Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Poznań, okolice i WLKP :)
Odpowiedz

Poznań, okolice i WLKP :)

Oceń ten wątek:
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze nie bo cały czas się boję, że to może jednak rozkręcić sie w miesiączkę ale jutro z rana zrobię jak tylko będę mogła

inessa, Effcia28 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz nerwy :) ja bym nie wytrzymała :)

inessa lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie te nerwy mnie dobijają ;( bo za każdym razem jak idę do kibla to tylko się modlę żeby tej krwi już nie było na papierze albo żeby chociaż nie było jej w ogóle na podpasce ;( a że dziś był termin @ to postanowiłam przeczekać i obadać go abym mogła jutro wykonać test bo z rana najlepiej. Teraz jestem już bardziej ostrożna bo ostatnim razem robiłam test z 4dni przed @ bo myslałam, że mialam implantację zarodka i się pomyliłam ;(

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:47

inessa lubi tę wiadomość

• olitka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chciałam wszystkich powitać :) jestem tu nowa i nigdy jeszcze nie udzielałam się na żadnym forum.... staramy się z mężem o drugiego maluszka, pierworodny ma już 20 miesięcy:) przy pierwszej ciąży starania trwały tylko jeden cykl... teraz mamy produkcje w toku... jesteśmy w połowie drugiego cyklu starań. Wiem, że póki co nie ma powodów do zmartwień ale jakoś fajnie czasami pogadać z kimś kto jest w podobnej sytuacji. Mój ślubny hołduje zasadzie "kochajmy się - a co będzie to będzie:)" a ja już bym chciała mieć drugą kochaną istotkę:)

inessa, rybka lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja, klucze odbieramy w czwartek :) Jestem przeszczęśliwa :)

inessa, rybka, Ma ja lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Olitka, widzę nasze pociechy w podobnym wieku. Moja łobuzica skończyła we wrześniu 2 lata :) Skąd jesteś?

inessa, rybka lubią tę wiadomość

• olitka Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam dodac, ze jestem z Poznania :-)
    Aga.just - rozumiem, ze tez prace nad rodzenstwem dla corci trwaja?
    Pewnie przyznasz mi racje, ze takie dzieci ok 2 roku zycia sa takie slodkie, ze trzeba sie powstrzymywac, zeby takiego nie schrupac:-) i nawet jak czasem jest nieznosny to i tak dla mnie jest najwspanialszy na swiecie i zastanawiam sie czy drugie dziecko moze tez byc az tak idealne:-) smiejemy sie z mezem, ze Misio wysoko ustawil poprzeczke dla przyszlego rodzenstwa;-)

rybka, inessa, Kiara lubią tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • Effcia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2013, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka8820 wrote:
    do jakiego ginekologa chodzisz?bo ja do ostrowa mam 15 km
    ja chodzę do doktora Skowronka a Ty ginekologa masz z Ostrowa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2013, 23:38

inessa, anka8820 lubią tę wiadomość

frgt5b8.png 546fc3c5c96d17b5.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,oj ile mnie tu ominęło :D nawet koninianki się znalazły :) a w Kaliszu też pracowałam półtora roku bo ja to tak pośrodku miedzy Kaliszem a koninem choć bardziej koninska :P ja zaczęłam 4cykl starań, dzis zmieniłam też lekarza który się przezegnal na to jak mi luteine zaleciła inna Pani doktor w poprzednim mięsiacu... W każdym bądź razie teraz jestem myślę pod dobra opieka... 9 dnia cyklu idę pierwszy raz na monitoring.... Oby tym razem było okey :) pozdrawiam Was dziewczynki:D

rybka, Tynka1990, inessa lubią tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj startuję z monitoringiem.

rybka, inessa lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olitka działamy, działamy :) w poniedziałek kontrola czy pęcherzyk pękł :)
    2 latki to przesłodkie łobuzy. Zgadzam się :D

Martyna a czemu lekarz się przeżegnał na luteinę? Dostałaś wtedy na 2 fazę ją czy kiedy?

rybka, inessa lubią tę wiadomość

• olitka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze czytam o braniu przez Was a to luteiny a to duphastonu i tak się zastanawiam czy u mnie tak się nie skończy... w poprzedniej ciąży miałam duuuże krwiaki i leżałam prawie cały pierwszy trymestr i brałam najpierw luteinę a potem duphaston, nikt raczej nie dawał szans Misiowi ale on wszystkim pokazał:)) a teraz miesiąc temu, przy pierwszym cyklu starań 4 dni przed spodziewaną @ wyszedł mi pozytywny test ciążowy... ale po dwóch dniach już negatywny i beta <1,2.... wiem, że tak się zdarza.. ale jakoś z tyłu głowy mam takie myśli, że może hormonków brakuje....

inessa lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja byłam wczoraj na progesteronie, bo tak jakoś z siebie chodzę to kontrolować. w 7dc po owulce wyszedł 30,42 ng/ml ...Hm

inessa lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • olitka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... moim zdaniem może to zwiastować fasolkę:)

inessa lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginka przepisała mi luteine od 11dnia cyklu, pytałam czy to nie za wcześniej i czy nie zablokuje mi owulki, oczywiście usłyszałam ze nie... Okazało się ze skróciła mi cykl w ten sposób do 21 dni :/ teraz juz nowy gin wiec lidze ze będzie lepiej

inessa lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • aga.just Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olitka czyli wskazywało by to na ciążę biochemiczną u Ciebie ostatnio, mówiłaś o tym lekarzowi?

inessa lubi tę wiadomość

• aga.just Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna woooo no to faktycznie lekarz poszalał z tą luteiną. Dobrze, że zmieniłaś gina :)

inessa lubi tę wiadomość

• olitka Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie byłam jeszcze u lekarza....nie chce panikować, może po prostu tak miało być, pewnie to się często zdarza i jak bym zrobiła test w dniu oczekiwanej @ to bym nawet nie przypuszczała, że coś się jednak wcześniej zadziało... tylko te moje wcześniejsze krwiaki dały mi do myślenia bo jedna z teorii mówi, że przyczyną może być niski poziom progesteronu... jednak mój lekarz mówi, że tak do końca nie wiadomo skąd się biorą krwiaki i nie mam się przejmować na zapas...hmmmm i bądź tu mądra;)
    Tak czy owak póki co obiecałam sobie, że test robię najwcześniej w dniu oczekiwanej @, jednak kurcze w tym cyklu dwa dni przed @ jest sylwester i niestety trzeba będzie się przetestować trochę wcześniej, żeby malucha szampanem nie potraktować;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2013, 13:53

inessa lubi tę wiadomość

f2w39n7304tem5zg.png

dqprx1hpbjoqfhgk.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pojechała po bandzie :P teraz czekam na rozpoczęcie monitoringu... Za 5 dni idę pierwszy raz, mam tylko nadzieje ze przez ta luteine nie będę miała problemów teraz z owulacja i nic mi się nie przestawilo

inessa lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ