POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moze wlasnie powinnam skorzystac z porady endokrynologa ...bo prolaktyna byla wysoka po dostinexie spadla ...
Z lekarzami tak to jest to juz moj trzeci....i ten z kliniki nieplodnosci ...
Tak sobie mysle ze dam sobie spokoj ze wszystkim do nowego roku,wlacze na luz,zero termometru,ovu itp ...reset ..a od stycznia sie zbiore...bo i tak bedzie szalony swiateczny czas i musze to ogarniac w pl.....ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Rosolina wrote:Tak, miałam:
TSH - 2,600
FT3 - 3,34 (2,00-4,40)
FT4 - 1,28 (0,93-1,70)
obliczyłam teraz, że wyszło:
FT4 45.45% [ wynik 1.28, norma (0.93 - 1.7)]
FT3 55.83% [ wynik 3.34, norma (2 - 4.4)]
nie mam pojęcia czy to dobrze. Podobno przy obnizaniu prl może spaść też TSH - nie wiem czy iść czy nie
masz jakieś niepokojące objawy, że chcesz się ponownie badać?staramy się od września 2015
,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"
-
JoHanna wrote:A czy przypadkiem nie ma do tego jakiś określonych zasad, typu - dostarczyć w przeciągu pół godziny, w odpowiedni sposób? Gdzieś tak czytałam, ale pewna nie jestem.
http://badanie-nasienia.pl/o-badaniu-nasienia/oddanie-nasienia-w-domu/
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:Muszę się Was poradzić.... w środę byłam u endo z wynikami prl, dostałam bromergon, ale mam jeszcze podwyższone TSH - 2,6 wyszło w sierpniu, nikt nic z tym nie robił (inny endo i gin), bo powiedzieli, poczekajmy może się obniży nowa endo wysłała mnie na badanie tsh jeszcze raz i że jak będzie ponad 2 to mam się zgłosić... problem w tym, że najbliższy termin w grudniu, więc nie wiem czy mam iść i zrobić badania teraz czy czekać do grudnia?
Ja bym sobie chociaz samo tsh zrobiła teraz, bo za miesiac to troche długo. Ale wynik nie jest jakiś zły...także nie ma co sie martwic na zapas. W czasie starania o ciąże faktycznie nie powinno przekraczac 2, dziwi mnie ze lekarz czekał az samo spadnie.... Lek na tarczyce ma to do siebie, że jak zaczynasz brac, to juz bierzesz ciagle. Ja zaczełam w ciazy i biore do teraz. -
pepsunieczka wrote:Moze wlasnie powinnam skorzystac z porady endokrynologa ...bo prolaktyna byla wysoka po dostinexie spadla ...
Z lekarzami tak to jest to juz moj trzeci....i ten z kliniki nieplodnosci ...
Tak sobie mysle ze dam sobie spokoj ze wszystkim do nowego roku,wlacze na luz,zero termometru,ovu itp ...reset ..a od stycznia sie zbiore...bo i tak bedzie szalony swiateczny czas i musze to ogarniac w pl...
pepsunieczka, nie wiem, jaki skład ma dostinex, ale endo powiedziała mi dzisiaj, że bromergon używany na obniżenie prolaktyny obniża rezerwę jajnikową. prl może też być podwyższona od tarczycy. zbadanie jej to zawsze dobry pomysł. w ciąży dziecko bierze hormony od matki, więc dobrze, żeby tarczyca była na to przygotowana
a niepokalanka łykasz? też pomaga na prlpepsunieczka lubi tę wiadomość
staramy się od września 2015
-
nick nieaktualnyemaj wrote:Właśnie w pół godz. mogę nie dojechać, ale już rozważałam opcję, podjechania pod klinikę i...hmmm...w samochodzie? Nie no, trzeba to będzie po ludzku zrobić Na obecną chwilę mamy dosyć napiętą sytuację zawodową - moją i jego. Odczekam jeszcze chwilę, bez napięć (wiem, że za chwilę mi odwali i będę chciała wszytsko na gwałt, ale już się z moją schizofrenią zaczynam godzić)
U nas powiedzieli ze w ciagu 45 minut mozna dostarczyć , więc dopytaj. -
Mama_Ali wrote:Ja bym sobie chociaz samo tsh zrobiła teraz, bo za miesiac to troche długo. Ale wynik nie jest jakiś zły...także nie ma co sie martwic na zapas. W czasie starania o ciąże faktycznie nie powinno przekraczac 2, dziwi mnie ze lekarz czekał az samo spadnie.... Lek na tarczyce ma to do siebie, że jak zaczynasz brac, to juz bierzesz ciagle. Ja zaczełam w ciazy i biore do teraz.
żeby wiedzieć jak działa tarczyca bada się wolne hormony (powtarzam za mądrzejszymi).
endo i tak chce bieżących wyników, więc jeśli wizyta nie będzie od razu, to lepiej zbadać się przed wizytą, żeby nie trzeba było powtarzać badania. pozdrawiamRosolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBratek wrote:Mama_Ali, super fajnie brzmi taki lekarz Skąd jesteś?
Peps..., przecież można urodzić, a potem z jakiś przyczyn mogą się zatkać ;/ Jak ja lubię takie odkrywcze "diagnozy", dziwny lek. ;/
Vesper - brzmi bomba Fajnie, że czujesz zaufanie wobec lekarki Trzymam kciuki!!!!! :-*
""Zachodzenie w ciążę? Uwielbiam", podbiła moje serce" <- CUDNE ))))
emaj - to może mu chociaż zaproponować wersję taką, że ty zawieziesz nasienie? Jest stres z racji wyników, ale odpada cała otoczka typu: "Ojej, na pewno wszyscy się na mnie patrzą w poczekalni, że ja nie daję rady"
Bratku, ja jestem z Gdańska, więc jakby ktoś z tego rejonu potrzebował namiary do lekarza, albo o jakieś szczegóły chciał podpytac to niech pisze juz na priv. A jak będzie coś, co może okazać sie, ze będzie przydatne większemu gronu, to opiszę to tutaj -
pepsunieczka wrote:VESPER-a nie lykam niepokalanka...a mozna razem z lekiem...
MAMAALI-jestem z Gdanska polecasz jakiegos lekarza gin lub endo...pepsunieczka lubi tę wiadomość
-
Cytrynka_ wrote:Moze ja zaczne tego niepokalanka. Tylko slyszalam ze trzeba konskie dawki lykac.staramy się od września 2015
-
Jak ze Swansona, to chyba same z siebie robią się "końskie"? Przynajmniej w porównaniu z Herbapolem. Jakie dawki przyjmujecie (przy jakiej PRL wyjściowej)? Castagnus nie obniża rezerwy?
Czytam opinie, szukając jakiś lekarzy warszawskich.... Już mi głowa paruje.... ;((((((( RATUUUUUUUUUNKUUUUUUUUUUUUU...... -
Vesper wrote:najlepiej zapytaj na wątku tarczycowym. TF4 mogłoby być trochę wyższe, na moje niewprawne oko, ale ogólnie wyniki masz niezłe
masz jakieś niepokojące objawy, że chcesz się ponownie badać?
jestem początkująca w tych wszystkich hormonach, czytając objawy, to w zasadzie wszystko mi pasuje odkąd pamiętam to w zasadzie chyba szybciej się pociłam od wszystkich, ale nigdy nie brałam tego pod uwagę. Endo kazała mi powtórzyć badania, więc zrobię.Vesper lubi tę wiadomość
-
Vesper wrote:Ja przyjmowałam małe i na razie przy nich zostanę.
nie wiem, czy castagnus nie obniża rezerwy ale nie sadzę
Oj to musze byc czujna bo moja jak obnizy ...to juz mega duuuupaaa... AMH 0.19 ...,wiec moze zrobie sobie najpierw wyniki badan przy okazji i wtedy ewentualnie zapodam...Vesper lubi tę wiadomość
..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
Jak czytam o waszych przejściach z facetami, to mnie krew zalewa Jak facet może mówić, że badania / suplementy to ujma na jego honorze ?! No sorry, takie mamy czasy, że faceci mają słabą spermę i coś z tym trzeba robić, a nie czekać na lepsze czasy. My, babki, chodzimy po tych ginekologach i pokazujemy cipki dla zabawy ?!
Na szczęście z moim nie było problemu i sam zaproponował badanie nasienia po 4 cykluBratek lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc