ale badanie zrobię i tak, bo warto sprawdzić, dawno nie robiłam a poprzednie badanie wyszło tragiczne (pzyp 3,7)
każda opinia jest ważna
Ja z kolei obalam swoja własna teorię bo włąsnie doczytałam ze jakas doradczyni laktacyjna napisała ze nie wychodzi w badaniu
Choć ciaglę rozkminiam jak to mozliwe... -
Mama_Ali wrote:Ja z kolei obalam swoja własna teorię bo włąsnie doczytałam ze jakas doradczyni laktacyjna napisała ze nie wychodzi w badaniu
Choć ciaglę rozkminiam jak to mozliwe...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Mama_Ali wrote:Aaaaaa, ok,czyli działanie jak progesteron, ale chemicznie inny wiec sie nie łaczy i nie wychodzi w badaniach.
zonaboba, Marta.83, Mama_Ali lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Marta.83 wlasnie o to chodzi wlasnie ze dupek nie podnosi temp nie ma on na mia wplywy i dlatego nic nie zaywazylas ja obserwuje sie od lutego 2014r i jak bralam dupka to temp byla w granicach 36.6 do 36.9 max bez niego bylo ro samo zazwyczaj pod koniec cuklu spadala czy z czy bez
teraz mialam pierwszy raz temp 37 nigdy takiej nie mialam straszie sie najaralam ale i tak zaczela spadacTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
MamaAli...nie badam szyjki,seksior tak jak zawsze,przed wczoraj nie bylo i sie plamilo ,wczoraj byl[delikatny] i dzis tez plamie...Nigdy nawet po hardcore seksie nic nie lecialo...ale wszystko moze pojawic sie tez 1 raz ...
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
eh a ja dziewczyny tracę nadzieję na ten cykl... dziś 10 dpo a moja najwyższa temperatura to 36,4, a w dodatku wczoraj byl spadek i dziś identyczna temperatura. Cycki mnie bolą, ale pewnie przed okresem, chociaż nigdy tak mnie bardzo nie bolały jak teraz. A właściwie "nie bolał" bo tylko lewy mi dokucza. W brzuszku na dole ciągle coś tam niby ciagnie lekko lub zakłuje... ale jakoś mi się nie chce wierzyć że to mogłyby być wczesne objawy. Testu jeszcze nie robiłam, bo wiem że nie wyjdzie. Ewentualnie z badania moczu może bo dzisiaj oddawałam... Jakiś smutny depresyjny dzień. A jeszcze zaraz muszę jechać na wykład z prawa jazdy. Nie chce mi się jak cholera. Mam nadzieję, że jak wróce to mąż mi jakoś humorek poprawi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 16:42
-
W temacie mierzenia temperatury i jej skokow... ja podchodze bardzo luzno,nie jestem autorytetem ...sama mierzylam iles cykli.. w tym przerwa.. moze i ona jest miarodajna i skuteczna cos tam nam zarusowuje ale uwazam ze tylko gdy brana jest pod uwage z obserwacja wlasnego ciala.Sama z siebie rosnie ,spada od miliona roznych bodzcow...,leki ,alkohol,wiecej ruchu itp...
Wg niej wykres wyznaczal mi ja kilka krotnie ...przesowajac a po ciele ,organizmie czulam inaczej ze nie zgrywa sie jedno z drugim ..inne terminy....
Chyba trzeba by bylo zyc jak swistak co dzien to samo bez minimalnych odchylen od standartu ,monotonia codziennosci...ale kto tak zyje ..nikt...
Moja skromna opinia.....ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
ej no, co to ma być?
zaglądam co jakiś czas i coś mało powstańców widzę, a za dużo tych okropnych nietoperzy
Musicie się bardziej postarać ja się od 3 dni sama kłuję i mam nadzieję, że coś w końcu wyhoduję, w środę będę oglądać czy coś jednak urosło.
Trzymam za Was wszystkie bardzo bardzo bardzo mocno kciuki !!!!pepsunieczka lubi tę wiadomość
Hashimoto, MTHFR , NK 17%,teratozoospermia, rozjechane cytokiny, gruczolak przysadki, endometrioza, borelioza
Starania od 2013
HSG, laparoskopia, histero, IUI histero z resekcją
01.2016 I ICSI 1 zarodek, 0 mrożaków
05.2016 II ICSI 1 zarodek 8A1, 0 mrożaków, [*] 6tc 💔
11.2019 IUI
12.2019 IUI
02.2020 IUI
06.2020 III IMSI 9 komórek, 3 dojrzałe, 1 zapłodnienie - brak transferu
09.2020 - leczenie immuno i 3 cykle starań naturalnych
06.2021 IV ICSI transfer 8A1, 4 blaski zamrożone
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu czekamy na amnio
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸
7dpt beta 72,70
9dpt beta 178
14dpt 1709
25dpt jest 6t2d
12+5 usg prenatalne OK - chyba 👧
22+2 połówkowe Ok - będzie 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK - dalej 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 5bb
16.09.2024 FET 3bb+4cc, 3x ovitrelle, beta 8.2 -
ChudaRuda wrote:U mnie też można nietoperza wstawić Beta ujemna, powstańca nie będzie:( tak więc w tym roku już nie zatestuję Za Was trzymam mocno kciuki!!!
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021