POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
myslicie ze lepiej na swiezo zrobic bete? tzn. w tym dniu w ktorym nastawiaja? bo jesli tak to mialabym maly problem bo oni nastawiaja we wtorki a ja wtedy mam na 7 do pracy i koncze o 19... moze zmiencie mi testowanie na 19.11 wtedy mam wolne i zrobie sobie badanie na spokojnie[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:myslicie ze lepiej na swiezo zrobic bete? tzn. w tym dniu w ktorym nastawiaja? bo jesli tak to mialabym maly problem bo oni nastawiaja we wtorki a ja wtedy mam na 7 do pracy i koncze o 19... moze zmiencie mi testowanie na 19.11 wtedy mam wolne i zrobie sobie badanie na spokojnie
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Girl25 wrote:myslicie ze lepiej na swiezo zrobic bete? tzn. w tym dniu w ktorym nastawiaja? bo jesli tak to mialabym maly problem bo oni nastawiaja we wtorki a ja wtedy mam na 7 do pracy i koncze o 19... moze zmiencie mi testowanie na 19.11 wtedy mam wolne i zrobie sobie badanie na spokojnie
-
Cytrynka_ wrote:Chciałabym mieć możliwość wyjścia z pracy na lunch... Ehhh...
Policz każdego papierosa jako 10 minut i 5 sztuk wypalanych w pracy. To daje 50 minut wolnego dla palacza. Niepalący zatem może sobie zrobić dłuższą przerwę. Tak jest według mnie sprawiedliwieJoHanna lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
Powiedzcie mi jeśli owulacji miałam 17 dc (załóżmy ze wtedy faktycznie byla) przy cyklach 28
To test mogę zrobić w dniu mojej @ czy doliczyć te 2 dni (opóźnienia owulacji?)
Nie chce robić za wcześnie bo znowu będzie nadzieją ze może za wcześnie :p -
nick nieaktualny
-
angiee wrote:Hej dziewczyny
Powiedzcie mi jeśli owulacji miałam 17 dc (załóżmy ze wtedy faktycznie byla) przy cyklach 28
To test mogę zrobić w dniu mojej @ czy doliczyć te 2 dni (opóźnienia owulacji?)
Nie chce robić za wcześnie bo znowu będzie nadzieją ze może za wcześnie :p -
nick nieaktualny
-
Cześć. Mam pytanie odnośnie testów ciążowych. Okres spóźnia mi się od wczoraj. Nie za bardzo wierząc, że coś wyjdzie zrobiłam wczoraj wieczorem test. Okazało się, że jest pozytywny a druga kreska była w miarę wyraźna. Dzisiaj rano dla pewności test powtórzyłam, a kreska była dużo bledsza. Czy to może oznaczać, że mam się jednak szykować na przyjście okresu?
Druga sprawa mam umówioną wizytę u ginekologa na 26.11 jeśli wszystko pójdzie dobrze będzie to 8 tydzień ciąży. Czy jest sens próbować przyspieszyć tą wizytę? Czy spokojnie poczekać i na pierwszą wizytę mogę pójść w 8 tygodniu? -
marudzisz wrote:Cześć. Mam pytanie odnośnie testów ciążowych. Okres spóźnia mi się od wczoraj. Nie za bardzo wierząc, że coś wyjdzie zrobiłam wczoraj wieczorem test. Okazało się, że jest pozytywny a druga kreska była w miarę wyraźna. Dzisiaj rano dla pewności test powtórzyłam, a kreska była dużo bledsza. Czy to może oznaczać, że mam się jednak szykować na przyjście okresu?
Druga sprawa mam umówioną wizytę u ginekologa na 26.11 jeśli wszystko pójdzie dobrze będzie to 8 tydzień ciąży. Czy jest sens próbować przyspieszyć tą wizytę? Czy spokojnie poczekać i na pierwszą wizytę mogę pójść w 8 tygodniu?
Z wizytą jabym sie wstrzymala. W 8tyg powinno być wszystko ładnie widocznie Jesli jestes w ciazy. -
marudzisz- to zależy od wielu czynników.
Czasami testy są mniej lub bardziej czułe. Proponuję jednak jak najszybciej zrobić betaHCG i zbadać po 48 h jej przyrost. Zadzwoń też do swojego gina- może potwierdzić ciążę wcześniej tak ok. 6 tc. jest już czasem serduszko.
Ponad to lekarz czasem przepisuje leki na podtrzymanie ( luteina, duphaston) i wtedy trzeba brać od razu.
Ale nie znam Twojej historii więc nie wiem czy Tobie potrzebne lekarstwa.
W każdym razie Gratuluję06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
nick nieaktualnymarudzisz wrote:Cześć. Mam pytanie odnośnie testów ciążowych. Okres spóźnia mi się od wczoraj. Nie za bardzo wierząc, że coś wyjdzie zrobiłam wczoraj wieczorem test. Okazało się, że jest pozytywny a druga kreska była w miarę wyraźna. Dzisiaj rano dla pewności test powtórzyłam, a kreska była dużo bledsza. Czy to może oznaczać, że mam się jednak szykować na przyjście okresu?
Druga sprawa mam umówioną wizytę u ginekologa na 26.11 jeśli wszystko pójdzie dobrze będzie to 8 tydzień ciąży. Czy jest sens próbować przyspieszyć tą wizytę? Czy spokojnie poczekać i na pierwszą wizytę mogę pójść w 8 tygodniu?
Najpierw beta, potem powtórka. A jak robisz testy, to najlepiej tej samej firmy. To, że jest napisane ze ma czułosc 25 albo 10 w moim przekonaniu o niczym nie swiadczy. No i gratuluję! Jestes w ciąży! A jakiś taki smutny ten Twój wpis...