POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Zależy jaki ma się poziom prolaktyny. Ja tez poroniłam ale niestety nikt mi nie powiedział z jakiego powodu.
Znam za to dziewczynę, której lekarz powiedział , że jest bezpłodna z powodu za wysokiej prolaktyny (12 razy większa od normy) a miesiąc później była w ciąży i dziś ma już śliczna cureczke.
Wszystko jest możliwe.opóźniona, Vesper lubią tę wiadomość
-
Od stresu jak najbardziej może prolaktyna wzrosnąć i to tak że ho, ho!
To świadczy o hiperprolaktynemii czynnościowej, PRL także jest tzw. hormonem stresu. Wcześniej robiło się testy wydzielania z metoclopramidem (po którym sztucznie skakała prl i patrzyło się o ile wzrasta).
Kiedyś miała badanie taka młoda dziewczyna (nastolatka) i miała tylko mieć prl na czczo i po 60 minutach (bez metoclopramidu) i wyszło że z około 100 skoczyła jej do ponad 2500 - jak się potem okazało zadzwoniła jakaś jej koleżanka, że dostałą pałę z pracy klasowej czy coś i się dziewczyna spięła. Także ten hormon jak najbardziej reaguje na stres! i na seks też i koniecznie trzeba być na czczo, bo po jedzeniu też rośnie:P
dla pocieszenia: ja mam podstawowa 340 (wg norm mojego laboratorium jeszcze w normie) a po obciążeniu (miałam test z metoclopramidem) skoczyła mi do 4500 -
Ja startowałam z poziomem 1699 przy normach 102-496. Po miesiącu miałam już 645, a na początku października 541. Teraz mam zbadać w grudniu przed wizytą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2015, 20:54
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
pepsunieczka wrote:Moj gin od razu dal dostinex na podwyzszona prolaktyne ...powiedzial ze jak zaskocze odstawic ...
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualny
-
Rosolinka u mnie w poprzednim cyklu nawet na monitoringu nie było widocznych pęcherzyków... były tyci tyci... zrobiłam test "z głupiego", bo miałam ich dużo (zakupione hurtowo na allegro), i były dwie kreseczki. To dopiero było zaskoczenie ja Ci życzę takiego zaskoczenia oczywiście ciągłego... ciągłego... ośmiomiesięcznego