Poznań, okolice i WLKP :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi właśnie mija 12 miesiąc starań, ale się nie poddaję. Dziś mam 39 dzień cyklu i czekam wciąż na @. Brałam duphaston i powinna już być, a tu klops. Testy z moczu i z krwi negatywne. Powoli się podłamuję, ale trzeba się wziąć w garść i dalej próbować.
inessa, rybka lubią tę wiadomość
-
karm3lka wrote:O to dziewczyny może od razu was spytam o dobrego lekarza ginekologa w Poznaniu lub blisko poznania. Chcę zmienić lekarza...
U mnie 4cs- w sumie początki.
Pani doktor Przybylowska (przyjmuje na Polance) i pan doktor Wosicki (Lazarz)- najlepsi lekarze na ktorych trafilam! Kompetentni, mili, poswiecaja tyle czasu ile jest potrzebne by ze spokojem zbadac pacjentke i wszystko omowic. Z czystym sumieniem polecam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 11:23
inessa, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Hej
Do jakiego lekarza chodzicie?
Pierwszą ciążę (mam już córkę 2 lata) chodziłam do dr Mazura (Kalisz). Ale wtedy udało nam się od razu, złoty strzał i było. Ciąża też bez problemów, więc chwaliłam go sobie.
Teraz jest ciut trudniej. Kilka cykli bez efektu, potem przerośnięty pęcherzyk i torbiel, 2 mies leki anty, w sierpniu odstawiłam córkę od piersi, po odstawieniu leków niby ok z torbielą, pojawiło się krwawienie śródcyklkiczne. I tu zmieniłam lekarza. Dr Witczak z Poznania (zna może któraś? Ma jakieś opinie o niej?) Dała mi Lutenyl na wywołanie @, byłam już ponad 50 dc. Dodatkowo przepisała mi Clo na kolejny cykl + monitoring, jeśli chce szybko zajść w ciążę. Podejrzewa u mnie PCOS.
Dodatkowo byłam u dr Podhalańskiego, wg niego organizm potrzebuje czasu na unormowanie się, na dojście do siebie po kp, po anty, po torbieli.
Zgłupiałam kogo słuchać, czy brać to Clo w następnym cyklu, czy poczekać. Raptus jestem, chciałabym wszystko na już.
Obecnie w pt 9 dc miałam usg, jeden pęcherzyk 10 mm, 12 dc 12 mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 14:35
inessa, karm3lka lubią tę wiadomość
-
Aga, ja jestem za, bo mi np. pomógł odblokować lewy jajnik. 4 cykle na monitoringu i za każdym razem pęcherzyk rósł na prawym, aż tu nagle po CLO w poprzednim cyklu był na lewym. Co prawda miał 10 mm i dominujący na prawym, ale zawsze coś
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane moge polecić tzn nie ja tylko moja przyjaciółka dr.Pawła Ratajczaka dzieki niemu ma po 4 poronieniach z macicą dwurożną i innymi prblemami dwójke wspaniałych synów.
Ja przyjeżdżam do dr.Sroki przyjmuje w trzech miejscach w Poznaniu moim zdaniem bardzo kompetentny lekarz zajmuje sie niepłodnoscią głównie.
Oboje pracuja również w klinice na POlnej.
Moge polecić dr.T.Dmochowskiego operowała mnie i wg innych lekarzy zrobił to znakomicie uratował mi podczas zabiegu zycie.
A przez dłuższy czas leczył mnie dr Skupin ze wzgledów na wyprowadzke musiałm z niego zrezygnować a on pracuje równiez w szpitalu sw. Rodziny.
Kilku polecam bo o tych mam dobre zdanie -
Karm3lka dr Witaczak konkretna babeczka, miła. Ja chodzę do niej w Kaliszu, przyjeżdża co ok 2 tyg. Wizyta z usg 120 zł. Na monitoring jako, że nie bardzo uśmiecha mi się jeździć do niej do Poznania będę mieć jeśli zdecyduje się na Clo na Rajskowskiej u niejakiej p. Basi, polecona od dr Witczak pani, która również ocenia owulację, ale nie wiem ile taka przyjemność będzie kosztować, bo to dopiero przede mną.
Nie wiem czy nie za szybko przepisała mi to Clo, czy nie za szybko podejrzewa PCOS.
Widzę, że analizuje dokładnie, od razu zleciła badania hormonów, wydaje się ok.
Moja sis też do niej chodzi jak jej w cytologii wyszło coś nie tak, od razu do niej dzwoniła, wytłumaczyła co i jak, przekazała dla niej receptę na leki. Więc to chyba świadczy o niej na plus.
Kuzynka też sobie ją chwali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2013, 09:11
inessa lubi tę wiadomość
-
Dziękii za odpowiedź :* DObrze że od razu zleciła Ci badania hormonów- to ważne. Szkoda ze musimy za to płacić...
No w mieście masa tych lekarzy ale trafić na odpowiedniego ... Ja myślałąm że ta moja jest właśnie właściwa, ale po ostatniej wizycie i komentarzach dziewczyn-szukam innego lekarza.inessa lubi tę wiadomość