POWSTANIA LISTOPADOWE - czyli lista testujacych w najbardziej jesiennym z miesiecy
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwsza strona zaczyna nabierać kolorów. Oby Powstańców było jak najwięcej! Gratuluję dziewczynom z dwoma krechami, za pozostałe trzymam kciuki.
marudzisz 8 tc to nie jest za późno na wizytę. W pierwszej ciąży byłam w 5 tc, to gin kazała mi przyjść za dwa tygodnie, żeby potwierdzić i dopiero założyć kartę ciąży. Gratuluję! Dla pewności możesz iść na betę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 10:43
-
nick nieaktualnyAaa no, gratuluję Kas, a Zwei, no różne żem cuda widziała ale raczej pozytywa i to sikane w 9 dniu nie , wiec wstrzymaj sie do pojutrza moze? Dla mnie zawsze 11 dpo jest wyrokiem- choc jak sie ostatnio okazało to nawet cien cienia w tym dniu na nic nie wskazuje. I teraz se mysle- jak będzie kreska / nie cien cienia cienia/, to dopiero wtedy uwierzę i bede sie nakrecać. Bo te cienie cienia to mi sie wydaje ze bardziej w mojej wyobraźni powstaja
A jak z innej beczki. Wczoraj i dzis bolą mnie jajcory. Nie mam zadnych wizyt u lekarzy, ale skusiłam się wczoraj na test owulacyjny, tylko ze popołudniu pozno i nie wiem ile czasu wczesniej nie sikałam , ale nic nie wyszło. Delikatna druga kreska.
No i nie wiem teraz, ten ból taki to w czasie owulacji, przed, po? Ciekawe jest, ze ostatnio jechałam do lekarza to na pagórkach i górkach wszystko mnie bolało, kłuło, no i mysle- owulacja jak nic! Albo juz po i płyn z pecherzyka podrażnia mnie tak w środku. Okazało się ze dupa- pęcherzyk wciaz jest, wiec zgłupiałam. Ktoś, coś? -
opóźniona wrote:Jak nie palisz w pracy to powinien Ci się należeć.
Policz każdego papierosa jako 10 minut i 5 sztuk wypalanych w pracy. To daje 50 minut wolnego dla palacza. Niepalący zatem może sobie zrobić dłuższą przerwę. Tak jest według mnie sprawiedliwie
Wiem ze nie jest konieczne żeby iść w tym samym dniu ale jednak wolę isc w czwartek jak będą nastawiać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 11:35
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
Kochane, mam sporo pytań, a jestem tu nowa.
Od września br. z mężem postanowiliśmy starać się o dziecko. 15 września wyjęłam ostatni krążek nuvaring i zaczęliśmy działać. 19 września miałam krwawienie z odstawienia (brązowe skrzepy - jak zawsze przy stosowaniu antykoncepcji hormonalnej). Obserwowałam siebie i miałam wrażenie (śluz,szyjka, bóle jajników), że 30 września miałam owulacje. Nie uważaliśmy wtedy więc zrobiłam testy ciążowe - ale wyszły negatywne. W dniu 15 października dostałam lekkiego plamienia (brązowy), który trwał tydzień. Wyglądało to jakbym plamiła po dwie/trzy kropelki dziennie na brązowo. Dodam, że od 15 do 30 października byłam na wakacjach (zmiana czasu o około 7 h). Uznałam to za miesiączkę. Po ustaniu plamienia zaczęły strasznie boleć mnie piersi i sutki - były wrażliwe na każdy dotyk. 2 listopada rano zobaczyłam blade plamki na majtkach brązowe więc od razu zapisałam się do lekarza. Zrobiłam także test ciążowy dla pewności - wyszła albo mi się wydaje blada bardzo kreseczka. Lekarka powiedziała, ze nie stwierdza żadnych objawów ciąży. Wskazała także, że zaczyna mi się owulacji, dlatego to plamienie. w dniu wczorajszym, 3 listopada wieczorem zauważyłam większą plamę, w nocy miałam już krwawienie...
Czy ktoś jeszcze tak miał?
Pewnie mam zaburzenia hormonalne po odstawieniu antykoncepcji, ale generalnie martwię się i wolę się podpytać. -
Mama_Ali wrote:Najpierw beta, potem powtórka. A jak robisz testy, to najlepiej tej samej firmy. To, że jest napisane ze ma czułosc 25 albo 10 w moim przekonaniu o niczym nie swiadczy. No i gratuluję! Jestes w ciąży! A jakiś taki smutny ten Twój wpis...
Pójdę dziś na betę. Testy były odbywa tej samej firmy, stąd też moje zmartwienie tym bardziej, że wyniki badań tarczycy z zeszłego miesiąca nie były za dobre. Ale nie ma co marudzić będzie co będzie
Dziękuję Wam za informacje i gratulacje dla przyszłych mam -
Mama_Ali wrote:Aaa no, gratuluję Kas, a Zwei, no różne żem cuda widziała ale raczej pozytywa i to sikane w 9 dniu nie , wiec wstrzymaj sie do pojutrza moze? Dla mnie zawsze 11 dpo jest wyrokiem- choc jak sie ostatnio okazało to nawet cien cienia w tym dniu na nic nie wskazuje. I teraz se mysle- jak będzie kreska / nie cien cienia cienia/, to dopiero wtedy uwierzę i bede sie nakrecać. Bo te cienie cienia to mi sie wydaje ze bardziej w mojej wyobraźni powstaja
A jak z innej beczki. Wczoraj i dzis bolą mnie jajcory. Nie mam zadnych wizyt u lekarzy, ale skusiłam się wczoraj na test owulacyjny, tylko ze popołudniu pozno i nie wiem ile czasu wczesniej nie sikałam , ale nic nie wyszło. Delikatna druga kreska.
No ja jestem rozpuszczona, w dwóch poprzednich ciążach miałam pozytywy w 8dpo, w ostatniej nawet betę kosmiczną w tym dniu właśnie, więc wiecie jak jest
Gin i hematolog kazali mi testować już od 7dpo z powodu tego, że szybko powinnam zbadać czy obecną dawka Clexane wystarczy. Ale żadnych objawów ciążowych,które miałam poprzednio, nie doświadczam. Tylko strasznie pieką mnie uda po wewnętrznej stronie. Drogie Bravo, czy to cionrza???
-
Zwei piekące uda są zapewne wynikiem tarcia jakie zachodzi między stelażem dla pytonga (zwanym potocznie mężem) a wewnętrzną stroną Twoich ud. Takie czynności prowadzą do ciąży, więc zdecydowanie mogą być uznawane za jej objaw!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:01
emilanka, bar, paprota, Mama_Ali, opóźniona, pepsunieczka, JoHanna, Vesper lubią tę wiadomość
-
hello moje towarzyszki:)
jak tam dzisiaj Wasze objawy? ...ja mam ciąg dalszy głupich snów, dziś np wiozłam na dziecinnym rowerku moją pijaną kumpelę z dzieciństwa, myślę, ze to już 100% cionsza i mogę zacząć rozglądać się za wyprawką tudzież rowerkiem dla potomka.
a no i byłam u fryzjera a to u mnie zdarza się raz na rok, więc akurat by wypadało...następna wizyta już po po poługu:Ppaprota, paprota, opóźniona, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, cieszą ogromnie te dwie kreski
nie cieszy jedna kreska Zwei, ale to kwestia czasu, przecież...
Mam wyniki z wczoraj (3dc), nie mam pojęcia jaki powinnam mieć estradiol, bo normy podali tylko dla ciężarnych... tsh wiem, ze za wysokie, ale lekarze maja to w dupie... (w listopadzie idę do nowego lekarza, po to robiłam te badania)
Badanie Parametr Wynik Jednostka L H Norma
TSH 2,11 µIU/ml 0,27 4,2 N
FT3 2,87 pg/ml 2 4,4 N
FT4 1,1 ng/dl 0,93 1,7 N
FSH 4,42 mIU/ml
LH 3,19 mIU/ml
Estradiol 111,9 pg/ml
czy dobrze kombinuję, ze jesli lh/fsh mam około 0,72 świadczy to o niedomodze lutealnej i potwierdza powód moich comiesięcznych plamień po owulacji aż do @ ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 13:09
-
nick nieaktualny